Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Uputnica za rodilište

anja na putu

Početno Uputnica za rodilište

Trudnoću mi prati privatni ginekolog. Liječnica opće prakse veli da mi ona ne može dati uputnicu za rodilište, već samo socijalni ginić kojeg nemam. Grozim se "duplih" pregleda, neću valjda samo zbog te uputnice morati na preglede i kod još nekog ginekologa Pa sad - treba li uistinu uputnica za rodilište u Zagrebu? U "igri" su, točnije Vinogradska i Sveti Duh. Ima li neko friško iskustvo?

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Najbolje ti je da se prijaviš kod soc.ginekologa jer ćeš i onako morati barem jednom ili dva puta u bolnicu na pregled prije nego dođeš roditi a to ne možeš bez uputnice( uputnica ti isto treba za Petrovu za otkrivanje RH faktora i slično)-ne znam koliko si trudna.Ja isto sve obavljam kod privatnog ginekologa, on mi napiše što bih trebala sve od pregleda pa ja ili moj muž samo nazovemo i soc.ginekolog nam napiše uputnice( dakle bez ikakvih pregleda) i on sretan jer ima pacjenta za kojeg mu država plača i ja sretna jer doktora nisam trebala ni vidjeti .Ja ti kod soc. idem na Kruge- u dom zdravlja Trnje,dr. Wahid,tel. 6112011,mislim da još uvjek primaju nove pacjente( parne datume je ujutro, neparne popodne).Moja preporuka ti je obavezno se prijavi kod nekog soc. za svaki slučaj jer meni je trebalo više toga osim uputnice za rađanje .Mislim da u prosincu ionako možeš izabrati novog doktora pa ako nije hitno probaj tada i negdje drugdje ali svakako nađi socijalca.Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja uvijek idem kod privatnog ginekologa, pa sam i trudnoću vodila kod privatnog, nikad se nisam prijavila kod 'socijalnog' i nisam imala nikakvih problema u rodilištu.

Zašto bi morala jednom ili dva puta na pregled u bolnicu prije nego što rodi? Ja nisam bila niti jednom.
    Mislim da na te preglede u bolnicu ideš samo ako želiš roditi u bolnici u koju ne pripadaš po mjestu stanovanja, recimo ako spadaš pod Sveti Duh a želiš roditi u Vinogradskoj ili nekoj drugoj bolnici.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja trudnoću od početka vodim privatno, imam soc. ginekologicu koja mi je povremeno pisala uputnice i koju sam morala izabrat na početku trudnoće da bi mi mogla pisat bolovanje...
    Inače znam da za vinogradsku nije potrebno dolazit prije poroda na preglede, a nije strasno ni ak nemas uputnicu kad dodjes na porod.. niko te nece otposlat sa vrata...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U krajnjem slučaju odeš u rodilište, a suprug ili netko drugi po uputnicu na hitnu!

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sve je to kako tko ima sreće... moja je prijateljica cijelu trudnoću kontrolirala u vinogradskoj, došla roditi ujutro oko 10h (prenijela već 2 dana) i nakon pregleda rekli su joj nek se javi na ctg za 2 dana, neće ona još tako brzo. ona nije iz zg, i tako krenuli oni kući, stigli kroz 1 sat, trudovi jači, pravilni... da ne duljim, rodila je isto popodne u drugoj bolnici jer do vinogradske nisu stigli! srećom pa je sve dobro prošlo. o čemu se tu radilo, ne zna.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U nekim bolnicama "vole" da im se javiš malo prije poroda pa sada to je sve relativno kao i ostalo ali mislim da te ništa ne košta da si za svaki slučaj izabereš soc.doktora ako se nešto , ne daj bože zakomplicira , naravno možeš uvjek na hitnu po uputnicu ako misliš da je to jednostavnije. Na kraju krajeva tvoja odluka,ja ti samo govorim što bih ja napravila ali ja sam i onako imala komplikacije u trudnoči, na bolovanju sam bila 5 mjeseci prije nego mi je porodiljski počeo teći,u Petrovoj sam svaki drugi mjesec na krvnim pretragama pa možda pretjerujem.Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Iskreno rečeno ovo je prvi put da čujem da za rodilište treba uputnica!

Zar je to nešto novo?

Kad sam Ivana rodila došla sam do rađaone i pokucala i rekla samo da mislim da imam trudove i da ću roditi.
    Nitko me nije pitao za uputnicu.

A s Marijom sam zadnjih pet tjedana u komadu odležala na SD i to me je doktor odmah s pregleda poslao na odjel na mirovanje i tu također nisam imala nikakvu uputnicu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, pa općenito ti nije loše imati socijalnog ginekologa da ti piše uputnice, jer ćeš u trudnoći morati obavljati raznorazne pretrage, a nisam baš sigurna da ti liječnica opće prakse smije napisati uputnice za te pretrage, tako da ćeš ih ukoliko ne budeš imala socijalnog ginekologa morati plaćati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas ginekolog pred kraj trudnoće napiše uputnicu, a ako te stisne ranije, kao mene, onda pravac rodilište, a netko u hitnu po uputnicu. Rekli su mi sa netko ode po uputnicu ili će mi bolnica poslati račun!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

an@ da to je novo
    nisam ni ja znala do trudnoće s Jocom, ali meni nije trebalo jer sam tamo ležala u rodilištu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila 2 djece u Vinogradskoj bez uputnice. Za uputnicu za porod sam prvi put čula tek prije neki dan.
    Uz put, obje sam cure rodila mjesec dana ranije, pa zbilja ne znam tko bi mi i kad izdao uputnicu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

E, curke, a da li mogu sama izabrati rodiliste ili to ide po mjestu stanovanja??!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoji podjela, ali nitko te neće otjerati ni ako odeš u neko drugo rodilište.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Svasta sam cula, pa na kraju ispada da niti jedno rodiliste nije sjajno. Bojim se uopce na to i misliti, a i imam jos dosta vremena. Nekako ispada prema pricanjima da je dobro na Sv. D. , ali spadam u Petrovu...E, sad kaj izabrati??

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam prošla Petrovu, Vinogradsku i SD (sve u jednoj trudnoći ), u sve tri sam ležala dva dana i moj izbor je SD, gdje sam i rodila. Ni u Vinogradskoj, ni u SD me nisu ni pitali za uputnicu, a u Petrovoj su mi samo ustanovili trudnoću (pogrešna dijagnoza ) pa nije bilo ni govora o rodilištu. Što se tiče pregleda pred porod, moj izbor je opet SD.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Wanda prvotno napisa
    Ja sam prošla Petrovu, Vinogradsku i SD (sve u jednoj trudnoći ), u sve tri sam ležala dva dana i moj izbor je SD, gdje sam i rodila. Ni u Vinogradskoj, ni u SD me nisu ni pitali za uputnicu, a u Petrovoj su mi samo ustanovili trudnoću (pogrešna dijagnoza ) pa nije bilo ni govora o rodilištu. Što se tiče pregleda pred porod, moj izbor je opet SD.
    To znaci da si sama izabrala rodiliste. Kaj dodes s uputnicom za pregled prije poroda i oni te prime??? Meni se isto ide na SD.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam rodila u Čakovcu. Trudnoću mi je vodio privatni ginekolog koji me upozorio da mi doktor opće prakse treba dati uputnicu za rodilište. Po uputnicu sam otišla jedno dva tjedna prije termina i stalno ju nosila sa sobom. Inače uputnica se može i naknadno donijeti nije frka. Tako je bar u Čk.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa

To znaci da si sama izabrala rodiliste. Kaj dodes s uputnicom za pregled prije poroda i oni te prime??? Meni se isto ide na SD.
    Pa da. Na taj način zapravo možeš odabrati i doktora, jer svi doktori imaju svoje ambulante, pa se možeš naručiti kod onoga kod kojeg hoćeš. (Normalno, to ne znači da će ti on biti na porodu).

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mima je sve rekla.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja također nemam socijalnog ginića, niti sam ga ikad imala. Bliži mi se termin, pa bih trebala na pregled na SD! Mogu li se kod ginića u rodilištu prijaviti kao kod socijalnog ginića, kako bih zaobišla te komplikacije s trećim ginekologom koji bi pisao uputnice? Hvala na savjetima!

Početno

Ne možeš, u bolnicama se svi pregledi plaćaju ako nemaš uputnicu.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj trudnica05 prvotno napisa
    Ja također nemam socijalnog ginića, niti sam ga ikad imala. Bliži mi se termin, pa bih trebala na pregled na SD! Mogu li se kod ginića u rodilištu prijaviti kao kod socijalnog ginića, kako bih zaobišla te komplikacije s trećim ginekologom koji bi pisao uputnice? Hvala na savjetima!
    Koliko sam ja upućena, ne možeš, jer liječnici koji rade u rodilištu nemogu "imati pacijente", oni su bolnički liječnici. Ja idem kod ginekologa koji radi u rodilištu i idem mu privatno. On mi ne može izdati niti jednu uputnicu i sl., već za takve stvari moram imati još jednog soc. ginekologa i to jako dobro funkcionira, ja nazovem, kažem treba mi to i to i dođem sutra po uputnice, nit me tko gleda nit me tko pita...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •