Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Platnene noću

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Platnene noću

evo i nas sa prvim problemom s platnenima. inače, imamo home made fitted pelenice (šivala ih naša frendica profesionalka kojoj ovim putem šaljemo veeeeeliku pusu) i koristimo isključivo njih u kombinaciji s Kamarisovim coverima, a planiramo stvoriti zalihu covera od flisa.

do nedavno noću nismo imali problema, stavljala sam mu fitted + uložak, i još između pelene i covera jednu tetru. sve je bilo super, promočilo svega par puta dok se nismo uvježbali. no, zadnjih tjedan, dva, nikako ne može zaspati u toj kombinaciji. okreće se s boka na bok, podiže nožice i cendra. sve dok mu ne stanjim sloj. a kad izvadim tetru, pelena ne izdrži tih 10-12 sati. obavezno bude mokar, spusti se po nožici, ili prođe na bodić, pa se presvlačimo i naravno skroz razbudimo.

da li imate preporuku kako da se zapakiramo za noć, ili koju biste pelenu preporučile za noć? ne namjeravam više NIKAD NIKAD NIKAD kupiti Pampersice!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemam ti bas neki veliki savjet ali ja svome stavim fitted + ulozak kamaris ali ih prije nego mu stavim zguzvam dobro rukama kao da npr cijedim krpu tako da sto vise omeksaju i izmedju nogu budu fleksibilne.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni su iskusne mame preporučile sljedeće:
    ME fitted+ ME uložak + ME cover ili Zeleni racman + racman noćni uložak + ME cover. Obadvije kombinacije su super. Niti jednom nije procurilo (kuc-kuc-kuc), a u peleni je 10-12 sati.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja za noć samo frotirne pelene puno bolje upijaju od flanela i ME cover

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovo je aša noćna metoda...lako mi je jer dojim...a za to mi treba svega 30ak sek...nikad se nije razbudio...doji u polusnu... dakle:
    ......imam i tetri...te su mi pak gore za peglanje....korstim ih kao balavce, brisanje guze ponekad i sl....al i za noć!! od kad mu se piško zacrvenio, više ga ne ostvljam u jednoj noćnoj, neg kad pojede, promjenim...ti izgleda ovak: u stacionar flis zaštitne uzorak leopard , stavim jednu tetru preklopljenu tak da ide od trbušćiča do leđa, drugu tetru preklopim tak da stane sredinom na piška (ostatk iznad i ispod piška), drukerima prikopčam...tokom noći, obično nakon što pojede, il kad se ja probudim, ak skuži da je mokar, odkopčam, uzmem drugu tetru i opet na miška (mokru odložim)... i to je to...i nama funkcionira...jer, strah me da miško opet ne pocrveni...a vak znam da jemkratko mokar...čini se komplicirano...al mi je ok... ...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ME dry one size+ME dry uložak+ME air flow cover, a negdje od njegovog 6 mjeseca dodam još i Kamarisov uložak između ME pelene i uloška.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

već sam negdje čitala za tu ME kombinaciju i našla link za Introductory Offer: komplet za 19.95$ s(kršitelj koda)ing included. pa mislila naručiti karticom... čisto da vidim. možda imate koji savjet oko nabave, možda mogu lakše do njih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ga jucer narucila :D pa javim kad mi stigne i kako je proslo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i vidim da na narudžbenici traže veličinu za cover? ja mislila uzeti ML, između srednje i najveće, jer imamo 4 mjeseca i jedno 8,5 kila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tocno te sam narucila , mi imamo 4,5 mj i 9 kila!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    i vidim da na narudžbenici traže veličinu za cover? ja mislila uzeti ML, između srednje i najveće, jer imamo 4 mjeseca i jedno 8,5 kila.
    Taj intro ti je super, stigne za 6-7 dana. Slatkica ima blizu 9 kg i taj ML joj je malo veliki, posebno u struku (on ti ima samo dva drukera pa ne možeš baš nekaj puno kombinirati). To ti je samo moja impresija , ne i savjet.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bez brige za kilažu... ak nastavimo ovim tempom, a i ak se ugleda na starijeg si brata, taj ML nam ne bude dugo trajal 8)

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Intro offer naručila cvaj mal!
    to su mi najbolje noćne pelene i koristimo ih samo za to!

plus njihov uložak + kissaluvs soaker i ME cover! kombinacija nikad nije propustila.

prije toga (jednokratne) svaku smo ga noć presvlačili taman oko 3 ujutro! totalno me izluđivalo!

jest da su široke među nogicama, ali je to tak mekani frotir da mu nikad nije smetalo.
    i super su napravljene, imaju odlične rubove, tak da ne žuljaju!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bez brige za kilažu... ak nastavimo ovim tempom, a i ak se ugleda na starijeg si brata, taj ML nam ne bude dugo trajal 8)
    ME coveri su dosta veci, mi sa 8kg jos nosimo small

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    Pa i nisu baš :/ , nama su taman prema njihovim uputama za kilažu - ali valjda ovisi i o konstituciji djeteta. Veličina M nam je bila knap sa 8,5 kg, a sad za noć imamo L veličinu (od 12 kg, iako Andrija ima 9,5 kg) i ništa nam ne curi.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    ME fitted+ ME uložak + ME cover ili Zeleni racman + racman noćni uložak + ME cover.
    Promašila sam ovo "ili" pa gledam - jadno dijete

Mi koristimo HH ili FB s original uloškom, DM krpicom i smibovim coverom. Prije sam dodavala još jedan uložak, ali sam shvatila da ne treba. Kad smo koristili jednokratne, svaka je propustila na boku po noći.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    ME fitted+ ME uložak + ME cover ili Zeleni racman + racman noćni uložak + ME cover.
    Promašila sam ovo "ili" pa gledam - jadno dijete
    bar se ne može mrdnuti sa kreveta

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Citiraj Dia prvotno napisa
    Pa i nisu baš :/ , nama su taman prema njihovim uputama za kilažu - ali valjda ovisi i o konstituciji djeteta. Veličina M nam je bila knap sa 8,5 kg, a sad za noć imamo L veličinu (od 12 kg, iako Andrija ima 9,5 kg) i ništa nam ne curi.
    za noc je i nama mali, onda imamo popolini popowrap M ili vento M koji su puno veci od ovog, al je i pelena veca i deblja

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sutra naručujem!

ipak planiram uzeti ML, jer Štefek ima jaka bedra (na mamu ), i onda nam je taj dio širi, pa zbog toga veći cover. onaj Kamarisov nam je super veličina za 6 mjeseci, ima i mjesta gore, ali ga stiska oko nogica kak god složim. a Kamarisov za 1 godinu nam je dosta visok, ali ne smeta, a oko nogica nam je kak treba...

kaj vi mislite?

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naručuj!

ja sam Oskaru naručila L još kad je imal 10-ak kg i nije mu bil preveliki nego dugo taman!

jedino smo sad došli u fazu "ni vrit ni mimo"
    kad bi mi trebal taman još jedan druker između ova dva.
    ovak mu je prelabavo ili ga natiska prek noći.
    zato smo jednostavno morali naručiti još dva ME na čičak ,
    a ovaj će sad malo pričekati da se opet popune bunceki do drugog drukera!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ocigledno smo mi vanserijski jer nam je kamaris i 0 i 1 vec daleko mali, a ME small nam j super, cak ga kopcamo oko struka na najmanje, a oko nogu na srednje :/
    bolje da vam ja ne djelim savjete oko velicina

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

sutra naručujem!

ipak planiram uzeti ML, jer Štefek ima jaka bedra (na mamu ), i onda nam je taj dio širi, pa zbog toga veći cover. onaj Kamarisov nam je super veličina za 6 mjeseci, ima i mjesta gore, ali ga stiska oko nogica kak god složim. a Kamarisov za 1 godinu nam je dosta visok, ali ne smeta, a oko nogica nam je kak treba...

kaj vi mislite?
    Nama je Kamaris za 6 mjeseci bio ok oko nogica na najširem drukeru, ali nam je oko struka bio preširok, pa sam ga prodala.

Mislim da će ti M/L biti dobar. Ako vam bude prevelik, prodaj ili čuvaj, a ja ti posudim M veličinu (ne bih ga prodavala, a sad mi ne treba).

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je čak bolja kombinacija zeleni racman+zeleni racman uložak od ME

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vidiš - a s vremena na vrijeme kada nešto i prijeđe na pidžamu onda je to obavezno zeleni racman s uloškom, a ME nikada... I to plavi medeki na bijelom, dok crveni medeki na bež pelenici isto nisu nikada :? (ovo sam tek sada zapravo ustanovila!)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    meni je čak bolja kombinacija zeleni racman+zeleni racman uložak od ME
    meni isto, ak stavljam ME obavezno stavim jos jedan dodatni ulozak

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Trebam savjet vezan uz Racmanove pelene. Budući da nisam još uspjela složiti neku zadovoljavajuću noćnu kombinaciju planiram kupiti nekoliko zelenih racmana za po noći pa bi molila vas koji ih koristite da mi odgovorite na ova pitanjca:
    1. Trebam li kupiti i onaj dodatni uložak za po noći (u obliku pješčanog sata) ili je dovoljan samo uložak koji ide uz pelenicu?
    2. Bude li glomazna guza u kombinaciji zeleni racman + zeleni racman uložak? (Čini mi se da Tomu malo sekira što mu je guza sad ko bundeva.)
    3. Jesu li vam praktičnije pelenice s čičkom ili drukerima?
    I svaki drugi savjet je dobrodošao...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. nama je dovoljan uložak koji ide uz pelenu jer je pelena u sredini dosta debela, ima dosta ušitaka

2. u zelenom racmanu mu je guza najpuflastija, pogotovo dio među nogicama

3. dosad su mi bile s čičkom jer sam ih lakše namještala, ali ih je mali frajer počeo otkopčavati, pa odsad nabavljam većinom s drukerima

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa
    Trebam savjet vezan uz Racmanove pelene. Budući da nisam još uspjela složiti neku zadovoljavajuću noćnu kombinaciju planiram kupiti nekoliko zelenih racmana za po noći pa bi molila vas koji ih koristite da mi odgovorite na ova pitanjca:
    1. Trebam li kupiti i onaj dodatni uložak za po noći (u obliku pješčanog sata) ili je dovoljan samo uložak koji ide uz pelenicu?
    Taj pješčani sat je super za swaddlebees pocketicu. Moja kombinacija za noć je: zeleni Racman+tetra+uložak koji dođe sa zelenim racmanom.
    2. Bude li glomazna guza u kombinaciji zeleni racman + zeleni racman uložak? (Čini mi se da Tomu malo sekira što mu je guza sad ko bundeva.)]
    Naravno.
    3. Jesu li vam praktičnije pelenice s čičkom ili drukerima?
    Drukeri. Čičak otkopčava.
    I svaki drugi savjet je dobrodošao...[/quote]

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Taj pješčani sat je super za swaddlebees pocketicu.
    Nažalost nemam tu ljepoticu ali bi rado...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bolji su mi drukeri jer se čičak ipak ofuca relativno brzo
    a da je guza glomazna to stoji...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolja stvar za noc su vunene zastitne gace.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Najbolja stvar za noc su vunene zastitne gace.
    Odnosi li se to i na ljeto :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, vuna je dobra izolator. manje grije od plasticnih gaca.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Racmanov noćni uložak je super i za FB uz tetru.
    Ja sve noćne moram puniti fitted+uložak+tanka tetra. zamislite kad mi sjedne na lice u snu .
    više puta mi je procurila fitted+uložak+cover pa sad uvalim i tetru. i nekako mi se čini bolje da više slojeva upija mokraću po noći :/
    Kažu da je vuna super i ljeti. nama sve promoči osim plastike

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čini se da ću se morati dati u nabavku vunenog covera, ili baku uposliti da nam jedan naštrika... negdje sam već vidjela upute za kroj...moram sad to naći.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Racmanov noćni uložak je super i za FB uz tetru.
    Ja sve noćne moram puniti fitted+uložak+tanka tetra. zamislite kad mi sjedne na lice u snu .
    više puta mi je procurila fitted+uložak+cover pa sad uvalim i tetru. i nekako mi se čini bolje da više slojeva upija mokraću po noći :/
    Kažu da je vuna super i ljeti. nama sve promoči osim plastike
    Potpisujem. Vuna mi stoji u ormaru . Eventualno mi za sat-dva može poslužiti flis.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i meni je racmanov nocni super za pocketice
    imamo na cicak i nis se ne otkopcava
    guza je velika, al je koristimo samo nocu tak da i nije neki bed

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja imam drugi problem vezan za noć.
    Jakov se ne propiški jer mu natrpam svega i svačega, ali ga presvučem oko 2-3 sata jer pelena bude hladna.To se po zimi nije događalo jer je bio dobro pokriven.
    MM je htio da mu stavimo jednokratnu

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma bude topla kao temperatura u sobi! Zakoni fizike nalažu da ne može biti manje od toga. To što se s naših 37-8 na rukama to čini hladno - to je druga priča. A samo ti reci TMu kaj se može desiti ako se testisi pregrijavaju pa će se odmah skulirati!

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Olivija a ako je u sobi oko 20 i nešto, zar to nije hladno za toplu kožu?
    Jakov se vrlo često budi po noći pa sam mislila da je možda zbog toga što ga hladi. :/

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

svrljam i trazim Mutt pa naidjoh na malo inspiracije za strikajuce bakice (i mame, hi hi)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ivke prvotno napisa
    Olivija a ako je u sobi oko 20 i nešto, zar to nije hladno za toplu kožu?
    Jakov se vrlo često budi po noći pa sam mislila da je možda zbog toga što ga hladi. :/
    :/ I Gab se budi često po noći, a kod nas je ful pretoplo. Voljela bih da možemo spustiti temperaturu na 20, jer s laganim pokrivačem to je idealna temperatura za spavanje. Jesi li ga probala stavljati u pelene od flisa? On odvodi tekućinu pa je uz kožu feeling suhoće...
    Btw - avatar ti je presladak

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je opet tvoj avatar jedan od najljepših.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •