Results 1 to 40 of 40

Thread: opet zenski problemi

Default opet zenski problemi

mozda sam i najmladja ovdje(20)-al nisu ni mene zaobisli ti problemi...vaginalna infekcija
    pa ako neko ima koji savjet-ipak ste iskusnije s time...
    prvo-nevina sam

simptomi koji me muce su svrbez i pojacan iscjedak(nije mrvicast)-bijel,proziran...

poslije menstruacije mi se zna pojaviti 6-7 dana-nakon prestanka-ko krvav iscjedak 3-4 dana..al ono samo pomalo...

to me sve vec muci 10 mjeseci-ocajna sam...
    bila sam kod ginekologa...
    radila briseve
    prvo ispao streptokok(pila antibiotike) slijedeci bris e.coli -opet antibiotici,slijedeci bris enterobacter species-opet antibiotici-i on se pojavljivao u urinokulturi...

uglavnom ti svi antibiotici-nisu rijesili simptome...sada pijem laktogen,poslije men 2 kutije-ev drugi mjesec- nista
    ispirala zalfijom,pila brusnicu dugooo--al nista :/

zanima me posto gljivice nisu nikako izolovane u brisevima(vulve)-dal su one mozda ipak prisutne -dal postoji mogucnost da je ipak gljivica u pitanju? (nije mrvicast iscjedak)

Ja bih od toliko antibiotika sigurno dobila gljivice,sklona sam im.
    Ali ti mozda nisi...
    Da sam na tvom mjestu,ponovo bih otisla ginekologu,neka uzme bris.Nakon terapije otisla bih na kontrolu,nju nemoj preskociti,veoma je vazna,jer je nekada potrebno lijecenje nastaviti jos nekoliko dana da bi doslo do potpunog izljecenja.
    Mozda bih promjenila ginekologa,a mozda bih otisla kod homeopate,ne znam...zelim ti da se brzo rijesis bestija,kako god se zvale.
    Od svih ljekovitih sredstava meni se kao najdjelotvorniji pokazao cesnjak.

jel imate bolja iskustva s muskim il zenskim ginekolozima???
    moze li se cesnjak koristiti kod djevica

a bila sam produzila tu zadnju terapiju al nije ni to pomoglo...

mislim da je idalje u pitanju enterobacter species-al u potrazi sam za nekim prirodnim ljekom protiv njega

Quote Originally Posted by ciciban
    Ja bih od toliko antibiotika sigurno dobila gljivice,sklona sam im.
    Ali ti mozda nisi...
    Da sam na tvom mjestu,ponovo bih otisla ginekologu,neka uzme bris.Nakon terapije otisla bih na kontrolu,nju nemoj preskociti,veoma je vazna,jer je nekada potrebno lijecenje nastaviti jos nekoliko dana da bi doslo do potpunog izljecenja.
    Mozda bih promjenila ginekologa,a mozda bih otisla kod homeopate,ne znam...zelim ti da se brzo rijesis bestija,kako god se zvale.
    Od svih ljekovitih sredstava meni se kao najdjelotvorniji pokazao cesnjak.
    a sta je tebe mucilo-bakterije ili?...koje-pa je cesnjak pomogao-koliko dugo si ga koristila

Cesnjak koristim dok se ne normalizuje stanje izazvano gljivicnom infekcijom,par dana je dovoljno.

Ja sam se svih mogućih bakterija rješila Koloidnim srebrom...u u trudnoći nisam imala čak ni candidu...i dan danas sve doma rješavamo time..
    vaginalne infekcije se mogu rješiti direktnim ubrizgavanjem koloida u rodnicu pomoću pipete ili šprice.

Quote Originally Posted by snjež
    Ja sam se svih mogućih bakterija rješila Koloidnim srebrom...u u trudnoći nisam imala čak ni candidu...i dan danas sve doma rješavamo time..
    vaginalne infekcije se mogu rješiti direktnim ubrizgavanjem koloida u rodnicu pomoću pipete ili šprice.
    aha...za to jos nisam cula-a gdje se to moze nabaviti...? i gdje se mogu sprica il pipeta nabaviti(u apoteci)????heheh da ne misli teta iz apoteke da sam narkoman-...heheh

Lukina mamma's Avatar

Default Re: opet zenski problemi

Quote Originally Posted by silva1986
    mozda sam i najmladja ovdje(20)-al nisu ni mene zaobisli ti problemi...vaginalna infekcija
    pa ako neko ima koji savjet-ipak ste iskusnije s time...
    prvo-nevina sam

simptomi koji me muce su svrbez i pojacan iscjedak(nije mrvicast)-bijel,proziran...

poslije menstruacije mi se zna pojaviti 6-7 dana-nakon prestanka-ko krvav iscjedak 3-4 dana..al ono samo pomalo...

to me sve vec muci 10 mjeseci-ocajna sam...
    bila sam kod ginekologa...
    radila briseve
    prvo ispao streptokok(pila antibiotike) slijedeci bris e.coli -opet antibiotici,slijedeci bris enterobacter species-opet antibiotici-i on se pojavljivao u urinokulturi...

uglavnom ti svi antibiotici-nisu rijesili simptome...sada pijem laktogen,poslije men 2 kutije-ev drugi mjesec- nista
    ispirala zalfijom,pila brusnicu dugooo--al nista :/

zanima me posto gljivice nisu nikako izolovane u brisevima(vulve)-dal su one mozda ipak prisutne -dal postoji mogucnost da je ipak gljivica u pitanju? (nije mrvicast iscjedak)
    Piše jedna teta iz ljekarne. Zaboravi koloidno srebro. Kupi ti lijepo Vagisan vag u ljekarni. Sadrže mliječnu kiselinu koja ti snižava pH rodnice na nisku vrijednost koja je inače fiziološka. Ako ti je dosta vaginaleta, kupi si Lactagyn caps u ljekarni. Radi se preparatu koji sadrži "dobre" bakterije iz zdrave vag. flore. Piju se jedna dnevno preventivno, a ja bi tebi preporučila dvije dnevno 7 dana. Možeš ih piti dok si na antibiotiku, a samo je važno da ih uzimaš 3 sata prije ili nakon antibiotika. Osim toga, štite te od gljivica koje obožavaju napasti nakon antibiotske kure. Pij puno vode, jedi jogurta, kefira i svega što sadrži BBT (dobre lactobacile). Izbjegavaj slatko jer su gljivice i za tim lude. I naravno puno sreće i brzo nam ozdravi.

Demi's Avatar

"Lactagyn caps" - svarno su dobre i pomažu kod gljivica

kupila sam te kapsule---al koliko da pijem dugo...i koliko na dan
    ...

Quote Originally Posted by Lukina mamma
    Piše jedna teta iz ljekarne. Zaboravi koloidno srebro. Kupi ti lijepo Vagisan vag u ljekarni. Sadrže mliječnu kiselinu koja ti snižava pH rodnice na nisku vrijednost koja je inače fiziološka. Ako ti je dosta vaginaleta, kupi si Lactagyn caps u ljekarni. Radi se preparatu koji sadrži "dobre" bakterije iz zdrave vag. flore. Piju se jedna dnevno preventivno, a ja bi tebi preporučila dvije dnevno 7 dana. Možeš ih piti dok si na antibiotiku, a samo je važno da ih uzimaš 3 sata prije ili nakon antibiotika. Osim toga, štite te od gljivica koje obožavaju napasti nakon antibiotske kure. Pij puno vode, jedi jogurta, kefira i svega što sadrži BBT (dobre lactobacile). Izbjegavaj slatko jer su gljivice i za tim lude. I naravno puno sreće i brzo nam ozdravi.
    e, pa teto iz ljekarne, ajde mi recite nesto o koloidnom srebru, buduci da nijedan od slijedecih lijekova meni nije pomogao, a koristila sam ih (i koristim jos uvijek) dugo i u kombinacijama:
    rojazol krema i vaginalete, canesten krema, fluconax, femigel, zenaflux(kojeg vise i nema), lactogyn, a perem se lactacydom, svaki dan pijem lgg jogurte, bavim se sportom i poludit cu. a trenutno sam na tabletama cesnjaka.
    pa, rekoh, koloidno srebro? anybody?

a jesi pokusavala prirodni cenjak?
    ---jel pomaze

Lukina mamma's Avatar

Quote Originally Posted by remedios

e, pa teto iz ljekarne, ajde mi recite nesto o koloidnom srebru, buduci da nijedan od slijedecih lijekova meni nije pomogao, a koristila sam ih (i koristim jos uvijek) dugo i u kombinacijama:
    rojazol krema i vaginalete, canesten krema, fluconax, femigel, zenaflux(kojeg vise i nema), lactogyn, a perem se lactacydom, svaki dan pijem lgg jogurte, bavim se sportom i poludit cu. a trenutno sam na tabletama cesnjaka.
    pa, rekoh, koloidno srebro? anybody?
    Moram priznati da nemam iskustva o koloidnom srebru, ali evo neki link gdje piše što je to, kako se spravlja i koristi. Ne bih to komentirala jer kako rekoh, nemam nikakva saznanja. Sretno! www.val.hr/znanje/koloidno.html

hey...bila danas kod ginica :/ cekala na red nekih sat vremena-uglavnom je u brisu nasla glivice...
    propisala mi neke tablete FUNZOL i travocort kremu...
    jel neko to koristio?..dosad ovdje...nisam vidjela da je iko spominjao...
    pored toga cu uzeti royal jelly za imunitet...pa et...

al moram priznati da mi je bolje u odnosu na prije sto se tice infekcije-nakon bijelog luka...al uvijek nakon men...se vrati...

Poslid's Avatar

Vjerojatno bi ti pomoglo da prijeđeš na platnene uloške. Kakve uloške koristiš?

Ako ti je ovaj savjet čudan, probaj prvo s običnim VIR 80 ulošcima (ispod stavi libres ili tako nešto da ti ne procuri). Ako vidiš poboljšanje, onda sigurno reagiraš na "plastične uloške"

Govorim ti iz iskustva, jer se nikako nisam mogla riješiti gljivica i infekcija dok sam koristila Libress, Always i sl. uloške. I uvijek su mi se te tegobe pojavljivale nakon menstruacije.

Sad sam na platnenim ulošcima i mooncup. Mislim da ti ne možeš koristiti mooncup, ali platnene uloške možeš sigurno.

jel se ti platneni kupuju-ili kako sta---hehe nisam neki krojac

ina33's Avatar

Silva, i ja imam muke s gljivicama, puno mi je lakše otkako sam prešla na Vir (a imam koma duge i obilne menge, razmatram i platnene). I meni lactogyn zasad dobro djeluje, pijem 1x dnevno, a kad pijem antibiotik i 2x dnevno.

Loryblue's Avatar

ja sam na kuri sa češnjakom, ali me od silnog trpanja češnjaka počelo sve nešto okolo peckat.
    sad idem po jogurte i ostala čuda za sanirat posljedice ubijanja vaginalnih beštija.
    silva, tnx

svi spominjete te vir uloske---jel se to ima kupiti u obicnim marketima ili-negdje specialno? izvinite sto uvijek vako puno pitanja postavljam

ima kupiti u svim trgovinama,dm... sad sam pročitala ovo o koloidnom srebru članak i nekako mi se čini too much...ima ko iskustva kako ste vi to radili?molim savjete jer i meni niša nije pomoglo..trajno

Lukina mamma's Avatar

Te gljivice su koma! Ja sam prije trudnoće imala vrlo često problema s tim. I stvarno sve te vaginalete samo privremeno riješe stvar i najčešće se te gljive vrate brzo.
    Probala sam i tablete. I obišla razne doktore i dermatologe... Prošlo je na kraju čini se samo po sebi. Valjda tu i hormoni igraju veliku ulogu jer se u pojedinoj fazi ciklusa pH poveća što gljivicama odgovara. Stres je navodno isto u igri. Treba promijeniti i prehranu, ne jesti često slatkiše (čitala sam i tjesteninu i ostale namirnice bogate škrobom koji je u konačnici također šećer). Cure, kombinirajte s Lactogynom i Vagisan vaginaletama, oba lijeka pomažu oporavak fiziološke vaginalne flore. Good luck!

a ti vir ulosci nemaju plastike---ili su od nekog special materijala ili??

cekana's Avatar

Vir ulošci su od običnih pamučnih vlakana, imaš ih u svim trgovinama. A platneni ulošci koje spominje poslid, mogu se naručiti preko web-a. A imamo i nekoliko teta šivalica koje su jako dobre

Default Češnjak?

I mene muče gljivice već nekoliko mjeseci, otkad sam popila antibiotik zbog upale dojke (dojim, beba 5mj). Nikako ih se riješiti, a koristila sam nekoliko puta Canesten, Diflucan, zadnje Royazol (to me baš peklo). Popila sam jedno pakiranje Lactogyn-a (po dvije dnevno), ne znam koliko dugo se to smije piti. I ništa. Sad sam mislila kupiti Femigel, ima li netko iskustva s tim? I kako se to koristi češnjak?
    Svaka informacija je dobro došla. Pozdrav!

o cesnjaku ces sve saznati na temi cesnjak i vag infekcije...

a i ja ne primjetim da mi lactogyn pomaze-bar ne ono skroz..jeste bolje al nije nestalo...koristila sam canesen,travacort kremu....ublazi...al simptomi se vrate.. ne znam
    ...ja cu pokusati sad s uljima
    --kupila sam kantarionovo...hmmm

Osoblje foruma apricot's Avatar

silva, jedeš li puno slatkiša?

...pa jedem...to mi je tesko zrtvovati...al izbacila bi slatkise da znam da ce pomoci---al kakos am citala o anticandica dieti...treba izbaciti sve sto sadrzi ugljikohidrate i miljecne proizvode...a to ne mogu-pa ne znam sta bi jela..i ovako imam samo 50kg...smjc

Lukina mamma's Avatar

Default Re: Češnjak?

Quote Originally Posted by Nat
    I mene muče gljivice već nekoliko mjeseci, otkad sam popila antibiotik zbog upale dojke (dojim, beba 5mj). Nikako ih se riješiti, a koristila sam nekoliko puta Canesten, Diflucan, zadnje Royazol (to me baš peklo). Popila sam jedno pakiranje Lactogyn-a (po dvije dnevno), ne znam koliko dugo se to smije piti. I ništa. Sad sam mislila kupiti Femigel, ima li netko iskustva s tim? I kako se to koristi češnjak?
    Svaka informacija je dobro došla. Pozdrav!
    Femigel ima aplikatore za tri primjene, sadrži čajevac koji je općepoznati biljni antiseptik. Dosta ga spominju u ginekologiji. Mislim da može pomoći, ali nakon što se provede ciljana terapija s antimikoticima. Sorry, za češnjak ne znam, ali dosta se već o tome pisalo. Probaj pronaći, ja se nažalost ne mogu sad sjetiti.

Lukina mamma's Avatar

Quote Originally Posted by silva1986
    ...pa jedem...to mi je tesko zrtvovati...al izbacila bi slatkise da znam da ce pomoci---al kakos am citala o anticandica dieti...treba izbaciti sve sto sadrzi ugljikohidrate i miljecne proizvode...a to ne mogu-pa ne znam sta bi jela..i ovako imam samo 50kg...smjc
    Da, dosta spominju tu dijetu, ali meni nije pomoglo pa sam odustala.
    Na kraju sam kapala lavandino eterično ulje na uložak.

Osoblje foruma apricot's Avatar

slatkiši su pravi mamac za gljivice, to im je najbolja hrana.

Alkemicarka's Avatar

Ja sam trudna 13 tjedana i čini mi se da ih imam. Inače sam dosta često imala probelam s njima, posebno kad mi padne imunitet. Djelomično mi je pomogla anti-candida dijeta.

pitanje za tetu iz ljekarne: ginekolog mi je dao geonistin, a ja bi radije nešto prirodno, možda onaj acidosalus ili lgg sa tamponom.

Podizem temu jer imam gljivicnu infekciju u specificnoj situaciji......

Ovo mi je prvi ciklus nakon lpsc. O je bila juce, a ja sam dobila neku virozu koja je rezultirala gljivicnom infekcijom.
    Pregledala sam vaginalete koje imam u kuci, i na svim pise da mogu biti spermicidne. A ja ne bih da sebi smanjim sanse za zacece :/.
    Kantarion ne pomaze, a inace sam na dijeti zbog endometrioze tako da ne jedem slatkise ni jogurt. Ima li neko neki drugi prijedlog???

marta's Avatar

Cesnjak i etericno ulje cajevca?

A sta bih trebala uraditi sa cesnjakom - posjeti ga ili?

marta's Avatar

Aaaa, nisi pazljivo citala forum. Malopretrazi, ima cijeli topic o lijecenju infekcija cesnjakom, koji je btw, ocisti, eventualno veze na konac i stavi u rodnicu.
    Da na licu mjesta sredi gljive il bakterije. Odlicno funkcionira!

marta's Avatar

Mogu se koristiti i kapsule cesnjaka, i one se istope u rodnici preko noci.

Hvala. Probat cu .

ja neznam nista o cesnjaku ni dali imam gljivice ili ne znam, samo da me svrbi i pece i uzasno se osjecamtraje mi to vec nekih deset dana nemogu ni da sjedim od svraba ..ima li neko slicnog iskustva . i imam bijeli iscjedak..

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by duja View Post
    ja neznam nista o cesnjaku ni dali imam gljivice ili ne znam, samo da me svrbi i pece i uzasno se osjecamtraje mi to vec nekih deset dana nemogu ni da sjedim od svraba ..ima li neko slicnog iskustva . i imam bijeli iscjedak..
    Otiđi kod ginekologa, zašto trpiš?

ellica's Avatar

I ja mislim da trebaš ginekologu.Jesi koristila što?Canesten vaginalete i kremu možeš kupiti i bez recepta naravno ako su samo gljivice u pitanju.Ili ampule na bazi čajevca ne mogu se sjetiti kako se zovual mislim femigel.Pitaš tetu u ljekarni.