Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Claritine - koliko dugo se pije?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Claritine - koliko dugo se pije?

Molim vas za pomoć oko doziranja Claritina. I. od jeseni ima dijagnosticiran alergijski rinitis (trave i neko drveće) i najveći problem mu stvara nos. Unazad 10-ak dana mu je baš jako loše, nos je stalno začepljen i curi i kiše. Dajem mu Claritin koji mu je prepisan jedna žlica ujutro (ima 9 god. i 36 kg). Ali njemu to djeluje nekoliko sati i onda predvečer mu opet nos "proradi" odnosno začepi se i takav ide spavati, osim što mu još ispirem sa fiziološkom otopinom.

Sad me zanima koliko dugo se može davati takav lijek? Doktorica mi je rekla sad mu davajte dok je ovakvo vrijeme kada to cvate ali opet mi nije jasno koliko dugo, da li je ovih 10 dana za redom puno ili normalno, što ako mu se alergija nastavi i kroz 2-3 tjedna da li se i dalje bez prestanka daje lijek?

Alergije su mi totalna nepoznanica pa molim za savjet onih koji su to prošli ili prolaze s djecom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

10 dana zaredom je malo, može se davati i tjednima ako je potrebno. Ako mu je uvečer lošije nego ujutro, možeš davati lijek popodne, nije obavezno davanje ujutro. S obzirom da ima više od 30 kg, može mu se prema potrebi, u dogovoru s liječnikom, doza i povećati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

joj puno hvala na brzom odgovoru, a jel bi bilo dobro da mu stavim i neke kapi za nos? Koje npr.? Jer mu fiziološka zapravo niti ne probije čep u nosu kad mu se stvori (znam da se kapi ne smiju dugo upotrebljavati zbog sluznice nosa) ali velim možda jednom na dan makar prije spavanja jer cijelu noć diše na usta i muči se :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je alergija u pitanju (mada pomaže i kod infekcija) može flixonase, nasonex ili tafen nasal sprej, ne isušuje sluznicu kao "obične"kapi, to je kortikosteroidni sprej, ali im je sistemska apsorpcija zanemariva tako da se mogu koristiti pogotovo kao pomoć uz claritin u fazi najgorih simptoma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •