-
I ja sam imala tih problema sa svrbezom koze unazad par godina, nevezano uz trudnocu, uglavnom po nogama. Ono sto me isto izludjivalo je bilo to da se nista nije vidjelo, niti jedna jedina tockica, osim sto bih od grebanja bila krvava
Dermatologica mi je rekla da bi mi to mogla biti alergija i da pratim sto jedem, u kombinaciji sa urodjeno suhom kozom.
I tsvarno, primijetila sam da reagiram 24 h nakon sto sam pojela jaja, tjesteninu, kolace s puno jaja i sl.
Sto se tice suhoce koze, meni je jako pomoglo (i dan danas mi pomaze) obicno djecje ulje koje utrljam u skroz mokru kozu nakon tusiranja. I nema preskakanja, niti jedan jedincati dan. U zadnje vrijeme mi je dobar Lipidiose 2 od Vichy-ja, isto samo redovno mazati i svrbez mi je gotovo nestao (osim kad ponovno nakon jaja, ali u manjoj mjeri nego kad se ne mazem). Jedino sto je L. dosta skup ... mozda da trazis prvo testere?
I da, zna me svrbiti na grinje, npr kad zaspim na kaucu u dnevnoj sobi, on je sav grinjast (iako ga redovito cistim i stavljam prekrivace, ali koliko se na njemu sjedi dnevno i sto klinci rade jasno mi je da ne mogu sve unistiti). Na cistim plahtama mojeg kreveta me ne smeta nista.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma