Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Ivana Visnjic -- Alka klanjam ti se

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ivana Visnjic -- Alka klanjam ti se

Dakle danas, sad, maloprije, Ivana Visnjic
    RedCarpet
    ak niste gledali, a ima repriza nekad, pokusajte kao ja, prezivjeti do Alke, a ja cu se pobrinuti da nadjem tjednik koji je Alka citirala i prenesem vam kaj me tak uzrujalo jer nema sanse da ovak nabrijana prenesem tocno kaj sam cula

a Alka.. svaka joj cast... bas joj je dobro odbrusila

ja ZNAM da novinari dosta toga dodaju ili oduzmu, ali TOLIKO teksta ne vjerujem da je i jedan novinar/ka mogao dodati i iskriviti ili "izvaditi iz konteksta"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam htv

ivane se sjecam ko super cure

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije ti to htv nego nov@

ja ne znam jel ona super ili nije, al ono kaj je rekla u tom intervjuu je fakat bljak... pa je ja od sad na dalje sudim po tome

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj muki, zgasi tv i uzivaj u sebi i vlastitom zivotu.

ne gledam tv i nemam pojma kaj je ivana rekla ali sa cim se ti zeno opterecujes

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray, da se s nicim ne optereceujem i da me s vremena na vrijeme ne (raz)ljute neke stvari onda ne bi bila to sto jesam

ja ne mislim da treba preko svega sto se desava oko nas prelaziti olako, odmahnuti rukom, rec si "ma bas me zabole... kaj cu se ja s tim opterecivat" i sisat dalje... jer da nekim ljudima nesto ne smeta, promjene se nikad ne bi dogadjale... stalno bi bilo sve isto

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja prilično uživam i u sebi i u vlastitom životu al me isto jako intrigira, muki, očekujem da iskopaš tjednik

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mukice pa daj nam napiši bar otprilike kaj je rekla, umirem sad od znatiželje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    mukice pa daj nam napiši bar otprilike kaj je rekla, umirem sad od znatiželje
    i ja

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja.. daj par riječi barem

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sve scrollam, misleci- sigurno pise dolje, a kad ono nista - ajd Muki ukratko

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nisam gledala i nisam u toku...
    A šta je bilo?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam što je pisalo u tjedniku, ali nekim čudom pogledala sam Alku, i sad mi je nešto jasnije zašto je bila toliko otrovna prema Ivani. Uglavnom, svrstala ju je u sponzoruše, i napala je jer je ova izjavila nešto u stilu kako bolje da žena da dijete na usvajanje nego da bude ne fer i oca optereti neželjenim djetetom.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: :shock:

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Storry, sad sam se sjetila da sam to procitala, ali, koliko sam temeljita u citanju tako sam skuzila da je to izjavio Visnjic? Valjda nije. Nesto kao - one sada maltretiraju decke sa nezeljenim djetetom kao da nisu znale kako se djeca rade (vrlo slobodna parafraza).

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemam mišljenje o Ivani Višnjić i ne poznam ju, ali znam da novinari vole vaditi izjave iz konteksta. Možda je ona branila pravo majke da da dijete na usvajanje a da ju se zbog toga ne nazove lošom osobom... svejedno, ljudi su usvojili dijete i to je lijepo i plemenito, a poslije mogu lupetati šta god hoće, glavno da malome bude lijepo u životu

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

slažem se s Mukicom i svaka čast Alka
    čitala sam i ja tu izjavu Ivane i koliko god bilo izvađeno iz konteksta mene je npr ubola izjava;"nakon posjete domu u nazorovoj htjeli smo se
    vratiti kući s barem 10djece "
    i onda posvoje nerođenu bebu from USA ma bljak,odnosno nije bljak to je njihovo pravo ali onda barem razmisli prije nego progovoriš jer da su oni htjeli napraviti dobro djelo onda bi posvojili malo veče dijete
    a Ivanina izjava da svaka čast toj "njihovoj" mami šta je dala bebu na usvajanje a nemaltretirala oca alimentacijom i uništila život djetetu(ispada
    ako si samohrana majka/otac odma je djetetov život uništen)ma fuj,fuj

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da oni vise ni ne znaju kakva je situacija u Hrvatskoj, koliko vremena provode u SAD, i od tuda njihova izjava tog tipa.
    Americko je drustvo, priznat cete, potpuno drukcije od naseg.
    I jos ako je izjava izvadjena iz konteksta, ne bih dala ruku u vatru da su znali i uopce razmisljali sto sve ta recenica moze znaciti s drugim konotacijama.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni čist ok da su usvojili dijete iz USA, ovako "domaći" roditelji maju šansu više za posvojenje 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oće netko konačno napisati tu izjavu???????????

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da oni nemaju pravo usvajati djecu iz Rh, jer nemaju prebivalište tu

posjet Domu ih je potakao na useljenje
    a istovremeno "rade" i na "svojem"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo malo konteksta za one koji osuđuju Višnjiće što nisu posvojili u Hrvatskoj - u Hrv. na 100 djece goidšnje koja imaju uredne papire za posvojenje dolazi 900 potencijalnih zainteresiranih posvojitelja godišnje koji vjerojatno u ogromnom broju ne mogu razmišljati o posvojenju vani kao Višnjiči (koje košta). Nije jednostavno posvojiti dijete u Hrvatskoj, čisto i zbog te "statistike". A meni je drago što su Višnjići posvojili malog Amerikanca iz čisto sebičnih razloga, ako ni iz čega drugoga (jer se i ja nadam posvojiti u Hrvatskoj ).

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jer da su oni htjeli napraviti dobro djelo onda bi posvojili malo veče dijete
    ovo mi je bezveze.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim da ih ne treba osuđivati. Pročitala sam članak o njihovom posvojenju i da, bila je jedna rečenica u kojoj je riječ o alimentaciji i poziciji oca djeteta, ali to je bilo vezano uz konkretan slučaj biološke majke njihovog djeteta, studentice koja ni sama nije željela biti majka, a ovo joj je bio dodatni argument. U svakom slučaju, namjera Ivane i Gorana Višnjića bila je da objasne razloge biološke majke da da dijete na posvojenje i da joj na neki način odaju i priznanje. Svi mi koji imamo posvojenu djecu imamo podijeljene osjećaje prema biološkim majkama naše djece. S jedne strane, mi ne bismo nikada tako postupili, ali s druge strane, zahvalni smo njima što su našu djecu ipak donijele na svijet i omogućile im život, a nama da da postanemo mame. Dakle, ako je i bilo nespretnih i nekorektnih izjava sa strane Višnjića, one su išle u tom smjeru, a ne u smjeru napada na samohrane majke.

O tome zašto Višnjići nisu posvojili u RH više pročitajte ovdje:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=41050

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Opet ću se složiti sa Zdenkom. I meni je dok sam čitala Story uši zaprala ta rečenica, ali pretpostavljam da je motivirana zahvalnošću i potrebom 'opravdanja' biološke majke djeteta pred javnošću i pred samom sobom (jer je ljudima koji pokušavaju dobiti dijete teško razumjeti da netko dijete može dobiti pa ostaviti), u smislu da je biološka mama napravila odgovornu stvar. Vjerujem da bi i ona osobno na drugu loptu rađe da nije izrekla tu rečenicu kad se iščitava iz konteksta samohranih majki.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Zdenku.

I općenito moram reći da bili ispravni ili ne, ali u potpunosti zazirem od bilo kakvih komentara jedne individue poput Alke.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gledala sam Alku sinoć.
    Mislim da je nju najviše zasmetala Ivanina rečenica da koliko ima žena koje namjerno ostanu trudne i rode iz svoje neopreznosti? bez ikakvog dogovora sa partnerom i na kraju tu trudnoću i dijete iskorištavaju u svrhu uzimanja love od strane oca.(malo je nespretna rečenica,ali odavno sam prestala vjerovati novinarima)Tako nešto.
    Osobno mislim da se Alka prepoznala u tome,ali bilo je i ljubomore kao -šta bi ta Ivana bila da nema Gorana,nitko i ništa............

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gledala sam Alku sinoć.
    Mislim da je nju najviše zasmetala Ivanina rečenica da koliko ima žena koje namjerno ostanu trudne i rode iz svoje neopreznosti? bez ikakvog dogovora sa partnerom i na kraju tu trudnoću i dijete iskorištavaju u svrhu uzimanja love od strane oca.(malo je nespretna rečenica,ali odavno sam prestala vjerovati novinarima)Tako nešto.
    Osobno mislim da se Alka prepoznala u tome,ali bilo je i ljubomore kao -šta bi ta Ivana bila da nema Gorana,nitko i ništa............

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dakle, ako je i bilo nespretnih i nekorektnih izjava sa strane Višnjića, one su išle u tom smjeru, a ne u smjeru napada na samohrane majke.
    malo je nespretna rečenica,ali odavno sam prestala vjerovati novinarima)Tako nešto.
    Osobno mislim da se Alka prepoznala u tome,ali bilo je i ljubomore kao -šta bi ta Ivana bila da nema Gorana,nitko i ništa..
    I mislila sam da je bilo ovako nekako...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko vas koji opravdavate tu rečenicu ima jednoroditeljsku obitelj???

a svaki dečko koji legne s curom u krevet - mora računati da je 50% "udjela" njegovo, i da ga to može koštat alimentacije. još nisam pročitala da je neki dobio pištolj na čelo da legne u krevet s curom.

p.s. kad je u pitanju bila maja vučić - malo ljudi se potrudilo potražiti da li je izjava "izvađena iz konteksta".

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa, mislim da bi bilo u najmanju ruku u redu pročitati tekst, pa onda raspaliti kritiku ako je potrebna, a ne kritizirati njihove riječi na temelju komentara Alke Vujice (neš' ti autoriteta).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorci, kao sto je i zena odgovorna za kontracepciju podjednako je odgovoran i muskarac, nek si stavi prezervativ (uostalom, ko jos danas ide u krevet u pocetku veze sa tipom koj si ne stavi prezervativ, taj ili je u banani pa kako nema potrebe koristit ne zna ga ni staviti ili ne pazi na zdravlje)

ne mogu vjerovati da ste se tako okomili na nekog tko je napokon postao roditelj, bez obzira na to sto je receno (ako je uopce tako ispricano)

pa svi smo mi u zivotu tu i tamo izvaljivali gluposti i uopce ne vidim nista lose u tome sto je ivana izgovorila

ako bioloska mama nije htjela bebu, bioloski otac nije htio bebu zasto neko ne bi postao roditelj toj bebi. toliko puta smo se prepucavali na temu pobacaja i sad ste zenu razapele a pojma nemate sto je zapravo rekla i kakva je

ja je definitivno ne pamtim kao neki bahatu i umisljenu kokos koja lupeta gluposti i sigurna sam da ce bebi biti sjajno uz takvu krasnu mamu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Pa, mislim da bi bilo u najmanju ruku u redu pročitati tekst, pa onda raspaliti kritiku ako je potrebna, a ne kritizirati njihove riječi na temelju komentara Alke Vujice (neš' ti autoriteta).
    opet X

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e pa zato ja necu nis pisat dok ne nadjem taj storry da vidim kaj tam TOCNO pise

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nisam pročitala tekst i uopće me ne zanima šta je to napisano. Više bi me zanimalo pročitati tj. odslušati cijeli intervju i čuti sve ono što NIJE napisano.
    Tada bi vjerojatno sve izgledalo jasnije.

Goran i Ivana su ispod kože krvavi jednako kao i mi. Jedina je razlika u tome što su poznati i imaju puuno više love od nas običnih, anonimnih smrtnika.
    Zato plaćaju cijenu svoje privatnosti.

Ja sam samo jednom davala intervju novinarki u vezi nekog problema u našoj školi. Kad mi je pročitala tekst koji je napisala morala sam ispraviti na najmanje pet-šest mjesta jer moje riječi jednostavno nisu zvučale onako kako sam ja to mislila da treba zvučati.

O ovoj temi je bespredmetno raspravljati.

Svi ljudi koji posvoje dijete jako su plemeniti i dobri ljudi.

Sve žene koje rode dijete i daju ga na posvojenje sasvim su OK. Samo one znaju kako im je živjeti s odlukom koju su donijele. Pa čak i da su rodile kao mašina bez ikakvih osjećaja - opet dobro. Usrećiti će i to dijete i njegove nove roditelje koji iz ovog ili onog razloga ne mogu imati svoje.

Roditi dijete pa ga udaviti u vrećici, baciti u smeće, držati na tavanu ili zakopati u vrtu - to su teme za raspravljanje i osuđivanje. Roditi dijete pa ga ne voljeti, maltretirati, zlostavljati ili ostaviti u domu, a ne dati potpis da ga može usvojiti neko pun ljubavi i želje za njim - to treba popljuvati.

A Gorana i Ivanu treba pustiti na miru da uživaju u svojoj roditeljskoj ulozi. Uostalom, otkud znate da Ivana nije jedna novoulogirana Roda koja možda ovdje očekuje pomoć oko djeteta, koja možda surfa po našim stranicama jer joj je to jedina veza s domovinom i možda na ovaj način uživa sakrivena od pogleda javnosti sa željom da bude jedna sasvim obična mama?

I onda umjesto dobrodošlice nađe ovakve postove. A čak se ne smije ni braniti...Da ne otkrije svoj identitet...

Možda sam ja, ustvari, Ivana Višnjić... :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo točan citat....Neke žene misle da da moraju biti majke bez obzira na to što nemaju mogućnosti.Neke pak tjeraju biološke očeve da budu odgovorni za njihovu trudnoću,kao da nisu znale kako se rade djeca,pa traže njihovu novčanu pomoć.Takve sebične žene pritom ne razmišljajuo djetetu i njegovoj budućnosti.Djetetu nije bitno je li mu roditelj biološki ili nije nego da mu se pruži potrebna ljubav i njega.Tinova biološka majka bila je svjesna svojih mogućnosti,nije opterećivala nikoga zbog svoje neopreznosti,nego je vrlo velikodušno tom nevinom stvorenju pružila šansu......

Sad,da li je baš tako rekla,ne znam,jer novinari opet mogu napisati po svome,a kad se pročita cijeli razgovor ipak mislim da u pozadini svega leži njezina bol(normalna) jer nije mogla postati biološka majka iako je to htjela,planirala,imala čovjeka koji ju voli dok neki dobiju priliku za majčinstvu nespremni ili im to dođe neželjeno.
    Ne bih ju nikako osuđivala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    i
    Roditi dijete pa ga udaviti u vrećici, baciti u smeće, držati na tavanu ili zakopati u vrtu - to su teme za raspravljanje i osuđivanje. Roditi dijete pa ga ne voljeti, maltretirati, zlostavljati ili ostaviti u domu, a ne dati potpis da ga može usvojiti neko pun ljubavi i želje za njim - to treba popljuvati.
    potpisujem
    nikako mi nije jasno zašto su ubili bebu, pa mogli su je ostaviti u crkvi ili na vratima bolnice, pa bi beba dobila nove roditelje, a ne uzeti joj život

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Sanjica prvotno napisa
    i
    potpisujem
    nikako mi nije jasno zašto su ubili bebu, pa mogli su je ostaviti u crkvi ili na vratima bolnice, pa bi beba dobila nove roditelje, a ne uzeti joj život
    OT, u tim slučajevima se gotovo 100% radi o ženama u posebnom psihičkom stanju, koje negiraju trudnoću ne samo okolini nego i sebi i u toj svojoj postporođajnoj depresiji ubijaju dijete. Postoji i knjiga o tome, C. Bonnet, koju sam pročitala kako bih shvatila motive i stanje žena koje ostavljaju djecu.

Ako je Ivana Višnjić rekla da su žene koje traže novčanu pomoć oca djeteta sebične, to nikako nije u redu, ni u kojem slučaju. S druge strane, mislim da se taj pridjev "sebične" ipak odnosi na onu prvu rečenicu, to jest da je za majke koje nemaju mogućnosti (i želje, dodala bih) da to stvarno i budu dobra odluka da daju dijete na posvojenje. Kao i Sanjica, koliko god puta sam davala interview i to uvijek o poslovnim, dakle, nedelikatnim stvarima, nikad osim jednom nije bilo preneseno onako kako sam rekla; u svim slučajevima osim jednog su moje riječi bile posložene onako kako se novinaru/novinarki činilo "intrigantnije" ili su, pak, bile prenesene totalno ovlaš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sorci, vjerojatno je da većina nas koji opravdava tu rečenicu nije samohrani roditelj. Ali je ili ostvareni ili možda potencijalni posvojitelj. Ma, ja hoću reći da mislim da žena nema ništa protiv samohranih majki po defaultu. Vidi, ona kampanja "Prve tri su najvažnije" je proparala uši nama na forumu Posvojenje i o tome se vodila rasprava - tipa zašto da se dijete ako nije prve 3 godine imalo roditeljsku skrb "labelira" kao osoba s potencijalnim problemima, još slikano iza rešetaka itd. Sigurna sam da npr. kreatorima te kampanje posvojitelji i posvjena djeca nisu billa ni u peti i da to nije bilo s nekom namjerom, iako se većini mog kruga potencijalnih posvojitelja na to malo stezao želudac. Ispast će da relativiziram, ali teško je u svakoj izjavi biti 100% korektan, još novinarski preneseno pogotovo, vidi kako je ova dizajnirana i kontrolirana kampanja ipak imala mali dio publike koji se na to "lecnuo". Dobro, to je isto i moj temperament u komuniciranju - ja sam isto osoba koja prvo reče pa ispeče pa mi se isto tako više puta dogodilo da me krivo shvate, ali stvarno vjerujem da nije bilo nekakve namjere diskreditacije samohranih majki.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sonja3333 prvotno napisa
    Neke žene misle da da moraju biti majke bez obzira na to što nemaju mogućnosti.Neke pak tjeraju biološke očeve da budu odgovorni za njihovu trudnoću,kao da nisu znale kako se rade djeca,pa traže njihovu novčanu pomoć.Takve sebične žene pritom ne razmišljajuo djetetu i njegovoj budućnosti.Djetetu nije bitno je li mu roditelj biološki ili nije nego da mu se pruži potrebna ljubav i njega.Tinova biološka majka bila je svjesna svojih mogućnosti,nije opterećivala nikoga zbog svoje neopreznosti,nego je vrlo velikodušno tom nevinom stvorenju pružila šansu......
    uauuu, ja bih sad baš tjerala mak na konac...

znači, samo majke koje "imaju mogućnosti" ispravno misle?

Biološki očevi nisu odgovorni za trudnoću? Prva vijest. Možda dotična ne zna kako se rade djeca. I sram bilo majke koje tjeraju biološke očeve na plaćanje alimentacije.

Majke koje žele zadržati svoje dijete, bez obzira na "mogućnosti", su obične sebičnjače, koje ne razumiju da djetetu treba spavaća soba od 50 kvadrata i dvije dadilje uz živu, zdravu i sposobnu majku koja ga je posvojila?

I na kraju, različitim pravilima logičkog zaključivanja dolazimo do toga da je posvojeno dijete dotične gospođe NEOPREZNOST njegove biološke majke?

Pobogu, kome se ta žena opravdava? I zašto?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ovo mi je bezveze.
    zašto bezveze,ajme sad ću se spetljat je bezveze ali koliko sam ja shvatila(a dopuštam da sam i krivo shvatila)izjavu I.V. njih je na posvojenje potakao posjet domu za napuštenu djecu i htjeli su pomoći jednom napuštenom djetetu
    e sad moje(samo moje skromno)mišljenje je ako želiš biti dobar i pomoći posvoji veče dijete zato jer mislim da starije dijete teže nađe posvojitelja
    a za male bebe ih ima i previše
    ali dodajem nisan posvojitelj i neznam detalje tako da je ovo moje mišljenje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sonja3333 prvotno napisa
    Neke žene misle da da moraju biti majke bez obzira na to što nemaju mogućnosti.Neke pak tjeraju biološke očeve da budu odgovorni za njihovu trudnoću,kao da nisu znale kako se rade djeca,pa traže njihovu novčanu pomoć.Takve sebične žene pritom ne razmišljajuo djetetu i njegovoj budućnosti.Djetetu nije bitno je li mu roditelj biološki ili nije nego da mu se pruži potrebna ljubav i njega..
    :shock: :shock: :shock:

nadam se da ju je alka dobro oprala.

zdenka2, da li sam ja trebala dati kikicu na posvojenje? naime - ja sam bila BEZ KROVA NAD GLAVOM, BEZ POSLA, BEZ STANA, GLADNA!!!!!

pa bacila bi se s nebodera da sam ju dala nekakvoj ivani ...

p.s. PONOVO spominjem primjer maje vučić na koju se ovdje osulo drvlje i kamenje - bez znatnijeg uvažavanja mogućnosti da je njena izjava van konteksta!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ću samo reći da se meni Alka nikada nije sviđala i da ju baš ne volim. A s druge strane koje kaj kome i zakaj reko. Malo mi je bezveze zamarati se time. I zakaj sad pola planeta mora razmatrati kaj su Višnjići napravili? Radi to i puno drugih ljudi pa se ne diže tolika prašina oko toga. I još se iz jednog lijepog čina odmah izvlače ružne stvari i izokreću tuđe riječi. Bljak!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ja sam potencijalni posvojitelj. To da su posvojitelji primarno rukovođeni plemenitim motivima je isto malo onako jedna pozitivna predrasuda. Većina nas želimo posvojiti djecu jer bismo jednostavno željeli imati djecu. Posvojenje starijeg djeteta, tipa preko 5.-te godine, je izazov budući da to dijete razvije tzv. "domski sindrom" i otežano je uspostavljanje emotivne veze (banaliziram i nisam to baš stručno napisala, ali ne znam bolje). Višnjići imaju dodatni problem što su javne osobe pa to moraju javno obznanjivat, iako ja isto ne kužim one rubrike niti kod nas "u domu kod ovoga ili onoga", tj. kako se slavnima da sad proslikavat po kuhinji i pričat di su šta nabavili i odakle im keramičke pločice, meni je to bedasto, ali valjda je to "cijena ili sindrom slave" i narod to hoće znat. Znala sam da će njene rečenice o tome kako je npr. puštala biološkoj majci Boba Marleyja dok je rađala ili o dadiljama itd. nama svima čudno zvučat, kao i to preuređivanje doma u LA-u itd., ali valjda je to onaj američki sindrom gdje o parama nije nepristojno nego je to nekakav njihov "weather talk". Npr. bio moj muž u Americi i prvi mail je bio - bili smo u skupom restoranu, palačnike koštale xy dolara, vozili se po četvrti di žive bogataši - svaka kuća milijun dolara itd. Onda sam tek skužila koliko se tamo sve ipak mjeri kroz prizmu novca i o tome je normalno razlgabat. A mi smo iz novozagrebačkog Sopota, da nitko ne misli da smo neki lovaši i mjerimo stvari novcem. Puno toga je stvar percepcije, rekla bih.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja ću samo reći da se meni Alka nikada nije sviđala i da ju baš ne volim. A s druge strane koje kaj kome i zakaj reko. Malo mi je bezveze zamarati se time. I zakaj sad pola planeta mora razmatrati kaj su Višnjići napravili? Radi to i puno drugih ljudi pa se ne diže tolika prašina oko toga. I još se iz jednog lijepog čina odmah izvlače ružne stvari i izokreću tuđe riječi. Bljak!
    amen

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ponekad je puno bolje da se ne daju izjave za novine, zar ne.....

a što se tiče diskriminacije i stigmatizacije samohranih majki, dajte se skulirajte...

tko je ovdje dijete samohrane majke JA ( i kikica i tko još ?)

i jel znate što sve moja mama i ja čule od kojekakvhi spodoba?

ne znate ,e vidite jasam tu jaaaako osjetljiva

kao gay populacija na svoja prava

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    zdenka2, da li sam ja trebala dati kikicu na posvojenje? naime - ja sam bila BEZ KROVA NAD GLAVOM, BEZ POSLA, BEZ STANA, GLADNA!!!!!

pa bacila bi se s nebodera da sam ju dala nekakvoj ivani ...
    Ma daj, sorciere, pa gdje sam ja ni blizu tako nešto insinuirala? Naprotiv, napisala sam da ja nikada ne bih tako postupila, prema tome nema ni traga ideji da bih tako nešto očekivala od drugih. U mom postu je bilo riječi samo i isključivo o ženama koje su htjele dati djecu na posvojenje i to učinile, nipošto ne o samohranim majkama i mislim da je to potpuno jasno. Svaka od nas može postati samohrana majka, nikad ne znamo što nas čeka.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa
    ovo mi je bezveze.
    zašto bezveze,ajme sad ću se spetljat je bezveze ali koliko sam ja shvatila(a dopuštam da sam i krivo shvatila)izjavu I.V. njih je na posvojenje potakao posjet domu za napuštenu djecu i htjeli su pomoći jednom napuštenom djetetu
    e sad moje(samo moje skromno)mišljenje je ako želiš biti dobar i pomoći posvoji veče dijete zato jer mislim da starije dijete teže nađe posvojitelja
    a za male bebe ih ima i previše
    ali dodajem nisan posvojitelj i neznam detalje tako da je ovo moje mišljenje
    Imate krive informacije. Nema ni manje ni veće djece dovoljno. Ja već dvije i pol godine pokušavam posvojiti dijete od 4-5, sad već i 6 godina i do sada nisam imala ni jednu jedinu mogućnost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Morat ću se posut pepelom jer sam ponovno jučer navečer išla iščitavat Story - taj dio izjave koji se odnosio na "nespretnosti" itd. i sad sam ipak promijenila mišljenje - mogla je i bez tog dijela. Ali, ne mogu si pomoći - mene stvarno svako posvojenje beskrajno veseli, i hvala Bogu da su dočekali svoju sreću !

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    slažem se s Mukicom i svaka čast Alka
    čitala sam i ja tu izjavu Ivane i koliko god bilo izvađeno iz konteksta mene je npr ubola izjava;"nakon posjete domu u nazorovoj htjeli smo se
    vratiti kući s barem 10djece "
    i onda posvoje nerođenu bebu from USA ma bljak,odnosno nije bljak to je njihovo pravo ali onda barem razmisli prije nego progovoriš jer da su oni htjeli napraviti dobro djelo onda bi posvojili malo veče dijete
    a Ivanina izjava da svaka čast toj "njihovoj" mami šta je dala bebu na usvajanje a nemaltretirala oca alimentacijom i uništila život djetetu(ispada
    ako si samohrana majka/otac odma je djetetov život uništen)ma fuj,fuj
    slazem se sa ovim u potpunosti!

zar smo mi samohrani roditelji manje vrijedni i sposobni od " normalnih roditelja"

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1. Story je potpuno tračerska štampa.
    2. Kad god, u bilo kojim novinama ili časopisu, čitam nešto o čemu dosta znam, uvijek nađem barem nekoliko netočnosti, često prilično krupnih.
    3. Neka je novinarka sve dobro prenijela i Ivana je izrekla baš te riječi - možda se nespretno izrazila.
    4. Ivana se nije nespretno izrazila nego baš tako i misli kako je napisano - ma koga, pobogu, briga!!! Po čemu mišljenje I.V., tiskano u časopisu Story, ugrožava kompletnu populaciju samohranih roditelja?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •