znam da se izdojeno mlijeko može čuvat 48 sati u frižideru, ali me zanima da li se može zamrznuti i koliko vremena
znam da se izdojeno mlijeko može čuvat 48 sati u frižideru, ali me zanima da li se može zamrznuti i koliko vremena
Evo, pogledaj OVDJE
Moze li se vise puta podgrijavati isto (nezamrznuto vec svjeze izdojeno) mlijeko?
ja ne bih: bolje onda ugrijati manje, pa ako zafali - dodati, nego ugrijati previše pa bacati.
Apri, istina, primijetila sam da ima neki cudan miris nakon sto se ponovo podgrije. Ionako mi je svejedno kad nece da jede iz bocice.![]()
ma to ti je isto kao i sa našim ručkovima: ne volimo da se dvaput podgrijava![]()
apricot prvotno napisa
![]()
Da li je ok zamrznuti mlijeko u plastićnoj boćici(boćici od izdajalice) u kojoj ga izdojim?
I koliko vremena smije stajati na sobnoj temperaturi ili u frižideru prije zamrzavanja?
Još pitanja:
1.Treba li ga prokuhati nakon zamrzavanja ili je dovoljno samo podgrijati?
2. Čula sam da neke mame zamrzavaju u sterilnim bočicama iz apoteke (onima za urin). Jesu li te bočice o.k. za mlijeko obzirom da ne piše na njima od kojeg su materijala (da nije možda PVC ili neki drugi koji bi mogao biti toksičan)?
Mlijeko ne prokuhavati, onda se ubije većina korisnog u njemu.
Ima za kupiti posudica i vrećica baš za čuvanje mlijeka, znam da ima (kršitelj koda) te posudice.