Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kaka iskljucivo u pelenu nemremo u vrtic...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Kaka iskljucivo u pelenu nemremo u vrtic...

Trebala je proslu godinu u vrtic al' na zadnju sekundu sam se predomislila. Neka je jos malo kod mene. ( grupa je bila za djecu od 2 godine nije morala biti potpuno PT).

A sada nastaje upis za jesen. Znam da ju nece primiti ako nije PT, posto je grupa starije djece. U septembru 2008 mora ionako redovno krenuti...a sta cu ako i dotad bude 'strajkala'.

Poznam malenu od punih 5 godina sto je isto iskljucivo kakala u pelenu. Cak je i malo zakasnila u svoju grupu jer jednostavno nije htjela drugacije. Sada su sve rijesili ipak joj je 5 godina.

Sta cu ako imoja tvrdoglavica bude takva? Dajte mi koji tip...mozda nismo nesto probali. Slikovnice, pjesmice, nagrade... nista nije upalilo.

Sada ju nekako nagovorim da sjedne 5 minuta ona se meskolji veli da nemoze kakati u tutu.

Help me...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a jel ti oko toga stvaraš preveliki teatar,tako da ona zna da ti to ide na živce i u biti te manipulira ?

odnosno ,opiši kako se ti postavljaš u svemu tome.....

kad sam ja probala par puta marka staviti na wc s onim dodatnim dijelom,on se drao i drao-odustala sam

onda sam jedan dan stavila tutu ,skinula pelenu i ignorirala ga po tom pitanju-nisam mu visila nad glavom

najprije sam mu objasnila čemu služi tuta i on je shvatio

mislim da je veći problem što su stariji

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jesi je probala staviti na WC školjku? Imaš i onaj nastavak koji se stavi na dasku pa može i skroz samostalno sjediti, moj to neće već se sam pridržava.
    Iako je iz pelena izišao preko noći i nikada se nije popiškio u gaće, s kakanjem štrajka. Pokaka se sam sebi u ruku i donese nam ili sam baci u školjku... Za poluditi...
    Najbolja je fora kad donese starijem bratu dok ovaj bulji u TV i kaže:"Na, baco...", a ovaj ne skuži dok mu nije čudno toplo u ruci i ne počne smrditi!!!

Bojim se da kakanje na tutu neće nikada profunkcionirati, izmisli nešta drugo!

I nemoj joj stavljati pelenu pa neće ni moći kakati u pelenu. A kaknje u gaće ipak je drugačije.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

maria 71, nema veze s temom, jel ovo u tvom potpisu Jesenjin?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    maria 71, nema veze s temom, jel ovo u tvom potpisu Jesenjin?
    da

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma uopste ne pravim veliki teatar oko kakanja u tutu. Prije jesam, nekako prije godinu dana. Skuzila sam da nece pa sam ju pustila. Ali me sada pomalo hvata panika posto treba u vrtic.

Prvo odbacila je dnevnu pelenu nekako prije drugog rodjendana. Bez ijedne nezgode. Sa 30 mjeseci je odbila i nocnu. Bez ijedne nezgode. Nije sto je moja ali je dosta razumna i bistra i pametna i lukava. Ma sve za 5.

Sama si stavi pelenu. Jednom sam probala da skine pelenu, da ju polozi na pod pa da kaki tako. Prakticki gologuza. Nece. Umetak za solju imamo odavno. Ne pali.

Evo maloprije sam ju uspavala. Fino smo razgovarale. Pitala sam ju hoce li sutra kakati u tutu. Rekla je sa smijeskom da hoce. Mozda upali da du 'driblam' na fin nacin svaki dan po 5-10 minuta. Nesto moram poduzeti. Vec godunu dana niti sam joj spominjala kakanje u tutu. (a neznam mozda je to i najbolji nacin :/ )

Najgore mi je sto se svi sokiraju kada ju vide da kaka u pelenu. Npr. ako smo u gostima. Naravno ako joj se kaka da cu joj staviti pelenu. Ako vec nece (nemoze) drugacije...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ma uopste ne pravim veliki teatar oko kakanja u tutu. Prije jesam, nekako prije godinu dana. Skuzila sam da nece pa sam ju pustila. Ali me sada pomalo hvata panika posto treba u vrtic.

Prvo odbacila je dnevnu pelenu nekako prije drugog rodjendana. Bez ijedne nezgode. Sa 30 mjeseci je odbila i nocnu. Bez ijedne nezgode. Nije sto je moja ali je dosta razumna i bistra i pametna i lukava. Ma sve za 5.

Sama si stavi pelenu. Jednom sam probala da skine pelenu, da ju polozi na pod pa da kaki tako. Prakticki gologuza. Nece. Umetak za solju imamo odavno. Ne pali.

Evo maloprije sam ju uspavala. Fino smo razgovarale. Pitala sam ju hoce li sutra kakati u tutu. Rekla je sa smijeskom da hoce. Mozda upali da du 'driblam' na fin nacin svaki dan po 5-10 minuta. Nesto moram poduzeti. Vec godunu dana niti sam joj spominjala kakanje u tutu. (a neznam mozda je to i najbolji nacin :/ )

Najgore mi je sto se svi sokiraju kada ju vide da kaka u pelenu. Npr. ako smo u gostima. Naravno ako joj se kaka da cu joj staviti pelenu. Ako vec nece (nemoze) drugacije...
    imamo identican problem. I Edita bi se do septembra trebala rijesit pelena zbog polaska u vrtic Ona cak i piski u pelenu. Ma uopste nece tutu... (imala sam temu o tome )

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo imali istu situaciju, skinuli dnevnu s 2.5 godine, ubrzo i noćnu, ali za kakanje je trebala pelena.
    Ona je to u potpunosti kontrolirala, 1 jedini put, s 2 godine, joj se desilo da se pokaka u gaće, nikad više, ali nije htjela na wc kakati (tutu nije htjela ni u snu, nisam ni inzistirala, odmah je išla na wc).
    Znala bi se popiškiti na wc-u, i onda bi tražila pelenu za kakanje.
    U gostima nismo imali problema, ona kaka samo doma.
    I krajem ljeta, bili smo na moru, ostalo je nekoliko pelena.
    Ja sam joj rekla da smo na kraju s pelenama i da će morat počet kakat u wc. Kod svakog kakanja bi joj to napomenula, ali van toga nismo puno o tome pričali. Kad smo ostali na 2 pelene, ja sam ih maknula i rekla da više nemam ni jednu.
    Njoj se kakalo, tražila je pelenu, rekla sam da nema, sjela je na wc, digla se, da ne može, neka joj dam pelenu.
    Ja sam opet rekla da nemamo. Ona neka idem kupiti.
    Rekla sam da na moru nema naših pelena za kupiti (nisam puno slagala, naših stvarno nije bilo), jedino kad tata dođe iz Zagreba za vikend, a da do tada ne možemo čekati.
    Opet je sjela na wc, probala, da ne ide. Rekla sam joj da onda kaka u gaće, nije htjela, stavila sam je u kadu da u njoj kaka (problem je bio u kakanju na sjedeći, ona je u peleni uvijek kakala stojeći), nije htjela.
    Već sam bila na rubu da joj dam tu pelenu, ali sam je opet posjela na wc i rekla da ću joj čitati, a ona neka kaka. I malo je sjedila, ja sam čitala, i obavila je.
    Sutra je opet tražila pelenu, rekla sam da nemamo, onda je rekla da joj čitam, i stvar je bila rješena, poslije toga više nije tražila pelenu.
    Dugo vremena sam joj još morala čitati, a sad ona sama obavezno "čita", čim ide kakati, mora uzeti winnie the pooha (jedino ta literatura prolazi za wc) i čita i kaka.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvar je psihološka
    znam tako je i sami iako smo se prije vas odviknuli
    mogao je kakati samo u pelenu
    ako nema pelene nema kakanja

probajte s wc školjkom
    i vježbajte
    u smislu da ju staviš i kad niste sigurni da treba na wc
    čisto da se privikava na taj osjećaj da sjedi na wc-u bez pelene

i kad bi kakala
    trčite prema wc-u ili tuti. kod nas, inače nije bilo faze tuta- toga se užasno bojao. možda se i ona boji jer ju "dira".

sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li si pokušala otići na razgovor kod psihologa ? Znam za primjere gdje je dijete zadrzavalo stolicu i kad su se poceli ponasati u skladu s uputama psihologa, problem se kroz mjesec dana riješio.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    I nemoj joj stavljati pelenu pa neće ni moći kakati u pelenu. A kaknje u gaće ipak je drugačije.

Kod nas, nažalost nije. Roko nema dnevnu ni noćnu pelenu od prošlog ljeta, no još uvijek kaka jedino i isključivo u gače.
    Prije dok je imao pelenu za spavanje kako je isključivo u pelenu.
    Kad smo skinuli pelenu za spavanje nije kakao po 3-4 dana i bile su to grozne muke.
    Sad se i dalje mučimo. On dobro zna kad treba kakat, sve nas potjera van iz sobe, sakrije se u čošak i kaka.
    Pokušavala sam ga dobit na WC, na tutu, ništa. POčne vrištat, urlat i zadržava stolicu.
    Kad smo negdje on samo kaže kaka mi se, al ću kakat doma. I kod njega je baš problem u tome jer zadržava stolicu.
    Probali smo svakak ali ne ide.

Stvarno mi je to već koma, ne radimo nikakvu halabuku od toga, samo ga pitam dal bi rađe išao u WC, al on jednostavno neće.

Od kad se rodio išao je s nama na WC, vrata na WC-u nikad ne zaključavamo, davala sam mu da poslije mene pušta vodu, vidio je nas kak obavljamo veliku nuždu i da je to sve normalno ali jednostavno ne ide.

On bi isto na jesen trebao krenut u vrtić, ali me to muči.

Ja sam već pričala o tome s njegovom pedijatricom koja je rekla da ga moram stavljat svaki dan na WC, samo fakat ne znam kak jer on onda vrišti i urla.
    Odlučila sam otić do nje i tražit preporuku za nekog dječjeg psihologa jer mislim da stvarno imamo veliki problem.

Cure, ajde molim vas preporuke za nekog dobrog dječjeg psihologa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oni za koje ja znam išli su kod Tanje Sever. Ja nemam osobnog iskustva s njom. Imaš tu po forumu o njoj. Upiši u Pretražnik Tanja Sever.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma znam za nju, ali ona nema termina do rujna, a to mi je kasno.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo tri dana je pokusavala na tutu. Nije previse gnjavila za pelenu. Zapravo uopste nije trazila. Jucer vidim da nemoze kakati. Stavim joj pelenu i stvarno je zatvorana od 3 dana zadrzavanja stolice. Ali je se ipak 2 puta pokakala.

I give up, she'll get it one day...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam svoju curicu odviknula od pelena prošlo ljeto (3g) i to tako da sam joj napunila bazenčić i pokraj njega ostavila tutu. Prvi put se pokakala u vodu i skužila kak je to nepraktično jer se vise nemre kupat nego mora čekati da mama sve počisti i opet napuni bazenčić. Drugi put je izašla iz bazenčića i sama sve obavila.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Samo da vam javim :D

EDITA SE RIJESILA PELENE (barem ove dnevne) :D

Ovako:
    Prije sedam dana , dok smo bili kod sveki, skinula sam joj pelenu i ponovo pokusala onu svoju nemogucu misiju od prije mjesec i pol dana.
    I cijeli dan se ona piskila u gacice, da bi navecer dok je vani za klupom sjedilo neko drustvance, uzela tutu i pobjegla iza kuce.(valjda je stid pred drugima da piski) :/

Ja trk da vidim sta ce, te se sakrijem iza coska kuce i posmatram sta Edi radi
    Uzela je tutu i pocela pricat sama sa sobom "skines pelene, sjedes na tutu i piskis"
    Cure drage, ja kad se nisam upipi od smijeha. Jadnica, sve je napemat naucila kada smo joj govorili kako treba piskit
    Kako se tada popiskila u tutu, sva je vazna.
    Nekada ode i na WC skoljku i sapce "evo vode" (osuskuje pad pipi u solju ) Dok sjedi na solji uvijek sapce I folira seeeeeee 8)

Jedino imamo problema sa kakicom. Uvijek se ukakaci u gace.
    Imate li kakav savjet???? Navecer joj stavim pelenu, a planiram i to uskoro ukinut. Ustvari, probat kako ide bez vecernje pelene.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D Bravo za Editu. Nemoj praviti veliku buku oko kakanja u gace. Ne obracaj previse paznje. Skuzice. Ni u kojem slucaju ne stavljaj pelenu ponovo, zbunices ju.

Najvjerovatnije je u analnoj fazi, pa joj lakse pada kakati u gace...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •