Mejra's mommy prvotno napisa
Ma uopste ne pravim veliki teatar oko kakanja u tutu. Prije jesam, nekako prije godinu dana. Skuzila sam da nece pa sam ju pustila. Ali me sada pomalo hvata panika posto treba u vrtic.
Prvo odbacila je dnevnu pelenu nekako prije drugog rodjendana. Bez ijedne nezgode. Sa 30 mjeseci je odbila i nocnu. Bez ijedne nezgode. Nije sto je moja ali je dosta razumna i bistra i pametna i lukava. Ma sve za 5.
Sama si stavi pelenu. Jednom sam probala da skine pelenu, da ju polozi na pod pa da kaki tako. Prakticki gologuza. Nece. Umetak za solju imamo odavno. Ne pali.
Evo maloprije sam ju uspavala. Fino smo razgovarale. Pitala sam ju hoce li sutra kakati u tutu. Rekla je sa smijeskom da hoce. Mozda upali da du 'driblam' na fin nacin svaki dan po 5-10 minuta. Nesto moram poduzeti. Vec godunu dana niti sam joj spominjala kakanje u tutu. (a neznam mozda je to i najbolji nacin :/ )
Najgore mi je sto se svi sokiraju kada ju vide da kaka u pelenu. Npr. ako smo u gostima. Naravno ako joj se kaka da cu joj staviti pelenu. Ako vec nece (nemoze) drugacije...