Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Život bez tepiha i zavjesa

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Život bez tepiha i zavjesa

Zanima me koliko Vas doma ima zavjese i tepihe, a koliko nema. Kod nas doma razmišljamo da sve izbacimo Van, ponajprije zbog malog i njegovog bronhitisa, a nakon toga i zbog sveukupne čistoće u domu.
    Ono što me mući je to što djeca najviše vremena provode baš na podu. Nešto bi im trebalo staviti na pod, dali kakve perive jastučiće ili nešto drugo? :/
    Pošto trenutno nismo financijski u mogućnosti kupiti žaluzinice za prozore, morat čemo rolete do pola spustiti da se zaštitimo od znatiželjnih susjeda, mada mene ne smeta, baš imaju i kaj za vidjeti, ali mm jako smeta.
    Svi mi govore da je bezveze imati dom bez toga ali meni se ćini nekako jednostavno, jer kad obrišeš pod mokrom krpom imaš čisti pod, a tepih pousisaš a i dalje imaš ko zna kaj u njemu. o zavjesama da i ne prićam, drugi dan nakon kaj ih operem, kad ih protresem iz njih leti sve i svašta.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi živimo bez tepiha i zavjesa otkad smo se preselili u novi stan i super nam je :D

A Leona ima u sobi one mekane puzzle koje svako toliko bacim u kadu i operem

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi imamo samo jedan tepih, u dječjoj sobi, fini vuneni - gušt za hodati bos

zavjese ne volim i ne planiram ih staviti

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nemam tepihe, tepisone i ostala pokrivala, osim u wc-u i kupaoni. I presretna sam! Ko klinka sam u stanu imala onaj tapison koji se ljepio direktno na pod i to je bilo katastrofa! Kako za održavanje, tako i za zdravlje! Koliko prašine, bakterija, grinja i svega ostalog je bilo unutra, ne želim ni razmišljati!
    Silom prilike (imali poplavu u stanu, pa kad je to tek počelo smrditi!!!!!! :shock: ), smo poskidali tepisone i stavili parket. Naravno da je mama htjela "jedan lijepi debeli" tepih ubaciti u moju sobu, ali nisam dala! I na kraju je i ona sve svoje tepihe izbacila!
    Preporodili smo se. Ja ti fino posaugam (za slučaj većih komada nečega što dospije na pod), i onda fino pobrišem pod i gotovo!

Još uvijek se borimo oko zavjesa, neda se do kraja, ali sam bar izbacila one starinjske, nacifrane, čipkaste... preko cijelog zida, pa sad imam samo prozračne, samo na prozoru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi imamo zavjese, ali nemamo tepihe. U roditeljskom domu uvijek mi je bila muka od tepiha koji su se vječito saugali i saugali i bili svejedno puni dlaka i smeća.
    Andrej se valja po podu od nekih 4-5 mjeseci, čim je propuzao nismo više mogli stavljati puzzle na svaki komad poda pa smo ga pustili po parketu i ništa mu nije. Naprotiv, kad je prohodao, nikad nije bilo problema s klizanjem i padanjem (dok se kod mojih staraca uredno oklizne na tepih svaki put kad zakorači na njega). Nije problem ni u hladnoći - dugo vremena bio je potpuno bos na parketu i nije ga smetalo.
    Da ne govorim da se goli pod lakše održava od tepiha.
    Podne puzzle imamo samo u jednoj prostoriji.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nemamo zavjese, sumnjam da ćemo ih ikad imati, a imam puno velikih prozora..
    Imamo tepih u dnevoj, mali komad arteespina jer sam oduševljena njihovim bojama. Još je friški pa se linja al ništ strašno.
    U dječjoj i na dijelu dnevne di se Jakov igra puzzle, glasam za one glatke, lakše se održavaju..

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nemam niti jedno,niti drugo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi nemamo ni tepihe ni zavjese jer Duje ima astmu.
    On u svojoj sobi na podu ima onu tzv krparu, koju bacim u mašinu i operem na 60 jer stalno sjedi na podu pa da baš nije na parketu..
    A Lari kad je na podu stavim puzzle koje operem u kadi.
    Na prozorima nemam ništa. I žaluzine su sakupljači prašine i nepada mi napamet da i o njima još vodim brigu.
    Rolete su mi čisto dovoljna zaštita i od ljudi i od sunca.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nemamo nista tog tipa standardno!
    Zavjese imamo one uredske - mislim da se to zove 'venecijaneri' i super zadovoljni!
    I zavjese trakaste - isto uredske na prozoru u sobi(susjedi me zivciraju)

Tepih imamo samo po zimi i to neki prirodni - nema sintetike i nije debeli (ne kupi puno prasine)

Cim dodju topliji dani tepih i z dnevnoga van, i onda na parket stavim 'tepih' od drvenih letvica - obrubljen platnom i podstavljen ispod necime da ne grebe parket i da se ne sklize. I brisem ga kao i parket - voda+emsal tekucina (sredstvo za parket i laminat).

- i naravno tepihe uveli tek kad je E krenula puzati i valjati se po podu!

U kupaoni imam prostiku od spage (perem na 60 i to 1xtjedno).

Ja ne podnosim standardne zavjese i debele mekane tepihe...bljak!
    To treba stalno prati, zraciti, usisavati... previse zahtjevno!
    A, i ne podnosim prasinu bas najbolje (alergicna i na to..)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vidiš, vidiš, dobra informacija za žaluzine i prašinu.
    još jedno pitanje; a jel se parket uništava nešto više ako nema tepiha na podu? meni se čini da je onaj dio parketa na kojem stoji tepih nekako mat boje, nije onako sjajan kao ovaj okolo na kojem nema tepiha.
    a kakvi su ono mini tepihići od kokosa ili tak nešto slićno? to mi je jednom davno pričala neka žena koja ima astmu pa kao da to smije imati u stanu?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Od kad zivimo zajedno, nemamo zavjese, a sada ni tepih.
    Uvijek smo imali neki malecki ispod stolica u dnevnoj sobi, a sad smo i to izbacili.
    :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    a jel se parket uništava nešto više ako nema tepiha na podu? meni se čini da je onaj dio parketa na kojem stoji tepih nekako mat boje, nije onako sjajan kao ovaj okolo na kojem nema tepiha.
    a kakvi su ono mini tepihići od kokosa ili tak nešto slićno? to mi je jednom davno pričala neka žena koja ima astmu pa kao da to smije imati u stanu?
    Pa uništava se više jer nema tepiha , a ostatak je sjajniji jer ste ga izglancali hodanjem..

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi isto nemamo ni tepihe ni zavjese i nimalo na me fale (oduvijek ne volim ni jedno ni drugo pa sam jedva docekala svoj stan da sve to izbacim, a MM srecom ima isti stav)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam zavjese, ali ih perem jednom u dva tjedna, tako da se ne stignu naprašiti, nekako mi je ružno bez, a imam puno prozora na kući!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U dnevnom boravku imamo dva mala tepiha - potrebni su nam za ležanje na podu i čitanje novina, za maženje i slično. M. u sobi ima tepih - cesticu - važna mu je za autiće i kad se igra ne sjedi na golom parketu. U spavaćoj sobi nemamo ništa. Zavjese imamo, one daju toplinu i intimu sobi. U spavaćoj sobi su bijele, u kupaonici bijele čipkane, u M. sobi svijetlo zelene, u dnevnom boravku žuto-narančaste.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da nema susjeda ja nikada ne bih imala zavjese - ovak silom prilika ih imam.

Početno Re: Život bez tepiha i zavjesa

mi imamo tepihe sve dok ne skupimo novce za preuređenje dn.b. a svuda imamo one rolete od babmusa ima ih u baumax/haus... jako lijepih. mm ne voli zavjese i čim smo skupili novce otišli smo kupiti te rolete. i to mi je super jer nema prašine i ne moraš ih tako često prati kao platnene.
    a naši prijatelji imaju one tepihe od špage meni su se svidjeli. mislim da su ti bolji od vunenih jer ne ulazi prašina toliko u njih.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zavjese nikad nismo imali jer imamo prekrasan pogled na grad, okolna brda i nebo, šteta to skrivati.
    Vuneni tepih je samo u dječjoj sobi zbog igre na podu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi nemamo ni tepihe ni zavjese.
    na podu je drvo, i super se lako održava. A na prozorima imamo neke vrste papirnatih roletna, koje ionako nikad ne spuštamo.
    a u Belgiji je to skroz uobičajeno i tako izgleda 90% stanova (bez tepiha i zavjesa).
    Tepihe imaju samo oni koji žive u dvorcima i to na mjestima gdje su podovi kameni (skoro nikad ne ide tepih na drvo), ili neki siromašniji koji doma stavljaju tapisone jer nemaju novaca održavati ili obnoviti ruvinani drveni pod.
    a zavjese nema nitko - to je ovdje nepostojeća pojava

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi imamo i tepihe i zavjese. Uspjela sam naći prekrasne moderne tepihe i svaki put kad netko prvi put uđe u stan zazuji na njih.Ja jako volim tkanine i meni tako dom izgleda puno udobnije. Da ne spominjem ukrasne jastučiće i puno biljaka. Bez toga mi je to ured.
    Istina, zavjese perem svaka 3 mjeseca (nepušački dom), i muuuuka mi je od peglanja.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo skinuli zavjese,kad brisem prasinu sa namjestaja,usput prebrisem i prozore,samo sa unutrasnje strane.
    Tepihe smo ostavili,oni su mali.
    Romina,jeste li se konsultovali s ljekarom o klimatskom lijecenju?
    Ako niste,obavezno to ucinite.Nekoj djeci pomaze boravak na moru,a nekoj na planini.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U našoj novoj kućici - imamo malo tepiha (mm ih jako voli), ali zato nula zavjesa - samo venecijaneri i uskoro trakasta zavjesa. Planirala sam staviti zavjese, ali mi se jako sviđa ovako pa ne želim kvariti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve tepihe sam izbacila - i bolje se osjećam. za sjedenje na podu imamo onu prostirku za vježbanje, jer nemamo mjesta za pravi tatami...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nizozemskoj ti je standard zivot bez zavjesa a kao zastita od nezeljenih pogleda koriste se specijalne samoljepive tapete za stakla koje daju izgled da je u pitanju mutno staklo

ima ih takodjer i u izdanju koje se ne mora bas ljepiti nego se zakaci kao one plastike koje se stave na ekran od tv-a kad ih spakiraju u kutije

ja to nemam a nemam ni tepihe jer bi valjda skapali od ciscenja za svim tim zivotinjama

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nemamo zavjese nego bambus rolete na prozorima, a tepiha nismo imali sve dok Ema nije pocela puzati i hodati pa je bubnula glavom u parket, tada smo pregrizli i kupili tepih za dnevnu sobu i hodnik.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nemamo ni jedno ni drugo.
    tj. Jani ima u sobi mali tepihić s autićima, ali toga operem u vešerici i ko nov. inače imamo laminate, meni su odlični, lako ih je pomesti i pobrisati vlažnom krpom i već sjaje. trenutno imamo žaluzinice na prozorima (živimo iznad prometnog poslovnog prostora, pa baš da kupci ne gledaju kad prešetavam gola ), ali planiram skombinirati neke male lako perive zavjesice. takve stvarčice daju domu dušu. koja žena nema po stanu srcu drage čačke i ostale sakupljače prašine?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ni tepihe ni zavjese
    na podu za F su puzzle koje lako čistim, a na prozorima roletice od riž. papira koje istresem i promijenim svake godine...
    ostalo je parket i pločice...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ni tepihe ni zavjese

samo u kupaoni imamo prostirku koju peremo u vešmašini

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemamo ni jedno ni drugo. zavjese ćemo jednog dana imati jer su mi goli pvc prozori ružni, a osim toga, zavjese prostor "uintimljuju". tepihe nemam namjeru nabavljati jer ih smatram leglom grinja i izvorom prašine. bebač sjedi, leži, puže, baca se po golim pločicama i parketu i naprosto uživa.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    koja žena nema po stanu srcu drage čačke i ostale sakupljače prašine?
    ja (a vec se javilo i puno drugih ocito)

ja sam ljubitelj sto manje namjestaja, a pogotovo sto manje takvih djindji i ukrasa ukljucujuci i velike kao sto su zavjese i tepisi

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tu sam mislila i na knjige, fotoalbume, zbirke cd-a, DVD-playeri, linija, lampe, razne uspomene i kutijice, svijeće... nemoguće je u potpunosti se riješiti prašine. mislim da se to ne bi moglo ni da živiš u 4 gola zida, bez namještaja. ja obožavam te razne sitnice koje od stana naprave dom.
    uostalom, ne može se usporediti količina prašine i grinja na jednom tepihu s onom na npr. kutijici za nakit. ŽIVJELI ČAČKI! :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

joooj, gdje me nađe s ovako bolnom temom

meni je skoro cijeli stan prekriven tepisonima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma slažem se s tim da je nekako "topliji" naoko dom sa svim tim, ali mali kad se razboli ja dobim fraze od tepiha i zavjesa jer ih više ne gledam kao nešto potrebno kući već kao leglo svega i svačega što leti po zraku kojeg dišemo.
    I čistim redovito i iznosim van da se izvjetri i barem u njihovoj sobi češće operem zavjesu, ali onaj dojam zmazanoće ne nestaje, a nisam neka čistunka kojoj mora biti sve na mjestu i čisto.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemamo tepiha, osim jedne krave ispred kreveta (jer nemamo ni slape pa da ne nagazimo na hladno jos krmeljavi)
    nemamo ni zavjesa, osim jedne koja ustvari sluzi da sakrije policeu spajzi
    a nemamo ni prasinara tipa figurice, opet- osim jedne kaj je L. donesla sa skijanja
    mi ustvari nis nemamo kad bolje pogledam

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Razmišljala sam o izbacivanju svega, ali mislim da lavića ne mogu na taj način zaštititi jer u vrtiću ili u školi ili bilo gdje drugdje opet će doći u doticaj sa prašinom kao i ostalim alergenima. Mislim da bi ga to učinilo još osjetljivijim. To je samo moje mišljenje, jer ionako ih ne možemo zaštititi od svega.
    Što se tiče tepiha, isto sam za opciju - što manje to bolje. Za sada imamo 2 od špage. Ostalo je perivo na 60 stupnjeva. Zavjese imamo super tanke, lagane, potpuno glatke, neki jeftilen iz Bauhausa, ali ne bi ih mjenjala za 100 skupih i kad ih stavim u perilicu nikad ne ide iz njih crna voda, što znači da ne skupljaju prašinu tako da se i s njima može živjeti.

Kuća nam je loše izolirana i na podu je uvijek hladno, tako da igra na parketu ne dolazi u obzir. Lavić ima puzzle na kojima se igra i njih redovito perem. Mrzim teške dekore, trpim samo ono što nam je nužno za život s obzirom na trenutni životni prostor.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni mi nemamo tepihe a deblji dekor i mamo u spavaćoj sobi jer nemamo rolete a sunce nam ujutro smeta..[/list]

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

par zar sam jedna od rijetkih koja ima oboje i tepihe i zavjese , ali zato i rintam k'o mahnita da sve bude što čistije :/ nekako bih se bez tepiha i mogla naviknuti, ali ne znam kako bih pregurala zavjese, nekako mislim da bi mi sve onako "golo" izgledalo

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bera - pa izbaci tepih, a zavjese... ne'š ti muke oprat ih u lavoru vode, napola osušit i objesit ponovno.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemamo nijedan tepih, a nedavno smo izbacili zavjese (na tregere) i stavili rimske koje pokrivaju samo prozorsko staklo, a najčešće su dignute do pola. Bez tih "krpetina" soba djeluje bar nekoliko kvadrata veća. Ne bi čovjek vjerovao kako takvi dodaci vizualno smanjuju prostor.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Linda, što su to rimske zavjese?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    joooj, gdje me nađe s ovako bolnom temom

meni je skoro cijeli stan prekriven tepisonima
    Potpisujem. No ne baš čitav, ima tu i pločica i toplog poda, ali donji kat su pretežno tepisoni jer je bilo finiancijiski lakše za pregurati uz sve što seoba donosi. Sanjam o bordo crvenom laminatu.

Zavjese nemamo na prozorima pod mojom "palicom".

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    ni mi nemamo tepihe a deblji dekor i mamo u spavaćoj sobi jer nemamo rolete a sunce nam ujutro smeta..
    meni je to bas jedan od razloga zasto nemam zavjese - da me moze sunce probudit ujutro

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

martinaP, na ovo sam mislila:
    rimska zavjesa

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Hvala.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zavjese imamo samo u spavacoj sobi a tepihe samo one sto ih mogu srolat i u ves masinu ugurat i to ih perem na tjednoj bazi i super mi je tak, nikad vise tepuhaner u moj stan 8)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi imamo zaluzine na prozorima i samo jedan tepison u dnevnoj, drugo nista, ja mrzim one kuponske koji se usmrde jer uvijek budu mokri
    marino ima puzzle u sobi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemamo ni zavjese ni tepihe (osim tabletića u kupaoni)
    Na prozorima žaluzine. I to je to.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kos nas isto tako, bez zavjesa i tepiha, nepodnosim niti jedno. Na prozorima imamo bambus roletice i to je to. Imamo ogromne otvore, po mom izboru, i zato je stan po cijele dan pun svjetlosti. Za susjede me nije briga, tko hoce neka gleda, ni MM vise nesmeta.
    A za odrzavanje je super. Samo se prode jednom dnevno s usisivacem i jednom tjedno ih operem sa prontom, ma sve za 5!

Gost

Početno

Citiraj lucylu prvotno napisa
    kos nas isto tako, bez zavjesa i tepiha, nepodnosim niti jedno. Na prozorima imamo bambus roletice i to je to. Imamo ogromne otvore, po mom izboru, i zato je stan po cijele dan pun svjetlosti. Za susjede me nije briga, tko hoce neka gleda, ni MM vise nesmeta.
    A za odrzavanje je super. Samo se prode jednom dnevno s usisivacem i jednom tjedno ih operem sa prontom, ma sve za 5!
    I mi isto tako :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zavjese nemamo jer ih ne zelimo - otkad zivim sam ili u braku ih nemam, a rolete spustamo samo kad gledamo dijapozitive. Volimo svjetlo (ili pak pogled u mrak, ako je noc) i ne zelimo si ogranicavati horizonte u kojiam uzivamo - zelenilo, pogled na Medvednicu sa jednih prozora, na Samoborsko gorje sa drugih i na park sa trecih.

Tepiha imamo dosta, najdeblji je u dnevnoj sobi, i oni su bitan dio naseg stana, sareni i udobni tako da se na njima lijepo mozemo izvaliti s jastucima i igrati se, citatyi, gledati TV, a nemalo puta i malo odspavati na toplom i mekom tepihu.
    "podnih" jastuka imamo sad cca 15-tak, od velikih do malih ... kad sam bio u Turskoj odusevili su me njihovi "kafici" sa puno jastuka na podu i niskim stolicima i slicna princip vlada i kod nas doma - kad ne jedemo smo najveci dio vremena na podu, a vrlo cesto je tako i kad dodju gosti, onda zavrsimo na podu na jastucima.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •