Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: noćno "plahutanje" po krevetu

tomato

Početno noćno "plahutanje" po krevetu

Zvjezdica Am, 13 mj., pocela je lagano stajati i hodati pa sada i po noci i vise se ne budi 4-5 puta samo zbog 'kikanja' (sto je sada manje nego prije) nego i putuje/'plahuta' po krevetu i kreveticu, svejedno joj je gdje spava (dize se, izmijeni i po nekoliko polozaja, ali se ne budi bitno)...Malo nas strah da ne padne iako smo sve zastitili itd...Zna li netko zasto se to dogada, kako to rijesiti ili koliko bi to moglo potrajati...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U najgorem slučaju, ako baš i padne, neće joj se ništa dogoditi ako imaš krevet standardne visine, a dobro bi došao i neki tepihić kraj njega. Nama je Tea pala kad sam je ja ostavila spavati na sredini kreveta, a MM i ja smo još ostali dolje. Nije joj ništa bilo. Sada uvijek pazi i kad dođe blizu (naravno kad je budna) sama sebi veli: pazi, rub!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I naš 16-mjesečnjak to radi već mjesecima. To je normalna pojava.
    I bebe kao i mi odrasli se kada spavaju nekoliko puta probude do pola da provjere jel sve u redu,tj.isto kao i kad su zaspali. Naš se ustane na noge,pogleda i padne ko pokošen i odspava još sat vremena.
    Bitno je samo da su dobro ograđeni.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

N. to radi redovito ako je stavim da spava u kinderbet. Okreće se na sve strane, prebaci nogu kroz rešetku, redovito se okrene na skroz suprotnu stranu. Kad spava s nama u krevetu (a to je 99%) to ne radi. Uglavnom se priljepi za mene ili mm i tako spava.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nekih noći jedva da se okrene na drugu stranu, a nekih ni sama ne znam kako ne zvizne jer se okrene i prekrene u svim smjerovima.
    spava samnom, s moje lijeve strane. ta strana kreveta ima ogradicu, na desnoj strani sam ja, a onaj donji dio kreveta gdje su noge je neograđen.

jedne sam se noći probudila i našla ga kako leži meni pod nogama, poprečno, 10cm od ruba kreveta :shock: .
    dobro da ga sama u snu nisam švasnula...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    "dobro da ga slučajno sama u snu nisam švasnula." (da netko ne shvati krivo)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"dobro da ga slučajno sama u snu nisam švasnula." (da netko ne shvati krivo)

Predugo si na ovom forumu. 8)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekih noći jedva da se okrene na drugu stranu, a nekih ni sama ne znam kako ne zvizne jer se okrene i prekrene u svim smjerovima.
    spava samnom, s moje lijeve strane. ta strana kreveta ima ogradicu, na desnoj strani sam ja, a onaj donji dio kreveta gdje su noge je neograđen.

jedne sam se noći probudila i našla ga kako leži meni pod nogama, poprečno, 10cm od ruba kreveta :shock: .

Nama se jednom dogodilo da je pao - meni iznad glave!!

Krevet je uza zid i do pola uzglavlja (širina kreveta je bila 160) je bila drvena škrinja, a dalje je bila praznina široka možda 30-40 cm (između uzgl. i radijatora). On je spavao uza zid, a odmah do njega i ja, škrinja nam iznad glave kad čujem po noći 'bum' i plač - pao je tako da je u snu noge zakrenuo 90 stupnjeva i nekak urikverc spuzao iznad moje glave i pao u prazninu!! A najfenomenalnije mi je to što je pao na ruke i što se ama baš nigdje nije udario, samo se prestrašio (zato sam ja ostatak noći bila na rubu infarkta )

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neka djeca su jednostavno takva, i to moze potrajati dugo.
    Antun (6 god.) jos uvijek spava nemirno, vrti se , dize, prica, pola nosi spava s glavom na jednu stranu, pola na drugu...
    Ima ogradicu, ali je znao i mimo nje pasti na pod (nikad s posljedicama).
    Ideju o krevetu na kat davno smo prekrizili...

tomato

Početno

Hvala svima na savjetima i misljenjima... zgodno je vidjeti da i u ovoj, kao i u ostalim problematikama nismo sami hehe...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja svoju malo od kad se počela migat po krevetu još nisam ujutro pronašla u položaju u kojem je zaspala. a kako je kontroliram i preko noći, svaku moju kontrola je ona u drugoj pozi i na drugoj kraju krevetića. pa onda dok ja napipam di je glava, di su noge, šta tribam pokrit, šta otkrit... skroz se razbudim.
    ako spava kod nas u velikom krevetu, onda je već "šetnja" manja i ograničena jer joj stalno držim svoju ruku na njenoj nozi da ne bi di "odmaglila". čim se počne migoljit ja se prenem pa na vrime spriječim neželjeno napuštanje kreveta.
    moja po danu nema sekund mira, pa mi je sasvim normalno da nema ni po noći.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja L. jurca okolo po krevetu. sad imamo ogradu kod nogu (desno je zid a lijevo kinderbet. a onih 30cm sto je krevet duzi kod nogu od kinderbeta...jednu noc me probudi "kenjk kenjk" ja pogledam u kinderbet- nema je, pogledam desno- nema je, pogledam pod poplun- nema je...kad ono, madam stoji na podu, drzi se za krevet i pokusava spavat stojecki
    kako li je samo prosla kraj mene a da je nisam cula i pogodila tu rupu gdje nema ograde..... rotira se ko mjesec, oko sebe, zemlje, sunca....
    svaku noc je tulum. svaku.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    svaku noc je tulum. svaku.
    I kod nas isto.

Završna poza je uvijek ista: poprečno na krevetu (velikom), na jednom jastuku glava, na drugom noge. Ja prođem nešto bolje od MMa jer 'dobijem' glavu.

Mali princ

Početno

Moram priznat da ste me uspjeli nasmijat sa nekim padovima i pokušajima spavanja na stojećki! Nemojte krivo shvatit,sjetim se samo M. u kojim sve pozama spava, zato ne dolazi u obzir spavanje sa nama! Jedna od smješnijih poza kod njega je kad spava na trbuhu,a samo mu guza viri u zraku..al doslovno strši! A da ne pričam kad ga usred noći tražim po kimbici...di su noge, glava....ma joj...al slatko!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama je ovih dana odlicno! 8)
    Preselili. Kupili krevet. Koji jos nije stigao pa spavamo na podu (na jogiju naravno). Malac se i dalje rostilja, vrti, plahuce ali ja spavam s smjehom jer nebu opal daleko

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ali ja spavam s osmjehom

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nama je konačni rezultat bio bježanje muža u dnevni boravak. Ne mogu tu spavati, zar ne vidiš da me svaku noć izgura na pod.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I naša N. "spava u svim smjerovima"! I to i u kinderbetu (do cca 2 u noći) i nakon toga u našem krevetu.

Najčešće završimo u trokutu - ona obožava spavati paralelno sa stranicom kreveta na uzglavlju, a MM i ja spavamo kao stranice jednakokračnog trokuta (ili kak se to već zvalo) u odnosu na nju. Dodatni problem je pokrivanje N. jer spavajući u tom položaju, možete si misliti kak se uspjevamo super pokriti, pri čemu ona mrzi pokrivanje! Tako da je u cijelu priču ponekad uključen i njen poplunčić.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad smo skužili da je teško ograditi cijeli naš krevet kako potomstvo ne bi palo na pod, MM je uzeo alat u ruke i skinuo noge s kreveta i tako je maksimalna visina s koje mogu pasti 15 cm. :D Nema više brige hoće li pasti ili ne, a mogu ih i same ostaviti u krevetu i kad se probude sami siđu i pridruže nam se.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H spava s nama i putuje po cijelom krevet, u svim smjerovima. Obicno ona spava okomito na nsa, odnosno spavamo u slovu H, ona je ova srednja crtica. MM obicno dobije njene noge na glavu, u usta, po oku, a ja njenu glavu na celu ili na vratu.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, a kak s pokrivanjem ?

Ovaj moj se toliko vrtulji da je non stop na pol ili skroz otkriven. Zakaj oni ne vole pokrivanje (a meni je tak super se zamotat u dekicu)? Naravno da nece biti u vreci, jer se onda ne moze mrduljit..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

Ovaj moj se toliko vrtulji da je non stop na pol ili skroz otkriven. Zakaj oni ne vole pokrivanje (a meni je tak super se zamotat u dekicu)? Naravno da nece biti u vreci, jer se onda ne moze mrduljit..
    Pokrivanje- svakako. Najbolje je kada se legne na nas pokrivac, pa se onda nitko ne moze pokriti. Imam sastrane koju dekicu, pa je pokrijem. Ali stalno otkriva sebe i nas. U zadnje vrijeme imamo 2 pokrivaca, tata svoj, a nas dvije svoj.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

Naš najveći pothvat bio je nagovoriti ga na vreću. Od tada, broj bolesti se prepolovio.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vreća za spavanja je pravi izum!!! Mogu mirno spavati znajući da se Luka ne može otkriti. A to da putujemo po noći, to vidim da i drugi kikači rade pa me ne brine. Veličina kreveta na to ne tječe, dapače, što je površina veća, to je zabavnije.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi spavamo sa spojenim kinderbetom, zaspimo svaki na svom dijelu, ali do jutra nas ima po svuda, ugl. mali mišonja završi na meni skroz otkrit, mm se priljubi meni uz bok. Navikla sam se već, to mi je slatko, griju me, ne treba mi pokrivač

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •