cure, čeknite pp-ove.![]()
ej, znate li da za manje od dva tjedna selimo na 3-6 :shock:
cure, čeknite pp-ove.![]()
ej, znate li da za manje od dva tjedna selimo na 3-6 :shock:
Sanja, ne mogu vjerovati da Fiona tako dobro crta.![]()
pinocchio - čestitam na preseljenju. Nadam se da se susjedi nisu prselili skupa sa vama, sigurno ćete im nedostajati.![]()
ivy, :D
Ajvica, veselimo se!
I mi smo odaslali hrpu pp-ova, pa provjerite.![]()
Sanja, Fionine crteže ne smijem ni gledati...od zavisti. Prekrasni su!
![]()
Hvala na PP, samo bojim se da 20.5. nismo u ZG, ali još se možda nešto i promijeni, javim ti svakako uskoro.
Ivy, stižemo.
Kratko pitanjce: ima li netko ZPDića u mješovitoj vrtićkoj grupi (3-6 godina), neka iskustva, pozitivna, negativna? Ili nečija iskustva iz druge ruke?
Pusa svima, u nas su turbulentna vremena, ništa ne stižem, luda sam od posla i razmišljanja...
čokolada prvotno napisa
![]()
![]()
cure super ste s pp-ovima. ja sam totalno neorganizirana pa ove godine nisam ni pozivnice složila. hihihih idem ih sad složiti pa ćete ih dobiti sutra na odlasku.
danas mi je cijeli dan noćna mora, jer me strah da nisam izostavila nekog iz standardne ekipe. valjda nisam.
ajde sanja i hajvi pošaljite mi popise, da poštrihiram jesam li svih zvala.samoubit ću se ako nisam
nismo ZPD, ali smo oduševljeni mješovitom grupom.čokolada prvotno napisa
djeca su od 3 - 7 i odlična mi je ta sprega različitih uzrasta.
Baš me veseli to čuti jer razmišljam o takvoj grupi![]()
Čokolada, i mi smo u miješanoj grupi, poslat ću ti pp.![]()
Tweety, i tebi stiže porukica.![]()
ovo je i mene jučer mučilo. i još me muči.tweety prvotno napisa
![]()
nego, cure kojima još predstoji naručivanje torte - požurite! uletjeli smo u sezonu krizmi, firmi i vjenčanja - jučer su mi u piece of cake jedva, nakon pregovora i moljakanja pristali napraviti parfe. jedino to mogu stići u subotu. a trebali smo se sladiti ganacheom, cvil...
Meni je žao što ja neću moći večeras. Niku će dovesti MM.
Curke, pazite mi na mužića!
Žao mi je što se nećemo vidjeti.pcelica prvotno napisa
![]()
Deal. Pazit ćemo da se ne igra igračkama s malim dijelovima koje može lako progutati i držat ćemo ga dalje od slatkiša i grickaica. 8)pcelica prvotno napisa
i mi smo se ispričali :/
nadoknadit ćemo u subotu!
pčelice, vidiš da ti je mužić u dobrim rukama, još ako si mu na etiketu od jakne napisala adresu i broj telefona - sigurna si!![]()
gdje smo sada??? Jesmo li presli dole![]()
Još se nitko nije javio s rođendanskim dojmovima?
Ok, onda ću ja prva.![]()
Uglavnom, bilo je fantastično!Tweetica, puno ti hvala na svemu, fakat si se potrudila, svaka čast. Slavljenik Fran je bio prezgodan. Kako je samo velik, svaki put se iznenadim.
Sva djeca su bila prekrasna, a posebno mi je drago što sam upoznala neke mame i njihove potomkei sad mogu lakše spojiti lik i djelo.
Mislim da se Fionu najviše dojmio tobogan, disko i crtanje na kraju. Jedva smo ju odlijepili od kutije s flomićima.
No, naša najveća vijest večeri bila je da je Flora izabrala baš Franov rođendan da prohoda - do sad je jurila svijetom na sve četiri ili pak hodajući, ali s držanjem. Najveći broj samostalnih koraka bio joj je sedam. Međutim, večeras se ohrabrila, pustila i krenula svojim malim nožicama u veliki svijet.U prvoj rundi je mm prebrojao četrnaest koraka, a dalje više nismo ni brojali, mala je samo brijala po igraonici.
Evo, Tweetica, vidiš kako će nam Franov rođendan ostati u sjećanju.![]()
Inače, idem sad skinuti slike s fotića pa ti ih ispržim. Ajde da se dogovorimo za primopredaju cd-a, može?![]()
Evo i mene.![]()
Bilo je luuuuuuuuuuuudooooooooooo, kako već i je na Franovim tulumima. Dobrog raspoloženja nije nedostajalao (niti dobre klope). Torta je bila fan-ta-sti-čna!!! :D Igre su bile lude! A "velika culka" (Fiona) je bila Lovri pre-li-je-pa!!! (Mama, daj je dopelaj doma k meni!
)
Slike ću skinuti za dan dva.
Sanja, i mislila sam da je "mala opasna beba" sad negdje prohodala. Preslatka je! Preslatka!![]()
Pčelice, pazili smo da ti muž nije poklopal male loptice! Nika je bila standarno lijepa i ozbiljna!![]()
ajvi, sunce i čoksa, nedostajali ste nam!![]()
Vratio se živ i zdrav!Sanja prvotno napisa
![]()
Čekam fotke i još izvještaja, od MM-a nisam gotovo ništa saznala, jer smo doma došli jako kasno.
Znam samo da Niki nije stavio remen pa su joj hlače stalno spadale. Ah, muškarci.![]()
baš lijepo da ste uživali i da je tata pčelić uspješno obavio zadatak. 8)
dolazite li u subotu na trg?
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=41535
ja kombiniram... ako pripreme za tulum započnemo u 6, ostavimo tatu da kuha ručak i malo zakasnimo na spavanje... andrej i ja bi mogli doći na sat vremena. bilo bi mi jako žao to propustiti!
Danas sam tuga i buga...depresija ko mjesec ....i uglavnom me MM nasmijao:
Nazove me i govori:
"Kakvog ti mužića imaš!!! Ništa me ne hvališ! Došao sam doma i očistio u kući (zajedno sa velikom i malom sobom). Počistio sam kramu iz sobe. Pripremio meso za pohanje. Stavio sam ga pohati. I sad idem slagati bicikl!!! SVe sam napravio! Onda idem po dijete u vrtić. Idemo jesti. I onda idem sa biciklom u radionu i dođem doma na vrijeme da ti odeš razgibavati nožne prste!" (o.p. krenula na neke treninge)...![]()
samu sebe ispravljammamma san prvotno napisa
Iš, iš depresija!
Mamma,![]()
Mužić ti je za poželjeti.
ako sve ovo nije upalilo da ti mužić otjera depresiju preostaje mu a) odobriti nelimitiranu potrošnju na kartici ili b) priuštiti ti specijalni tretman kad lovro zaćori. ili oboje. 8)
ajde, ajde, ovo vrijeme nas sve ljulja... proći će.![]()
heeej, napokon 2 minute mira da mogu nešto napisati - a želim napisati sa zakašnjenjem da je franov roćkas bio fantastičan!! :D
klinci su se stvarno super zabavljali jer su imali manevarskog prostora za ludovanje, jurcanje, valjanje...svi su bili preslatki, a veseli slavljenik najslađi--a torta - pravi pravcati sladoledasti auto jurić, ma mrak - bilo je veselo i malima i velikima
![]()
tweety tenkju za lijepi tulum i druženje - vid je bio oduševljen roćkasom i svime što se tamo događalo, uživao je totalno 3 sata raspojasan u potkošulji, a drugi dan je prehodao po kući...pa naravno sa onom papirnatom roza šljokastom disney-princess krunom na glavi, a mi smo se morali diviti![]()
Cure, pa hocemo li vise dole???? Pitam vec treci put![]()
Edita je napokon pocela piskit na tutu i WC solju. Desetak dana je kakila u gace, a evo danas i u tutu :D A ja, ponosna mama 8)
snorki, bravo za bespelenašicu! :D
s preseljenjem čekamo rođendan cvrčka lovre - a kad smo već kod cvrčaka, vesela vijest je ostala na duplom topicu ali ja ću svejedno čestitati cijeloj obitelji!![]()
Vidi stvarno, nisam ni skužila! Čestitke!![]()
Čoksa, ajde presnimi te postove sa duplića ovdje.![]()
Cvrčci, :D![]()
.
mamma san, je l' depra otišla? Nadam se da si samo imala jedan loš dan, da nije ništa trajno u pitanju.Inače, meni mm u zadnje vrijeme dofura kavu i neku voćkicu u krevet, pa si ja to popijem/pojedem dok on oblači Floru.
![]()
anek, Vid je s princess-krunom hodao po stanu, a Fiona je spavala s njom na glavi.(Joj, kak su slatki.)
Nisam čestitala Cvrčkici, jer sam mislila da to još ne ide na forum, ali kad je već sve objavljeno, evo i najljepših želja od svih nas.![]()
Ajvica, mi vjerojatno nećemo stići na Trg, žao mi je zbog toga, ali raspored nam je pretrpan. Vama želimo zabavnu i produktivnu subotu.
Pčelica, je, i meni je tm zabrinuto rekao da nije Niki stavio remen, ali nije bilo onako strašno kako se njemu činilo.
A di su nam Tweetići?
jeste spremni za tulum? :D
anek će krepati od smijeha kad vidi da nisam ni muffine sama ispekla, ali ipak je za good cause - moramo u povorku!
Cvrčkice, čestitam! Koja lijepa vijest.![]()
Ja sam preumorna ovih dana, tečaj mi traje do 22 h, Niku vidim 2 h dnevno, MM-a samo u prolazu. Srećom dolazi vikend, pa ću malo predahnuti.
Tweetici šaljem jedno veliko, ona zna zašto.
Ekipa, vidimo se sutra.
Ne samo da smo spremni, nego razmišljamo i o stylingu: mlada dama je, naime, izjavila da ide isključivo u haljinici.ms. ivy prvotno napisa
![]()
Ako se ipak potrudiš i ispečeš muffinse, možde ti i kažem.ms. ivy prvotno napisa
![]()
sta je bilo sa cvrckicom :? gdje da pogledam??? Sigurno je trudna :D
Emotivno će mi dokrajčiti Lovru!Sanja prvotno napisa
![]()
Partijaneri, gdje ste? Spavate, oporavljate se od provoda?![]()
Ajvica, hvala ti na prekrasnom tulumu, sve je bilo odlično, a tortu bolje da ni ne spominjem (slaba sam na torte od parfea). Klinci su se odlično igrali, blagajnica Fiona naplatila je svima sve što je moglai zatim veselo skakala na lopti, a Flora je uspjela upiknuti svoj prvi komadić torte u životu, iskoristivši priliku dok su mama i tata fotkali. Sad imamo dijete bogatije za jedno iskustvo i puno zgodnih fotki (pržim!).
Djeca su prezgodna i ne mogu vjerovati kako su već samostalna - pa uspjele smo čak i malo popričati dok su se klinci igrali.
Sve u svemu, prekrasan rođendan, evo još jedan veliki zagrljaj slavljeniku.![]()
hvala vam još jednom na super tulumu i prekrasnim poklonima!![]()
mm je zatvorio vrata za zadnjim gostima, obučen se izvalio na krevet među igračke i zaspao.![]()
slavljeniku je trebalo malo više da sredi dojmove, a jutro smo započeli sretnim zečićem (uz komentar: mojamo još kupiti kad je zeko jut!), crtićima i bušilicom. tweety, legice su kompatibilne s megabloksima, što je riješilo problem sortiranja po kutijama a kutija od legica je promovirana u kutiju za alat.
mamma, trebala si ponijeti tortu za mužića. zlo mi je.![]()
fotke ću skinuti kad napišem zadaću... nadam se da razrednica ne čita...
sanja, tm je odlično ulovio floru u parfe-groznici, poslat ću ti slike za album "zdrava dohrana"!
Prekrasno je bilo! :D![]()
A. je najviše dojmio angažirani tata koji se igra, čita priče, skače i zabavlja - za nju nešto potpuno novo 8) .
Doma smo morali isprobati i cicanje po uzoru na Beu.
svim malcima!
Pusa svima, a posebno Cvrčkićima![]()
Ja se još nisam uspjela javiti ni nakon našeg ročkasa, a već smo uspjeli još jednom zapartijati.![]()
Prvo da se zahvalim svima što ste doprinjeli veselju za Franov tulum. Pokloni su preprepredivni. Još sam od prošlog rođendana pod dojmom kako se niti jedan poklon nije poduplao, i kako su svi super.
Teta domaćica nam je pala u nesvijest kad je vidjela koliko novih igračaka ima za slaganje.
A sad moram posebno pohvaliti hajvičinog M-a. Mi ženskice baš smo se načavrljale dok je S zabavljao veselu ekipu.
Domaćisi isto sve pohvale krastavčići+ dipići............mmmmmmmmmmmmmm
P.S. Samo da iskamčim malo pusica i srčeka, moj nestaško i ja smo danas zakrvavljeni završili u Klaićevoj. Hm.....veselo trčkanje i bacakanje po livadicama na boćarskom završilo je dlanom razrezanim staklom, a onda........krv tečeeeee, suze liju, traži maramice, zovi taksi, juri sa 17-kilašem u rukama do izlaza iz boćarskog....čekaj red 45 minuta, jer iz Frana ne šikti krv, a u isto vrijeme stiže dvoje djece iz koje šikti.....napokon ulazimo....sestra energično čisti ranu, tek smireno djetešce opet vrišti, rana je čista, nema stakalaca, ali treba izravnati smrežuranu kozu i zalijepiti preko mesa. Izbjeglli smo šivanje. Ručica je zamotana. On izlazi iz ordinacije kao heroj, ponosan na zavoj i traži da ga slikam.Dan je proveo objašnjavajući znanima i neznanima kako je zaradio zavoj. A onda oko 20 zaspao u sekundi.
A ja, preumorna sabirem dojmove od danas, promatram nove, bijele, hlače od četristoineštofakingkuna sa tri velike krvave fleke, i mislim si hvala ti Bože, jer moglo je proći i puno gore.
evo nježnih pusica za bolnu ručicu, nastojat ćemo se sresti ispred vrtića da i mi čujemo priču.
sigurna sam da si van sebe, ali... jedan zavoj više, možda ostane i ožiljčić za pokazivanje komadima, i radujemo se s vama što priča nije dramatičnija.![]()
odi na 4 kuta, ako tamo ne pronađeš savjet za skidanje krvavih fleka vješam moderatorske kopačke o klin.
a mm-u i javnoza svu dječicu koju svakodnevno uveseljava po susjedstvu, parkićima i tulumima.
p.s. andreju curi nos, znala sam da je tulum sad ili nikad!
p.p.s. čoksa, mačak keks je prekrasan!
p.p.p.s. samo vježbajte 8)
Franu jedna velika pusa za hrabrost.![]()
Uf, moglo je biti i gore.
Žao mi je što smo propustili tulum.
Nika još uvijek kuri. Sinoć je temp. bila > 39.
Ali ona je cijeli dan bila super raspoložena, jedino je navečer malo klonula.
Uspjela je otpakirati i Andrejev poklon, misli da ako ne idemo na proslavu da je poklon njen.![]()
Evo i nas sam zakašnjenjem.
Ajvić, tulum je bio super!!! Već sam i smsala, ali MM se ne može (još uvijek!!) nahvaliti Andrejčekove torte ("Sva sreća da smo otišli doma, ne bih se mogao suzdražati a da ne smažem i onaj ostatak!!).
Lovro je već tradicionalno oduševljen Fionom, a Flora mu je postala izuzetno interesantna, pogotovo "cikenje". Sa Frenkijem se tako dobro izigrao, da ponovo moram reći: "Tweety, dopelaj nam Frana!"
![]()
I na kraju evo što moje dijete kaže o svojoj mami (oglasna ploča u vrtiću): "Moja mama se zove Sandra. RAdi u Petrinjskoj. Ima žutu kosu i crvena usta. Oči su joj...hm...Igramo se zajedno."A nacrtao me je kao krug i onda mi je napisao pismo
(oduševljen je pisanjem).
![]()
I na kraju, pusa bubancima!![]()
mamma, ja ostala bez kn na mobitelu a htjela sam ti napisati da se vratite po tortu. ionako je ostalo pola kile sitnih kolačića :D koje marljivo uništavamo, a vi mi još ostavili i tortu koja ne može dugo stajati! i tri zdjelice dipova od vrhnja i jogurta!
ja sam za majčin dan dobila crtež helikoptera, ili koncentričnih krugova koji vjerojatno predstavljaju elisu, s kosim crtama koje vjerojatno predstavljaju sitne predmete koji lete na vjetru.![]()
lovro, za opis![]()
pčelice, poklon prepuštamo bubanici da joj skrati bolesničke dane![]()
Tweety, evo velika pusa za Frana, zaista je sve dobro prošlo (bila sam se naježila dok sam čitala što si napisala).
Pčelice, puse ozdravilice lete i prema Nikida nam što prije ozdravi.
Mamma san, prenijet ću Fioni kompliment. Super za opis, vjerojatno si se rastopila (znam da ja bih).
ajvica, baš fora za helikopter. Fiona je u petak u vrtiću radila nekakav kolaž sa cvijećem. Teta joj ga daje u ruku i veli "daj to u nedjelju mami", ja ju pitam "to si meni napravila?", a ona kulerski odgovara "ne, to sam napravila sebi".![]()
bok svima,
vidim da je na andrejčekovom roćkasu bilo super - baš nam je žao što smo propustili - MM-ova migrena i vidovo spavanje su na žalost poremetili plan :/
mi smo strgani od neispavanosti totalno, vid je opet zaredao neznamnijakolko noći vrpoljenja, vikanja, vrištanja, ustajanja po noći - a MM i ja ko zombiji, loše funkcioniramo, lelujamo i čekamo da se navečer strovalimo natrag u krevet s nadom da će ova noć biti bolja...
kako vaši malecki spavaju ovih dana?
tweetyić, hvala bogu da je sve dobro prošlo, i ja sam se naježila od čitanja tvoje priče, ljubi neustrašivog frenda![]()
![]()
valjda sam jučer zablokirala užasan strah koji me danas spopao.
Shvatila sam da je moje znanje prve pomoći krhko. Ja zapravo ne znam da li bi zbrinula svoje dijete na najbolji mogući način da je ozljeda kojim slučajem bila gora. Dok je s druge strane tata koji je doveo dijete natopljeno krvlju, ozljedu zbrinuo tako da izgleda kao sa slike iz knjige o prvoj pomoći.
često o tome razmišljam. :/
postoje li tečajevi prve pomoći za roditelje?
ne znam, alli toliko sam prestrašena svojim neznanjem, da od jučer razmišljam kako, gdje i s kim bi se mogao organizirati tečaj.ms. ivy prvotno napisa