Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ljuti se na ciku

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Ljuti se na ciku

Ne znam jesam li postavila temu na pravo mjesto jer nemamo konkretan problem s dojenjem vec nakon dojenja.

Naime, situacija je ovakva: bebacica je stara 7 tjedana i unazad desetak dana je pocela raditi shou nakon vecernjeg dojenja, a unazad nekoliko dana kod svakog podoja. to izgleda ovako: ona ogladi, ja joj dam ciku, ona jede nekih 10 do 20 minuta i onda krene predstava, odmakne se od braddavice pa trazi jos, kad opet krene mlijeko sva se zacrveni i pocne ispustati zvukove negodovanja, pa tako jedno deset puta, onda se stvarno rasplace, pa je dignem da podrigne, malo je nosam, "pjevam", pricam, igram se s njom, ali to sve pali po 5 minuta i onda opet trazi ciku i opet ista stvar, ljuti se kad krene mlijeko. Onda ja mijenjam strane, pa kad na jednoj krene mlijeko stavim je na drugu i tako nekoliko puta. U jednom trenutku se ona premori i samo prihvati ciku i zaspi, u snu jos malo dudla i ako joj dodje mlijeko, to u snu proguta i nakon nekoliko minuta ispusti bradavicu i nastavi spavati naslonjena na ciku

Meni se cini da se dosta najede ali bi htjela jos cikiti, nisam 100% sigurna pa pitam vas je li netko ima slicnu situaciju i sto napraviti? E, da, duda pali maksimalno 1 minutu, a i ne zelim je bas uciti na to.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

možda joj mlijeko ide prejako ili preslabo? pa se stoga ljuti?

ali dok se ne jave savjetnice

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako se najede, onda možda želi vući na prazno - na taj način ti se većina beba najradije uspava. Moj I. ima taj običaj, samo je on već veliki dečko (5 mjeseci) pa isprazni cijelu cicu tijekom jednog podoja. Nakon toga nastavi vući na prazno još nekih 5 minuta dok ne zaspi.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni se cini da se dosta najede ali bi htjela jos cikiti
    Najvjerojatnije si u pravu.

Je li dobro napreduje? Koliko ima popiskenih i pokakanih pelena dnevno?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Dobro napreduje, raste naocigled, pokakanih pelena oko 3 do 5, popiskenih jako jako puno, svaka pelena je puno teza od prazne.

A sto da radim ako sam u pravu?
    I je li to samo faza ili ce trajati? Mislim, poludit cemo i ja i ona ako se nastavi dok budemo dojili...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Marin ima nešto više od 15 mjeseci i isto tako zna negodovati kad mu dođe mlijeko a sit je. Zaključila sam da bi se na taj način htio maziti, a ne jesti, tj. da mu je to duda za uspavljivanje. U takvim slučajevima obavezno dajem prazniju cicu.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Dobro napreduje, raste naocigled, pokakanih pelena oko 3 do 5, popiskenih jako jako puno, svaka pelena je puno teza od prazne.

A sto da radim ako sam u pravu?
    I je li to samo faza ili ce trajati? Mislim, poludit cemo i ja i ona ako se nastavi dok budemo dojili...
    Vjerojatno je faza. Kako prolazi vrijeme, tako se mijenja i njihov odnos prema dojenju. Moj maleni je isto imao faze ljutnje i negodovanja ako mu mlijeko nije išlo kako treba...sad ima 5 mjeseci i razvio je svoj odnos prema cikama :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i mi smo to prošli...u istom razdoblju...trajalo je kratko...možda 2-3 tjedna...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U takvim slučajevima obavezno dajem prazniju cicu.
    Ovo sam i ja radila.
    Drago mi je da dobro napreduje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moj to radi kad se najede a zeli samo grickati da zaspe. Ako su mi obje bas pune onda ga uspavam na rukama bez cice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •