Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: imam tremu

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno imam tremu

za 2 tj počijem raditi a tako nekako počinjem sa nadohranom i STRAH ME. Sva sam izvan sebe :shock:
    hoću li znati? Tako je dojenje lako, bar znam što dajem, ništa ne mjerim, baš smo se dobro izpraksirali oboje
    htjela bih što duže dojiti i morat ću se izdajati ko luda za tih 4,5 sati bez mene. Mogu li pomješati izdojeno sa rižinim npr da bude više da ne nestane dok me nema?
    Ako se uvodi jedna po jedna namjernica zašto su onda sve kupovne kašice mješavina više? Počela sam ja malo škicati ovaj podforum prije 2 mj, ali kao ima još vremena, a ono-evo nas!
    kao da će sad postati veliki kada neće samo sisat... Malo mi je konfuzan post :/
    baš imam tremu...

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ivana, za početak imaš kašica koje su samo od jedne namirnice npr. mrkva ili jabuka...te su namjenjene za prve korake ..mješavine su za poslije..ali, nije li lakše / i po meni bolje / da sama praviš kašice ..barem je u početku to lagano..kuhana mrkvica, jabuka..nema greške -a sve solo..imaš dosta o tome..
    ja počinjem raditi za mjesec dana i također me strah..ali, mi smo već uveliko u dohrani iako, cica je i dalje broj 1..možda ćeš moći izdojiti dovoljno mlijeka pa da ga ne "kvariš" sa rižinim..opusti se, uvijek možete u hodu ispravljati stvari ..a i 4-5 sati brzo prođe..evo, mi smo već cijeli mjesec na navikavanju sa tetom čuvalicom i njoj puno bolje jede nego meni / uglavnom/ jer mene često žica sisu ...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    ..ali, nije li lakše / i po meni bolje / da sama praviš kašice ..barem je u početku to lagano..kuhana mrkvica, jabuka..nema greške -a sve solo..imaš dosta o tome..
    meni je u početku bilo puno lakše davati gotove kašice, a i vjerujem (a sličnog je stava i moj pedijatar) da je za početak bolje davati te kupovne koje su kontroliranog podrijetla nego od voća/povrća s placa koje je raslo pitaj boga gdje...

zatim je tu i pitanje teksture - Rok nije htio ništa domaće jer koliko god da sam miksala ne bih uspjela dobiti onu glatku teksturu kao kod kupovnih kašica.

pa onda, ako istovremeno počinješ i raditi, nekako mislim da je manja briga otvoriti staklenku nego razmišljati o kupovini, kuhati da bude svježe, pasirati da bude glatko, prati sve za sobom. polazak na posao nakon porodiljnog je dovoljno veliki stres sam za sebe...

da na kraju ne bi bilo da sam protivnik 'domaće hrane' - sve navedeno je isključivo moje iskustvo i ovo ti kažem samo zato da ne osjećaš pritisak da moraš kuhati/spremati/razmišljati i sve ostalo ...

a što se tiče izbora - u početku je ionako preporučljivo 3-5 dana davati isto (zbog eventualnih alergija), pa kad uzmeš u obzir da imaš solo - mrkvu, jabuku, bananu, marelicu, breskvu i uz to još dosta toga u kombinaciji sa solo rižom - imate što jesti dobrih mjesec dana. pa onda kombinacije svega toga i to ti je još mjesec pa...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    ..ali, nije li lakše / i po meni bolje / da sama praviš kašice ..barem je u početku to lagano..kuhana mrkvica, jabuka..nema greške -a sve solo..imaš dosta o tome..
    meni je u početku bilo puno lakše davati gotove kašice, a i vjerujem (a sličnog je stava i moj pedijatar) da je za početak bolje davati te kupovne koje su kontroliranog podrijetla nego od voća/povrća s placa koje je raslo pitaj boga gdje...

zatim je tu i pitanje teksture - Rok nije htio ništa domaće jer koliko god da sam miksala ne bih uspjela dobiti onu glatku teksturu kao kod kupovnih kašica.

pa onda, ako istovremeno počinješ i raditi, nekako mislim da je manja briga otvoriti staklenku nego razmišljati o kupovini, kuhati da bude svježe, pasirati da bude glatko, prati sve za sobom. polazak na posao nakon porodiljnog je dovoljno veliki stres sam za sebe...

da na kraju ne bi bilo da sam protivnik 'domaće hrane' - sve navedeno je isključivo moje iskustvo i ovo ti kažem samo zato da ne osjećaš pritisak da moraš kuhati/spremati/razmišljati i sve ostalo ...

a što se tiče izbora - u početku je ionako preporučljivo 3-5 dana davati isto (zbog eventualnih alergija), pa kad uzmeš u obzir da imaš solo - mrkvu, jabuku, bananu, marelicu, breskvu i uz to još dosta toga u kombinaciji sa solo rižom - imate što jesti dobrih mjesec dana. pa onda kombinacije svega toga i to ti je još mjesec pa...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dohrana je strašno zabavna kad shvatiš da se radi o ekspediciji istraživanja novog svijeta okusa. Čim si izbiješ iz glave da će ti dijete na rukama umrijeti od gladi ako ga do čepa ne napuniš konfekcijskom kašicom zvučnog imena - stvari postanu čista zabava. Hoće jesti - super. Neće jesti - opet super, probaš nešto drugo.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Dohrana je strašno zabavna kad shvatiš da se radi o ekspediciji istraživanja novog svijeta okusa. Čim si izbiješ iz glave da će ti dijete na rukama umrijeti od gladi ako ga do čepa ne napuniš konfekcijskom kašicom zvučnog imena - stvari postanu čista zabava. Hoće jesti - super. Neće jesti - opet super, probaš nešto drugo.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

davore
    miha, kupiš u bio-bio kilu jabuka i kilu mrkve + riža..eto zabave za deset dana ...sa štapnim mikserom ili na ruku - glatka tekstura..a za pranje - nož i rende ili štapni mikser..eh, muke
    a bebu će neko čuvati - ako je problem izmiksati jabuku..

da na kraju ne bi bilo da sam protivnik "gotovih kašica" ..i mi ih koristimo tu i tamo ..ali, probaj kašice ..nekako su sve vrlo sličnog okusa ..ili barem okusa koji se meni ne sviđa.
    mislim da pravljenje nije nikakav bauk - a nisam niti zadrti protivnik gotovih ..o preporukama pedijatara - meni je moja savjetovala da krenem sa pilećom juhicom ...

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Tek sam sa strahom počela švrljati po ovom pdf-u jer se i nama bliži vrijeme kada ćemo početi razmišljati o povratku na posao. I taman sam otvrdnula od panike kad sam naišla na ovaj odgovor. Hvala ti od srca!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i mene, blago naježene od pomisli na kašice iz staklenke. A o dohrani pojma nemam...
    Davore :D

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Leta prvotno napisa
    Evo i mene, blago naježene od pomisli na kašice iz staklenke.
    zašto?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upravo tako!
    Baš lijepo napisano!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno da su domace kasice najzdravije, ali onda opet za sam pocetak dohrane ne vidim nista lose da prvih par dana kada ce ti beba promrljati par zlica kupis (kršitelj koda)ove kasice, naravno samo s jednom vrstom voca ili povrca, svi uglavnom pocinju s bananom, vec nakon tjedan, dva kada beba pocne prihvacati zlicu i tu veeeeeliku promjenu naravno da ces se prebaciti na "home made" i polako poceti uvoditi nove namirnice. Tako sam ja, a kupovne kasice takodjer uvijek imam kod kuce, ali ne iz razloga da ga sopam njima kod kuce vec za van jer po ovim vrucinama mislim da bas nije preporucljivo nosati od kuce pripremljenu hranu. KOd gotovih kasica mi je najvaznije da nemaju secera jer apsolutno izbjegavam secer i sol naravno kod pripreme povrca.

Eto to je moje misljenje, neke zene apsolutno izbjegavaju kupovne kasice, ja izbjegavam pudinge, vocne jogurte, lino proizvode i takva slobodno mogu reci sranja, tu i tamo (kršitelj koda)ova kasica mi ne predstavlja problem.

I da, svakako ti preporucujem od (kršitelj koda) 7 zitarica. Odlicno je. zdravo, bez secera. Super, probaj, naime s tim mijesaj izdojeno mlijeko, naravno i rizine pahuljice su ok, ali mislim da je ovo bolje jer sadrzi 7 vrsta zitarica i cula sam bas puno preporuka za to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •