Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: uši u vrtiću, postoji li preventiva?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama je Sumifen uvijek riješio uši. Ali, treba biti uporan bar 2 tjedna. Svaki drugi dan prati kosu Sumifenom, a ostatak obitelji, koji nema uši, svaki 3-4. Svaki dan pregledavati pramen po pramen i noktima skinuti svaku gnjidu.
    Svaki dan prati jastučnice.Oprati sve plišance i kape i šalove i spremiti do kraja najezde. Naslone od kauča očistiti i prekriti dok ne prođe najezda.
    Tjedan i pol nije dosta. Bar 2 tjedna mora proći u kojima ne nađeš ni jednu gnjidu i tek tad si mirna.
    Drži se, proći će to već u višim razredima osnovne. A tada, kad krenu u srednju, hahaha, s nostalgijom ćeš se sjećati ovih dana, punih ušiju. Ma, može se to, uz dobre pregovaračke osobine, sve se sredi, pa i puta 3
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.12.2024. at 10:53

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hmda s najstarijom imam problema jer ona nikad nije voljela da je se dira po kosi, a ima je puno. a ona jedina za sad i ima

što je u srednjoj? tinejđersko ludovanje ili nekaj drugo?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.12.2024. at 11:47

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    hmda s najstarijom imam problema jer ona nikad nije voljela da je se dira po kosi, a ima je puno. a ona jedina za sad i ima

što je u srednjoj? tinejđersko ludovanje ili nekaj drugo?
    Većina kaže mala djeca-mala briga, velika djeca-velika briga. Ja ne

Meni je to nespavanje bilo najgore i te nekakve aktivnosti dok su u vrtiću, radionica ova-ona, sastanci, informacije, nabavi vunu, materijale... mani me se...
    Iako srednja škola nosi svoje izazove, meni je to ipak puno lakše nego imat malenu dječicu koja još nisu samostalna.

i bez obzira na noćne izlaske, spavam ko klada
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.12.2024. at 13:36

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je Sumifen uvijek riješio uši. Ali, treba biti uporan bar 2 tjedna. Svaki drugi dan prati kosu Sumifenom, a ostatak obitelji, koji nema uši, svaki 3-4. Svaki dan pregledavati pramen po pramen i noktima skinuti svaku gnjidu.
    Svaki dan prati jastučnice.Oprati sve plišance i kape i šalove i spremiti do kraja najezde. Naslone od kauča očistiti i prekriti dok ne prođe najezda.
    Tjedan i pol nije dosta. Bar 2 tjedna mora proći u kojima ne nađeš ni jednu gnjidu i tek tad si mirna.
    Drži se, proći će to već u višim razredima osnovne. A tada, kad krenu u srednju, hahaha, s nostalgijom ćeš se sjećati ovih dana, punih ušiju. Ma, može se to, uz dobre pregovaračke osobine, sve se sredi, pa i puta 3
    Sve ovo zaista nije potrebno raditi a pogotovo ne ubijati vlasište agresivnim šamponima. U zadnjoj okupaciji s ušima koju smo imali sve smo riješili bez šampona, dosljednim isčešljavanjem, ništa nisam posebno prala, samo isklatila usisala kada i inače usisavam i eventualno za svaki slušaj prošla sa onim skupljačem mucica za odjeću.

Ako odmah temeljito isčešljaš odrasle i oplođene uši (one su najveće), onemogućavaš im daljnje širenje. Dalje se samo rješavaš novoizleglih uši koje se ionako ne mogu razmožavati daljnih 1-2 tjedna a kroz tih 1-2 tjedna ih isčeljaš.

Žuta, moja srednja koja ih je stalno i donosila doma iz škole NE PODNOSI češljanje kose i s tim imamo vječne rasprave i redovno ima ptičje gnijezdo na stražnjoj strani glave Jednostavno se pomirila s tim da se to mora odraditi.

Uz Hedrin šampon smo dobili taj češljic koji je stvarno taman za iščešljavanje, kroz nekoliko minuta prođeš kroz cijelu kosu bez natezanja a uši izađu van.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Češalj za uši se može kupiti i bez šampona.
    https://ljekarne.hr/sumifen-gusti-ce...-usi-i-gnjide/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali bi te valjda došel ohoho , jer moraš i dostavu , onda kupiš njih 10-15 i taman i dostavu imaš

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

imamo nešto slično što je došlo uz šampon ali kao da nije dovoljno gustih zubaca i električni, jučer i danas smo izvadili oko 20 gnjida i ubili 10 živih, od čega su dvije bile veće, a preostale manje. sad me brine da na vikendu kod oca ne izađu preostale i vrati se sa živima, ali ne bi trebale moći isti dan proizvoditi jajašca... studiram ovo zadnja dva dana kao nikad ništa i umišljam da je i mene počelo svrbjeti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ali bi te valjda došel ohoho , jer moraš i dostavu , onda kupiš njih 10-15 i taman i dostavu imaš
    Ima ih i po običnim ljekarnama.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma naravno da može, meni je taj koji je došao uz taj šampon najbolji od svih (a imali smo ih desetak).

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne mogu se razmnožavati mlade uši, treba im 1-2 tjedna da postanu zrele za razmnožavanje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

našla sam tridesetak gnjida, živućih odraslih nijednu, ide ocu na 2 tjedna, plašim se da će se vratiti s morem uši (( ne znam kako da budem sigurna da su sve gnjide odstranjene, ni pramen po pramen ne pomaže svaki put otkrijem neku novu, kao da se jedna živuća sakrila negdje u bunker i samo povremeno polegne jaje
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.12.2024. at 16:22

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

očisti koliko ide, napomeni da su u školi bile uši , i nek pogleda koji put, eventualno možeš curi spakirati češalj . ne znam kaj bi još ti mogla, ak decu ne buš vidla tak dugo

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, učiteljice u dva razreda su rekle da je na razini cijele škole, ako dođu nazad bez uši vodim ih odmah na šišanje što kraće moguće
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.12.2024. at 17:32

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ako dođu s ušima?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa onda ih ne mogu voditi frizerki dok ne budu čisti čisti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda i možeš ali moraš najaviti , i biti zadnja taj dan, bar je tak nekad bilo, sad ne znam koliko imaš vremena, ali valjda za decu za 2 tjedna treba i neku robu spremiti, možda ćeš stići pregledati i izvaditi ak ima kaj, velim ja bi radije i taj pramen zrezala ako je gnjida na njemu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

uhvatim noktom i izvučem van, ima kod oca obleke, ako i nema trebao bi moći uzeti, ipak ne plaća rentu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj još nikad nije imao uši. Sjedio je do djeteta koje je imalo, bilo ih je više u razredu s ušima, neki su se i iz škole u prirodi bili vratili s ušima. Nemam pojma zbog čega im nije dovoljno fin da navale na njega. Ali kucam u drvo triput.
    Ja se sjećam sebe, bijeli papir "za cvijeće" na stol i onda mama i baka češljaju i noktom palca tamane na papiru. Pa onda glava u krilo, pregledavanje i vađenje ušiju. Nikad nisam imala dugu kosu, pa je to svakako bilo lakše. Ja bih dijete sigurno ošišala sama do ispod uha. Moje nevješte "frizure" drže tjedan-dva, onda bih na korekcije kod frizera otišla.
    Ne sjećam se nikakvih špricanja i dezinficiranja jastuka i kauča. Imali smo jastuke od perja, nije se to baš pralo u mašini. Imala sam možda 2-3put u životu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, to je dobra ideja mogla bih tako
    otkrila sam da mogu blazine stavit na samo sušenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Moj još nikad nije imao uši. Sjedio je do djeteta koje je imalo, bilo ih je više u razredu s ušima, neki su se i iz škole u prirodi bili vratili s ušima. Nemam pojma zbog čega im nije dovoljno fin da navale na njega. Ali kucam u drvo triput.
    Ja se sjećam sebe, bijeli papir "za cvijeće" na stol i onda mama i baka češljaju i noktom palca tamane na papiru. Pa onda glava u krilo, pregledavanje i vađenje ušiju. Nikad nisam imala dugu kosu, pa je to svakako bilo lakše. Ja bih dijete sigurno ošišala sama do ispod uha. Moje nevješte "frizure" drže tjedan-dva, onda bih na korekcije kod frizera otišla.
    Ne sjećam se nikakvih špricanja i dezinficiranja jastuka i kauča. Imali smo jastuke od perja, nije se to baš pralo u mašini. Imala sam možda 2-3put u životu.

Ja brijem zato jer je muško pa je kosa kraća. Živa muka je to na dugu i gustu kosu. Ja trenutno par ljeta nisam imala s tim posla, cijelu osnovnu je to bila muka, posebno ljeti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.12.2024. at 15:52

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja brijem zato jer je muško pa je kosa kraća. Živa muka je to na dugu i gustu kosu. Ja trenutno par ljeta nisam imala s tim posla, cijelu osnovnu je to bila muka, posebno ljeti.
    Moje dijete ima izrazito gustu kosu, frizeri se iščuđavaju, besmislena je niža cijena za njegovo šišanje, ima 10x više kose od prosječnog muškarca. Dijete do njega s ušima je bilo dječak i još je jedna mama dječaka iz razreda bila prijavila uši. Nije samo zbog kratke kose. Možda je tajna u tome da se nikad ne češlja, nego ja trčim za njim s četkom po stanu, ako se sjetim. Mislim da minimalno 50% dana ode nepočešljan u školu
    Šalim se naravno, nemam pojma zašto nije dobio on, a drugi dječaci jesu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

možda zbog šampona, koji koristite

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

On koristi Eucerinov šampon, čisto za info, ne zato sto vjerujem da djeluje. I pere kosu nečesto, tipa jednom-dvaput tjedno. Ide na sportove, ali se ne znoji nesto. Ljeti naravno često pere.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

mogu reć da ih nema, il ja ne vidim

al baš mi prolazi kroz misli kak dijete ima uš na uš dva tjedna nakon obavijesti učiteljice, da se grebe i kolegice primjećuju gnjide. to znači da roditelji nisu dijete pogledali iz pola metra blizine nijednom u dva tjedna

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    mogu reć da ih nema, il ja ne vidim

al baš mi prolazi kroz misli kak dijete ima uš na uš dva tjedna nakon obavijesti učiteljice, da se grebe i kolegice primjećuju gnjide. to znači da roditelji nisu dijete pogledali iz pola metra blizine nijednom u dva tjedna
    Yep. Ako hoćeš prekinut krug i filozofije moje nije, moje nije, buni se i neka med. sestra iz vrtića dođe i odradi pregled grupe i izdvajanje "ušljivaca" i onda ne mogu nazad bez liječničke. Nećeš bit Miss Congeniality, ali eto.... moguće je.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ovo je škola

navodno u francuskoj šišaju sve ako ne ide drugačije. pragmatično

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove