Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 168 od 168

Tema: uši u vrtiću, postoji li preventiva?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kazu da i farbanje kose pomaze.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Kako dobije uši nulti pacijent?
    Mislila sam sa su uši uvijek tu negdje, da ih dobijemo od nekoga tko ih nije istrijebio do kraja.
    I ako misliš da ima ljudi koji samo misle da im djeca nikada nisu imala uši, znači li to da uši zapravo prođu same od sebe ili da ih još uvijek imaju?
    da šta imaju ih godinama i šire okolo vec 40 godina

Šalu na stranu, kad sam ih ja tad jednom imala, a i moja kcerka u vrticu bilo nam je za izludit od svrbeža.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    da šta imaju ih godinama i šire okolo vec 40 godina

Šalu na stranu, kad sam ih ja tad jednom imala, a i moja kcerka u vrticu bilo nam je za izludit od svrbeža.
    A jedino ako neki nemaju taj osjet svraba, ako ih to ne smeta. Pa vidiš na djetetu da se češe. A zašto neki nikada ne dobiju postoje različite teorije, između ostalog i ta da uši ne vole kosu koja se rijetko pere. A možda imaju i neke nijanse u tjelesnom mirisu koje uši osjete. Uglavnom, moji dečki nisu baš nikada dobili iako su nas znali obavještavati iz škole i vrtića da su se pojavile uši i da ih pregledamo. Zato sam i bila u tolikom šoku kad ih je mala prvi put dobila, ali brzo sam savladala tehniku i drugi put sam ih toliko brzo skužila i riješila (počela sam čim ju je počelo svrbiti) da nisam vjerovala da je to gotovo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidim da striček s linka čisti s masti, tak sam ja klikni čistila kad je dobila novogodišnji poklon, ali sam opet i izrezivali van pramenove.
    Ako su djeca doma žuta slobodno im daj da te malo pogledaju, može se to i u tim godinama.

U moje vrijeme djetinjstva to se tretiralo s kratkom frizurom i petrolejom

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Petrolej skine gnjide/ubije? Gdje ga ima? Ne što možda ne bi htjeli već i to što ne bi baš ni znali, to je par mm od korijena, sitno, ...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moguće je istrijebiti uši i bez da čistiš gnjide. Mislim da je prema njihovom životnom vijeku dovoljno iščešljati kosu jednom tjedno jer im toliko treba da dođu u reproduktivnu fazu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, upravo to i radim, samo kako sam se čudno ošišala ne mogu frizerki da popravi dok mi ne bude kosa čista od gnjida. Dakle, ili ću ići svezanom kosom cijelo vrijeme, to malo što je ostalo, ili će mi djeca izvaditi, ako ih uspijem nagovoriti, jer im se jako gadi sve skupa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A jedino ako neki nemaju taj osjet svraba, ako ih to ne smeta. Pa vidiš na djetetu da se češe. A zašto neki nikada ne dobiju postoje različite teorije, između ostalog i ta da uši ne vole kosu koja se rijetko pere. A možda imaju i neke nijanse u tjelesnom mirisu koje uši osjete. Uglavnom, moji dečki nisu baš nikada dobili iako su nas znali obavještavati iz škole i vrtića da su se pojavile uši i da ih pregledamo. Zato sam i bila u tolikom šoku kad ih je mala prvi put dobila, ali brzo sam savladala tehniku i drugi put sam ih toliko brzo skužila i riješila (počela sam čim ju je počelo svrbiti) da nisam vjerovala da je to gotovo.
    Dobiješ od ovoga što mu se šeću po glavi bez češanja. Da sam češanje čekala, nikad ne bi skužila da mi mala ima uši. Frizerka je skužila. A sestra me naučila kako ih trijebit i kako izgleda pregled, to nije fr fr - a, čisto. To je 15 min gledanja na dobrom dnevnom svjetlu. E, sigurna sam da tih 15 min ne ulože svi. I neki ne dobiju, a neki dobiju. Razne su teorije, a ciklusi se ne prekidaju jer ima previše fr fr ekipe roditeljske.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.03.2025. at 21:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi nismo nikad šišali, ali bila sam na rubu zvanja tog istrebitelja. Plus usisavanje svega živog, uključivo auto, pranje na 60..... ili stavljanje na 7 dana sa strane... velika je to zafrkancija za savjesno provodit. Uši je imala barem 10 puta, u raznim fazama infestacije, vrlo bih pažljivo gledala na dnevnom svjetlu i pokušavala da ne nastane baš kraval... Ne mogu se baš iščešljat na iole gušćoj, dužoj i kovrčastijoj kosi bez da ti to radi netko drugi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.03.2025. at 21:28

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U utorak sam provela tri sata, sreća bio sunčan dan. Ošišala sam se jer se mučim s češljanjem iovako, nemam kovrčavu ni gustu kosu, ali svejedno ne volim to trganje četke. Bude naraslo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moguce da ma veze i s tjeles.mirisom ili tako necim slicnim.
    Kao sto neke ljude na istoj lokaciji na ljetovanju, isti smjestaj, jedne komarci izgrizu da su puni uboda, a drugi doslovce poštedjeni uboda. Za ne vjerovat.

Ni moj sin nije nikad imao uši, al sam to pripisala kratkoj kosi. Nije nikad ni pio antb u zivotu, a takvih je u promilima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.03.2025. at 09:53

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Možda neki ljudi imaju manju reakciju na komarce, znala sam vidjeti da me pikne, a da ne iskoči ona crvena kvrga, a nekad me pikne i maltene mi izraste treća cica... možda je do komarca, možda neki od njih imaju više te kemikalije.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajme, moja je 8. razred pa je ispalo da netko u razredu ima uši... nikad mira od njih...

nego, najefikasniji (iako vjerojatno i najštetniji) ti je Paranit extra strong, baš taj uzmi, sigurno ćete ih riješiti
    PARANIT EXTRA STRONG ŠAMPON 200ML

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

S obzirom na cijenu tih šampona, mislim da bi najefikasniji način suzbijanja epidemije uši bio da vlada uz sve ostalo ograniči i cijenu tih šampona na max. 2-3 €. Pa većina ljudi si to ne može priuštiti, a čak i ako ga kupi sigurno ne stavi cijelu bočicu na dugu kosu kako piše u uputama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

S obzirom na cijenu tih šampona, mislim da bi najefikasniji način suzbijanja epidemije uši bio da vlada uz sve ostalo ograniči i cijenu tih šampona na max. 2-3 €. Pa većina ljudi si to ne može priuštiti, a čak i ako ga kupi sigurno ne stavi cijelu bočicu na dugu kosu kako piše u uputama.
    Ovo sam i ja pomislila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tjedan nakon iscrpnog iščešljavanja, šamponiranja za vikend i danas izvadimo jednu živuću. Mlada je pa nije mogla napraviti dar mar. Dakle, bez kontinuiranog iščeščljavanja svakog dana nema naprijed.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uff

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

treba i posteljinu i tapecirani namještaj dekontaminirati

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova