Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 171

Tema: uši u vrtiću, postoji li preventiva?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama je Sumifen uvijek riješio uši. Ali, treba biti uporan bar 2 tjedna. Svaki drugi dan prati kosu Sumifenom, a ostatak obitelji, koji nema uši, svaki 3-4. Svaki dan pregledavati pramen po pramen i noktima skinuti svaku gnjidu.
    Svaki dan prati jastučnice.Oprati sve plišance i kape i šalove i spremiti do kraja najezde. Naslone od kauča očistiti i prekriti dok ne prođe najezda.
    Tjedan i pol nije dosta. Bar 2 tjedna mora proći u kojima ne nađeš ni jednu gnjidu i tek tad si mirna.
    Drži se, proći će to već u višim razredima osnovne. A tada, kad krenu u srednju, hahaha, s nostalgijom ćeš se sjećati ovih dana, punih ušiju. Ma, može se to, uz dobre pregovaračke osobine, sve se sredi, pa i puta 3
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.12.2024. at 09:53

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hmda s najstarijom imam problema jer ona nikad nije voljela da je se dira po kosi, a ima je puno. a ona jedina za sad i ima

što je u srednjoj? tinejđersko ludovanje ili nekaj drugo?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.12.2024. at 10:47

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    hmda s najstarijom imam problema jer ona nikad nije voljela da je se dira po kosi, a ima je puno. a ona jedina za sad i ima

što je u srednjoj? tinejđersko ludovanje ili nekaj drugo?
    Većina kaže mala djeca-mala briga, velika djeca-velika briga. Ja ne

Meni je to nespavanje bilo najgore i te nekakve aktivnosti dok su u vrtiću, radionica ova-ona, sastanci, informacije, nabavi vunu, materijale... mani me se...
    Iako srednja škola nosi svoje izazove, meni je to ipak puno lakše nego imat malenu dječicu koja još nisu samostalna.

i bez obzira na noćne izlaske, spavam ko klada
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.12.2024. at 12:36

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je Sumifen uvijek riješio uši. Ali, treba biti uporan bar 2 tjedna. Svaki drugi dan prati kosu Sumifenom, a ostatak obitelji, koji nema uši, svaki 3-4. Svaki dan pregledavati pramen po pramen i noktima skinuti svaku gnjidu.
    Svaki dan prati jastučnice.Oprati sve plišance i kape i šalove i spremiti do kraja najezde. Naslone od kauča očistiti i prekriti dok ne prođe najezda.
    Tjedan i pol nije dosta. Bar 2 tjedna mora proći u kojima ne nađeš ni jednu gnjidu i tek tad si mirna.
    Drži se, proći će to već u višim razredima osnovne. A tada, kad krenu u srednju, hahaha, s nostalgijom ćeš se sjećati ovih dana, punih ušiju. Ma, može se to, uz dobre pregovaračke osobine, sve se sredi, pa i puta 3
    Sve ovo zaista nije potrebno raditi a pogotovo ne ubijati vlasište agresivnim šamponima. U zadnjoj okupaciji s ušima koju smo imali sve smo riješili bez šampona, dosljednim isčešljavanjem, ništa nisam posebno prala, samo isklatila usisala kada i inače usisavam i eventualno za svaki slušaj prošla sa onim skupljačem mucica za odjeću.

Ako odmah temeljito isčešljaš odrasle i oplođene uši (one su najveće), onemogućavaš im daljnje širenje. Dalje se samo rješavaš novoizleglih uši koje se ionako ne mogu razmožavati daljnih 1-2 tjedna a kroz tih 1-2 tjedna ih isčeljaš.

Žuta, moja srednja koja ih je stalno i donosila doma iz škole NE PODNOSI češljanje kose i s tim imamo vječne rasprave i redovno ima ptičje gnijezdo na stražnjoj strani glave Jednostavno se pomirila s tim da se to mora odraditi.

Uz Hedrin šampon smo dobili taj češljic koji je stvarno taman za iščešljavanje, kroz nekoliko minuta prođeš kroz cijelu kosu bez natezanja a uši izađu van.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Češalj za uši se može kupiti i bez šampona.
    https://ljekarne.hr/sumifen-gusti-ce...-usi-i-gnjide/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali bi te valjda došel ohoho , jer moraš i dostavu , onda kupiš njih 10-15 i taman i dostavu imaš

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

imamo nešto slično što je došlo uz šampon ali kao da nije dovoljno gustih zubaca i električni, jučer i danas smo izvadili oko 20 gnjida i ubili 10 živih, od čega su dvije bile veće, a preostale manje. sad me brine da na vikendu kod oca ne izađu preostale i vrati se sa živima, ali ne bi trebale moći isti dan proizvoditi jajašca... studiram ovo zadnja dva dana kao nikad ništa i umišljam da je i mene počelo svrbjeti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ali bi te valjda došel ohoho , jer moraš i dostavu , onda kupiš njih 10-15 i taman i dostavu imaš
    Ima ih i po običnim ljekarnama.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma naravno da može, meni je taj koji je došao uz taj šampon najbolji od svih (a imali smo ih desetak).

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne mogu se razmnožavati mlade uši, treba im 1-2 tjedna da postanu zrele za razmnožavanje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

našla sam tridesetak gnjida, živućih odraslih nijednu, ide ocu na 2 tjedna, plašim se da će se vratiti s morem uši (( ne znam kako da budem sigurna da su sve gnjide odstranjene, ni pramen po pramen ne pomaže svaki put otkrijem neku novu, kao da se jedna živuća sakrila negdje u bunker i samo povremeno polegne jaje
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.12.2024. at 15:22

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

očisti koliko ide, napomeni da su u školi bile uši , i nek pogleda koji put, eventualno možeš curi spakirati češalj . ne znam kaj bi još ti mogla, ak decu ne buš vidla tak dugo

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, učiteljice u dva razreda su rekle da je na razini cijele škole, ako dođu nazad bez uši vodim ih odmah na šišanje što kraće moguće
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.12.2024. at 16:32

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ako dođu s ušima?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa onda ih ne mogu voditi frizerki dok ne budu čisti čisti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda i možeš ali moraš najaviti , i biti zadnja taj dan, bar je tak nekad bilo, sad ne znam koliko imaš vremena, ali valjda za decu za 2 tjedna treba i neku robu spremiti, možda ćeš stići pregledati i izvaditi ak ima kaj, velim ja bi radije i taj pramen zrezala ako je gnjida na njemu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

uhvatim noktom i izvučem van, ima kod oca obleke, ako i nema trebao bi moći uzeti, ipak ne plaća rentu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj još nikad nije imao uši. Sjedio je do djeteta koje je imalo, bilo ih je više u razredu s ušima, neki su se i iz škole u prirodi bili vratili s ušima. Nemam pojma zbog čega im nije dovoljno fin da navale na njega. Ali kucam u drvo triput.
    Ja se sjećam sebe, bijeli papir "za cvijeće" na stol i onda mama i baka češljaju i noktom palca tamane na papiru. Pa onda glava u krilo, pregledavanje i vađenje ušiju. Nikad nisam imala dugu kosu, pa je to svakako bilo lakše. Ja bih dijete sigurno ošišala sama do ispod uha. Moje nevješte "frizure" drže tjedan-dva, onda bih na korekcije kod frizera otišla.
    Ne sjećam se nikakvih špricanja i dezinficiranja jastuka i kauča. Imali smo jastuke od perja, nije se to baš pralo u mašini. Imala sam možda 2-3put u životu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, to je dobra ideja mogla bih tako
    otkrila sam da mogu blazine stavit na samo sušenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Moj još nikad nije imao uši. Sjedio je do djeteta koje je imalo, bilo ih je više u razredu s ušima, neki su se i iz škole u prirodi bili vratili s ušima. Nemam pojma zbog čega im nije dovoljno fin da navale na njega. Ali kucam u drvo triput.
    Ja se sjećam sebe, bijeli papir "za cvijeće" na stol i onda mama i baka češljaju i noktom palca tamane na papiru. Pa onda glava u krilo, pregledavanje i vađenje ušiju. Nikad nisam imala dugu kosu, pa je to svakako bilo lakše. Ja bih dijete sigurno ošišala sama do ispod uha. Moje nevješte "frizure" drže tjedan-dva, onda bih na korekcije kod frizera otišla.
    Ne sjećam se nikakvih špricanja i dezinficiranja jastuka i kauča. Imali smo jastuke od perja, nije se to baš pralo u mašini. Imala sam možda 2-3put u životu.

Ja brijem zato jer je muško pa je kosa kraća. Živa muka je to na dugu i gustu kosu. Ja trenutno par ljeta nisam imala s tim posla, cijelu osnovnu je to bila muka, posebno ljeti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.12.2024. at 14:52

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja brijem zato jer je muško pa je kosa kraća. Živa muka je to na dugu i gustu kosu. Ja trenutno par ljeta nisam imala s tim posla, cijelu osnovnu je to bila muka, posebno ljeti.
    Moje dijete ima izrazito gustu kosu, frizeri se iščuđavaju, besmislena je niža cijena za njegovo šišanje, ima 10x više kose od prosječnog muškarca. Dijete do njega s ušima je bilo dječak i još je jedna mama dječaka iz razreda bila prijavila uši. Nije samo zbog kratke kose. Možda je tajna u tome da se nikad ne češlja, nego ja trčim za njim s četkom po stanu, ako se sjetim. Mislim da minimalno 50% dana ode nepočešljan u školu
    Šalim se naravno, nemam pojma zašto nije dobio on, a drugi dječaci jesu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

možda zbog šampona, koji koristite

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

On koristi Eucerinov šampon, čisto za info, ne zato sto vjerujem da djeluje. I pere kosu nečesto, tipa jednom-dvaput tjedno. Ide na sportove, ali se ne znoji nesto. Ljeti naravno često pere.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

mogu reć da ih nema, il ja ne vidim

al baš mi prolazi kroz misli kak dijete ima uš na uš dva tjedna nakon obavijesti učiteljice, da se grebe i kolegice primjećuju gnjide. to znači da roditelji nisu dijete pogledali iz pola metra blizine nijednom u dva tjedna

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

al baš mi prolazi kroz misli kak dijete ima uš na uš dva tjedna nakon obavijesti učiteljice, da se grebe i kolegice primjećuju gnjide. to znači da roditelji nisu dijete pogledali iz pola metra blizine nijednom u dva tjedna
    Yep. Ako hoćeš prekinut krug i filozofije moje nije, moje nije, buni se i neka med. sestra iz vrtića dođe i odradi pregled grupe i izdvajanje "ušljivaca" i onda ne mogu nazad bez liječničke. Nećeš bit Miss Congeniality, ali eto.... moguće je.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ovo je škola

navodno u francuskoj šišaju sve ako ne ide drugačije. pragmatično

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo je škola

navodno u francuskoj šišaju sve ako ne ide drugačije. pragmatično
    Moja bi imala kratku kosu cijelu osnovnu, a ljeti obavezno. Ja sam gnjide i uši doslovno praktično doktorirala. Nek imaš negdje roditeljsku "slabu kariku", piši kući propalo. A "slaba karika" je svaki 5.-ti roditelj valjda. Ali, kao što smo se magično naučili vezivat u autima i imat toal papir u WC-ima kao zemlja isključivo na temelju sankcija, tako ti je i s ovim. Dok je to na mama s mamom spika "e, ja sam ti fino ovo ili ono napravila i ap-cap mi se riješili", ništa od toga (NEMA ap-cap rješenja). Kad natjeraš "institucije da rade svoj posao", pa kad dijete ne može u vrtić ako dr ne napiše da nema ušiju ni gnjida, onda je break malo dugotrajniji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa tako živiš... od pauze do pauze. A pauze su značajne, već ako imaš pola godine mir, puna šaka brade, a vikendi ne prolaze u trijebljenju ušiju i pregledu glave. Da sam bila malo mlađa tada (već mi je dolazila staračka dioptrija), ja bih vjv bila osnovala obrt i nudila usluge trijebljenja po kućama za to.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Škicnili, pročeprkali 2-3 pramena po upitnom svjetlu, i penso positivo zaključili "naš je čist"!. Nisu 15 min potrošili na glavi uz lampu, pincetnim hvatom razmičući prame po pramen, to rade samo "bolesnici" i "opeterećeni" iz njihove perspektive - tako ja zamišljam scenarij.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome za to trebas imat jakoo dobar vid.
    Kod nas je samo kcerka imala jednom u vrticu, znam da smo neke sampone koristili i cesljeve, al to nikad ne bih uocila ovako prostim okom. Neko onako naslijepo iscesljavanje i kemija na glavi.

Stvarno s usima nismo imali neke probleme, sin pak nikad. Ona tad jednom, iako smo vrlo cesto imali usi u grupi.

Tad bi joj vezala rep obavezno i spricala nekim sprejem koji kao odbija,ne sjecam se naziva.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U skoli ne znam da su ikad djeca imala usi u razredu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U nekim školama ne dozvoljavaju djeci nazad dok liječnica ne da potvrdu da je dijete čisto od uši. Kod nas evo i nakon zimskih praznika samo šalju obavjesne emailove.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I ta potvrda liječnika nije neka sreća, nas je doktorica samo pitala jesam li ih počistila i dala mi potvrdu. Niti vidjela nije dijete.

Po meni je dio problema što nitko ne objasni konkretno kako provjeriti djetetu glavu, da nije dovoljno samo pogledati kosu jer ako ih nema tona nećeš ih niti vidjeti, nego proći sa sitnim češljem kroz kosu iznad ušiju i odmah ih nađeš ako ih ima.

I one sulude upute koje smo dobili za rješavanje ušiju i upozorenje da dijete ne smije u školu 7-10 dana samo daju kontraefekt. Upute su prekomplicirane, uši se stvarno lako rješavaju najobičnijim isčešljavanjem (ako je relativno ravna kosa), čak ne treba niti pramen po pramen, samo kao obično češljanje na suhoj i čistoj kosi i sve se počiste kroz 7 dana. Velikih se rješi već u prvom i drugom iščešljavanju a gnjide iz kojih se izlegu mlade ionako se ne mogu razmnožavati i širiti a kroz par dana se i njih riješi. Ja nisam nikada te gnjide uspjela iščistiti ručno i puno je jednostavnije pohvatiti uši koje se izlegu nego čeprkati gnjide.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ne želim uopće zamišljati kako je onima s kovrčavom kosom, ovo su rijetki trenuci kad sam sretna što imamo relativno malo i ravne kose, izuzev najstarijeg djeteta

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod moje male jesu, kod dečki ne znam

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Razred najstarije se još nije riješio uši. Sinoć panika iščešljavanje. Srećom ništa nismo našle.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, ja se bojim se da su roza cvike u igri . Ili loš vid.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    I ta potvrda liječnika nije neka sreća, nas je doktorica samo pitala jesam li ih počistila i dala mi potvrdu. Niti vidjela nije dijete.

Po meni je dio problema što nitko ne objasni konkretno kako provjeriti djetetu glavu, da nije dovoljno samo pogledati kosu jer ako ih nema tona nećeš ih niti vidjeti, nego proći sa sitnim češljem kroz kosu iznad ušiju i odmah ih nađeš ako ih ima.

I one sulude upute koje smo dobili za rješavanje ušiju i upozorenje da dijete ne smije u školu 7-10 dana samo daju kontraefekt.
    Ovo se slažem, ali za gnjide ne... mislim, da, ali samo ako je super super savjetstan roditelj koji zna što radi i koji će kontrolirat ima li ušiju ušiju redovno i dugo, ako je kosa tanka i kratka, dijete ima svijetlu kosu... puno akoa.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, ja se bojim se da su roza cvike u igri . Ili loš vid.
    Pa bile bi obavijesti kao i u drugim razredima u generaciji.

Mala imala samo jednom u vrticu. I to baš svrbi i češu se. Mali nikad al aj kratka kosa.

Uopce nisu imali u njihovim razredima. U razredima do, jesu.

Skola posve druga prica od vrtica s usima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.02.2025. at 22:11

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lili, mi nismo dobili obavijest za uši, pojavile su se nakon škole u prirodi, ali je samo dvoje-troje djece imalo. Znali smo iz roditeljske whapp grupe. Kao što rekoh, moje dijete nije ni u vrtiću imalo. Ne znam ima li veze da je to bio vrtić s programom, 500 kn skuplji, i poprilično angažiranim roditeljima, pa su možda i revnije pratili svoju djecu (nemam generalno predrasude da ovi što plaćaju više, više brinu, moglo je naravno biti svega i kod nas).

Ali ni ja nisam ni u vrtiću, ni u školi dobila, a nikakav poseban ni vrtić ni škola, ali sam pokupila na ljetovanju sa školom, ili bi mi sestra donijela s ljetovanja, ako ja ne bih išla. Al smo uvijek obje imale istovremeno. Sjećam se da su baka i mama u tandemu operirale u akciji čišćenja.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 21.02.2025. at 10:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    lili, mi nismo dobili obavijest za uši, pojavile su se nakon škole u prirodi, ali je samo dvoje-troje djece imalo. Znali smo iz roditeljske whapp grupe. Kao što rekoh, moje dijete nije ni u vrtiću imalo. Ne znam ima li veze da je to bio vrtić s programom, 500 kn skuplji, i poprilično angažiranim roditeljima, pa su možda i revnije pratili svoju djecu (nemam generalno predrasude da ovi što plaćaju više, više brinu, moglo je naravno biti svega i kod nas).

Ali ni ja nisam ni u vrtiću, ni u školi dobila, a nikakav poseban ni vrtić ni škola, ali sam pokupila na ljetovanju sa školom, ili bi mi sestra donijela s ljetovanja, ako ja ne bih išla. Al smo uvijek obje imale istovremeno. Sjećam se da su baka i mama u tandemu operirale u akciji čišćenja.
    Eto vidiš i ja sam imala samo jednom u životu (u vrtiću) kao i moja kćerka.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Eto ga, i kod nje uši, iako sam prošla kosu nakon što je otkriveno da neka kolegica ima. I sad... pa kak, jedna jedina nekako promaknula... i eto što je... opet sve ispočetka. Za sada našli 5 odraslih od koje se dve činile kao kapitalci... bile smo dva mjeseca mirne... dakle nije mogla kontinuirano imati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa bile bi obavijesti kao i u drugim razredima u generaciji.

Mala imala samo jednom u vrticu. I to baš svrbi i češu se. Mali nikad al aj kratka kosa.

Uopce nisu imali u njihovim razredima. U razredima do, jesu.

Skola posve druga prica od vrtica s usima.
    Moje iskustvo mi govori o moći rozih očala... jer moja nekako uvijek bijaše pacijent 0 . Ostali su uglavnom šutili.... kad bi im ukazala na biserje po glavi kupili bi mi kolače i ajme, ali ja sam ti to ovako ili onako pa onda.... ajmo, you spin me round round, baby, round round, mislim da je bilo svako ljeto obavzeno, a u vrtiću jednom u kvartalu.... Tako da cijenu "neopterećenosti" plate drugi. Meni nitko nije glavu imao baš gledat, tako da "ni ja nisam nikad imala" - jednom me pregledavala vrtićka med. sestra koja je moju kćer cinkalala HZJZ-u kao pacijenta 0 - nakon tog iskustva sam kužila zašto ljudi šute. Sad mi je loš vid, mislim da ih fkt ne bi vidila, a morala bi bit žešća infestacija "da se to vidi" - kod moje nikad nije došlo do statusa žestokog češanja, a šetuckale su joj se uši po glavi, barem 3.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.03.2025. at 22:51

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I taj jedan pregled što je medicinska u vrtiću odradila mogu reć ajde, bio je OK. Što bi me proprčkao muž il sveki, to više ko placebo neki.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kako dobije uši nulti pacijent?
    Mislila sam sa su uši uvijek tu negdje, da ih dobijemo od nekoga tko ih nije istrijebio do kraja.
    I ako misliš da ima ljudi koji samo misle da im djeca nikada nisu imala uši, znači li to da uši zapravo prođu same od sebe ili da ih još uvijek imaju?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dobila sam ih. Saću svezat rep i odrezat suvišak. Ode moja krasna kosa. Kak ću headbangat. Juče dođe klinka nazad na nastavu s kojom je sjedila, kaže još su vidljive gnjide kao da je brašno prosuto. Morat ću djecu naučit kak se to vadi da mi čeprkaju.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.03.2025. at 08:16

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobila sam ih. Saću svezat rep i odrezat suvišak. Ode moja krasna kosa. Kak ću headbangat. Juče dođe klinka nazad na nastavu s kojom je sjedila, kaže još su vidljive gnjide kao da je brašno prosuto. Morat ću djecu naučit kak se to vadi da mi čeprkaju.
    Nije bilo pitanje hoćeš li ih dobiti (jer to je sigurno) nego kada....

Angažiraj ovog stričeka
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20170901

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Možda ću i morat jer djeca me neće htjet/znat.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Pa samo se cesljaj onim cesljicem, zuta. Tako sam i ja samu sebe i djecu. Stavila sam hrpu regeneratora, iscesljavala se pod tusem dok ih nisam istrijebila. Nakon svakog poteza cesljem, obrises cesalj u neku bijelu krpu ili rucnik. Jos ih za svaki slucaj stisnem noktom da ne pobjegnu
    Nitko se nije osisao od nas. Jos smo koristile i sampon na bazi silikona kao dodatnu pomoc. Moja najstarija ima jos uvije hrpu mrtvih jajasaca na vrhovima koja sam stisnula, ali ih nisam uspjela izvuci.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Odrezala sam si, nije ni tak loše, malo neravno. Neki plitki bob. Ne mogu se riješiti osjećaja svrbeža sad mi je u glavi stalno ko u onom filmu a scanner darkly

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •