Moj je Marko nedavno dobio usi u razredu - prvi razred, imaju vec 6-tu epidemiju ove godine, UZASSSSS!!!
I svi smo ih doma dobili - i muz i ja! Pravi PAKAO!
I onda sam ti ja citala sve zivo po pinternetu i proucavala sto i kako... Inace, suprotno misljenjima, usi ne vole prljavu kosu nego cistu i cesce dodju kod cura ne zbog duzine kose, nego zato sto se cure vise igraju s kosom i prave frizure i cesljaju skupa i to... pa lakse pređu s kose na kosu.
S Markom sam usi najlakse rijesila - osisala sam ga na nulu!
Ali muz se mucio nekih 3 tjedna s iscesljavanjem svaki dan - a ja, ja sa poludjela, ja sam morala 5 tjedana svaki dan cesljati (naravno da sam i dugu kosu osisala skoro kratko) s onim elektricnim cesljem (to je jedino funkcioniralo, prvih dana smo probali sampon, iscesljavanja i to, ali gnjide su stalno ostajale - nije se tesko rijesiti usi, ali dovoljno je da ostane jedna gnjida, i opet sve ponovo). Nas je spasio taj cesalj.
Kupila sam ja i sampon protiv usije, pa sampon protiv gnjida... Nama je pomogao samo taj električni češalj - prve dane sam uvijek ubila 4-6 usi, a treba 2 tjedna svaki dan češljati da si siguran da ubiješ sve koje se rađaju iz gnjida.
Trebalo mi je 5 tjedana da sam bila sigurna i da nemam paranoju da me stalno nešto češka... PAKAO!!! A o pranju i iskuhavanju veša, odjeće, presvlaka, plišanaca DA I NE PRIČAM. Posla ko u priči.

Nikom ne želim da dobije uši u životu!

A ostala sami paf kad sam prvi put čula da to još ima od razrednice - pa ja sam mislila da je to bio problem u komunizmu, da to danas vise ne postoji! I nisam ni znala da sta sve treba da ih se rijesi...

Evo, ako ipak dođe do usi, ovdje imate super sve o tome:
http://www.health.vic.gov.au/headlic...f/croatian.pdf