Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Prohodao - i ne hoda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prohodao - i ne hoda

Zanima me jesmo li usamljeni u ovom fenomenu - Kaleb ima 13,5 mjeseci. Prohodao je 20.4., dakle, s nepunih 13 - navečer se nasred sobe ustao i počeo koračati. Prehodao je cijelu sobu. Tijekom večeri (tj. u sljedećih sat vremena jer je to bilo pred spavanje) je još par puta prehodao desetak koraka, uredno bi se čučnuo, podignuo nešto, ma - hodanje, bez greške (dakle ne ono bacanje mami u naručje nakon 2 koraka, to ne računam pod prohodavanje, niti je to ikad činio).

Od tad ne hoda. :/ Vani piči sto na sat gurajući kolica ili držeći me za ruku, ako mu ne dam ruku - puže. Doma isto tako. Ne želi više hodati, uopće, čak ni 3-4 koraka.

Je li itko imao takvo iskustvo?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čula sam puno takvih priča nakon što sam se mamama požalila na dijete koje je prohodalo i ne hoda. Kad je naš miš prohodao (na prvi rođendan), hodao je cijeli taj dan. Nakon toga-par dana ništa, pa opet hoda pa ništa...Nakon mjesec dana ga je to prošlo (iako i se ponekad drži za moje noge ili vješa za ruke.
    U svakom slučaju, mislim da nije vrijeme za zabrinutost.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Aha, na sam božić je navečer u par navrata isto ko Kaleb - sam se digao i hodao. I onda mjesec dana ništa - samo puzanje. Nakon mjesec dana je opet počeo polako hoduckati i nakon jedno 2, 3 tjedna je jednostavno počeo hodati stalno (nije se više bacao na pod). I odonda hoda stalno i svuda - doma, vani, nije bilo padova, svi se čude kako je tako siguran.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I kod nas je bila ista situacija, ja sam se već dobrano zabrinula,a onda je počela redovito sama hodati. Iako i danas u 70% situacija obavezno traži ruku.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i kod nas je bilo tako,valjda skuže da im je ipak lakše i brže puzeći pa
    im treba vremena da se odluče samo hodati jer ipak nisu skroz stabilni
    nama je trajalo 2-3mj dok nije počeo večinom hodati bez puzanja

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I Nikola od 13 mjeseci kad je prohodao, ne hoda nego ili puzi ili hoda za ruku, ne brinem se oko toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj brat je tako. cini se da je to cest slucaj. meni je to cak i simpa. kao, vidis da mogu, ali jos ne bih...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je sa 10,5 mjeseci prehodao cijeli hodnik (cca 6 m), i to sasvim čvrsto i sigurno. Nakon toga 2 tjedna nije napravio niti jedan samostalan korak. I onda se sa ravno 11 mjeseci samo pustio i hodao tako sigurno kao da hoda već najmanje 2 mjeseca.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja sestra nije 2 mjeseca hodala nakon što je prohodala. Tako barem mama kaže. Mislim da je to čest slučaj, i da je to ono što ljudi često kažu -"pao je i udario se pa nije htio hodati jedno vrijeme"- makar se meni čini da "pauza" nema veze s padanjem :/

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I kod nas je bilo tako! Prohodao , ali je vise volio puzati. I puzao jako dugo. 8)
    Ne brini, Kaleb je savrseno mobilan i zato i nema neku potrebu za hodanjem.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Prohodao - i ne hoda

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Zanima me jesmo li usamljeni u ovom fenomenu - Kaleb ima 13,5 mjeseci. Prohodao je 20.4., dakle, s nepunih 13 - navečer se nasred sobe ustao i počeo koračati. Prehodao je cijelu sobu. Tijekom večeri (tj. u sljedećih sat vremena jer je to bilo pred spavanje) je još par puta prehodao desetak koraka, uredno bi se čučnuo, podignuo nešto, ma - hodanje, bez greške (dakle ne ono bacanje mami u naručje nakon 2 koraka, to ne računam pod prohodavanje, niti je to ikad činio).

Od tad ne hoda. :/ Vani piči sto na sat gurajući kolica ili držeći me za ruku, ako mu ne dam ruku - puže. Doma isto tako. Ne želi više hodati, uopće, čak ni 3-4 koraka.

Je li itko imao takvo iskustvo?
    Dora nas je tako zezala punih 3 tjedna, ali onda je skužila da postoje mjesta gdje joj ne dozvolimo puzanje ( čekaonica kod pedijatrice npr. ) i onda je pametnica mrvta hladna ustala i počela hodati kao da to oduvijek zna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj spooky prvotno napisa
    Dora nas je tako zezala punih 3 tjedna, ali onda je skužila da postoje mjesta gdje joj ne dozvolimo puzanje ( čekaonica kod pedijatrice npr. ) i onda je pametnica mrvta hladna ustala i počela hodati kao da to oduvijek zna
    U takvim situacijama Kaleb žica prst, a ako mu ga ne damo, slijedi performans s vrištanjem i bacanjem kojeg bi se postidio i štokoji pripadnik Eurokaza.

Datum pristupanja
    Dec 2003

U takvim situacijama Kaleb žica prst, a ako mu ga ne damo, slijedi performans s vrištanjem i bacanjem kojeg bi se postidio i štokoji pripadnik Eurokaza.
    je.
    ,je i to mi je poznato. Dora je znala lupati glavom u pod :shock:

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ni K. nije nastavio hodati nakon prohodavanja a posle 10-ak dana je poceo hodati samo pred nocno spavanje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o jeeezus :shock: , upravo sam si vizualizirala ovo! luda si k'o puska

nego, luka je slicno tome... samo nije bas po 10 koraka napravio nego po 4-5 i to dosta nestabilnih...
    imam datum (14.6.06.) nakon kojeg definitivno mogu reci da je prohodao... i mobitel-video-zapis tog divnog bosonogog dogadjaja u parku, dok su pripadnici nekog svicarskog KUD-a vjezbali toniranje i sviranje onim dugim svicarskim trubljama... aaaahhhh... :D

ali to je bilo nakon barem mjesec i pol 'prohodavanja', 'prst-hodavanja', 'guraljka-hodavanja' itd....

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vidio čovjek da hodanje nije baš neka senzacija pa se vratio uhodanom načinu kretanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L je puzala skoro dva mjeseca nakaon sto je prohodala sa 14.5 mjeseci. Jednostavno bi se digla, prohodala gdje god da smo bili i opet se vratila na koljena. Ona je doslovno "letila" na koljenima pa joj hodanje valjda i nije bilo toliko primamljivo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tako je i Andrej "prohodao" sa 14,5 mjeseci, pa onda jedno vrijeme ništa. To sam pripisivala bolesti, jer je dan nakon prohodavanja zakurio i dosta dugo ga je držalo (njegov prvi antibiotik u životu, i tako to).
    Nakon bolesti je još jedno vrijeme puzao, a onda se s nešto više od 15 mjeseci podigao na noge i svakim danom bio je sve spretniji.
    I kolica smo izbacili iz upotrebe s 19 mjeseci 8)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma on je mali zheras
    mislim da jos nije 100% siguran u svoj hod i zato ne zeli jos da hoda ali je pokazao da moze

znam puno takvih slucajeva, ne brini, proci ce brzo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i kod nas je bilo tako. prvo prohodavanje i onda pauza od nekih 2 tjedna. sad pici ko velika, ne da ju je ta pauza unazadila, nego je valjda te dane u glavi poslozila sto moze i koliko i krenula jace i snaznije. imala je 14 mjeseci kad je po stepenicama podignula na krevet na kat , vrlo spretno trci, skace, penje se....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi smo imali isti slučaj, dino je fino par dana nakon prvog rođendana obišao cijelu kuću i jedno možda dva dana hodao i onda ništa. Ja sam bila prestavljena, a već sam počela sviju s kojima je bio u kontaktu optuživati da im je pao i prepao se i da zato neće da hoda. Mogu ti reći da je potrajalo i da je jedno skoro dva mjeseca bio takav, ali zato kada si je petama dao vjetra, nije ga se moglo uhvatit, kao ni dan danas :D

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kad vas citam pitam se jel itko uopce nastavio bez pauze hodati nakon sto je jednom prohodao

Inace prica za mog ujaka glasi da je stvarno pao i prepao se i duuugo nakon toga nije htio hodati. Uglavnom, dovoljno je velik bio da na poticaje da hoda, odgovori: Necu, past cu!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Kad vas citam pitam se jel itko uopce nastavio bez pauze hodati nakon sto je jednom prohodao

Inace prica za mog ujaka glasi da je stvarno pao i prepao se i duuugo nakon toga nije htio hodati. Uglavnom, dovoljno je velik bio da na poticaje da hoda, odgovori: Necu, past cu!

sad moram priznati da sam ipak malo bila zabrinuta, ali samo mrvicu...
    ali eto mam mi je lakše!
    (drugi brinu, luna otvara topice)

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

je li Kaleb u "prohodavanju" po kući pao, vidio tvoju reakciju i prepao se?

jeste micali tapet... možda mu je površina po kojoj hoda promjenjena pa se sad boji hodat po njoj?

(moj nećak kod mene hoda - doma neće )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    je li Kaleb u "prohodavanju" po kući pao, vidio tvoju reakciju i prepao se?

jeste micali tapet... možda mu je površina po kojoj hoda promjenjena pa se sad boji hodat po njoj?

(moj nećak kod mene hoda - doma neće )
    Dogodilo se nešto vezano uz to prohodavanje, ali svi kojima to ispričam vele da brijem. 8)

Naime, kad se on ustao i prešetavao po sobi, MD je baš bio autom otišao po naše prijatelje (par) koji često dolaze navečer, kad Kaleba stavimo spavati. Često ih i dočeka i uvijek im se veselio.
    Tu večer je baš ponosno stajao nasred sobe kad su oni ušli u hodnik. Prvi je ušao frend (visok i taman) - u sobi je bilo svjetlo, ali je ušao iz mračnog predsoblja. Kaleb je valjda očekivao tatu, jer mu je čuo glas, i kad je vidio tog frenda počeo je jako panično plakati i otpuzao u kut sobe i plakao okrenut prema zidu. Ja sam ga odmah uzela, ali se nije smirio dok se frend nije maknuo iz sobe.
    Dok su taj frend i MD bili u kuhinji, Kaleb je predamnom i frendovom curom (koja je ujedno i jedini svjedok hodanja!) šetao, ustajao se, spuštao u čučanj, pa ponovo šetao. Nakon 20-tak minuta frend je ponovo probao ući u sobu - opet ista reakcija. Histeričan plač i bijeg od frenda.

Nakon toga je išao spavati, drugo jutro je napravio još koji korak i sljedećih par dana je radio po par koraka i nakon toga ništa. Tog je frenda nakon toga vidio još 2x - sve super, nimalo ga se nije bojao. No, ja sam zabrijala da je možda povezao traumu (pojava crnog čovjeka iz mraka) s prohodavanjem...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako priča s man in black odlično zvuči, nekako mislim da nije to u pitanju.

Prohodat će kad skuži da mu je hodanje brže i sigurnije od puzanja (i pridržavanja). Ne brini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni se cini da man in black teorija bas ne drzi vodu iako nikad ne znas s kikicima. Mislim da nemas nikakvog razloga za brigu, R se jednostavno jos uvijek sigurnije osjeca kad je blize podu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

luna, ne znam za ovo s "frendom" ali meni ovo kaj si opisala ne zvuci nista cudno. mislim ne mora dijete nakon sto prohoda prestati puzati tj. odmah samo hodati. moja m. je isto "prohodala" s recimo 11,5 mj. u smislu da se prvi put pustila i prehodala duzinu sobe sama bez da je nakon toga pala na guzu. nakon toga sjecam se da sam s tocno s njenih godinu dana isla s njom u skotsku i tamo isto nije hodala. mozda promjena sredine, nisam tome pridavala preveliku paznju. takodjer je nastavila s puzanjem. i tek pred kraj tog putovanja, tjedan dana nakon prvog rodjendana odnosno puna tri tjedna nakon "prohodavanja" je opet pocela hodati ali ovaj puta jako sigurno, s 13,5 mj. smo bili na moru i tad je vec trcala tak da je uopce nismo mogli uloviti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uopće ne očekujem da se on prešalta skroz na hodanje. Ali čudno mi je da već dobrih 10 dana nije napravio niti jedan samostalan korak! Čim pusti prst - spušta se na pod i nastavlja puzati. Ne želi napraviti baš niti jedan korak. To mi je čudno, a ne što ne preskače prepone.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ima mala fora.... daj djetetu nešto u ruke... npr. mi smo davali tetrapak mlijeka (1litra, zatvoren naravno). I nek nosi sa jednog kraja sobe na drugi... to im daje osjećaj sigurnosti. Navodno stari narodni recept mi ga čuli iz "rekla - kazala" ili nešto slično zgodno za nošenje sa dvije rukice...
    Nama je upalilo.
    Ali nemoj žuriti...nahodat će se u životu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mama Dada prvotno napisa
    Ima mala fora.... daj djetetu nešto u ruke...
    Kaže moja mama da sami ja tako radije hodala. Ne mora bit nešto teško ni veliko, lutkica, kuhača, štap... samo da zamijeni prst. Kao kad klinci uče voziti bicikl, neko ih drži za sjedalo i trči uz njih, pa ih pusti a oni nastave voziti uvjereni da ih se drži. Stvar samopouzdanja.
    Ja sam to par puta isprobala sa svojim klinkicama, čisto da provjerim priču. Nisam se baš egzaktno uvjerila i nisam forsirala. U svakom slučaju, prohodale su, i nadalje su spretne i oprezne.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo za držanje je i kod nas funkcioniralo. Učinio je par koraka sa 14 mjeseci, onda skoro mjesec dana ništa, i onda se jedan dan uhvatio rukama za glavu i prošetao kroz cijelu kuću. Tražio čovjek oslonac...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa
    Ovo za držanje je i kod nas funkcioniralo. Učinio je par koraka sa 14 mjeseci, onda skoro mjesec dana ništa, i onda se jedan dan uhvatio rukama za glavu i prošetao kroz cijelu kuću. Tražio čovjek oslonac...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ušli smo u novu fazu - kad mu pustim prstić nastavi hodati, ali plače (?! :shock: :? ). I još sam nešto primjetila - može se npr. zveknuti glavom u stolić svom snagom, ni ne trepne, ali ako slučajno padne dok hoda (jest da se drži za nečiji prst, no često trči, ide nizbrdo, skače s povišenog...pa ponekad i padne), panika i plač. Boji se hodanja i pada iz tog položaja, zašto - pojma nemam. :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

treba mu sigurnost. jeste probali ovu foru s držanjem igračke?

asimon, ovo s glavicom

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa
    , kaj je sigurno je sigurno!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hana je isto kao Kaleb hodala-ne hodala par tjedana. Sad već juri. Uživaj dok možeš jer kad krene.....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Asimon - držanje za glavu...

NEgo, htjedoh reći da vidim kako je to početno prohodavanje nestabilno, bar kod Liama, evo hoda već par dana po cijelom stanu, posvuda, no nije mi onak siguran i stabilan kao djeca koja dulje hodaju i od početka je imao tendenciju tražit me prst, ali sam kategorički odbijala (Luna me motivirala na to! )... vani, gdje ne osjeća sigurnost i sad, nakon potpunog samostalnog prohodavanja radije zapuzi. I hoda naravno, ali kad prvi put vani padne, nastavi s puzanjem.

Ako će Kaleb preskočiti ovu nestabilnu fazu i za neko vrijeme krenuti hodati savršeno, stabilno, stvarno nema mjesta za brigu. Neki su nestrpljivi, neki su ziheraši.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

He, he, ovo sa držanjem me podsjetilo na slonića Dumba i čarobno pero [/quote]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pazite bizaran detalj - danas sam mu obukla istu piđamicu koju je imao 20.4. kad je prohodao, uzeo je u ruke istu igračku kao i tada - i opet prehodao dnevnu sobu. :shock: :shock: :shock:

Kladim se u milijun kuna da će se sutra opet praviti blesav.

Fakat je puknut.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pazite bizaran detalj - danas sam mu obukla istu piđamicu koju je imao 20.4. kad je prohodao, uzeo je u ruke istu igračku kao i tada - i opet prehodao dnevnu sobu. :shock: :shock: :shock:

Kladim se u milijun kuna da će se sutra opet praviti blesav.

Fakat je puknut.
    !
    Mali čovjek je odlučil da je to obleka za hodanje i moš se frigat!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trkom u dućan kupi koliko ti treba takvih piđama za dan i noć i sve 5. Kasnije, za godinu dvi počni mijenjat nijanse, a potom i uzorak, a na koncu kroj. <Kad krene u školu, vrati ga u dnevnu odjeću po danu. Važna je postupnost. Sretno!

Ma ti si skroz puknuta, sretno li je tvoje dite!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Trkom u dućan kupi koliko ti treba takvih piđama za dan i noć i sve 5. Kasnije, za godinu dvi počni mijenjat nijanse, a potom i uzorak, a na koncu kroj. <Kad krene u školu, vrati ga u dnevnu odjeću po danu. Važna je postupnost. Sretno!
    Luđakinjooooooooooooooooo

Danas, naravno, ne hoda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    I Nikola od 13 mjeseci kad je prohodao, ne hoda nego ili puzi ili hoda za ruku, ne brinem se oko toga.
    E, da, Joe, javi kad se Nikola pusti, on je naša uzdanica, ipak je 2,5 mjeseca stariji! 8)

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Je

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Neš vjerovat, danas se počeo puštati!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da je Nikola konačno ojačao za pravo hodanje, ali mu prst služi kao psihološka podrška, da ne mora gledati stalno gdje sam ja, a i kao duple komande (vidi se tko uzima satove vožnje ).
    Najkomičnije mi je kad uzme Luciju za ruku da ga ona šeta moram to ufotkat... preslatki su, kao neki mali siročići njih dvoje malih hodaju za rukicu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer je definitivno prohodao za ozbiljno! :D :D

Dignuo se (nije imao onu piđamicu) na sred sobe i PRETRČAO je cijelu, prešao prag bez problema, u hodniku se okrenuo oko svoje osi i vratio u sobu. Ja sam ostala :shock:

Kasnije je čak i vani hodao, a danas kako mu dođe - malo hoda, malo traži prst, malo puže. E, da, na travi je trčao po nizbrdici. :shock:

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:D Kalebu

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bravo Kaleb!!! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu