Petar je isključivo dojena beba. Nešto preko 4 mjeseca. Unatrag par dana počeo je vrištati nakon koje minute na cici. Bolno, uz grimasu, isteže se, kad ga dignem isti čase smiri, ali na podrigne niti ništa drugo. Inače imamo problema sa prduckanjem, ali niti ne prducne. Tada opet traži cicu i opet isto. Dobio je relativno malo prošli mjesec, svega 320 g, ali je zadovoljna beba koja kaka svakih 10 dana, popišanih ima dovoljno, cica često, svakih sat i pol, dva, po noči nekoliko puta - uostalom kad traži.
Ovo vrištanje me izluđuje. Počeo je sisati palac. Budi se češće nogo do sada, po danu jako malo spava.
B. je u prva dva mjeseca dobio 2,4kg, a u 3. samo 200g!!
počelo je krajem njegovog 2. mjeseca, prvo kao i kod tebe, malo bi povukao, nakon toga, čuo se neki "klok" iz njegovog trbušćića, uslijedila bolna grimasa i plač, još je malo pokušavao, onda vrištanje. kasnije je povukao samo 2-3 puta i vrištao ludo odmah nakon te bolne grimase jer je već valjda znao da će ga bolit.
kad bi se dobro izvrištao, bio je sav umoran i počeo jako polako vući, tada bi se najeo. podoji su nam trajali min 1h i 15 min do skoro 2h. jednom je vrištao prek sat vremena. nema što nisam radila, nudila mu opet, nosala ga...svašta. uglavnom, ja sam imala dojam da on ima više snage za sisanje (i inače je lakomo jeo), ali njegova crijeva ne mogu toliko primiti koliko on povuče.
pedica je na početku rekla da je to "prilagodba" (kao i sve) i ja sam već bila luda na kraju tog 3. mj. i plakala nekad skupa s njim.
nakon kontrole s 3 mj., nosili smo i stolicu na bakteriološku analizu (stolica mu je krajem 2. mj. postala zelena i bila uglavnom zelena skoro do 5-6mj, ne sjećam se više točno), nije bilo bakterija.
nekako točno kad je napunio 3 mj., tih dana je to najednom samo prestalo, doslovno preko noći, nije bilo vrištanja, podoji se skratili, na kontrolnom vaganju za 2 tjedna dobio je 300g (više nego čitav prethodni mjesec) i zaključak je da je vjerojatno probava još nedovoljno razvijena.
njegovi podoji su i dalje ostali dugi (45min, zna bit i duže) jer on obavezno zaspi i to traje i traje (probala sam ga i razbuđivat), ali normalno napreduje.
stolicu je imao do 6 mj. nekoliko puta dnevno, sada samo noću i uglavnom iza 1. jutarnjeg podoja, nekad se jako muči s tim još uvijek. dohrana mu nije nešto interesantno...
napreduje normalno (7,3kg s 5 mj., 8kg sa 7 mj.)...jesam odužila, ali nadam se da će se i kod tebe skoro brzo riješiti samo od sebe.