-
beba ne želi papati
Eto piše u naslovu što je... Ima 3 mjeseca...U zadnje vrijeme po danu dojila sam ga, na zahtjev, svaka 2-3 sata, max. 4 (ako bi bili u šetnji pa bi on spavao)...a preko noći nekad jedan, nekad dva podoja...
I od jučer je počelo nešto novo...ciku ne traži, ako mu je ponudim plače, pristaje je uzeti tek nakon 4 sata i tad onda popije samo "prvo" mlijeko i onda više ne želi, okreće glavu i plazi jezik. Ako mu je ja "guram" on plače. (Jedino je nočas popapao sve kao inače)
Onda se meni opet cike prepune pa za naredna 4 sata on opet popije samo "prvo" mlijeko.... i tako...
Pelenice su mu mokre, al' stolicu je danas imao samo jednu (inače ima gotovo nakon svakog podoja).
Što li mu je?! Imam li odjednom previše mlijeka pa on to sve ne može popiti!? Razmišljam o kupusiću... Osim što mi je frka od njegove gladi, bojim se da mi se opet neki kanalić u ciki ne začepi....
-
da nije u pitanju štrajk?
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237
s 3mj beba sve više shvaća svijet oko sebe, pa pokušaj tokom dojenja biti s njim u mirnoj polumračnoj atmosferi
ako te brine što dobiva samo prvo mlijeko nastoj prvo malo izdojiti mlijeka pa onda mu dati da popije ono masnije
-
Slicno je i nama, isto 3 mj, sve vise stvari ga zanima okolo, uzme cicu pa okrece glavu s njom i gleda, ma svasta mu odvuce paznju. Pojede tek kad ogladni zapravo. Tako da mu vise ne nudim kad on ne pita, tek kad zatrazi dam mu jesti i onda se fino najede iako uvijek sam sva "na iglama" kako ce ispasti podoj. Nekidan nije jeo skoro cijeli dan i onda mi se iduca tri dana mlijeko skroz smanjilo, a on vise ne zeli sjediti na cici i navlaciti novo mlijeko kao sto je to prije radio, pa sam se morala ludjacki izdajati da bi ponovo nadoslo. Pila
Isto tako, cesto kad mu nudim samo je liže i cereka se, a to s lizanjem mu je najnoviji hit i s tim je trenutno odusevljen .
Takodjer sam mislila da je strajk, ali ne znam tocno gdje bih to svrstala.
Jos nesto sto sam skuzila, sad mu ne treba vise toliko vremena za izvuci vecu kolicinu mlijeka tako da je moguce da ti se samo cini da popije samo prvo mlijeko?? Ja sam znala misliti da moj nista ne popije a pelene uredno popišane (ne onako kao inače ali sasvim dovoljno).
-
-
Tako je i nama bilo sa 3mj. A onda smo otisli u potpuni mrak i tisinu i sve ok.
-
U toj dobi, mi smo imali period od 2 tjedna kad je dojio samo ujutro i kad padne mrak :shock: - sreća pa je bila zima, i mrak već oko 16.30. I po noći puno puta, naravno. Nikako ga nisam uspijevala podojiti po danu, već sam bila poluluda od toga. Onda se nekako smirio, ali više nikad nismo dojili sjedeći, mora biti ležeći u našoj sobi, u miru, tako je i dan-danas. U početku sam šizila zbog činjenice da sve moram tempirati tako da se za podoj vratimo doma, ali s vremenom se navikneš.
-
Draga marcela, sve pohvale na dojenju na zahtjev i na dosadašnjim uspjesima. Kako bismo ipak mogli pouzdanije utvrditi u čemu je problem, molim te da odgovoriš ne sljedeća pitanja, pa ćemo onda dalje...
1. Da li je beba bila bolesna? Možda ima začepljen nosić?
2. Da li djetetu izbijaju zubići?
3. Da li je zbog nečeg drugog došlo do neuobičajenog odvajanja od djeteta?
4. Da li koristite dudu ili bočicu?
5. Jesi li primijetila bijele naslage na bebinom jeziku? Peku li te bradavice?
6. Jesi li si dobila menstruaciju?
7. Jesi li pod stresom?
8. Da li je došlo do neke neuobičajene situacije?
9. Da li te možda beba ugrizla, pa si pritom burno reagirala?
10. U kakvom ambijentu dojite?
11. Ima li oko vas za vrijeme dojenja djece ili odraslih koji zaokupljaju bebinu pažnju?
12. Da li je upaljena televizija ili radio?
-
i kod nas ti je isto,tj.najsličnije situaciji martineP.
negdje oko 3 mjeseca počeo se buniti kod dojenja,okretati glavicu,par puta bi povuko i počeo plakati...
ja sam bila luda,trajalo je par dana i situacija se pomalo počela popravljat,ali još uvijek mi se nabolje napapa kad je u polusnu,s tim da ga najprije moram malo zaljuljati,pa lagano spustiti i onda mu uvaliti ciku.za cijelo vrijeme dojenja,naravno,mora biti potpuna tišina. :/
kad je sit ispljune ciku i čvrsto zaspi(ali nikad duže od pola sata).sad ima 5,5 mjeseci,samo ga dojim,ima 8300g.
nikakvi drugi položaji,osim ležečeg,ne dolaze u obzir,ali ne bunim se,bitno mi je da lijepo napreduje.i da je sretan,a onda sam i ja
-
Možda je skok u razvoju.
Sunce mamino je sa 3 mjeseca ispaljivala,nije htjela ciku,plakala je neutješno,vriskala,to je trajalo 3 dana i onda mir...
I mir još traje...
-
prošlo je razdoblje nepapanja. sad želi stalno jesti! i sad sam ja mirna. zbilja su čud(es)ne te naše bebe...
-
Naravno
-
Da se pridruzim problemu.
Moja mala ce uskoro 2 mjeseca i kada ju hranim (moje mlijeko na bocicu) dosta cesto gleda okolo vrti glavom i sve joj je zanimljivo? Malo mi popapa, nekada 400 ml nekada oko 600. U brizi sam da ne jede dovoljno. Inace je vesela, pocelo je razdoblje smijuljenja glasanja, i kad je gladna place tako da se cijela zgrada trese (znaci nije malaksala), ali mi popapa u prosjeku 60 ml po obroku.
Da li je moguce da je to taj strajk i ako nije sto je i kako da nam pomognem da pocne vise jesti. Ja mlijeka imam i viska pa si i zamrzavam.
-
kako napreduje u težini?
dojite li uopće ili nikako?
jede li još što osim tvog mlijeka?
inače kad beba štrajka onda ne jede uopće ili su prisutni problemi, odbijanje, plač i sl.
-
Pa sa mjesec dana je dobila 400g. Ne dojim nego se izdajam i iskljucivo jede moje mlijeko.
U srijedu idemo kod pedijatrice na pregled, pa ce nas izmjeriti.
Ona nekada popapa dob ru kolicinu a nekada jako malo po 30-40 ml. Kad joj nutkam vise ona place i nema sanse da primi bocicu u usta. ili kada je popila prvi dio, pocne blejati okolo i svi izvori svjetlosti i zvuka su joj zanimljiviji od bocice.
-
Sreca da su topici jedan za drugim, pa sam te zapamtila.
Beba ti ima soor i vjerojatno je boli dok jede. Nudi joj manje kolicine, ali cesce.
Glede soora, za izdajalicu sam ti napisala, a dudu od bocice i dudu varalicu ako ih koristi treba iskuhavati 1 put dnevno 20 minuta, a 1 put tjedno baciti i kupiti nove.
-
Pa tako i je, nudim joj svakih sat sat i pol, uostalom najcesce ona i sama to trazi, po malo.
A vec tjedan dana se drzim tvoga savjeta, iskuhavanje dude 20 min dnevno i kupovanje novih svaki tjedan, te sterilizacija duda na flasici jedanput dnevno.
Nadamo se da ce proci uskoro, jadna moja mala bebica.
-
Mi vec drugi dan iamo ovaj problem: jede samo nocu i predvecer i ranojujutro, sto je ukupno 2 puta u 24 sata a ostalo vrijeme: nudim, popije smaopar gutljaja, okrece glavu i vristi. I nece. Prodje i po 5 sati da nije jela. Da nije strajk? mi smo2 i pol mjeseca, Brinem se - hoce li mi se smanjiti kolicina mlijeka?
-
to je ukupno 3 puta, sori
-
da se nadovežem... gotovo čitav šimunov treći mjesec trajala je borba s hranjenjem - znalo je isto proći i po 4-5 sati da on uopće ne traži, a kada ga ponudim vrišti jer neće. kada jede, jeo je po 2-3 minute i s tim sam bila sretna. slično kao i druge mame, ako mu se spavalo onda je znao jesti više. isprobavala sam svašta - mirna soba, uvijek isti krevet, drugi položaj... ništa baš nije upalilo i onda sam se pomirila jer sam shvatila da mu nije ništa (pelene su bile jednake, a on nije bio ništa više plačljiv nego inače
)
i eto prestalo prije 5-6 dana: sada opet jede svakih dva i pol do tri sata i po pet-šest minuta. nadam se da će tako ostati
malo me jučer ubedirala pedijatrica (bili na redovnoj kontroli) jer je dobio samo 500 grama. istina, to sam i očekivala s obzirom kakav nam je bio taj protekli mjesec. ali dobro, ne čini mi se da je malac nešto nezadovoljan, pa ako bude mršavko što ću (možda bi bilo i čudno da je gorostas jer ja imam 53 kg zadnjih 10 godina, a i tata nije neki div
)
-
Meni ona danas cendravija: pokazuje znakove gladi a ne bi dojila. Manje piski. Onda sam je uspjela dobiti na dojenje u mracnoj sobi nakon 20. pokusaja. nakon toga, zaspala ko beba
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma