Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pitanje o doktorima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pitanje o doktorima

Ne znam jel spada tu il na pravna pitanja, pa sori ak sam fulala.
    Zanima me mora li doktor primiti pacijenta koji spada doktoru u suprotnoj smjeni?
    Naime, moja doktorica taj dan ujutro nije radila jer je bila bolesna, zamjene nije bilo, a hitne pacijente je primala doktorica iz susjedne ambulante. Čekalo je cca 50 pacijenata, a ja sam bila sa Majom, obadvije bolesne i zaključila sam da nema šanse da sa njom čekam satima. Međutim, tokom dana mi se temperatura popela na 39 i nakon 3 Lupoceta jedva pala na 38,5 (meni je i 37 koma, jer mi je normalna ispod 36). Tjedan dana prije sam pila Sumamed zbog bronhitisa i bilo je očito da mi se sve vratilo, samo još gore, uopće nisam mogla disati. Kad je MM napokon došao s posla, ja se uputila opet u dom zdravlja, računajući kako me doktorica iz suprotne smjene mora primiti, pogotovo u takvom stanju. Osim mene, bila su samo dva pacijenta i iako je bilo tek 17 sati, sestra je stavila natpis da više ne primaju. Kad sam došla na red, nije bilo ni pol šest (a rade do pol osam), al sestra izleti van i počne vikat da čija sam ja, šta si mislim, nema šanse da me primi. Ja joj objasnim sve ovo gore, da moja doktorica ne radi, da nisam mogla čekati...blablabla i da mi je sad već stvarno grozno, al ona me mrtvo ladno odhebe . MM inzistira da podnesem prijavu protiv nje, čak ju je i zvao da sazna ime i prezime i očitao joj bukvicu usput. Ima li osnove za prijavu?
    Btw. idući dan, kad sam napokon došla do nekog doktora je ustanovljeno da imam upalu pluća, dakle nisam ju gnjavila bezveze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisaću ti kako ja mislim da stvari stoje, no ništa ne tvrdim 100%, pa ti sakupi još mišljenja ili ako misliš ozbiljnije ulaziti u problem, potraži savjet pravne osobe(što ja nisam!):
    Iz cijele priče jedina obavezna stvar jeste da je tvoja doktorica ukoliko je bila odsutna morala imati zamjenu bilo u istoj ili suprotnoj smjeni, što je i napravila.A sve dalje je dobra volja, koje očigledno nije bilo.
    Mislim da ako se pacijentu događa nesto hitno izvan radnog vremena njegovog doktora, pomoć treba tražiti u hitnoj službi nadležnoj za taj dio grada.
    Nažalost, mislim da nema osnove za tužbu zbog neprimanja jedino ako je ta sestra bila tako drska možda postoji osnova za tužbu zbog neprofesionalnog ponašanja i nedavanja savjeta tj. informacije gdje da se obratiš dalje u tako lošem stanju.
    Želim ti skoro ozdravljenje!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

uzas !!!
    Mislim da nije smela da te odbije, pogotovo sto je bilo daleko od kraja radnog vremena, a ti si svakako bila hitan pacijent sa visokom temperaturom koja se javila (koliko sam shvatila) 10. dana respiratorne infekcije koja nije prosla na antibiotike !!! I laiku je jasno da se radi o velikom zdravstvenom problemu.

Mislim da treba da podneses prijavu protiv nje, pa makar zbog toga da se sledeci put porazmisli pre nego sto tako grubo odbije pacijenta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ne mora vec je to njena dobra volja. Meni se slicno desilo nedugo i doktorica iz suprotne smjene je rekla da idem na hitnu, ali me onda srecom primio doktor iz susjedne ordinacije koji je dobar s mojim doktorom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sestre ne polažu hipokratovu zakletvu? Vjerojatno ne.
    Znači ipak nije zločinac, samo djubre od čoveka.
    Kud ide ovaj svijet... to je prestrašno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •