valjda je![]()
samo vam mogu reci na ovu raspravu da dosta zavisi od toga ko proizvede tu koloidnu srebrenu vodu jer ja poznajem covjeka koji je diplomirao u Zenevi na srebrenoj medicini i proizvodi vodu.covjek je iz Bosne proizvod je odobren za upotrebu od ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO pomoglo je mnogim ljudima u Bosni i susjednim zemljama bas je jedna operska pjevacica iz Zagreba uzimala vodu zbog glasa.ta voda se pokazala kao dobra jer svi koji su je koristili pomogla im je. ispitivali su je doktori u sarajevu i prezadovoljni su s njom to se moze naci i na internetu isjeci iz novina.tak da vam ocu rec da ipak mislim da ima dosta veze koje pravi ustvari to moze napravit svako na neki svoj nacin al je bitno ocel to pokazat rezultate i pomoci ljudima..
Apropo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na čije se analitičko izvješće poziva jedan porizvođač iz susjedstva (mislim da ga spomenuh) i navodi ga u popisu svojih cetifikata, ustanovljeno je da je njihov zahtjev za upisivanje na listu dodataka prehrani za njihov proizvod - odbijen.
Znam i obrazloženje.
Uglavnom... to što je naveden broj nekakvog analitičkog izvješča, ne znači i da je ono pozitivno, odobreno i sl.
Sad se čovjek pita... ako se netko poziva na odbijenicu, jeli to ujedno i jedina? I jesu li im svi "certifikati" takvi?
Slažem se s djelom prethodnog posta koji se odnosi na - zavisi tko ga proizvede.
No ne slažem se s time da "ustvari to moze napravit svako na neki svoj način al je bito ocel to pokazat rezultate i pomoci ljudima.." jer osim pozitivnih rezultata, tom analogijom se, na žalost, znaju desiti i - negativni i neželjeni rezultati
za diplomu iz Ženeve ne znam, ali znam da ga tamo prodaju u drogerijama kao - posebnu ponudu.... dakle ima otprilike isti status kao i u većini europskih zemalja (ima i iznimaka)
Da...feniks prvotno napisa
Da...
Da...
Ne...
Jako me dirnulo ovo gore citirano i nisam izdržala da ne odgovorim spontano.
Mislim da žena zaista zna što radi i stvarno ne vidim da ikome išta uvaljuje...a čini mi se da je dosta iznapadana. Zaista svi mi imamo svoju glavu i svoj mozak da "vagnemo" koliko za nas bilo što valja ili ne valja...
I ja sam zapravo o srebru znala ovo o argiriji, no ako se feniks toliko dugo bavi proizvodnjom istoga, a sivih ljudi na našem širem području nema...mislim da je u ovom slučaju bezpredmetno govoriti o neželjenim učincima, jer koliko čitam pozitivnih učinaka njeno srebro kod mnogih ljudi ima jako puno.
No da se ja vratim onome što me zapravo ponukalo u ovaj topic. Nakon poraoda kosa mi je jako puno počela opadati. U odgovarajućem topicu sam potražila mišljenje i savjet - no da pitam i ovdje: bi li mi ovo moglo pomoći i kako, Špricanjem vlasišta ili?
Hvala na lijepim riječima![]()
Što se opadanja kose tiče, ovisi o uzroku. A njega je obično teže naći tj. doći do pouzdane dijagnoze.
Što se djelovanja ionskog srebra na opadanje kose tiče, jedna je gospođa oduševljeno izjavila da joj raste nova kosa gotovo preko noći.
Kod, gospode do sada, na žalost, nije bilo tako odličnih rezultata.
Šalu na stranu, osim uzroka opadanju, bitno je i kako se što koristi.
Kod lokalne primjene bitan je kontinuitet, ali i učestalost apliciranja.
Ponekad je zaista potrebno biti uporan kao magarac i vrlo discipliniran, da bi se došlo do rezultata.
Osobno sam se morala baš jako disciplinirati ljetos kad me je nešto crveno, ljuskavo i na granici između pečenja i svrbeža, napalo na prijelazu čela na vlasište.
Stanje se popravilo svaki puta kad bih našpricala (nestalo crvenilo, svrbež, pečenje) ali na kratak period. Tek kad sam odlučila špricati doslovce svaki put kad se sjetim (a pošlo mi je za rukom 15-20 x dnevno), nakon dva dana je sve nestalo.
Ispadanje kose se danas pripisuje od stresa, preko manjka nekog od elemenata u organizmu, do narušenog imuniteta...
Zanimljivo je da svi kućni ljubimci koji su tretirani ionskim srebrom zbog raznih problema na koži, imaju isti efekt - dlaka i perje počinju ponovo vrlo brzo rasti preko do tada ogoljelih područja.
Tu se gotovo u pravilu radilo o gljivičnim i bakterijskim infekcijama, no isti efekt sam primjetila i na svim svojim kućnim ljubimcima koji su bili obrijani prije operacijskih zahvata. Dlaka je na tim mjestima ispod flastera narasla u roku 7 dana čak do dva centimetra, tako da su veterinari morali čupati flastere s dlake...
Primarno gledajući na što srebro djeluje, nema logičnih objašnjenja za mnoga djelovanja.
Poput ublažavanja i nestajanja bola od udarca u npr. potkoljenicu, od kojeg boli čak i kost. Nevjerojatno je da je uspjelo zaustaviti i naticanje tkiva... kao i to da je jedna gospođa javila da joj je ublažilo višegodišnju bol u ramenu za, kako je rekla, 80%.
Zato zaista ne znam odgovoriti na pitanje da li bi u konkretnom slučaju pomoglo zaustaviti špricanjem vlasišta, opadanje kose ili bi podižući imunitet, natjeralo organizam da sam regulira problem.
A možda se radi i o disbalansu nekog od elemenata, gdje srebro zaista nema nikakav učinika i ne može popraviti stanje.
Kao što je meni kosa ispadala pa prestala tek kad sam počela nadoknađivati željezo koje mi je bilo granično.
mene sad jedino zanima ima li se to za kupiti a da nije u zagrebu ili drugoj državi? i kolika mu je cijena. pronašla sam na netu tvrtku koja prodaje ionsko srebro, 150 kn je litra, ali ja mogu samo naručiti da mi dostave. unaprijed hvala
Feniks se ne može poslati pp. Može li mi netko pomoći da ju kontaktiram? Na pp, naravno. Hvala
pogledajte si malo na alternativi za vas, ima ih koji rade srebro privatno i puno je kvalitetnije i jeftinije. naravno kada kupujete bitno da li je proizvod za prskanje i mazanje ili je za piti....
Posljednje uređivanje od willow_tree : 02.11.2012. at 16:15
Osobno nikad ne bih kupila ionsko/koloidno srebro od nekoga tko se time ne bavi profesionalno jer su mogućnosti greške u prozivodnji (namjerne ili slučajne-nevažno je) velike niti bih ga sama pokušala proizvoditi. Stalnost veličine čestica i čistoća proizvoda jako ovise o tome kako se i od čega radi. Za eksternu primjenu možda bi bilo dobro i svako (ne kažem i učinkovito-samo možda neštetno), ali ako ga se misli koristiti per os onda tu stvarno treba uzimati nešto provjereno.
...pa ga ljudi svejedno uzimaju. Ako to rade dobro je da znaju što točno piju, kojeg sastava i kakve kvalitete.
Odogovorno tvrdim da je kvalitetno koloidno srebro neštetno za razliku od magnezij-klorida npr. koji je trenutno registriran za per os primjenu, a kao takav to nipošto ne bi smio biti pa ga se svejedno pije naveliko.
Mi smo korisnicu srebra, pijemo ga katkad, špricamo neke ranice, dragi ga koristi kao dezić, a konkretno nam je itekako pomoglo kad je pas dobio demodikozu (gubio dlaku zbog neke bakterije koja živi inače u folikuli dlake ali se aktivira rijetko) i trebao biti podvrgnut kemijskom tuširanju. Mi smo to odbili i davali mu da pije srebro, špricali ga koncentratom i na čuđenje veta pobijedili bolest koja se nelako pobjeđuje. Prijateljičino dijete je imalo gljivice i afte u ustima zbog cijele sile antibiotika - također je napokon riješila taj problem.
MgCl nije registriran za oralnu primjenu, nego za izradu tofua i namakanje nogu.
Koloidno srebro također nije registrirano, pa mi nije jasno kako bi netko mogao znati kakve je kvalitete, tko to provjerava i garantira da je ok?
Podižem malo temu. Koloidnim srebrom riješila u tjedan dana dvije bakterije (stafilokok i pneumoniu) bebi u nosu koji su "zaostali" nakon kure sumameda!!!
Dokaz;nalaz brisa prije i poslije upotrebe.
Sada joj dajem oralno za imunitet.
Čini li mi se ili je tu obrisan post MartineP o preporuci liječnika srebrne vode? Ako jest-zašto?
Mg Cl2 je registriran za oralnu upotrebu jer ga imamo u ljekarni zajedno s uputom pripreme za oralnu konzumaciju...puno je reklamirano po časopisima zdravlja i ljudi ga kupuju i piju ko ludi....
mene zanima srebro....još malo dojim (ujutro i navečer) pa me zanima smijem li piti srebro uz to malo dojenja? ako se štogod i izlučuje u mlijeko, ne vjerujem da bi toga moglo biti puno a niti da bi moglo štetiti....
s početka teme vidim da su ga neke pile i u trudnoći zbog uroinfekcija i sl...
magnezij-klorid granule registrirane su kao dodatak prehrani a sutra ću točno prepisati što piše na ambalaži...ma u biti nema veze...
magnezij-klorid nigari granule-dodatak prehrani (na stražnjem dijelu pakiranja piše: poboljšanje metabolizma i probave, nadoknađuje nedostatak magnezija, važan je za zdravlje zuba, odličan laksativ, pomaže živcima i mišićima za prijenos impulsa, brine o ravnoteži elektrolita...), uz ovo ide i uputa o doziranju po dobnim skupinama...dakle, ne pijemo obloge nego se zaista pije magnezij-klorid otopljen u vodi... i da, kupuje se u ljekarnama, u svim ljekarnama...ali tema je koloidno srebro pa se ispričavam na off-u...
a kad sam spominjala časopise nisam mislila na Gloriu, Moju sudbinu i sl. nego na najpoznatiji časopis Vaše zdravlje koje dobiva i dijeli također svaka ljekarna...
Sve blagodati koje navodiš za MgCl2 su ustvari blagodati magnezija. Ne mora biti nužno u obliku klorida da bi djelovao. Može ga se uzimati kao oksid ili kao magnezij vezan za neku organsku kiselinu (vidjela sam u prodaji Mg-citrat). Svaki taj oblik neštetan je za per os upotrebu. Čvrsto stojim iza toga da se MgCl2 ne bi smio piti, a što se transdermalne primjene tiče-zaista ne znam kakva mu je resorpcija.
I, ne, nisi u pravu: ne drže ga sve ljekarne. Skidam kapu onim magistrama koje ga ne žele prodavati pacijentima.
Što se tiče časopisa koji se dijele u ljekarnama-potpisujem MartinuP.
Kopiram jedan dio svog posta s teme o MgCl2 na Nekonvencionalnoj medicini.
MgCl2 -----> Mg2+ + 2Cl-
Dakle, na jedan korisni ion magnezija dobivaju se "gratis" dva nekorisna/štetna iona klora. Njega ionako imamo dovoljno u želucu, a sjeti se da su upravo ti ioni djelatna tvar kloridne kiseline koja tako lijepo izbijeli wc-školjku. Pa... bi li je pila?
MgCl2 bi mogao biti najiskoristiviji oblik magnezija, ali svejedno smatram da nije za per os primjenu. Tvoji koji uzimaju magnezij možda su ga cijelo vrijeme pili podoziranog (ako je manje od 400 mg onda je daleko ispod doze koja može imati učinka), možda su uzimali preparate čiji sastav ne odgovara deklaraciji...
Mujica, nikada nisam pila koloidno srebro, ali ga godinama koristim topikalno: kod fotodermatoze, ugriza komaraca, porezotina, opekotina, jednom kod granuloma (nisam ga pila nego držala nekoliko minuta u ustima), za kapanje nosa i ispiranje grla kod viroza i bakterijskih upala... Popila bih ga također kad bi imala bilo kakve zdravstvene tegobe za koje bih mislila da koloidno može pomoći.
Vaše zdravlje i sl časopisi po ljekarnama su ne informativnog, ne edukacijskog nego reklamnog karaktera. Oktal pharme i sličnih firmi.
Pa su im i informacije takve.
mim, longtajmnojusi
Prije pet godina smo ovdje raspravljali o koloidnom srebu.
Kakav je danas tvoj stav prema tome?
Piješ li ga još uvijek?
Ako već nisi odbacila vegetu i općenito pojačivače okusa probaj prvo s time. Ja sam se tako u potpunosti riješio migrena.
Podižem da pohvalim ionsko srebro.
Mm se preko godinu dana borio sa kontaktnim dermatitisom po prstima i rukama, mazao se svakodnevno kortikosteroidima ali nije bilo pomoći dok nismo nabavili srebro. Počeo se špricati i u roku 2 dana kao vjetrom odnešeno, ne vraća se.
Malenom pošpricam nos čim počne šmrcati i drugi dan više ne šmrče. Sebi isto tako.
Imao je gljivice po guzi i nestale su pola sata nakon što sam mu pošpricala.
Moja mama je imala gljivice na nogama i riješila to u tjedan dana.
Susjedi sam rekla neka pošprica malenu po tijelu, imala je dermatitis, i nazvala me jučer da mi se zahvali jer joj se čini da ide na bolje.
Stvarno preporučam, mi preporođeni!![]()
Moze li se ionsko srebro kupit u prodavaonicama bio bio?
I da li bi pomoglo kod paradentoze??
Moze li se ionsko srebro kupit u prodavaonicama bio bio?
Da li bi pomoglo kod paradentoze??
Ne bi. Radi se o nevjerojatno malom udjelu srebra. U tragovima.
Ima u Bio i Bio ja tamo kupila za gljivice na noktu. I isto ko Apau prezadovoljna sam.Rjesila sam ih se. Ka d imam neku ranicu, lisaj ili bilo sto slicno pospricam i vec sutradan je stanje neprepoznatljivo.
imam ono Ultra ionsko srebro.
Ja nemam paradentozu, barem ne potvrdenu, ali imam probleme sa zubnim mesom koji su se ublazili od spricanja srebrom i muckanjem kokosovog ulja.
Biljka neem je takoder nevjerojatna za zube i zubno meso, uz to sto ublazava paradentozu i ubija bakterije, sprjecava i polako skida kamenac.
Kupuje se u ducanima zdrave hrane u prahu, umoci se cetkica u prah pa na to kaladont i operu se zubi.
Pozdrav svima
Ima li tko kakvih informacija u vezi koloidnog srebra i koliko ga je pametno davati djetetu od 9 mjeseci i u kojoj dozi.
Radi se o problemu s bakterijom e. coli, koje se nikako riješiti ni nakon 4 različita antibiotika u konstanti od 2 mjeseca.
Vidim da se Feniks bila dosta raspisala oko široke upotrebe srebra, ali i da je odavno neaktivna na forumu.
Ima li tko kakvih novih informacija, zahvaljujem.
Malo ti je dijete, pa ne znam da li bi moglo.... Srebrna voda se treba držati u ustima i ispljunuti, pa ne znam kako bi to malo dijete moglo. Vidi ovdje malo više detalja: https://srebrnavoda.weebly.com/upute-za-uzimanje.html
Ja koristim ionsko srebro, moja djeca također (negdje od dobi 4-5 godina) ali samo za kožu i sprej za nos. Nismo ga nikad uzimali oralno.
* * *
Što se tiče e coli, ja bih probala djetetu dati probiotike (ne znam koji, neki koji ima najveću količinu raznih korisnih bakterija i koji je primjeren za bebe - pitaj u ljekarni, ja sam djeci davala ProLife suspenziju). Isto tako, sok biljke aloe vera pomaže kod crijevnih infekcija i infekcija mokraćnih puteva - ima od više proizvođača, ovaj sam prvi našla: https://www.mojaljekarna.hr/imunitet...cisti-sok.html
Za E. coli radije probaj Cranactin, kapi od brusnice. Možda će ljekarna morati naručiti prvo, ali čekaš dan ili dva.
Djeluje baš protiv E Coli na način da obloži sluznicu mjehura slojem za koji se bakterija ne može prihvatiti.
Možda bi trebali pogledati nema li dijete kakve anomalije mokraćnog sustava jer je čudno da antibiotici to ne riješe.
Ako je dijete muško strašno bitno je da mu prevlačite kožicu. Tu se skupljaju bakterije.
E da. Koloidno srebro zaboravi. To je p*iz*darija.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.08.2018. at 09:42
O koloidnom srebru, sto to zapravo jeste, kako ga proizvode, o njegovim svojstvima i djelovanju vidjeti npr. ovdje
Izdvajam:
"Ljudi koji promovišu koloidno srebro tvrde da su njihovi proizvodi bezbedni, jer je njihovo srebro drugačije.Bilo da srebro ulazi u telo kao koloid, u vidu suspenzije, kao metal ili integrisano, ljudsko telo se ponaša na isti način — dešifruje ga kao strani, nepoželjan toksičan sastojak i proces uklanjanja je isti.Neki bi rekli da je ovo preterano, ali srebro u bilo kom obliku je po toksičnosti približno olovu, živi, arsenu sa izraženim kumulativnim efektom.Njegovo potencijalno delovanje proističe iz činjenice da je neselektivno toksično, nasuprot tvrdnjama promotera koji kažu da srebro ume da razlikuje „dobre“ od „loših“ bakterija."
...
"Kada ljudski imunski sistem susretne srebro, on će pokušati da ga detoksifikuje i ukloni. Ako osoba već ima neku hroničnu bolest, sistem korišćen u odbrani protiv bolesti sada usmerava svoju borbu na detoksifikaciju srebra. Rezultat može biti nagli napredak bolesti. Sasvim suprotno uverenjima s kojim se pristupilo lečenju, ne dolazi do izlečenja, već do progresije postojeće bolesti."
...
"Istražujući na internetu, i dan-danas na upit o koloidnom srebru, najpre izlazi veliki broj šarlatanskih stranica koje propagiraju neosnovane tvrdnje da je srebrna vodaefikasna protiv AIDS-a, zaraznih bolesti, hroničnog zamora, akni, bradavica, hemoroida, difterije, dijabetesa, lupusa, gripa, herpesa, artritisa, meningitisa, raka i mnogih drugih bolesti i stanja.I potpuni laik, čak i da ne veruje u gorenavedene stavke, bilo bi dobro da se zapita: „Kako to koloidno srebro deluje samo na zle bakterije, a one dobre ostavlja na miru? Kako jon jednog metala može znati koga napada?“
A za površinsku upotrebu danas postoje mnogo bolji i efikasniji proizvodi."
Potpis na žutu za sve i za Peterlin za Prolife, odličan probiotik. Sa alojom nemam iskustva, a ni sa pijenjem koloidnog srebra. Ja lično ga nikad oralno ne bih davala detetu, jer se taloži u telu...
Zahvaljujem na odgovorima.
Malac je već popio poprilično antibiotika i možda će nastaviti s njima jako brzo.
Cranactin smo koristili skupa s posljednjim antibiotikom u nizu, Klavocinom, i dalje sve kako je bilo nažalost.
A za srebro sam čuo od nekih ljudi i kako pomaže kod mnogih slučajeva bakterijskih oboljenja, samo me malo strah još davati malom bez da sam skroz siguran u to što radim time i kako to trebam davati djetetu.
Jeste bili kod nefrologa?Kod tako malog djeteta nakon prve infekcije je uzv obvezan.
Eserihija je jako tvrdokorna.
Uz antb.obavezno probiotik.
Za eserihiju smo probali cranactin,d manozu,homeopatiju,e kapi.
Dok se nismo rjesili pelena nismo ni eserihije,iako su najvise pomogle e kapi.
Cesto mijenjanje pelena,pranje blazinicama,vodom.Puno tekucine.
Sa srebrom nemam iskustva oralno.
Dajete li antibiotik do kraja, ako piše deset dana npr. dajete li svih deset dana i držite li se točnog vremena? Nakon koliko ponavljate pretrage i koliko bude bakterija na nalazu? Radi li antibiogram ili puca antibiotik na slijepo? Spominje li pretrage uzv?
Pozdrav,
može li mi netko reći kako doći do osobe pod imenom feniks. Htjela bi je pitati nešto u vezi ionskog srebra.
Unaprijed hvala