Tvrdnju da nešto liječi, da je izliječeno i sl. može dati samo ovlaštena osoba - ona s lječničkom diplomom.
Izbjegavati liječnika je pitanje osobnog stava, no savjetovati nekome da ga izbjegava je kažnjivo.
Vjerovati ili nevjerovati - ipak osoban izbor.

Tvrdnje da nešto liječi ili da doktore treba izbjeći nije bilo prilike pročitati, a da je moj nick u potpisu.
U okruženju medicinske struke sam rođena i odrasla, pa bi takva trvdnja, osim toga, bila direktno vrijeđanje i ponižavanje nekih meni dragih osoba koje su svoj radni vijek posvetile pomaganju ljudi.

Citirani tekst je posljedica istraživanja - ne mojih, nego ljudi s titulama koji su se bavili medicinskom, kemijskom, biokemijskom i inom praksom, a imaju poptrebne kvalifikacije.

Također i sva ostalo o čemu pišem, pisano je s namjerom da je tekst informativnog karaktera o toj temi tj. elektro koloidnom srebru, a podaci su preuzeti iz legitimnih izvora, a ne kao plod nečije mašte.

Postoji dio koji, citriram: "djeluje na" jasno razgraničava pojmove: lijčenje i djelovanje.
Dakle djelovanje je primjećeno i ono kao fakt postoji.

O razlici in vivo i in vitro nema sad smisla započeti diskutirati, jer razlika definitivno egzistira i svakako nije isto proučava li se nešto u idealnim uvjetima bez ometača i nepredviđenih situacija, ili tamo gdje ih ima.

Zaista nema potrebe mene prozivati zajedno sa znanstvenim dokazima, jer ja ipak pišem tj. prepisujem ono što su puno kvalificiranije osobe napisale, otkrile, isprobale, zamjetile.....
O vlastitim zapažanjima ipak mogu pisati. I kad napišem da sam napravila u određenoj situaciji to i to i da je dalo rezultata - i to je također fakt.
Ne znanstvena činjenica, jer bi takva tvrdnja bila presmiješna, ali ipak činjenica.

Mujica, okretanje alternativnim mogućnostima je danas u porastu upravo zato jer, kako je navedeno "pravi lijek" nije dao nikakvog rezultata.
Dapače, mnogo se ljudi vraća prirodnim načinima i prirodnim preparatima, nakon što nalete na debeli i neprobojni zid.
Do prije 20-tak godina tko je znao da sjemenke grejpa ili biljka noni imaju određena svojstva koja pomažu kod nekih stanja?

Ipak sam napisala - elektro koloidno srebro NIJE lijek.
Možda nekada i je bio ili je barem tako u medicinskim krugovima tog vremena doživljavan.... i nikada neće biti.
Srebro je prirodan element koji svaki ljudski organizam sadrži u tragovima, jednako kao i masu drugih.

Hoće li netko pokušati svoje probleme riješiti sjemenkama grejpa ili vitaminom C, zaista je osoban izbor.
Ono zbog čega pišem, je stav da svaka osoba mora imati i pravo odlučiti želi li koristiti taj grejp ili C vitamin, na temelju informacija koje je moguće o tome prikupiti.

Ako je moguće dječje suze ukloniti na jednostavan i bezbolan način, umjesto npr. nanošenja alkohola (strašna greška) ili dezinfekcijskog sredstva (strašno peče), da li je u redu to znati i ne podijeliti s najboljim prijateljima kako bi i njihovo dijete također to moglo?