Gle, ovo je pomalo potcjenjivački. Ja ne govorim o djelovanju antibiotika na virus gripe. Govorim o djelovanju antimikotika na gljivice, o djelovanju statina na snižavanje kolesterola, o djelovanju kemoterapeutika na tumorske stanice.... Treba još??mujica prvotno napisa
Antibiotik deklarirano ne djeluje na viruse. Antimikotik, pak, vrlo deklarirano djeluje na gljivice. No, zašto onda imamo uopće kandidijazu?? Pa trebalo bi se sve riješiti s 3 vaginalete, zar ne?? Bar tako piše.
Gripu nigdje u postovima nisam spominjala. Naprotiv, spomenula sam dvije teže dijagnoze bolesti respiratornog sustava: bronhitis i sisusitis. Na njih vrlo deklarirano djeluju antibiotici koje ja nisam uzela, a zdrava sam. I kao posljedicu uzimanja lijeka (namjerno ću tako koloidno u ovom slučaju zvati) nemam oštećenje probavnog sustava, prolaznu leukopeniju ni kandidijazu.
Onda?? Hajmo razgovarati o lijekovima na onom nivou na kojem to oboje možemo pa mi zato nemoj pričati o tome kako npr. varikina djeluje kao dezinficijens jer trenutno nije tema izbjeljivanje rublja i uništavanje plijesni na zidu nego vrlo kompleksno djelovanje na stanice bakterija i drugih MO.
Ponovit ću (jer je očito kako nastojiš važne stvari "previdjeti" ). Što djeluje na virus HIV-a? Koji broj osoba s HIV-om je trajno izliječen konvencionalnom terapijom? Koji broj je izliječen pomoću koloidnog srebra?Govorim o astmi, AIDS-u, dijabetesu, sepsi, raku....
Za prvi dio i sam znaš da je rezultat=0, samo im je produžen život. Za drugi ne znaš rezultat. Neka bude i 1 osoba kojoj je koloidno pomoglo (a bez nuspojava!! ): to je već 100% više od onog što je ostvarila konvencionalna medicina. Neka rezultat bude =0. Onda opet imamo rezultat koji nam daje i klasična terapija, a bez nuspojava. Dakle-napredak je moguć jer polazimo od čiste nule, praznog skupa...ustvari-polazimo od apsolutnog neuspjeha klasične medicine jer svi ti silni stručnjaci ne mogu ubiti malog mikronskog virusića. Bar ne trajno, ne u 100% slučajeva...čak ni u 10%. Karcinom?? Postotak izliječenih? Ja ga ne znam, no sigurno nije 100%. Nije ni 50% jer ljudi umiru od karcinoma. Umiru i od posljedica kemoterapije, zar ne? Je li u cilju farmaceutske industrije da netko bude zauvijek izliječen od karcinoma? Naravno da nije. A neki kemoterapeutik deklarirano djeluje na određenu vrstu tumorske stanice. Tako kažu klinička istraživanja. Hajmo im vjerovati.
Zar klinička istraživanja isto tako nisu na neki način "anegdotalna iskustva" ? Grupa ispitanika, određene doze, praćenje nuspojava i djelovanja, zaključak?? I sve to jaaaako puno košta, a malo koji laboratorij si može priuštiti jedno skupo nezavisno kliničko istraživanje. Zato postoji (vrlo bogata) farmaceutska industrija koja će jadnom labosiću malo pripomoći "donacijom". I eto nam svojedobno Talidomida na tržištu. Nusdjelovanja?? Prava sitnica, zar ne??Uglavnom, ne bi se smjelo zaključivati o djelovanju nekog preparata jna temelju anegdotalnih iskustava.
Da mi je netko nekada davno rekao da ću ikada potpisati Davora rekla bih mu da je lud. No, ovaj puta veliki X.Do pojave antibiotika skoro kompletna materia medica je počivala na preparatima koji su potekli iz narodne medicine, a u narodnu medicinu su došli strpljivim proučavanjem znalaca tokom dužih perioda

Odgovori s citatom