Hvala na lijepim riječima

Što se opadanja kose tiče, ovisi o uzroku. A njega je obično teže naći tj. doći do pouzdane dijagnoze.

Što se djelovanja ionskog srebra na opadanje kose tiče, jedna je gospođa oduševljeno izjavila da joj raste nova kosa gotovo preko noći.
Kod, gospode do sada, na žalost, nije bilo tako odličnih rezultata.

Šalu na stranu, osim uzroka opadanju, bitno je i kako se što koristi.
Kod lokalne primjene bitan je kontinuitet, ali i učestalost apliciranja.
Ponekad je zaista potrebno biti uporan kao magarac i vrlo discipliniran, da bi se došlo do rezultata.
Osobno sam se morala baš jako disciplinirati ljetos kad me je nešto crveno, ljuskavo i na granici između pečenja i svrbeža, napalo na prijelazu čela na vlasište.
Stanje se popravilo svaki puta kad bih našpricala (nestalo crvenilo, svrbež, pečenje) ali na kratak period. Tek kad sam odlučila špricati doslovce svaki put kad se sjetim (a pošlo mi je za rukom 15-20 x dnevno), nakon dva dana je sve nestalo.

Ispadanje kose se danas pripisuje od stresa, preko manjka nekog od elemenata u organizmu, do narušenog imuniteta...

Zanimljivo je da svi kućni ljubimci koji su tretirani ionskim srebrom zbog raznih problema na koži, imaju isti efekt - dlaka i perje počinju ponovo vrlo brzo rasti preko do tada ogoljelih područja.
Tu se gotovo u pravilu radilo o gljivičnim i bakterijskim infekcijama, no isti efekt sam primjetila i na svim svojim kućnim ljubimcima koji su bili obrijani prije operacijskih zahvata. Dlaka je na tim mjestima ispod flastera narasla u roku 7 dana čak do dva centimetra, tako da su veterinari morali čupati flastere s dlake...

Primarno gledajući na što srebro djeluje, nema logičnih objašnjenja za mnoga djelovanja.
Poput ublažavanja i nestajanja bola od udarca u npr. potkoljenicu, od kojeg boli čak i kost. Nevjerojatno je da je uspjelo zaustaviti i naticanje tkiva... kao i to da je jedna gospođa javila da joj je ublažilo višegodišnju bol u ramenu za, kako je rekla, 80%.
Zato zaista ne znam odgovoriti na pitanje da li bi u konkretnom slučaju pomoglo zaustaviti špricanjem vlasišta, opadanje kose ili bi podižući imunitet, natjeralo organizam da sam regulira problem.
A možda se radi i o disbalansu nekog od elemenata, gdje srebro zaista nema nikakav učinika i ne može popraviti stanje.
Kao što je meni kosa ispadala pa prestala tek kad sam počela nadoknađivati željezo koje mi je bilo granično.