Citiraj marta31 prvotno napisa Vidi poruku
magnezij-klorid nigari granule-dodatak prehrani (na stražnjem dijelu pakiranja piše: poboljšanje metabolizma i probave, nadoknađuje nedostatak magnezija, važan je za zdravlje zuba, odličan laksativ, pomaže živcima i mišićima za prijenos impulsa, brine o ravnoteži elektrolita...), uz ovo ide i uputa o doziranju po dobnim skupinama...dakle, ne pijemo obloge nego se zaista pije magnezij-klorid otopljen u vodi... i da, kupuje se u ljekarnama, u svim ljekarnama...ali tema je koloidno srebro pa se ispričavam na off-u...
a kad sam spominjala časopise nisam mislila na Gloriu, Moju sudbinu i sl. nego na najpoznatiji časopis Vaše zdravlje koje dobiva i dijeli također svaka ljekarna...
Sve blagodati koje navodiš za MgCl2 su ustvari blagodati magnezija. Ne mora biti nužno u obliku klorida da bi djelovao. Može ga se uzimati kao oksid ili kao magnezij vezan za neku organsku kiselinu (vidjela sam u prodaji Mg-citrat). Svaki taj oblik neštetan je za per os upotrebu. Čvrsto stojim iza toga da se MgCl2 ne bi smio piti, a što se transdermalne primjene tiče-zaista ne znam kakva mu je resorpcija.

I, ne, nisi u pravu: ne drže ga sve ljekarne. Skidam kapu onim magistrama koje ga ne žele prodavati pacijentima.
Što se tiče časopisa koji se dijele u ljekarnama-potpisujem MartinuP.