Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: blender ili sokovnik?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno blender ili sokovnik?

sve vise nailazim na totalno mljac-mljac a i zdrave recepte i ideje za sokove..

razmisljam o kupovini i neke 'naprave' za sokove...

sokovnik mi se cini super iskljucivo zbog soka od mrkve+jabuke+persina+djumbir ali mi se blender cini

-ekonomicnijim (manje otpada) i, cudno,

-nailazim da se vise recepata za te fine sokice radi ustvari sa blenderom (osim ovog fantasticnog gore :/ )...

-zauzima i manje prostora - sto je bitno u mojoj minijaturnoj kuhinji...

-vlakna ostaju unutra u soku...

-lakse se cisti od sokovnika...

- mislim da je i jeftiniji (no to mi sad nije toliko bitan faktor, ali ipak si ne mogu priustiti obje naprave istovremeno cak i da ih imam gdje staviti)...

aj' nek mi sokoljupci napisu svoja iskustva i razmisljanja... kakav savjet...

ps. imam stapni mikser i s njim se sad koristim ali mi se cini da mu motor nije jak kao onaj prosjecnog blendera, pa me strah da ga ne sprzim... a koristan mi je za kamuflazu hrane koju luka bas ne voli ter ine kerefeke moje kuhinje...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hmmm...pa kaj ne nastane kaša od voća ako se izmiksa u blenderu??

Ja imam i jedan i drugi i puno više sam koristila sokovnik od blendera.
    A štapni mikser dušu dao za krem juhe.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    pa da ali se valjda moze dodati vode da bude pitko... :?
    ili jogurta, mlijeka - pa bude frape, shake i sl...

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam i blender i sokovnik, isto sam mnogo vise koristila sokovnik kada su pica u pitanju ali oprati ga.....

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    pa da ali se valjda moze dodati vode da bude pitko... :?
    ili jogurta, mlijeka - pa bude frape, shake i sl...
    Valjda može, ali meni to ne valja pa mi nije bilo niti u opcijama

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

za sokove ima Jack La Lane sokovnik - fenomenalno, to kaj ostane je super za neke kašice itd.

a sokovnik koristim slabo za sjeckanje povrća...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Obje naprave su super, svaka u svojoj domeni. Ne kupuj ništa skuplje od 400kn - ne isplati se.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

razmisljam o kupovini blendera, sokovnik sam imala i prosljedila, previse otpada i ciscenja...
    gledam sad u konzuma neki na akciji za 150kn, ima 500W, neznam jeli to dovoljno? na sto bi trebalo jos paziti?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bio je neki dan blender u konzumu za 100kn

ja nemam blender, ali imam sokovnik, koji koristim svaki dan. S tim da ostatke voća izvadim i ponovo ubacim u sokovnik - nevjerojatno koliko se još soka skupi!? (a imam stvarno dobar sokovnik )

ali ja bih blender
    štapni mikser nije dovoljno jak za npr. jabuku, ciklu itd. pa bih to rado ubacila u blender, ali bojim se da ovaj od 100kn nije dovoljno dobar

kolika bi mu trebala biti snaga?

najbolje da se riješim svih tih čuda i kupim multipraktik, ha?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je multipraktik ogroman i stoji mi u ladici. muka mi je vaditi ga i prati...
    stapni mi je riknuo i pikiram nessto poput http://www.technomarket.hr/products/...hilips-hr-1372
    ima dovoljno snage za orasaste plodove.
    samo mi je malo...skup.
    i ne kuzim razliku izmedju tog i http://www.technomarket.hr/products/...ips-hr-1378-00 osim 500kn

ja imam onaj vrag za cijediti limun i tu cijedim i narancu i grejp i nar. poslje pokupim ono sto ostane "mesa" i pojedem. to koristim svaki dan i ustekan mi je u struju.

blender mi je bzvz, sve sto se s njime moze, napravim stapnim, pa i frape.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 09.10.2012. at 14:48

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ili zasto je ovaj http://www.technomarket.hr/products/...ips-hr-1614-00 skuplji od ovog http://www.technomarket.hr/products/...ips-hr-1611-00
    oboje 650w
    jedan ima ostricu s dvostrukim djelovanjem, a drugi sjece uzduz i poprjeko. koja razlika?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ili zasto je ovaj http://www.technomarket.hr/products/...ips-hr-1614-00 skuplji od ovog http://www.technomarket.hr/products/...ips-hr-1611-00
    oboje 650w
    jedan ima ostricu s dvostrukim djelovanjem, a drugi sjece uzduz i poprjeko. koja razlika?
    i meni su te cijene malo pretjerane. imam stapni najobicniji vec nekih 10 godina, super je. al bi sad blender jer sam se navukla na smoothie. pa me zanima koju bi jacinu trebao imati. imali netko od 500 w i jesteli zadovoljni?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi se "zapalili" za sokovnik ili blender

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kupili electrolux blender 600w radi zelenih kasastih sokova...nije los, ali ja bih da je jos jaci. npr. persin list ostanu komadici koji mi se zalijepe na zube
    a jeste vidjeli koliko kostaju oni zvjer blenderi, vitamix, omg!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

e da, ovaj ima dodatak-filter, tako da je ujedno i sokovnik
    a i silent je izvedba, pa ne drnda kao obicni
    i sve to za, samo, 900tinjak kn

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vidjela da su ovi najbolji po 3-5000kn

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    e da, ovaj ima dodatak-filter, tako da je ujedno i sokovnik
    a i silent je izvedba, pa ne drnda kao obicni
    i sve to za, samo, 900tinjak kn
    vitamix je za 900kn ili neki drugi?!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ovisi što bi radije konzumirala mada navijam za blender jer dodaš vode i eto soka. Imamo sokovnik i štapni. Sokovnik je u upotrebi kad smo na postu sa sokovima, štapni za krem juhe i namaze. Ja bih ipak rado blender, uskoro će i dohrana...Sokovnik je tlaka za pranje. Jedino kad koristim bakino povrće i voće onda svu pulpu iskoristim za npr. muffine pa mi drago što ga imam. Imamo neki od Philipsa za 400 kn na akciji i nemam mu zamjerke već godinama.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vitamix je puno skuplji (4-5), ovaj moj je 900

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobro, ima li tko vitamix? Isplati li se ta investicija?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, ima li tko vitamix? Isplati li se ta investicija?
    Zagovornici zelenih kašastih sokova zaklinju se da se isplati. Usitni apsolutno sve što baciš unutra - potpuno razdere sve zeleno pa se klorofil lijepo oslobodi...

No, meni je moj "jadni" blender od 500 W sasvim dovoljan za naše zelene i ine sokove. Ostane malo komadićaka, ali, Bože moj, popijemo ih sve. Kupili smo neki jeftini u Konzumu prije dvije godine. U upotrebi je praktički svaki dan i super se drži. :kucaudrvo: Osim što ima neki glupi navoj na dnu posude koji se ne da odvrnuti pa se povremeno nakupi prljavštine (izvana).

Blender stvarno ima 1001 funkciju i nikad ga se ne bih odrekla. Sa sokovnikom se pak može samo jedno - raditi sok.
    Imam i štapni mikser sa sjeckalicom. Ona mi je super, ali s njim ništa ne mogu. A kvalitetan je. Ne kužim kako ljudi rade kašice ili krem juhe sa štapnim mikserom. Meni to naprosto ne šljaka. Zato cijelu juhu izlijem u blender i da vidiš miline.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

slinim na vitamix.... da dobijem na lotu i kupim ga

odgovor na pitanje: blender (sve se iskoristi, lako se čisti)

imam tristar iz konzuma za 199 kuna i radi super
    uzeh na preporuku jer sam krenula kao apsolutni početnik
    mogu ga preporučiti dalje

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Što mislite o ovoj ponudi? http://www.kolektiva.hr/zagreb/inova...er-102013.html

Nemamo ni sokovnik, ni blender, ni multipraktik (samo štapni i običan mikser). Već neko vrijeme razmišljam da kupim nešto od navedenog (nisam neka kuharica i ne osjećam da mi išta od ovog nedostaje ), a ovo bi nas potaknulo da jedemo više sirovog povrća i voća....

S druge strane, multipraktik isto može raditi smoothie, je li tako? Pretpostavljam da je onda bolje uzeti multipraktik jer onda on i sjecka.

Joj, osjećam se kao kad razgovaram s informatičarima, ne znam ni pitanje postaviti

Help.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zuska, mislim da je 300W preslabo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prerma ovom receptu http://www.tportal.hr/portalplus/tee...-smoothie.html ispada da isto možeš napraviti i s štapnim mikserom

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Slažem se s Majuškom. Moj štapni mikser ima 600W. S njim sam radila smoothije, samo bih sitnije nasjeckala voće. Sad kad češće pijem voće ujutro, miksam u blenderu. Vjerojatno bih to mogla i sa štapnim, ali već kad sam ga dobila... Na poslu imamo onu supersoničnu napravu koja cijedi sok iz voća i povrća i to daje u potpunosti drugačiji sok, nije kašasti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imamo http://www.elipso.hr/mali-kucanski/b...BOSCH-MMB11R2/ i u upotrebi je svaki dan. Sokovnik stoji u špajzi na gornjoj polici do koje se moram penjati. Sve je jasno .
    Kad se obogatim kupujem Vitamix, ali blender ostaje u upotrebi.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ispod 600W ne bih preporučila ako će se zelenjava miksati. Štapni za juhe može biti i od 100kn. Mi imamo od 500W i domaći kelj ne mogu pretvoriti u fini smoothie. Bademe, suho voće meljem, štošta. Također se strpim do Vitamixa jer nam je i ovaj blender stalno upaljen. Može se na nekoj akciji ugrabiti. Vitamix zna biti i 50% jeftiniji.

palmarosa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

palčica, da li u blenderu od 500W uspiješ samljeti bademe i ostale orašaste plodove u fini maslac ili samo na komadiće?

u potrazi sam za nekim aparatom po razumnoj cijeni u kojem uz razne frapee, sokove i smoothije mogu praviti i maslace od sjemenki.
    mlinac za kavu koji trenutno imam nije baš sretan mojim poduhvatima, brzo se pregrije i počme smrduckati (koliko vidim ima 230V).

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala na svim savjetima!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Molim vas preporuke za ne peeskupi blender a da moze zblendati ciklu,mrkvu,smrznutu bananu..
    Vidjela sam neki id 750w, 450 kn?
    Sta mislite o tom?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smoothie imam, i ok je, no ne vrijedi 500 kn koliko mu je cijenainace. inace ok smucka i brzo , i ciscenje ok, no meni je prestao raditi nqakon par upotreba. nije to ta kvaliteta . motor inace odlicno smucka i brzo, ali brzo rikne ako je u svakodnevnoj upotrebi a kod nas je.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Imala sam moulinex 400w, ali nakon par puta miksanja smrznute banane je riknu.Nozevi se uopce ne vrte

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a nikakve tekučine nisi stavila unutra, možda je prvo trebalo promučkati kakvu vočku da se dobije tekučina a onda ubaciti banane, ciklu i mrkvu s time da oni ne smiju biti u velikim komadima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Stavila jogurt i sitno nasjeckala sastojke..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i blender i centruifugalni sokovik imaju preveliku frekvenciju vrtnje pa zbog trenja raste temperatura i doazi do fermentacije. idealno je koristiti slow juicer koji u biti melje i jedino slow juicer moze izvuci sok iz listova

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj palmarosa prvotno napisa Vidi poruku
    palčica, da li u blenderu od 500W uspiješ samljeti bademe i ostale orašaste plodove u fini maslac ili samo na komadiće?

u potrazi sam za nekim aparatom po razumnoj cijeni u kojem uz razne frapee, sokove i smoothije mogu praviti i maslace od sjemenki.
    mlinac za kavu koji trenutno imam nije baš sretan mojim poduhvatima, brzo se pregrije i počme smrduckati (koliko vidim ima 230V).
    Nažalost na sitne komadiće, dio je praškast, dio nije, ali nije to to što bih ja htjela. Neki od brauna - turbo. Mada sam jednom nadobudno i nekako napravila maslac od lješnjaka. Ne fine strukture za kojom vjerujem obje težimo. Za početnike je ok.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ako sam dobro skuzila VerVita Hurom sokovnici- dobiva se bistri sok, ne kasasti?
    a Vitamix je kao blender il i on radi sokice al kasaste???

jako jako skupi....al navodno svi su odusevljeni njima....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro skuzila VerVita Hurom sokovnici- dobiva se bistri sok, ne kasasti?
    U principu da (iako nije to bistri sok kao iz tetrapaka). Ali ovisi i o tome što staviš u njega: npr. od kruške uvijek ispadne "gušći sok".
    Također, sa sokovnikom dobiješ dvije "mrežice", s različitom veličinom rupica na njima; i njima možeš regulirati "gustoću" soka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    a Vitamix je kao blender il i on radi sokice al kasaste???

jako jako skupi....al navodno svi su odusevljeni njima....
    to ti je slow juicer, znaci ne zagrijava i ne fermentira voce, povrce i lisce koje koristis. nista lisnato ne mozs iskoristiti u centriugalnim sokovnicima. juice iz ovakvog sokovnika ti je zamjena za kompletan obrok

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da samo se treba odluciti koji....nemam para za oba ...ako se odlucim za ove kvalitetnije......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •