Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kako znati kada uvesti drugi obrok kašice?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Kako znati kada uvesti drugi obrok kašice?

Prije misec dana smo krenili sa dohranom (sad imamo 7 miseci i 5 dana) i sad me zanima kad se treba kreniti sa zamjenom drugog obroka sa kašicom?

Sad pojede kašicu i nakon toga ne traži da ga podojim (tako već tjedan dana) i nakon toga je sit nekih 3 sata.

Imamo 6 obroka dnevno (5 dojenja i 1 kašica).
    Do sad je prihvatio mrkvu, jabuku, krušku, bananu i rižu (u biti do sad sam mu samo to i dala da jede).
    Mislimo lagano kreniti sa juhama, mesom...

Još uvik ne pijemo dovoljno ali to je sad već druga priča.

Sve drugo mi je više manje jasno, osim kad uvesti taj drugi obrok kašice umisto dojenja .

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam povecala broj obroka kad sam skuzila da mu nije dovoljno samo sisati. prvo smo imali samo rucak. pa sam vidla da bi mogao pojesti jos-onda je imao dorucak i veceru (malo cudan raspored obroka ), i kad sam opet vidla da mu se jos jede sam uvela rucak. sad razmisljam i o meduobrocima, jer mi se cini da mu ta 3 nisu dosta :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja sam povecala broj obroka kad sam skuzila da mu nije dovoljno samo sisati. prvo smo imali samo rucak. pa sam vidla da bi mogao pojesti jos-onda je imao dorucak i veceru (malo cudan raspored obroka ), i kad sam opet vidla da mu se jos jede sam uvela rucak. sad razmisljam i o meduobrocima, jer mi se cini da mu ta 3 nisu dosta :/
    A što mu daješ?Mi osim puno dojenja imamo dva ,voće i ručak,uvela bi još jedan ali ne znam što :?
    Mojima većima sam daval jogurte u to doba,njemu ipak još nebi,ima 8 mj

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zeljka! kad dobro prihvati prvi, krenes s drugim. Cini se da se to kod tebe zbilo prije tjedan dana

Mi tako imamo voce za dorucak, oko 11, rucak oko 4, 5 popodne i mislim da bi mu lagano mogla uvesti veceru, samo ne znam kad, kad mu je rucak tako kasno. Moram malo poraditi na organiziranosti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    A što mu daješ?Mi osim puno dojenja imamo dva ,voće i ručak,uvela bi još jedan ali ne znam što :?
    Mojima većima sam daval jogurte u to doba,njemu ipak još nebi,ima 8 mj
    dorucak su voce i zitarice (jabuka, kruska, banana, u zadnje vrijeme jagode a kupila sam i jedan avokado neki dan /rizine, zobene pahuljice, riza, integralni griz-u svim kombinacijama mogucim. griz kuham na zobenom ili rizinom mlijeku, a ta mlijeka koristim i u ostalim kombinacijama, recimo, za natopiti zobene pahuljice).
    rucak-meso (piletina, puretina, janjetina, teletina..) ili riba (bijela) s povrcem raznim (mrkva, celer, karfiol, brokula, krumpir, grasak, koraba, tikvice..), a nekad i samo povrce s npr palentom ili krumpirom. vecera je zasad ili isto sto i rucak ili opet sto i dorucak. veceru kombiniram da ne jede svaki put isto. i cekam da dode trenutak kad cu uvesti mlijecne proizvode (svjezi sir, jogurt, kiselo mlijeko) pa ce mi se broj kombinacija povecati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi imamo dorucak oko 9-10
    rucak oko 2-3
    vecera oko 8-9.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

podižem topic s svojim problemčićem. počeli smo s 6 mjeseci i super je prihvatio sve. sada papamo za doručak žitarice + voće, a popdne žitarice + povrće. popapa oko 180 ml svaki puta. imamo 5 bočica uz to, još je povećao dozu jer je prije dohrane dugo štrajkao bačicu. zbunjuje me to što uz 2 obilna obroka po mojoj procjeni on nije izbacio niti jednu bočicu, čak popapa svih 200ml.

znači li to da trebam dodati još obroka, ili su pre slabi (uvijek imam viška i dajem mu da jede koliko god hoće)? ili ne trebam ni očekivati da smanji količinu adaptiranog? čak je i vratio noćni obrok kojeg dugo prije dohrane nismo imali (da, spavao je od 20 do 6-7 u komadu ).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj malesni ima blizu 6 mj,kako od pocetka dojim i dodavam bocu taku su mi savjetovali da pocnem dohranu.od 5 mj sam mu pocela davati kasice vocne plus sokice mjesane s vodom.a prije 10 dana sam pocela miksati blitvu i mrkvu nije mu bas po voli ali ce se naviknut.ujutro sisa pa oko 11 boca.oko 2-3 kasica ili miks blitva-mrkva. prije ili iza isto sisa.a okom 8 mu napravim malu dozu kasice od jabuke-vanilije i iza popije bocu.za sad je ok tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •