-
izdajanje - navikavanje na dojenje
molim za pomoć!
imam nedonošće rođeno sa 27 tjedana, ona sada ima 3 mjeseca to je ravno njenom planiranom terminu poroda. izdajam se ali nemam dovoljno mlijeka. bebica trazi sisu ali nije joj dovoljna. kada ju dohranjujem sa adaptiranim mlijekom zagrcava se i zna sve izbljuckati.
pokušala sam sa žlicom i čašom, nije bilo sreće, ono malo izdojenog mlijeka prolivemo je bez rezultata.
molim vas za slična iskustva!
-
mislim da ćeš mlijeko moći navući, ja sam uspjela - samo jako često dugo i mukotrpno izdajanje i mlijeko došlo. moj nije nedonošće ali smo imali period izdajanja kad je bio preslab za cicu, ja sam mu davala na bočicu, bas zato jer bi na zlicicu ili čašu pola prolio a nisam baš imala u početku za prolijevati. evo mogu reći, da smo se uz malo poteškoća s kojima se još borimo, ipak poslije bočice navikao i na cicu.
-
izdajaj se što češće, najbitnije je po noći jer je tad proizvodnja mlijeka najveća. ja sam si navijala budilicu za 1, 3 i 5 ujutro.
imam nedonošće koje je bilo 66 dana u inkubatoru, počeo je dojiti sa 5 mjeseci, dojili smo do godinu i pol.
sve će biti ok, samo moraš biti strpljiva
-
ja sam Lovru, dok je jos bio preslab da cica, hranila na spricu. zopravo ga je MM hranio na spricu s izdojenim mlijekom, dok sam ja 24/7 izdajala, tusirala s toplom vodom, stavljala L. na cicu. ugl. vecinu vremena sam provela s izdajalicom u ruci (a jos sam imala onu rucnu tako da sam nakon par dana dobila upalu misica i MM me morao izdajati). sva sreca, pa je to kod nas trajalo samo 2 tj.
probaj je nahraniti na spricu umjesto na bocicu, jer ipak tako ti kontroliras koliko joj udje (a i nema kasnije problema s dojenjem).
-
hvala vam na savjetima, evo mi se jos mucimo, najvise sa bljuckanjem kod mjesanja dudice i sise.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma