Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 243

Tema: nema stolicu 9 dana

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno nema stolicu 9 dana

Franu je nesto vise od 3 mjeseca, samo je na mome mlijeku i po prvi puta ne kaki vec deveti dan.
    Pedijatrica me telefonski uputila da mu dam adaptirano mlijeko jer da ja nemam dovoljo mlijeka! Pomalo me iznervirala tom izjavom. Naravno, nisam ko slijpa kokoš odmah otišla kupiti adaptirano, vec sam prvo pročačkala ovdje po internetu, i forumu.
    Iz svega procitanoga, zakljucila sam da u nasem slucaju moramo poraditi na povecanju kolicine moga mlijeka tako da ga non stop stavljam na prsa.
    A sada pitanje - da li da mu onda uopce dajem čepić, kada on sve ono sto pojede korisit za rast, tako da vjerojatno uopce nema sto za pokakiti?
    (Pedijatrica kaze da ako sve sto pojede koristi za rast, zanci da nema dovoljno mlijeka i da mu dam adaptiranoga, a ako nije do toga, da mu dam čepić ). Da li uskracujem djetetu hranu ako se narednih tjedan dana borim sa povecanjem mlijeak a on je jako nervozan zbog toga? Bojim se da nesto krivo radim. Zbrda zdola sam sve ovo napisala ali sigurna sam da ste skontali bit pitanja, smajl.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za dijete koje samo doji je normalno da ili ima svaki dan stolicu ili ju ima svakih nekoliko dana, pa i svakih deset.

Ali to je samo kod isključivog dojenja.

Probaj ti jesti više hrane koja otvara,piti čaj od kamilice, šljive, suhe smokve namočene u toploj vodi.

I mi smo imali isti problem, kakanje svakih 10-12 dana. Kad je sa 6 mjeseci počela dohrana vratilo se sve uobičajeno, sad kakamo i 2 puta dnevo.

Čepiće nemoj davati, samo u krajnjoj nuždi, tj. nakon 10-12 dana, rađe probaj utjecati na svoju prehranu, jer čepići znaju stvoriti lijena crijeva.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lubica, kakav je bio Franov prirast u prva dva mjeseca?
    Kako je onda punio pelene?
    Jesi li ga vagala sa navrsena tri mjeseca i kolikoje dobio?
    Ima li sada problema sa prihvaćanjem dojke (odbija li je) ili i dalje doji istim intenzitetom?

Ti sve super radis - najbolje sto mozes je da mu cicu dajes sto cesce - tako ces povecati produkciju mlijeka, ako je uopce u tome problem. Naime, kod dojenih beba je normalno da nemaju stolicu i po desetak dana. Muci li se Fran, ima li vjetrove? Svija li nozice prema trbuhu? Pokusaj mu lagano masirati trbuscic (ne nakon jela) i, za vrijeme presvlacenja, malo vjezbati (privlaci koljena trbuhu - da crijeva prorade). Cini mi se da je cepic mozda preagresivan za tromjesecnu bebu, ali mozes mu lagano gurnuti u guzu vrsak toplomjera - to uglavnom pomogne.
    Jako bi pomoglo i da TI pojedes nesto sto "otvara": kompot od sljiva ili marelica, sok od kruske. Donat mg... bilo sto. to ce kroz tvoje mlijeko i malenome omeksati stolicu, ako je u tome problem.

Ako je pak problem sa odbijanjem cice 8sto je jako cesta pojava bas u toj dobi), pokusaj uciniti nesto kako mu nista ne bi odvracalo paznju: buduci da bebe u toj dobi pocinju otkrivati svijet svim osjetilima, malo zamraci sobu, prigusi agresivne zvukove, zamoli ukucane da budu tisi...
    A moguce je i da je doslo do skoka u razvoju kada beba objektivno i trazi vise no sto mama moze proizvesti i rjesenje je upravo u tome o cemu i sama govoris - povecanje produkcije sto cescim podojima.

lubice, ja mislim da vam dobro ide, samo tako nastavite i, molim te, odgovori mi na ova gornja pitanja.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Lubica, kakav je bio Franov prirast u prva dva mjeseca?
    Jesi li ga vagala sa navrsena tri mjeseca i kolikoje dobio
    Ima li sada problema sa prihvaćanjem dojke (odbija li je) ili i dalje doji istim intenzitetom?

Ti sve super radis - najbolje sto mozes je da mu cicu dajes sto cesce - tako ces povecati produkciju mlijeka, ako je uopce u tome problem. Naime, kod dojenih beba je normalno da nemaju stolicu i po desetak dana. Muci li se Fran, ima li vjetrove? Svija li nozice prema trbuhu? Pokusaj mu lagano masirati trbuscic (ne nakon jela) i, za vrijeme presvlacenja, malo vjezbati (privlaci koljena trbuhu - da crijeva prorade). Cini mi se da je cepic mozda preagresivan za tromjesecnu bebu, ali mozes mu lagano gurnuti u guzu vrsak toplomjera - to uglavnom pomogne.
    Jako bi pomoglo i da TI pojedes nesto sto "otvara": kompot od sljiva ili marelica, sok od kruske. Donat mg... bilo sto. to ce kroz tvoje mlijeko i malenome omeksati stolicu, ako je u tome problem.

Ako je pak problem sa odbijanjem cice 8sto je jako cesta pojava bas u toj dobi), pokusaj uciniti nesto kako mu nista ne bi odvracalo paznju: buduci da bebe u toj dobi pocinju otkrivati svijet svim osjetilima, malo zamraci sobu, prigusi agresivne zvukove, zamoli ukucane da budu tisi...
    A moguce je i da je doslo do skoka u razvoju kada beba objektivno i trazi vise no sto mama moze proizvesti i rjesenje je upravo u tome o cemu i sama govoris - povecanje produkcije sto cescim podojima.

lubice, ja mislim da vam dobro ide, samo tako nastavite i, molim te, odgovori mi na ova gornja pitanja.
    Prvi mjesec dobio je 1300 grama, Drugi mjesec 700g i treći mjesec 700g (Rodjen je s 2900, pao na 2750 )
    Sada dojenje traje puno kraće 5-10 minuta jutarnja dojenja do podne, a poslije sve dulje jer se malecki trudi posisati svo mlijeko, vrlo cesto mu moram dati obje dojke da bi bio zadovoljan )
    Da, Fran ima vjetrove po cijeli dan i to prilično neugodna mirisa, no to je sve, ne savija nožice i ne muči se prilikom vjetrova.
    Vjezbice smo malo intenzivnije poceli raditi ( svako presvlacenje prije jela ) prije par dana.
    Vrsak toplomjera u guzu smo probali nekoliko puta- nije upalilo a i nije mu se previse svidjelo.
    Sto se tice zurkanja okolo dok cica, to se cesto dogadja no, ipak ga pored toga natjeram da papa i imam osjecaj da je popapao cijelu ciku ili obje cak.
    Jedno banalano pitanje : Da li je moguce da nema stolicu jer ja uzadnje vrijeme jedem jako puno mueslija od 5 vrsta zitarica i pijem puno rizinog mlijeka. [/b]

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam isto tako imala problem s nekakanjem i baš nakon 9 dana pošla s njom na hitnu. Nisu joj dali čepić nego su joj stavili u guzu vrh cijevčice za klistir (bez tekučine, sistem - vrh toplomjera) i ne da se nakakala nego je napunila 3 pelene koje sam joj držala ispod guze kad je erupcija počela. Tako da mi je smiješno kad ti pedijatrica kaže da nemaš dovoljno mlijeka, meni su rekli da je to zbog nedostatka vitamina C u mom mlijeku i da je to usporilo rad crijeva.
    Ja bih joj još neko vrijeme tako provocirala kakanje toplomjerom svako 7 dana, a onda smo počeli davati 1 žlicu soka od jabuke i problem se riješio, a i kasnije kad smo počeli s dohranom nije bilo nikakvih problema.
    Ne kažem da bi mu ti trebala davati sok od jabuke, ali provaj ti jesti što više namirnica koje sadrže C vitamin ili ga pij u tabletama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lubice, nakon ovako fantastičnog prirasta (stvarno, čestitam), vidljivo je da ste vas dvoje uspostavili uspješno dojenje, da ste savladali pravilan položaj, dojenje na zahtjev... Znači, mislim da ne moraš brinuti oko količine mlijeka i uspješnosti produkcije. Samo nastavite tako!
    A što se kakanja tiče... pokušaj tim metodama u svojoj prehrani, to bi trebalo "upaliti". I stavljaj ga što češće na dojku.

I, javi nam kada Fran obavi sretan događaj!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

lubice, moj vid nije isto tako kakao jedno 10-tak dana kad je imao 4 mj.
    nisam ništa posebno radila jer nije bio nervozan, jedino je grozno smrdljivo prduckao/da, ..bio je isključivo dojen/.
    al kad je onda jednog dana krenulo, jaooo, prepuna pelena!!
    bit će sve o.k., pokakaće se, ne brini

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nas rekord- 13 dana. obavio uz plakanje, a tata prokomentarisao: uuu napravio g... za punu lopatu! nista mu nisam davala, samo sam ja jela npr. bas muslije, sljive, smokve i sl. nista ne brini! i mi smo u tom periodu od 3 meseca do poceka dohrane sa nepunih 6 ustedeli puno na pelenama, i slavili svaki put kad je obavio "posao"! sve ce biti u redu! ljubi malog andjela!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je s D. rekord bio 14
    Ako je sve ostalo ok
    nema razloga za brigu
    Dr. mi je objasnila, ako sam dobro shvatila da se mlijeko max. iskorištava i da stolica nemože dobiti na voluminoznosti
    Kad se pokakila bilo je toga ali ne u nešto posebno impresivnim količinama

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

eto, od dans cu probati utjecati svojom " otvarajucom" prehranom pa vam javi rezultate! Hvala vam na savjetima i misljenju, pomoglo je meni i MM-u da donesemo zakljucak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lubice, je li Fran kakao?

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

još nije kakio
    bili smo kod pedijatrice, ali ona se ne brine jer dobiva ok na tezini, trbuscic je mekan. Ne preostaje nam nista drugo nego cekati ili?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih mu ipak stavila čepić, sada je već 14. dan..............

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

masiraj
    hebi ga zaboravila sam dal u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto
    potiče se rad perilstatike
    Ideš na obaranje mog rekorda a?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako se odlučiš na invazivnija sredstva toplo ti preporučam cotti di erbe os spechiasola
    sirup od nekih 12 vrsta biljaka
    ja sam ga doduše davala sa 6 mjeseci

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da je za "cotti d` erbe" prerano - maleni ima samo tri i pol mjeseca.
    masaža je u smjeru kazaljke na satu

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nosi ga u marami, stavljaj ga na trbuh, primi ga za butine i digni naglavačke u zrak kao na pregledu motorike i nemoj se bojati. TO NEKADA ODKAČI KAKICU.
    Izbaci rižino mlijeko jer to može isto zatvarati i ako ne piješ kavu i crni čaj popij malo, to je uvijek kod nas pomoglo, naravno s kofeinom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako u smjeru kazaljke kad crijeva od zeluca krecu po utrobi u pravcu obrnutom od kazaljke?

mozes pokusati skinuti bebu poslije podoja, ohvatiti ga za butine i staviti iznad kade, wc skoljke, whatever, i dat mu neki glasovni signal, tipa kaka, ili shhhhhhhhhhh. mozda upali.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što debelo crijevo ide u smjeru kazaljke na satu. A kakica je tamo. Ono uz želudac nema veze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

matko ima iste probleme samo vec od kad je bio oko 1 mjeseca starosti- nazalost nama ne pomaze nista
    nosi se u mrami, masiram trbuscic, vjezbam nogicama, spava na trbuhu (ok, ono s okretanjem na glavu jos nisam probala )
    ja pojedem po pol do kilu mandarina dnevno (ja imam probavu ko pticica), pijem kave (nazalost u vise nego dovoljnim kolicinama), c vitamin jos posebno...

on cuga ciku isto non stop i jede po mojoj procjeni i vise nego sto mu treba ... ja sam napokon dobila malog pajdu :D - prirast svakog mjeseca je po kilu - roden s 2900 (pao na 2600) - a s 4 mjeseca je na 6 -6 i 1/5

piski u enormnim kolicinama (po noci mu stavljam lucijinu pelenu 2 broja vecu - jer njegova to ne moze podnjeti) i po tom znam da nema sasne da je gladan - em kad se najede -vise niti nece sam uzet ciku kad mu nudim.

Problem je takva probava - nasa pedijatrica je rekla da cekamo 7-10 dana nakon toga cepic i amen. Te da ce se to samo izregulirat kad malac pocne s dohranom i da niposto ne pokusavmo provokacije toplomjerom il necim drugim.

Jako ga muce vjetrovi i zna ga okinut pravo - da svi popdamo u nesvjest.

Nakon cepica kako kad - nekad prosjecna kakica- a nekad prava erupcija za 3 pune pelene.

znam da ti nisam puno pomogla ... al' samo da znas da nisi sama

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da se pridružim :tužnić:
    I moj mališa ne kaki već danas 6. dan. Samo je dojen i sa tri mjeseca je imao 9750 gr (rođen sa 4150) - mislim da sada ima skoro 12 kg. Cijelo vrijeme je uredno piškio i kakio i sad odjednom ništa. Nisam promijenila ništa u prehrani, jedino mu više ne dajem čaj od komorača (davala mu prije radi grčeva), već voćni koji može sa 4 mj. ali samo ako traži.
    Kad nije kakao 3 dana pokušala sam sa sokom od jabuke, kamilice i anisa, no nije pomoglo, kao ni toplomjer.
    MM htio već u nekoliko navrata ići po čepiće, ali sam ga odgovorila.
    Svi simptomi su isti kao i kod vas - smrdljivo prduckanje, piški čini mi se više nego prije.
    Mene je ustvari prepalo da mu možda moje mlijeko nije preslabo. Mislim, ima ga dovoljno :/ Uvijek se nasisa iz jedne dojke i onda je miran 2-3 sata, a noći i po 5-6 sati, pa sad ne znam.
    Nadam se da će sve biti OK. Tješe me vaše priče.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lubice ima li novitadi
    Palo mi je napamet da ti piješ ovaj sirup cotti di erbe

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel se meni to čini ili se svima događaju iste stvari u isto vrijeme?
    Moj maleni ima 4 mj. i ne kaka već četvrti dan. Ništa ga ne muči, nema baš ni vjetrova kako je znao imati prije, trbuščić je mekan, ali nema kakice. Isto sam primijetila da piški više nego ranije. Normalno papa, "zakopao je ratnu sjekiru" s cikom, jer smo prije dva tjedna imali problema s prihvaćanjem (kao i još nekoliko mama na forumu :češ češ po glavi.
    Valjda će sve bit ok, probat ću popit čaja, kave već pijem dovoljno i za mene i za njega. Kupujem šljive ako ne kaka sutra. Redovito vježbamo nogice i masiramo bušu.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo izvješće da je moj mališa 6. dan uspio obaviti kakanje :D
    Sad ne znam šta je pomoglo. Jela sam najviše jabuke, dala malcu mrvicu čaja od kamilice, popio još jedan deci soka od jabuke (koji može za bebe od 4 mj. - ne onaj za odrasle).
    Nadam se da neće biti problema ubuduće :mah-mah:
    Držim fige da se i ostalim mamama posreći.
    I ja zamijetih da nam se to svima događa sa bebama od 4 mj.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta skroz sam zaboravila poziciju za kakanje...
    ... ili pitanje mamama kako vam bebe kakaju ...ležečki ili kad su kod vas na rukama..., u maksikoziju, da li ih razmotavate i pustite da to obave u pelenu?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj vesnare prvotno napisa
    Sad ne znam šta je pomoglo.
    .............popio još jedan deci soka od jabuke
    To ti je pomoglo, definitivno, ali mogla si mu dat i 1-2 žlice soka bio bi isti učinak, tako je bar nama bilo.

I jedan :D za kakanje!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mi smo obavili! Nismo ništa poslije ni poduzimali, osim šetnje u marami, a to radimo svaki dan. Valjda mu je došlo :D

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure super da su se pokakali, nego ako vam se da odgovoriti zanimalo bi me dali ste dobile menstruaciju nakon poroda i ako jeste u koje ste vrijeme ciklusa, ako se bembaču dogodio zatvor?

Promatrajući Karla godinama kako doji (u 12 mjesecu će biti tri godine da doji) i s obzirom da smo mi bezpelenaši od drugog mjeseca života nisam mogla, a da ne primjetim da se moj dečko kao i ja uostalom začepi prije nego što ću ja dobiti mengu, točnije u onoj progesteronskoj fazi i onda kad menga dođe i porastu estrogeni sve se opet sredi. To su sad moja opažanja, ne citiram nikoga iz knjige ili s foruma. Možda je to još netko primjetio ili nije? ....ili je kod vas drugačije? Baš bi me zanimalo?

Da su djeca plačljiva i bezvoljna u "bezhormonalnoj tj. niskohormonalnoj fazi ciklusa" u vrijeme kad dođe menga, kad padnu progesteroni, a još se nisu digli estrogeni, sam čula na više strana...Mislim naravno dojena djeca...Ovi koji su na adaptiranom imaju zasigurno drugu situaciju kako u kakanju, tako i s obzirom na mamin ciklus, osim ako se i tu FEROMONI ne umješaju, mislim ovi zračni prijenosi...?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prvu menstruaciju dobila točno nakon 40 dana, a problemi s kakanjem počeli s 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao polaznica rodine edukacije za pomoć mama pri dojenju napomenut ću da se zalažemo za isključivo dojenje do 6 mjeseci života djeteta kao zlatni standard u ishrani djeteta što isključuje sokiće sa navršenih četiri mjeseca života djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene jos ni m od menge (vec sam nakon njih 2 komada uzastopce doslovno zaboravila sto je to ) - a nasi problemi su poceli jos skoro prije 3 mjeseca.

Stvarno ne znam sto bi krivila osim takve njegove prirode. Naime, L. koja je svega 20 mjeseci starija nema apsolutno nikakvih takvih problema niti ih je ikad imala - vec naprotiv - kroz nju koda sve to proleti (vjerojatno je i zato tak sitna) - tako da ne mogu rec da je za to krivno nesto sto ja jednem/odnosno ne jedem - jer sam jednako kako s njom tako i s njim.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda bi pomoglo da ih u toploj sobu držite gole pa da ih ne stišće pelana i da im se penis može podignuti jer im nekada pelena spriječava penis da se ispravi, a on se uvijek malo ispravi i ukruti kad kakaju. Mislim vidim da su sve to dečki. I u svakom slučaju ih podignite kad kakaju, to pomaže. Moj Karlo u toj dobi nije imao problema, ali je uvijek kako bez pelene. Ovo s ciklusom javilo se tek kasnije kad je počeo svjesno zadržavati kakicu, valjda njemu neki uspjeh, a bio je prošao godinu dana.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nisam se stigla prije javiti, ali pokakao se 14ti dan, mama i tata pucali od srece kad su vidjeli kakicu. Nitko sretniji smajl.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:D
    A da otvorite topic na Čestitamo
    Koja metoda.. ili je to došlo spontano?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izvještaj, izvještaj

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Lakse mi je kad procitam da imamo iste probleme, daju se onda podnijeti
    Moja Emma nije kakala vec 13 dana, ja samo jos kosu si ne cupam zbog toga
    Ona se super osjeca, jede kao nikad, prdi kao niko, stomak joj je mekan ali kake nemaaaaaa.... :shock:
    Ja pazim sta jedem no nista ne pomaze...
    Kad da trazim pomoc?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I moja devojcica ( 4 i po meseca stara) evo po prvi put nije kakala vec puna dva dana tj, vise od 48 sati. Nista neuobicajeno nisam primetila, prducka puno i jako smrdi ali kake nigde nema. Ranije je uvek kakala ili nakon svakog podoja ili barem dva puta dnevno.
    A jos ni ne vadi ruke iz usta ali bukvalno i izbalavi se po celom licu ukljucujuci i celo. Normalno se ponasa, stomacic je mekan, vezbe radimo uredno... al kake ipak nema. No, nekako mi bude lakse kad vidm da nismo jedine sa ovim problemom.
    Pozdrav vama i vasim bebironima,
    dmi3

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mi danas bili kod pedijatrice, a sam pitala za ovo kad nema stolicu nekoliko dana. Danas ponovo 4. dan da ne kaka i pitala mogu li dati sok od jabuke, a ona veli da sok od jabuke zatvara :zbunjeni smajlić: ali da može od šljive, kad sam spomenula da ih ima za bebe od 4. mj.
    Iako je malac sa 4,5 mj. dobio gotovo 12 kg (11930) savjet je i dalje dojiti do 6 mj. iako se malo razmišljala šta bi preporučila budući nije nikada imala takav slučaj da samo na sisi beba dobije po 2 kg mjesečno :smajlić pada na pod od smijeha:

Sad mene zanima: ako jabuka zatvara, onda ne bih ni ja trebala jesti jabuke?
    je li istina da agrumi smanjuju mlijeko? (počela jesti mandarine, misleći da će pomoći vitamin C)
    kada mogu početi sa mahunarkam - grah npr. (mahune i grašak smo probali i sve 5)?
    kavu pijem 2-3 šalice dnevno.
    Šta još učiniti?
    Ako jedem previše toga što tjera na kakanje onda je rezultat da ja kakam više puta dnevno, a moj malac ipak ništa :zbunjeni smajlić:

Evo i jedno glupo pitanje: dobija li moj malac toliko kg jer jedem dosta slatko: kolače i sl.? Čula sam da se od slatkog ima više mlijeka pa nisam pazila, naprotiv.
    Ovo pak nije utjecalo na moju kilažu, jer ja svaki dan imam sve manje

mamamiha

Početno

Malo kasno, ali eto da i ja iskomentiam: Moj mali do nekih 5,5 mjeseci nije kakio bez pomoći čepića i to kad bi ja već umirala od zabrinutosti u pravilu 7-8 dan. Lijepo je napredovao (700-900g mjesečno ali je i dobivao puno na centimetrima), isključivo dojen (i MM i ja jaki alergičari). Neću reći da nismo bili zabrinuti ali objašnjenje pedijatrice je bilo: jako probavljivo mlijeko pa valjda nema kaj pokakati i da će se stvari popraviti sa dohranom. Sa 5,5 mjeseci smo mu na preporuku pedijatrice uveli sok od marelice i od tog dana je kakao svaki dan. Moje mišljenje je: paziti na svoju prehranu i ne zabrinjavat se previše ako (naglašavam ako) napreduje i ako je dijete zadovoljno. Konzultirati se sa pedijatrom obavezno.
    Mali sada ima skoro 6 godina i zdravo je dijete (osim astme i s kojom se može lijepo živjeti). :D
    Za razliku od njega, malička kaka svaki dan 2-3 puta, jednako lijepo napreduje (skoro 1,5 kg mjesečno), isključivo je dojena. Dokaz da je svako dijete posebno.

zara32

Početno

mi smo prošli tjedan bili bez kakanja 7 dana, imao grozne smrdljive vjtrove, i našla sam na forumu da bih ja trebala piti sok od marelice.popila sam ga cijelu litru kroz dan i navečer se tako pokakao........ da smo to fotkali.nastavila sam sa sokom(ja ga pijem,ne) i kaka svaki drugi dan.vjerujem da nam je to pomoglo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

matiji danas 6. dan.
    nadala sam se da ce mi to biti poklon od sv. nikole, ali nije.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zara32, hvala ti, poslusla za sok od marelice, litru sam popila sinoc, i danas, tocno 7. dan se pokakio. bilo je togaaaaa..........

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pozdrav svima, ja sam novoregistrirana ali ne i nova jer vas svakodnevno čitam već 10-ak mjeseci.
    Moj Tin je star 5 tjedana i od samog početka ne kaka redovito svaki dan No ovo sada nam je neslavni rekord-nije kakao već 6 dana. Puno prducka, često prilično neugodnog mirisa.
    Isključivo ga dojim, ali je prirast težine u prvih mjesec dana bio samo 420g (porođajna težina 3400, otpušten iz bolnice s 3280, težina s mjesec dana 3700).
    Znam da je za dojenu djecu normalno da nemaju stolicu i po 10 dana, ali sam isto tako naišla i na informaciju da to NE VRIJEDI za mlađe od 6 tjedana, odnosno da bi tako mali bebači ipak trebali kakati svaki dan? Može li me netko prosvijetliti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj H je u dobi od 4 tjedna bio "nekakač" 10 dana! I sve bilo ok.
    Tak da ti nisam pametna u vezi ovog "djeca mlađa od 6 tjedana" :-?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi spadamo u skupinu nekakača i to po 3,4,5 dana,ali sam se vec prestala zabrinjavati oko toga!!nika je zdrava i sretna beba koja iskljucivo doji,a dr-ica rece da je to nekakanje ok za iskljucivo dojene bebe!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Isključivo ga dojim, ali je prirast težine u prvih mjesec dana bio samo 420g (porođajna težina 3400, otpušten iz bolnice s 3280, težina s mjesec dana 3700).
    Ako se bojiš da ne dobiva dovoljno na težini probaj ga stavljati da jede na jednu dojku unutar cca 2-3 sata, pa tek onda ponudi drugu.
    Pa onda tu drugu 2-3 sata i tako redom.
    Time će zasigurno izvući ono zadnje najmasnije i najkaloričnije mlijeko.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dobro došla na forum :D .

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Znam da je za dojenu djecu normalno da nemaju stolicu i po 10 dana, ali sam isto tako naišla i na informaciju da to NE VRIJEDI za mlađe od 6 tjedana, odnosno da bi tako mali bebači ipak trebali kakati svaki dan? Može li me netko prosvijetliti?
    Gle, nemoguće je sve bebe staviti u iste okvire po broju stolica, mokrih pelena, namicanju težine... jer svaka je beba individua za sebe.

Istina je da (prosječno gledano) mlađi od otprilike 6 tjedana kakaju svaki dan i to po nekoliko puta.

Ako tvoja beba kaka rijeđe to može biti (ali i ne mora) znak da prima manje onog zadnjeg hranjivijeg mlijeka. Tada treba provjeriti napredak u težini. Ako je on u redu, beba dobro napreduje i općenito izgleda dobro onda je tvoja beba očito jedna od onih koje od početka kakaju manje nego ostale.
    No, ako tvoja beba kaka rijeđe od prosjeka, a usput ustanoviš i da slabije napreduje u težini onda bi bilo dobro da nazoveš SOS telefon da s nekom od savjetnica malo proanaliziraš svoju praksu i navike dojenja i vidiš zašto se to događa.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moj je zaključak bio: rijetko kakanje+mali prirast težine=ne posiše dovoljno masnog mlijeka. Ali ja njemu oduvijek nudim istu dojku unutar 2-2,5 sata (pročitala sam valjda sve topice o dojenju još za vrijeme trudnoće jer sam ovaj put odlučila uspjeti), pa nisam znala što bih još poduzela.
    Bili smo opet na vaganju i za 8 dana je dobio 260 g, a ništa nismo mijenjali u tehnici i navikama dojenja!? Zadnja 3 dana je čak i kakao redovito (doduše jednom dnavno ali temeljito). Nadam se da nam je krenulo na bolje, iako se ja polako pretvaram u zombija, ali o tome cu na odgovarajucem topicu. Hvala cure, velika ste utjeha.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

260 g za 8 dana je više nego super! :D

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •