-
Jednojajčani David i Golijat (njima treba itekakva podrska)
Jedan je mali, ali drugi zapravo nije veliki. Kad su se rodili, 11 tjedana prije termina, Byron je težio kilu i pol, a njegov jednojajčani blizanac tek 530 grama. Čini se da će obojica preživjeti.
SYDNEY - Jednojajčani blizanci Lincoln i Byron Ryman, rođeni 11 tjedana prije termina, imaju dobre šanse da prežive, iako je Lincoln pri rođenju težio samo 530 grama, triput manje od brata, koji je imao kilu i pol.
Liječnici u Kraljevskoj bolnici za žene u Sydneyju otkrili su naime rijetku komplikaciju u trudnoći: krv je tekla iz Lincolna u Byrona, što je ugrožavalo živote obojice. Majci Nicole rekli su da bude spremna i na najgori ishod, ali su ipak odlučili potaknuti porod u 29. tjednu trudnoće. Procijenili su da su Lincolnove šanse da preživi jedan naprema tri, zato što je bio tako malen.
Unatoč tome, pa čak i unatoč hitnoj operaciji srca kojoj je minijaturna beba morala biti podvrgnuta, Lincoln se dobro razvija, kao i njegov brat. Blizanci su sada stari više od pet tjedana i dobro napreduju.
"Presretni smo jer nismo očekivali da će obojica preživjeti", kaže Nicole, koja je s mužem Toddom zanijela umjetnom oplodnjom.
Krajem idućeg tjedna majka i Byron trebali bi biti otpušteni iz bolnice. Lincoln će ostati u inkubatoru još mjesec dana. Byron je u pet tjedana dobio kilogram na težini, a Lincoln tek 5 dekagrama.
"Budući da je tako malen, njegove sam šanse za preživljavanje procjenjivao na manje od 30 posto. Nadamo se da će uskoro početi brže dobivati na težini i po veličini se sve više približiti bratu", izjavio je dr. Parag Misha iz sidniske bolnice.
http://www.net.hr/vijesti/page/2007/05/05/0112006.html
tu pogledajte slikicu ........
dva jako snazna djeteta svako dobro im zelimo
-
-
-
-
Mrvica mala.
-
-
Ajme sunčeka malena
-
-
-
-
-
Dva mala anđela!
Svim srcem da izrastu u velike...
-
moje prijateljice blizanci su rođeni s 600 i 900gr prije 2 mjeseca u 28.tj trudnoče
"ti mali mišići su se izvukli, sad im je 2 i pol mjeseca, imaju preko 2kg svaki, neuropedijatar je jako zadovoljan, Okulist prezadovoljan, sluh im je odličan, motorika super..."
to su riječi koje mi već tri dana zvone u ušima...
2 mj sam se bojala nazvat prijateljicu i pitati jesu li uopće živi
slala sam joj podršku putem sms-a svako malo
prije tri dana stigao mi je odgovor prvi put - "obukli su piđamu"
svaka mama čije je dijete bilo na nonatologiji zna šta to znači kad dijete napokon dobije piđamicu na odjelu, to znači da je odlazak kući vrlo blizu
-
-
-
-
-
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove