Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Nakalemilo se....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Nakalemilo se....

moj inače super živahan sinčić u petak cijeli dan nešto grintav, nervozan..plačljiv..Imao je i prije takvih epizoda, ali ova put je valjda proradila majčina intuicija i ja s njim u pedice. Kad tamo-šok na šok!
    1. dobio samo 200 grama u mj. dana (mjesec prije samo 350). Isključivo na siki.
    I sad, odgovaram na općenita pitanja kako doji..bla-bla
    docu upitnici iznad glave, jer moj mali je super raspoložen, ima svoj urean ritam hranjenja, nikad temp, ni začepljen nosić,kvragu, a kamli što drugo..Dala uputnicu za analizu krvi i urina
    2. u sub ujutro odnijeli mokraću, vadili krv.. krv odlično, urin ŽIVA KATASTROFA!!! Nešto bakterija, opascelira, leuk 20-25..
    muka mi je U ordinaciji smo napravili test podoja, maleni je pojeo samo 65 ml,iako je bila "njegova ura".

ŠTO DA RADIM??? Pedica je predložila da ga zasad i dalje samo dojim, ali mene je strah da ne jede dovoljno. I prije sam sumnjala da je mala linčuga i da mu se ne da izvlačit dokrajnjih granica, ali uvijek sam išla logikom da dijete zna koliko mu treba. Mislim nikad ja ne prekidam dojenje, dapače, forsiam ga i dalje, toliko da se Petar na kraju iznervira i počne plakati.

3. NAJVEĆI ŠOK! Jučer maleni fino papa, sve 5, mm-u vrag ne da mira i napravi bočicu adaptiranog . Izdajica mala progutao do zadnje kapi - 90 ml. - odmah nakon podoja! :shock:
    Ne kužim!!!!! Bočicu dosad nije ni upoznao ( samo 2 puta malo čaja zbog grčeva-davno, davno). Zašto??? Zašto ne jede koliko mu treba?? Jaimam mlijeka nakon podoja, ne izvuče sve dokraja. A tu je i druga sika ako baš hoće..

Popodne opet pedici, pa vas molim za malo čudotvornih vibričica...
    I, naravno, svaki savjet je dobrodošao. Znam da je sve zbrda-zdola, ali stvarno sam na muci i zbog tih beštija koje su mi napale dijete i zbog dojenja.. Što da radim? Da uvedem adaptirano? Muka mi je od njega, kad sam vidjela kako požudno pije tu kemiju, rasplakala sam se ko kišna godina.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nema nikog??? nijednu vibricu???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemam savjet za beštije, ali i ja sam s prvim sinom imala velikih problema sa dojenjem, čak smo ga dohranjivali neko vrijeme i uspjeli se vratiti samo na cicu! Da sve bude ok!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala Pikulica! Ma ne bi on ni sad vidio bočicu, nek se čeliči na cici, ali mora ispiškit te bakterije...uf! Ako netko ima ideju kako ga natjerat da više doji bila bih i više nego zahvalna.. i ideju kako mu pomoć sa tim bakterijama.. Ne znam, da ja nešto pijem/jedem..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima.
    Ne uzbuđuj se što je beba pojela mlijeko iz bočice. Iz bočice mlijeko puno lakše ide nego iz cike. Ako je to popio nakon podoja, ne znači da je bio gladan, jednostavno mu je bilo lakše vući nego iz cike. Velika je mogućnost da ti zbog toga nastane konfuzija bradavice i dude na bočici. Nemoj uvoditi bočicu (ni za izdojeno mlijeko), radije pokušaj žličicom ili na špricu, ako je potrebno.

Koliko mokrih i pokakanih pelena ima beba?
    Koliko često mijenjaš dojku?
    Osjećaš li refleks otpuštanja mlijeka kratko nakon početka podoja?

Jesu li djete vagano na istoj vagi prije mjesec dana i na zadnjem pregledu?

Je li ti pedijatar pogledao nalaz urina? Je li to urino infekcija? Je li ti dao antibiotike za dijete? Šta ti je rekao, je li moguće da zbog infekcije beba slabije jede?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, znam za "konfuziju". Sve pelene su mu mokre, a mijenjam ga zaista često, i između podoja ako je potrebno. Kakica je druga priča.. Nekad napuni pelenu triput u jedan dan, pa onda 4 dana ništa, ali to me ne zabrinjava (tj. nije me zabrinjavalo), jer je bio isključivo na dojci. Da, u pravu si, doc me i poslala vadit urin jer je sumnjala na urinoinf, s obzirom da malo napreduje. I bila je u pravu. Odmah smo dobili antibiotike.. Ali nama je konfuzija, ostaje li gladan ili je urinoinf kriva za (ne)napredovanje?! Nekad sam mjenjala dojke tokom podoja jer vrišti i neće vuče, a sad ne, tjeram ga na jednu dok god može. Refleks ne osjećam u dojci na kojoj je dijete, nego mi počne curiti mlijeko iz druge dojke. Ne znam, ne bih rekla da imam malo mlijeka (sad me strah da se to ne promijeni), više mi se čini da on neće pa neće! I točka.
    Vaga je ista. I zaista me strah da mu se bočica ne omili..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

~~~~~~~ da sve bude dobro.
    čuvajte se te urino-infekcije, ona često zna izazvati loše napredovanje na težini. Ako su leukociti jako povećani, male bebe nekad zadrže i u bolnici i antibiotike znaju primati intravenozno da infekcija ne bi prešla na bubreg i da se otkloni sumnja refluksa.
    Ali čim ste doma znači da je sve ok
    ovo ti pričam jer je Petrica imla jednu urinoinfekciju i prošli smo kalvariju...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pelene pokazuju da beba dovoljno jede. Vjerojatno bi bila plačljiva i nervozna nakon podoja da je gladna. Majčino mlijeko je lako probavljivo i zato dojene bebe češće traže jesti nego nedojenje. Tako i treba biti, ipak je njihov probavni sustav nerazvijen a majčino mlijeko mu je savršeno prilagođeno.
    Kad mijenjaš dojku, gledaj da je ona prva do kraja ispražnjena, tj. da je beba izvukla zadnje masno mlijeko jer od toga raste i dobiva na težini. Okvirno se preporuča ista dojka unutar 2-3 sata, no najbolje da gledaš po bebi. Ako traži još kad jednu isprazni (dobro isprazni!), daj joj drugu iako možda još nije prošlo 2-3 sata.
    Nemoj brzati s idejom adaptiranog. Beba očito ne pokazuje da je gladna, pa što se toga tiče možeš biti mirna. Mlijeka imaš jer dojiš na zahtjev, a i refleks otpuštanja mlijeka štima. Pričakaj da lijekovi počnu djelovati, da se infekcija izliječi i vidjet ćeš da će malac biti orniji i spremniji vući.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bublić prvotno napisa
    nema nikog??? nijednu vibricu???
    sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

bublić, nazovi SOS telefon čim prije, i ne poseži olako za bočicom - to je linija manjeg otpora.

Sretno .

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam s prvim sinom imala velikih problema sa dojenjem, čak smo ga dohranjivali neko vrijeme i uspjeli se vratiti samo na cicu!
    Ovako je bilo i kod nas, za par mjeseci smo se vratili samo na dojenje (još uvijek doji!). Samo moje je dijete osim slabog dobivanja na težini imalo i druge simptome gladi. Bio je izuzetno nervozan i plačljiv, vrijeme smo provodili s bradavicom u ustima 24h jer je drugačije bila drama, nije kakao po 6-7 dana. Vagali smo se 1 tjedno, s tim da sam u tjednu kad sam nakon podoja forsirala izdajanje i to mu uvaljivala na žlicu primjetila drastičan napredak u težini. Kod nas je definitivno problem bio što on nije izvlačio ono zadnje masnije mlijeko. Razlog ne znam, jer sam ja pokušavala sve moguće i nemoguće taktike i položaje (samo što nisam dubila na trepavicama). Nakon 2 i pol mjeseca borbe za svaki gram, kapitulirala sam i dala mu adaptirano. U početku ga je pio uz svaki podoj, s vremenom je to sam reducirao odbijajući bocu (dugo smo bili na 1 boci adaptiranog navečer), a onda je odbio i to i vratili smo se samo dojenju.
    Kod Tina nije došlo do konfuzije bradavica/boca, ali je moje prvo dijete nakon uvođenja boce vrlo brzo prestalo dojiti. (Ja imam slab let-down, očito dijete treba dobro potegnuti da bi se najelo)
    Ovom svojom pričom ti hoću reći da ne budeš brzopleta. Ako su pelene OK, ako je živahan i dobro raspoložen, pričekaj da riješite infekt, možda je zaista to bio uzrok slabijeg napredovanja.
    Želim ti puno sreće, ja sam se jako napatila ali se isplatilo!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure, baš ste zakon !! Ma i ja sve nekako neću pa neću to adaptirano..trebala mi je potvrda da dobro razmišljam. Pritisci okolne su grozni....

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, baš ste zakon !! Ma i ja sve nekako neću pa neću to adaptirano..trebala mi je potvrda da dobro razmišljam. Pritisci okolne su grozni....
    adaptirano nemoj ni imat doma,tako nećeš doć u napast.
    ~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve dobro

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za malog susjeda

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bili jučer u pedice. Osvela sam i sveki jer sam nekako znala da će PEDICA REĆ DOJENJE I DOJENJE ONLY.. meni osmjeh od uha do uha. Pita moja sveki "a malo čaja" NE!!! :D Sad idemo vadit kks i urn ponovo. Još jedan problemčić.
    Mali mi ispljune antibiotik.. Kako da to riješim????? A, bate, nije ni čudo, sirup smrdi...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bili jučer u pedice. Osvela sam i sveki jer sam nekako znala da će PEDICA REĆ DOJENJE I DOJENJE ONLY.. meni osmjeh od uha do uha. Pita moja sveki "a malo čaja" NE!!! :D Sad idemo vadit kks i urn ponovo. Još jedan problemčić.
    Mali mi ispljune antibiotik.. Kako da to riješim????? A, brate, nije ni čudo, sirup smrdi...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Daj mu antibiotik špricom i to nemoj cijelu količinu odmah istresti u usta nego mu šprickaj malo po malo i nakon svakog uštrcaja mu malo rukom podigni bradicu. Time češ mu zatvoriti usta i progutat će tu malu količinu bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Antibiotik mu daj špricom uz obraz (ne na jezik), po malo, tako je manja šansa da ispljune.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržiš sve pritiske, ne daj se !
    a malom imenjaku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se što prije riješi beštija i nastavi uspješno cikiti!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisam ni sumnjala gdje ću dobiti bezrezervnu podršku, hvala svima i veliki virtualni od mene i malenog. Obavili smo vađenje krvi-samo je malo zakmečao, srce m se slamalo... mislim da bi mi bilo lakše da je vrištao... moja mala bublica, nisam ni sanjala koliko nekog možeš voljeti dok nisam vidjela 7mm na uzv-u i da svakim danom ljubav raste sve više i više.. hvala za vibrice i potporu, po običaju ste melem... sutra stižu nalazi, što znači da mene čeka još jedna besana noć... uuuffff, malac me pretvorio u paničara i cvilidretu, moje malo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisam ni sumnjala gdje ću dobiti bezrezervnu podršku, hvala svima i veliki virtualni od mene i malenog. Obavili smo vađenje krvi-samo je malo zakmečao, srce m se slamalo... mislim da bi mi bilo lakše da je vrištao... moja mala bublica, nisam ni sanjala koliko nekog možeš voljeti dok nisam vidjela 7mm na uzv-u i da svakim danom ljubav raste sve više i više.. hvala za vibrice i potporu, po običaju ste melem... sutra stižu nalazi, što znači da mene čeka još jedna besana noć... uuuffff, malac me pretvorio u paničara i cvilidretu, moje malo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sorry, nešto mi štekalo, pa slala i slala... samo da i ovo podijelim s vama: URIN JE U REDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
    sveki nije mogla izdržat, pa otišla do tete u labu, znaju se godinama, kolegice, itd itd.. luda sam od sreće.. i prvi nalazi krvi su u redu, sutra slijedi kompletan kks. Hvala, Rodice moje drage, što ste mi pomogle u mojom problemima i brigama.
    ajme, od radosti i svima kojeste imale ili imate grop u želucu zbog malenih nadam se da će se na kraju osjećat ko i ja i da su sve to lažne uzbune! Sad idem vidjet što ima novog na forumu i ptalu svima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

daklem, od sreće sam i nepismena- portalu, ne ptalu

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...Hvala, Rodice moje drage, što ste mi pomogle u mojom problemima i brigama.
    Baš lijepo da ste ozdravili!

Sad mi palo na pamet kako zvuči ovo RODICE - kao da smo rođakinje. Pa, bogami, kao da i jesmo. Samo virtualne.

Još nešto - mali ti je ipak dalmatinac pa nije čudo što je lijen čak i u jedenju

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a, e, majke ti, uvati ga fjaka.. E i meni ovo rodice zvuči baš kako treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •