Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 359

Tema: hitno trebam podršku za vježbanje!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    trbuh kakav si k2007 priželjkuje
    njen trbuh ce nam uskoro biti norma za savrsenstvo medju trbusima.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

e pa nadam se da će ga onda ponosno i pokazati i malo dignuti moral...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e i ja se nadam

(dragi me sad jedne večeri komentirao, rekao da mu super izgledam......i da bi se mogla fotkati za naslovnice samo da izgledam kao prije trudnoće-"da učvrstiš kožu i sve to, onda bi fakat mogla"... mislim, hvala! ako daješ kompliment izostavi kritiku! (ukoliko te nisam ništa pitala!!) baš ohrabrujuće

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Čekaj, čekaj, igraš tenis (ovo sam zaboravila!) a trčati ne možeš! Pa tenis je katastrofa za koljena. Sve one promjene smjerova- dušu dalo za s-ebati koljena. Kako se zagrijavaš prije treninga? Na kojem terenu igraš? A još i skijanje.. A ti se bojiš rolanja. Kakav ti je kvadriceps? Je li snazan? Gdje te bole koljena i na koje pokrete?
    Nordijsko hodanje- ali ne po betonu.
    ps odgovori na sva pitanja.
    igram tenis, ali se ne trudim bas trcati. moj trener (otac) zna kakva sam nakon poroda (debela, s veeelikim cicama itd) pa se trudi slati mi lopte uglavnom na mene. i igramo zadane elemente, nema tu puno promjena smjera. zagrijavam se tako da dohodam s malim u kolicima do terena (oko 4 tramvajske stanice). teren je zemljani, naravno. uvijek sam mrzila one kolor setove i sl.
    skijala sam zadnji put prije trudnoce, u punoj formi, sa 63 kg (sad imam 72, imala sam 80 nakon poroda). skijam od svoje 3 godine, tako da su mi ti misici ok. na skijanju nisam nikad imala problema s koljenima, na rolama vec da (neki neodredeni bolovi, nista strasno).
    kvadriceps? sta je to? salim se. ne znam kakav je, znam samo da nikad, sta god da radim, nemam muskulfiber u nogama. mislim da nije los. jos kad bi izronio ispod ove gomile sala..
    kaj je to nordijsko hodanje?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure, topic je otvoren zbog podrške za vježbanje, a povremeno se pretvara u kult ličnosti.

ne sviđa mi se to...

počnite razgovarati isključivo o vježbanju inače ključam topic jer je stvarno otišao u kupus (uz iznimke čiji savjeti su vrijedni pažnje).

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, ja se konačno mičem s mrtve točke. Počela sam vježbati pilates (danas) pa me zanima koliko je važno disanje i na koji točno način disati.

Kakvo razgibavanje prije vježbanja?
    Na što početnici moraju paziti kako ih ne bi zadesila upala mišića ili nešto slično?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U slucaju da se sva masnoca otopi, a koza na trbuhu i dalje rastegnuta visi, kako se ona moze ( ako u opce moze ) stegnuti tj ucvrstiti.......biti cu zahvalna za bilo kakav savjet

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    cure, topic je otvoren zbog podrške za vježbanje, a povremeno se pretvara u kult ličnosti.
    Ja sam svojim curama na vjezbama zabranila ikakve razgovore o liniji i izgledu. A anchie je to napravila ovdje. Suprer!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A anchie je to napravila ovdje. Suprer!
    sori, mislila sam na apricot.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    igram tenis, ali se ne trudim bas trcati. moj trener (otac) zna kakva sam nakon poroda (debela, s veeelikim cicama itd) pa se trudi slati mi lopte uglavnom na mene. i igramo zadane elemente, nema tu puno promjena smjera. zagrijavam se tako da dohodam s malim u kolicima do terena (oko 4 tramvajske stanice). teren je zemljani, naravno. uvijek sam mrzila one kolor setove i sl.
    Zaboravila sam jesi li vec pisala, otkad te bole koljena od rolanja ili jos i prije- od tenisa ili neodredjeno razdoblje? Jer moguce da si ipak nabijes koljena na tenisu, to je sve dosta agresivno a pogotovo ako ne trčiš, ipak tu ima dosta eksplozivnih pokreta a i rotacije ne idu sigurno samo iz ruku i ramenog pojasa nego iz nogu, zar ne? (nisam bas neka tenisacica ali onako na oko mi se cini da ide dosta iz nogu). I to zagrijavanje nije bas neko za tenis. Stvar je u tome da ako si bila dobra tenisačica znači da znaš dobro pokret i da ćeš ga napraviti stvarno kako trebai pošteno "odalamiti" lopticu . Želim reći da bi se trebala bolje zagrijati nego netko tko prvi put ide igrati tenis i ne zna kako pravilno izvesti tehniku pa nema ni toliku mogućnost ozljeđivanja.
    A bol u koljenima može biti i od rolanja, ako je to pokret na koji si nenavikla. Kvadriceps ima 4 glave koje se hvataju ispod koljena, pa ako si cijeli život igrala tenis i skijala možda taj dio koji aktivira rolanje nikad nisi "takla" pa je slabiji i samim time kojleno na tom mjestu nezaštićenije. Jer u biti, mišići su ti koji štite zglobove- snažniji mišić- čvršći omot oko zgloba i manja mogućnost od ozljede. Zato svi sportaši osim "svojih" treninga imaju i neke treninge snage.
    I bitno ti je dobro istezanje nakon treninga (pogotovo takvih sportova kao sto je tenis koji je jako asimetričan). Dakle, istegneš dobro noge, rameni pojas i sve ono standardno.
    Ako ti nije ništa natečeno oko koljena možeš napraviti par treninga za jačanje kvadricepsa pa vidjeti hoce li se poboljšati stanje. SJedneš si na stolicu i ako imaš pješčane utege za oko nogu, staviš si jedan od kila (npr) i pružaš noge- da ti se kvadriceps zategne. Isto možeš i u ležećem položaju. Legneš, saviješ noge na prsa i pružaš ih prema stropu- malo je teže nego sjedeći.
    kaj je to nordijsko hodanje?
    pogledaj ovdje http://www.sp.uni-lj.si/kondric/Teks...n_Split_NW.pdf
    Dobra je stvar kod osoba s prekomjernom težinom jer rasterecuje zglobove a mozes odraditi trening većeg intenziteta nego obično hodanje jer rade i ruke- sa stapovima.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Počela sam vježbati pilates (danas) pa me zanima koliko je važno disanje i na koji točno način disati.
    To s disanjem je jako škakljivo pitanje i naprosto bih izbjegavala bilo kakvo forsirano disanje. Ako malo obratis paznju (a vec si primijetila da ovi na dvd-u dišu drukcije nego u knjizi) vidjet ces da si to svi interpretiraju kako misle da je najbolje a zapravo je sve forsiranje obične fiziološke funkcije, koju ti ionako ne mozes zaustaviti. Po meni je to bespotrebno ali je to jako popularna brijica pa sad svi pitaju " kako trebam disati"? Postoji nekakvo pravilo kod vjezbanja da se diše kad izvodiš napor. Dakle, radiš recimo trbušnjak, tu mišići izvode napor kad se savijaš prema gore i tu bi trebao biti izdah. Udah dok se vraćaš dolje. Isto tako kod svih drugih mišićnih skupina i vježbi. Pilates je malo drukciji po tom pitanju jer si stalno "utegnuta" pa stalno izvodiš jednaki napor i kad ides gore i kad se vracas dolje (onoj rolanje, npr). To je dodatni razlog zasto ne bih gledala toliko na disanje jer ce ti ionako biti dovoljno tesko. Kod pilatesa je pravilna tehnika puno bitnija od ostalih "običnih" vježbi. Dok ti savladas pravilnu tehniku, koncentriranje na disanje će ti samo otežavati stvar. Zato mislim da je bolje disati kad i kako ti dođe nego se misliti o disanju.
    Kakvo razgibavanje prije vježbanja?
    Buduci da se radi o vjezbama koje nisu tipične jer se radi više na statičku snagu nego na repetitivnu (kao recimo obične vježbe snage), mogu biti zeznute za "obučni puk" , koji se recimo nikad nije bavio sportovima tipa ritmička gimnastika, balet, sportska gimnastika, umjetničko klizanje i sl. Zato sto nisi navikla biti stalno u tom "utegnutom" polozaju. Ako vidis gimnasticara, on i kad nista ne radi, ipak nesto radi jer je stalno stegnut i čvrst (nadam se da razumiješ na sto mislim). Takav način vježbanja razvija jako fine i duge, vretenaste mišiće jer se radi o istezanju mišića dok je on maksimalno stegnut.
    Dakle, ako nisi radila nikad ove gore opisane sportove možeš imati problema s razumijevanjem te "zategnutosti" i učvršćenosti tijela, a samim time i mišići ti nisu spremni na takav napor. Zato ti se može desavati da te hvataju grčevi (najčešće u listovima, bedrima i sl) kad npr drzis dulje vremena prste od nogu ispruzene. Zato mozes stopala drzati savijena prema sebi ili opustena. Malo improviziraj.
    Zbog toga je dobro zagrijati se na način da odmah kreneš raditi predvježbe i zagrijavanje u utegnutom položaju. Npr, stojiš na nogama i spojiš noge i utegneš guzu, bedra, stisneš leđa, ramena lagano prema dolje i nazad. U tom položaju možeš raditi plitke čučnjeve, polako i vraćati se u uspravan stav da lagano zatežeš bedra. nakon nekoliko ponavljanja možeš samo kontrolirano podizati ruke (isto zategnuti ramena i učvstiti ruke i leđa) i njima raditi krugove, rotacije i sl. MOžeš raditi pretklone trpom i sl. Istegnuti se u sjedecem stavu s pruzenim i rasirenim nogama kao na ritmickoj gimnastici i sl. Ma ovo je skrot zeznuto za opisati ovako. :/
    Uglavnom, vise takva statička istezanja da pripremis tijelo na drukciji nacin rada.
    Na što početnici moraju paziti kako ih ne bi zadesila upala mišića ili nešto slično?
    ma lako za muskulfiber, ima tu gorih situacija. Recimo, vecina vjezbi se radi u polzaju da ti je brada blago naslonjena prema prsima- tu najcesce svih zaboli vrat jer ti misici nisu navikli na takvu aktivnost i onda se brzo zamore. Ako te pordje nakon prvih par treninga znaci da su samo slabi misici a ako ne, moze biti i do nekog stanja s vratnom kraljesnicom. Zato pripazi malo s tim. Ako te bude jako bolio vrat, spusti glavu na pod ili podmetni jastučić ispod vrata. Nadalje, mozes imati problema s bolom u donjem dijelu leđa jer ako ti trbusnjaci nisu dovoljno jaki a ides raditi vjezbe koje su ti preteske onda mozes i taj dio zeznuti. Zato kreni od onih skroz pocetnickih vjezbi da vidis gdje si i onda lagano napreduj. MOze te i koljeno zaboljeti ako ga prejako budes zatezala. Iako se radi o vjezbama gdje treba biti maksimalno stegnut, malo "popusti" na početku dok ti sve ne dođe do stanja da te ne smeta.
    ..jos bih mogla pisati, ali idem spavat.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj smile8 prvotno napisa
    U slucaju da se sva masnoca otopi, a koza na trbuhu i dalje rastegnuta visi, kako se ona moze ( ako u opce moze ) stegnuti tj ucvrstiti.......
    Nekidan smo o tome pisale, i dosle smo do zakljucka da vrijeme liječi sve rane i da se i to na kraju vrati na svoje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

joj sori, moram si dati vremena procitati svih 6 str. Kod mene je proslo 18mj nakon poroda....hm....sigurno treba jos proci malo....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svi?a mi se nastavak... 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

svi?a mi se nastavak... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo u zadnjih 3 dana me intenzivno boli desno koljeno (nema veze sa sportom, nisam se nicim bavila, bila na putu) i to tako neugodno da cu ici kod doktora. osjetim ga cak i dok spavam :/ . i kicma me boli jako, nije se nikad oporavila od poroda.
    koljeno boli izrazito kad se spustam niz stepenice ili kad se spustam u cucanj, a kicma uglavnom stalno onako podmuklo, imam osjecaj da ce me ukljestiti kad se sagnem.
    ali sutra odo na more na par dana, :D
    zbuckov, ima kakvih vjezbi koje mogu raditi u vodi, pogotovo za ledja? osim lednog plivanja, imam fobiju od dubina (je*iga, ralje ), neke koje se mogu izvoditi u plicaku ?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A koji dio kralješnice te boli?
    Doktor ti vjerojatno ionako nista nece moci reci bez neke snimke.
    Meni se čini da bi te koljeno moglo boljeti od kralješnice... Ja sam se u trudnoci jako udebljala, a uvijek sam se bavila nekim sportom. Kad se bavis tako nečime, a i inače, ljudi su uvijek na neki način nesimetrični i malo s-ebani, tijelo ti se na to prilagodi i mišići ti održavaju to na neki način da te ne boli. Međutim, kad ti se nešto tako jako poremeti, kao npr dobiješ puno kila, onda ti to sve izađe na vidjelo. Ja sam trenirala balet i prirodno mi je zdjelica mekana i malo "na vani". Kad sam se počela debljati, zdjelica me počela tako raturati da sam mislila da ću poludjeti. Cijelu trudnocu me tako boljela, a kasnije i stopala jer nisu navikla na takvu težinu i drukčiji razmještaj težišta. Sad, moguće je da ti se tijelo vraća na staro pa da te sad boli, moguće je da te od toga boli i neka stara ozljeda koje se mozda i ne sjecaš, moguce je da te bole i leđa pa da te od toga boli koljeno ili obrnuto, da te boli koljeno pa da drukčije "staješ" pa ti se to odražava na kralješnicu. Moguće je ama baš sve. Mozda bi zato bilo dobro da previse sad ne upireš nego jednostavno odeš na more i uzivas u plivanju i to lagano, sporo, onako starački.. pa mozes i u plicaku plivati. Plivaj tako da najmanje osjecas koljeno (ako je to "na pasića" onda tako. ). Zasto dugo? Da ti se to razradi i polako, dobro ugrije jer ti mozda "ponisti" upalu ili neki drugi proces ako se dešava u koljenu. AKo ti ne bude pasalo, onda se samo izležavaj. Izbjegavaj skale i čučnjeve! Stepenice su posebno gadne za koljena. Aj, pa javi kako je (bilo).
    Palo mi na pamet, ako si bila na putu, jesi bila dugo u neudobnom položaju? Dugo stajanje i sl?
    P.S. Ne gledati horror filmove!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bole me kriza i iznad. kad pritisnem kicmu (bas kost) onako lagano, jako boli. nesto u stilu kao da sam primila inekciju u kicmu, nesto totalno cudno. boli cijelo vrijeme od poroda, ali u zadnje vrijeme jace, i na sirem podrucju.
    stepenice ne mogu izbjegavati jer zivim na trecem katu bez lifta .
    cucnjeve isto ne mogu izbjeci jer mali sad puze, pa mogu ili cucnuti da ga podignem i ostalo ili se sagibati u kicmi i riskirati da ostanem pogrbljena. hm. pa ti budi pametan. svaki dan po 500 puta radim stvari koje me bole za poluditi.
    ako md izvrsi obecanje, mozda uhvatim vremena malo plivati ili nesto. (rekao je da ce se on brinuti za malog cijelo vrijeme (mos si mislit ) da se ja uspijem malo odmoriti). bas se veselim moru, plivanje/plutanje mi blagotvorno djeluje na sve, a od bazena se ogljivicarim. tako da mi more dode ko melem. naravno, prognoza je kisa. ali nece me nista sprijeciti..
    sbuckov, hvala ti na brizi i savjetima.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bole me kriza i iznad. kad pritisnem kicmu (bas kost) onako lagano, jako boli. nesto u stilu kao da sam primila inekciju u kicmu, nesto totalno cudno.
    Ajme.., a ja mislila ja jedina kojoj se to dogada!
    Ali priznajem da od kada vjezbam manje boli.. Mozda tijelu fakat treba par godina vremena da se oporavi od trudnoce. :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bole me kriza i iznad.
    Nisi primala anesteziju u leđa? To je vjerojatno onda od nosenja/ dizanja djeteta. Moja preporuka ti je da nabavis loptu a onda se javi da ti kazem par dobrih vjezbica. Lopta rulz...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kolko se sjecam , nisam.
    loptu imam. pilates loptu, mislis? imam. jedino sto nemam je nekog da mi cuva klinca da ja vjezbam ..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kolko se sjecam , nisam.

loptu imam. pilates loptu, mislis? imam. jedino sto nemam je nekog da mi cuva klinca da ja vjezbam ..
    Pa kupis i njemu njegovu loptu. Imas manje za djecji uzrast.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel onda ja njega drzim pa tako vjezbam ili mozemo simultanku ?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Babyiris, pa mi smo tu negdje!!ja imam 178cm, prije 2. trudnoće 85kg, a sada groznih (grrrr) 92! najbolje se osjećam s 75kg (imala prije 1. trudnoće). ah...gdje su ti dani.......

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam doma kolut, pa štrik za preskakanje, pa oba dva dvd Renate Sopek , ali slaba sam ja za to vježbanje. Naime, zabranjene su mi sve vježbe gdje ima doskoka, znači štrik mi nije najbolje rješenje, već vježbe koje se rade na podu tipa trbušnjaci, leđnjaci i slično, jačanje muskulature cijele posebice nogu (mišići) i kičma. Krenem ja par dana svaku večer, sva sretna i radosna, i odjednom puf prestane me volja .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

[quote="nana"]Naime, zabranjene su mi sve vježbe gdje ima doskoka
    zasto?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ups.
    Nana, zasto su ti zabranjeni doskoci?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...da se i ja javim nakon sto godina...

ponovno sam krenula trčati nakon kraće pauze s vježbanjem ( ).
    bilo je ok, iako nisam izdržala dulje od 20 minuta...no dobro, prvi put...umjesto uobičajenih bolova u nogama, počela su me boljeti - koljena. :/
    pitala sam bratića koji je "školovani sportaš", i on mi na to kaže:

1. trčanje nije baš pametna aktivnost za one koji do sada uopće nisu vježbali, ili se inače ne bave nikakvim spotom (to bi bila ja ) jer može doći do ozljeda zglobova, koljena... zbog loše kondicije (jer se cijelo tijelo preisforsira)
    2. kaže da se tek nakon 20ak minuta aerobne aktivnosti počnu topiti zalihe masti (moj 'najdraži' špekec)...ostala sam :shock:

e sad...on meni preporuča da se vratim svom hopsanju (takozvanom histeričnom plesu), ali minimalno 45 min dnevno...ili kaže da uz to (ili umjesto) trčanje zamijenim brzim hodanjem (i to tako da razvučem korak i ekstra pomičem ruke dok hodam) i to isto barem 45 minuta.

što vi mislite o tome?

......ja sam odlučila ovako (samo čekam da kišurine prođu):

SVAKI DAN (oooo da, zbilja svaki, obećala sam sama sebi) ujutro rano hodanje 45 min, a navečer moj home-made aerobic (hopsanje) pol sata do 45 min, kolko će mi se dat i kolko ću imat snage. uz to krećem na pilates 2 puta tjedno, i tih dana ću isključiti večernji aerobic.

do mora još mjesec dana.

ako ću se zbilja pridržavati, mislite li da ima šanse za mene.......??

havala svima na podršci, molim vas tako nastavite!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

havala
    = hvala

zaboravih pitanjce - koliko je bitno znojenje za topljenje špeka?
    jer recimo danas sam hopsala 45 min, fino se ugrijala i umorila, čak i oznojila. ali baš da je curilo s mene - nije :/

e sad, ja sportski laik, pitam - jel kod svih tih aerobnih vježbi za mršavljenje poanta (tj formula za skidanje kg) jako znojenje ili već samo kretanje?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    1. trčanje nije baš pametna aktivnost za one koji do sada uopće nisu vježbali, ili se inače ne bave nikakvim spotom (to bi bila ja ) jer može doći do ozljeda zglobova, koljena... zbog loše kondicije (jer se cijelo tijelo preisforsira)
    Ja nisam nikakav sportas ali takoder znam da trcanje nije najsretniji izbor (pogotovo ako ne znas pravilno trcati)..i da je trcanje po asvaltu jako lose za koljena.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a što bi onda meni rele:
    173cm/59kg
    al, struk neki uski nemam...i mislim da nikad nisam imala struk 60cm.... mene muči količina masti: trbih, bedra... iako kad stanem u prave traperice i uvučem trbuh, niko ne bi reka "vidi slanina"... al, curke... puna šaka masti!!
    pa nedavno je bilo da moš bit full mršav, al ustvari debel i to oko organa!! recimo mast oko jetre i sl...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

havala svima na podršci, molim vas tako nastavite!
    Pa podrsku imas, ali si nekoncentrirana i ne radis stvari kontinuirano i uz to nepazljivo citas jer sve ovo sto ti je bratic rekao (osim ovog za trcanje) sam vec napisala sto puta i ne znam sto se sad tako cudis. Dakle, nisi pazljivo citala ono sto sam ti pisala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ponovo podsjećam da je ovo podforum Zdrravlje, a ne Izgled.

Ovi savjeti koje je dao bratić k2007 su odlični, ali, onda, isključiva briga zbog izgleda u badiću je totalno u sukobu sa njegovim naputcima.

sbuczkow, vraćaj ih na pravi kolosijek.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve ovo sto ti je bratic rekao (osim ovog za trcanje) sam vec napisala sto puta i ne znam sto se sad tako cudis. Dakle, nisi pazljivo citala ono sto sam ti pisala.
    znam da si pisala o sagorijevanju masti, trajanju aktivnosti itd. ne čudim se ja tome, nego njegovom pristupu (koji tipkajući ne mogu sasvim dočarati) - odmahuje glavom kad kažem da bi vježbala svakodnevno 20 minuta u stilu 'ni ne trudi se onda, nećeš ništa postići'. a bez obzira na činjenično stanje (kolko treba organizmu da bi postigao ovo ili ono), ja sam oduvijek bezuvjetno smatrala kako je i po malo bolje nego uopće.
    što se tiče moje nekontinuiranosti, upravo sam zato tražila podršku. da mi netko razjasni stvari, da ideju, što i kako... kao potpuni anti sportski tip, sve su mi vježbe uvijek dosadile nakon nekog vremena. pošto sam kad sam pokrenula forum čvrsto odlučila započeti s ustrajnošću, trebalo mi je neko vrijeme "da se pronađem". sad, zahvljujući vašim vrijednim savjetima i trudu, napokon jesam

ponovo podsjećam da je ovo podforum Zdrravlje, a ne Izgled.

Ovi savjeti koje je dao bratić k2007 su odlični, ali, onda, isključiva briga zbog izgleda u badiću je totalno u sukobu sa njegovim naputcima.
    apricot, ako nije primjereno, ključajte.

po meni, dobar izgled u badiću = tijelo u dobroj formi = vježbanje = zdravlje

...koji je prvotni poticaj kome za onu"u zdravom tijelu zdravi duh", nije važno. ako je nekome moja želja za mršavljenjem i super tijelom površna, onda se ispričavam. no nekako čitajući ovaj podforum zdravlje (a ne izgled ) čini se da sve do jedne ipak brine kako će izgledati na moru pred svojim muževima, pred drugim muškarcima, i najvažnije - pred vlastitim očima.

inače otkad sam izgubila centimetre u struku i pokoji kilogram, ne da mi predtrudnička roba bolje stoji, već se puuuno lakše poponem doma na 3. kat, ne zadišem se kad potrčim na tramvaj ili nunam-nanam bebicu satima. nek mi sad netko objasni kako dobar izgled i zdravlje nisu povezani

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

izgled je svakako posljedica.
    ali ne bi trebao biti cilj niti uzrok.
    ne kažem da nam većini i nije tako, ali ovaj forum nije zamišljen kao "vanity fair"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

izgled je svakako posljedica.
    ali ne bi trebao biti cilj niti uzrok.
    kaže tko? :?
    izgled je itekako povezan s naših duhom i našim zdravljem, htjeli to neki prihvatiti ili ne.
    lijepi ljudi (ne genetski, nego njegovani vlastitim trudom) su sretniji. a sretni ljudi blistaju od ljepote. (pa makar i genetski ne bili onakvi kakvi bi htjeli biti - ili kakvi društvo očekuje da budu)

ovaj forum nije zamišljen kao "vanity fair"
    hmm, da, osim što bi sve rado izgledale kao neka koka s naslovnice 8)

forum je dobro zamišljen i osmišljen, stvarno svaka čast. no bilo bi šteta da se ovaj podforum pretvori u "mame koje ne žele biti lijepe, samo zdrave". dio ženstvenosti je ljepota (proizašla, dakako, iz dobrog izgleda ali i zdravlja, sreće, zadovoljstva, samopouzdanja......) , a ženstvenost bi trebala biti dio svake žene. to mi nitko ne može osporiti.

...da se vratim na temu, ne znam ima li ovo veze sa zdravljem, no otkako vježbam, zdravije i količinski manje se hranim, imam daleko više samopouzdanja i samopoštovanja. kad se vratim s jednosatnog brzog hodanja i onda nakon tuša onako smireno pojedem komad voća...zbilja imam osjećaj kao da je cijeli svijet moj, kao da mogu što god poželim, i kao da napokon vladam tim svojim tijelom koje me vodi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

znam da si pisala o sagorijevanju masti, trajanju aktivnosti itd. ne čudim se ja tome, nego njegovom pristupu (koji tipkajući ne mogu sasvim dočarati) - odmahuje glavom kad kažem da bi vježbala svakodnevno 20 minuta u stilu 'ni ne trudi se onda, nećeš ništa postići'.
    A sto mislis zasto sam tamo uporno tipkala da vjezbas najmanje 40 minuta. Masti se pocinju topiti nakon 20ak minuta i onda jos barem 20 moras ostati u tom tempu da bi se ista pomaknulo. Zato treba ici LAGANO (da ti je ugodno) i DUGO. I to je cijela poanta.
    a bez obzira na činjenično stanje (kolko treba organizmu da bi postigao ovo ili ono), ja sam oduvijek bezuvjetno smatrala kako je i po malo bolje nego uopće.
    Je, ali i za to po malo se moraš malo zagrijati, pa malo istegnuti nakon vježbanja- ne moš nikako ispod 45 minuta. Inače ćeš se ozlijediti, a to ti tek nije cilj.
    što se tiče moje nekontinuiranosti, upravo sam zato tražila podršku. da mi netko razjasni stvari, da ideju, što i kako...
    Je, ali ti pocnes s jednim, pa ti to dopizdi pa krenes na nesto drugo, pa to radis kratko i bezvoljno itd, pa vec trazis nesto trece itd. Upravo radi toga sto ti je cilj dobro izlgedati a ne se osjecati dobro, ne mozes ustrajati u necem konkretnom kroz dulje vrijeme. Krivi su ti prioriteti i tako ce ti uvijek biti tesko vjezbati. Radije nemoj vjezbati uopce i imati ces psihickog mira. Ti kad cujes da netko ovdje radi jednu stvar odmah zelis i ti to probati samo zato sto ti je u biti sve to dosadno.
    Zato si moras razviti kontinuiranost i upornost da ustrajes u JEDNOJ stvari. Nemoj ici na pilates. Vjezbaj 3 puta tjedno ovo hopsanje i gotovo.
    I ako mislis da sam prestorga pogledaj Rockyja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

havala
    = hvala

zaboravih pitanjce - koliko je bitno znojenje za topljenje špeka?
    jer recimo danas sam hopsala 45 min, fino se ugrijala i umorila, čak i oznojila. ali baš da je curilo s mene - nije :/

e sad, ja sportski laik, pitam - jel kod svih tih aerobnih vježbi za mršavljenje poanta (tj formula za skidanje kg) jako znojenje ili već samo kretanje?
    Znojenje je jedno od poanta zašto se aerobnim vježbanjem mršavi. Ali ne znojimo se svi isto, i to ovisi o koječemu pa se teško hvatati za to. Kod mršavljenja je bitnije što se događa podizanje tjelesne temperature. Da objasnim prostim jezikom, kod aerobnog vježbanja dolazi do oslobođenja tjelesne topline koja izlazi "iznutra" prema van i između ostalog dolazi do masnih stanica koje se pod utjecajem topline razgrađuju i smanjuju volumenski što mi onda vidimo kao mršavljenje.
    Možeš primjetiti, ako položiš dlan, najčešće na bedrima i ispod guze, gdje već imamo najviše "naslaga" da su ta mjesta uvijek hladnija od ostalih dijelova tijela.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad meni fakat nije jasno!??? Zakaj bi se morala ubijati od vjezbanja 40 minuta ili vise..???
    U zivotu nikak odjednom nisam toliko vjezbala., nego po 15-20 min..nikad masnog tiva nisam imala..a plocice su bile svemirske.
    Sad imam mrvu masti, a plocice ispod tih naslaga. Kako je to onda moguce? Zar sam ja izrod? :?
    Pocela sam vjezbati zbog bolova u kicmi..a sad vidim preporucate tu pilates loptu. Vidjeh za kupit neke lopte za masazu izgledaju ko pilates al imaju bodljice. Zna li itko kako se to koristi? Mislim da bi to bio raj za moju kicmu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Radi se o aerobnim vjezbama koje pomažu otapanju "sala" jer se salo počinje otapati tek nakon dvadesetak minuta vjezbanja. Ovo o cemu ti pricas su vjezbe snage i njih radis dok ih ne odradis koliko zelis/mozes i tu nije bino koliko vremenski traje (ovako laički rečeno).

Što se lopte tiče, bolja ti je ova bez bodlji, ona bodljava ima posebnu "medicinsku" upotrebu i bolje ti je uzeti glatku. Bodljikava je dobra za osjet i take stvari, a s običnom si mozes fino poraditi na leđima ako znas sto radis. Bodljava bi ti nakon nekog vremena najvjerojatnije zasmetala, malo je "pregruba".
    Inače, te lopte nisu pilates lopte iako ih svi tako zovu, to su Fizio-balls jer su najprije bile koristene u fizioterapeutske svrhe a onda su ih prihvatili i u kvazi-pilatesu. Mislim da ih sam Pilates nije puno koristio. Vise je koristio neke svoje sprave- izume.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos je jedan dodatak na temu topljenja speka, idealno bi bilo sve vjezne obaviti ujutro prije dorucka

definitvno ljudi koji se nisu bavili sportom ne bi tek tako smjeli poceti trcati jer ce im uz koljena i zglobove vrlo lako stradati i tetive

prije bilo kakvih hodanja trebalo bi se razgibati, i obaviti istezanje i isto bi trebalo obaviti i nakon hodanja

nakon otprilike pola godine takvog pripremanja tijela za aktivnost moguce je poceti sa trckaranjem, a to znaci da trcite 10 sekundi i nakon toga 2 minute hodate, pa ponovo tako i vrlo polako povecavate broj sekundi a uz sve to obavezno se razgibavajte i istezite

u pocetku vjezbajte 2 dana i treci dan obavezno pauza

takodjer povedite racuva o prehrani

vjezbe (i hodanje i poslje trcanje) ce imati bolji efekt ako sve radite sa uvucenim stisnutim trbuhom, sa uspravljenim ledjima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ti pocnes s jednim, pa ti to dopizdi pa krenes na nesto drugo, pa to radis kratko i bezvoljno itd, pa vec trazis nesto trece itd. Upravo radi toga sto ti je cilj dobro izlgedati a ne se osjecati dobro, ne mozes ustrajati u necem konkretnom kroz dulje vrijeme. Krivi su ti prioriteti i tako ce ti uvijek biti tesko vjezbati. Radije nemoj vjezbati uopce i imati ces psihickog mira. Ti kad cujes da netko ovdje radi jednu stvar odmah zelis i ti to probati samo zato sto ti je u biti sve to dosadno.
    moram sad nešto razjasniti. to što pišem o svojem izgledu u badiću, špeku na trbuhu i tome slično, ne znači da vježbom želim samo dobro izgledati. jest da je to jedan od mojih ciljeva, pa čak i da je najčvršći - nije jedini. većina ljudi uglavnom započinju neku fizičku aktivnost zbog svojeg tjelesnog stanja - bilo da žele smršaviti, učvrstiti se, zbog kičme, nekih bolova itd.
    ne smatram ni jedan od tih ciljeva, razloga, povoda, uzroka... - površim ili nedovoljnim.
    moja je motivacija zadovoljstvo u vlastitiom tijelu, forma nakon trudnoće koja me 'raskvasila', gipkost koju nikada nisam imala, kondicija da se mogu i nečime drugim baviti bez da se uspušem nakon 5 min, zatim sreća kad se malo maknem iz kuće i odem u prirodu... između ostalog i što sam opet počela puno pušiti a vježbanje svakako pomaže u tome, boljerečeno - odmaže od loših navika. ovo ne navodim kao ispriku što ovdje ispada kao da mi samo izgled bitam. ovo govorim između ostalog i kao podršku drugima da se pokrenu.

vježbanje mi nije dosadno, i mislim da neću imati "mira" ako sada prestanem. baš suprotno. cijeli život, skroz odmalena, zanimale su me sto-i-jedna stvar istovremeno. i onda često uzmem preveliki zalogaj, pokušam 10 stvari učiniti istovremeno, pa na kraju od 9 odustanem i ostane mi jedna u kojoj onda zbilja uživam i ustrajem. jednostavno sam takva. pošto već (meni je to VEĆ
    ) 3 dana za redom, bez umaranja i želje za odustanjem, brzo hodam po sat vremena, shvaćam da je to napokon jedna od onih 10 stvari, i da ću nastaviti s užitkom. iz svih gore navedenih razloga.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    vjezbe (i hodanje i poslje trcanje) ce imati bolji efekt ako sve radite sa uvucenim stisnutim trbuhom, sa uspravljenim ledjima
    Ovakvi savjeti nisu bas dobri za ljude koji su ionako opcenito prilicno ukoceni i ukruceni. Kod bilo kakvog kretanja je najbitnije da se tijelo slobogno krece, bez nekih prevelikih ogranicenja. Ako ukocis i ispravis leđa, ruke i rameni posjas ce se ukociti i onda ces si samo "nabijati" vrat i gornji dio leđa koji su ionako većini u komi i mozes izazvati samo dodatne poteskoce. Prilikom hodanja, trcanja i sl, ruke i tijelo mora biti sto prirodnije, ruke se moraju kretati za ramenima i raditi sto mekse i po amplitudi vece pokrete (tzv "široke" pokrete). Trbuh ces stisnuti koliko ti treba da ti bude ugodno dok trcis- on je uvijek malo stisnut jer naprosto drzi utrobu, ali dodatno trcati sa stegnutim trbuhom nije dobro.
    Sto se tice vjezbanja prije jela, dobro je obaviti vjezbanje prije jela jer se nakon vjezbanja (aerobnog) uglavnom dosta toga potrosi u iduca dva sata.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Raspravljamo ja i MM i nikako da se složimo. Pa pomozite.
    On preferira Orbitrek, a ja nešto tipa DVD Renate Sopek, jer me orbitrek užasno nervira zato što je ubitačno jednoličan i dosadan.

I ja vježbam sad svaki dan: prvo aerokick ili aerobik (mislim da traje 15-20 minuta) i onda još neke vježbe oblikovanja po 25-30 minuta, pa na kraju relaksacija. Sve skupa traje sat vremena. Oznojim se potpuno i osjećam svaki mišić.

Ja tvrdim da je to super stvar i da mi je to odlično koncipirano, a on tvrdi da to nije dosta i da moram bar 3 put tjedno ovo vježbanje zamijeniti 45-minutnim orbitiriranjem.

Tko je u pravu?

Inače radim u uredu (sjedalački) ali idem na posao i s posla pješice (oko 20 minuta), ponekad bicikom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sbuckov, ja cekam one vjezbe za ledja s loptom..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

@Poslid, nisam presttrucna no ako je tvoj cilje medju ostalima i mrsavljenje, onda se bojim da je ipak suprug u pravu :/ :/

bez dobrog trka (prirodnog, brzog hoda, rolanja, klizanja), plivanja ili bicikla biti ce tesko otopiti visak...

ali nadam se da ce ovu moju i tvrdnju tvoga supruga neko argumentiranije obrazloziti

andreja

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Radi se o aerobnim vjezbama koje pomažu otapanju "sala" jer se salo počinje otapati tek nakon dvadesetak minuta vjezbanja. Ovo o cemu ti pricas su vjezbe snage i njih radis dok ih ne odradis koliko zelis/mozes i tu nije bino koliko vremenski traje (ovako laički rečeno).

Što se lopte tiče, bolja ti je ova bez bodlji, ona bodljava ima posebnu "medicinsku" upotrebu i bolje ti je uzeti glatku. Bodljikava je dobra za osjet i take stvari, a s običnom si mozes fino poraditi na leđima ako znas sto radis. Bodljava bi ti nakon nekog vremena najvjerojatnije zasmetala, malo je "pregruba".
    Inače, te lopte nisu pilates lopte iako ih svi tako zovu, to su Fizio-balls jer su najprije bile koristene u fizioterapeutske svrhe a onda su ih prihvatili i u kvazi-pilatesu. Mislim da ih sam Pilates nije puno koristio. Vise je koristio neke svoje sprave- izume.
    Ajme ti si cudo..super objasnjavas..onak normalo na jeziku nas ne-sportasa.
    Nis znaci, salo mi ostaje za uspomenu jerbo nema teorije da ja vjezbam vise od 20tak min na dan..nemam ni zivaca ni vremena.
    A zadnja sansa..sauna..prica se da to topi salo?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    jer me orbitrek užasno nervira zato što je ubitačno jednoličan i dosadan.
    Ti si u pravu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sbuckov, ja cekam one vjezbe za ledja s loptom..
    Aha! Nisam to tako skuzila... To ce vjerojatno potrajat s obzirom na to koliko sad imam vremena.
    BTW, kako je bilo na moru?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Nis znaci, salo mi ostaje za uspomenu jerbo nema teorije da ja vjezbam vise od 20tak min na dan..nemam ni zivaca ni vremena.
    Nastavi raditi ono sto te veselilo dosada. Ako su to vjezbice snage onda radi to, nakon nekog vremena se zna tijelo i od toga toliko preoblikovati da na kraju smrsavis. Ide malo sporije i po drukcijim principima ali se cesto zna desiti, pogotovo kad se radi dugo i uporno.

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •