Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: kako izbjeći peglo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno kako izbjeći peglo

da li imate kakvi trik da se smanji količina robe potrebna da se pegla
    (nemam sušilicu)
    jel izbjegvate centrifugu?
    sušite li nekako posebno?
    .....

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svu robu kad izvadim iz vešmašine prvo dobro, komad po komad, rastresem pa složim jedno na drugo i ostavim tako bar sat vremena. Nakon toga stavim normalno sušiti. Čak i ono što moraš kasnije peglat - ide puno lakše

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tnx
    probam sutra

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja uključim pola centrifuge na kraju, dobro istresem robu (onako junački) i ful raširim po štriku. Samo robu treba izvaditi odmah čim mašina završi i pokupiti čim se osuši. Nikad ne peglam ništa (osim 2,3 košulje i bebine robe) :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iscentrifugiram normalno. nakon toga - sve majice i hlače objesim na vješalice - i tako sušim . sav ostali veš rastegnem, i čim je suh - uredno složim.

zavjese vješam vlažne, a stolnjake za svakodnevnu upotrebu čak ni ne peglam. ispeglam "prigodno", ak mi se najavi neka "delegacija" (tj. komplicirana rodbina ).

kod nas je pegla "počasni" gost, i koristi se izuzetno rijetko.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi se furamo da smo boemi i da nam je zgužvano baš fora 8)
    dakle, naš savjet: izgraditit takav image!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    mi se furamo da smo boemi i da nam je zgužvano baš fora 8)
    dakle, naš savjet: izgraditit takav image!
    vidiš, vidiš...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja volim zgužvanu robu i ne vidim u tome nikakav životni proble. Protresem, okačim i složim. Dijete mi je u zgužvanom izašlo iz rodilišta.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sestra od mm pegla i gaćice i čarape, čak i muževa radna odjela!!! :shock:
    ima i troje male djece! :/

ja imam pametnija posla u životu...(od peglanja, ne od djece )

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja peglam samo po potrebi. Imam više veša vani nego u ormaru.
    Ono što me spašava je da veš stavljam sušiti odma nakon pranja i to van na propuh između kuće i garaže gdje vjećito puše zbog uskog, a visokog prolaza. Tako da veš doslovce čujem kako se suši jer ga vjetar šamara na štriku.
    A ja onako fino gledam kroz prozor i uživam.
    Za dva sata ga pokupim, uredno složim i gotovo. To vrijedi za tople dane, a kad je zima sušim na sušilici u hodniku na katu gdje iz prizemlja od radijatora toplina po stubištu putuje gore i osuši se preko noći.Zimi malo češće peglam.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja mama ima mašinu za peglanje (kolut koji se vrti ispod grijača) tako da smo tamo peglali od donjeg rublja pa na dalje. Kad sam se udala odustala sam od donjeg rublja, peškira, pamučnih maica (osim nekih dragih), zapravo ostale su MM-ove košulje i štofne stvari. Kad sam dobila bebu peglala sam i njenu robicu. Nije mi mrsko peglati, ali mi inspiracija rijetko dođe pa mi se nakupi Košulje ne centrifugiram i sušim na vješalicama pa se mnogo brže i lakše peglaju, ostalo dobro istresem i pažljivo raširim da se suši.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam potaknuta jedim davnim topicem o ovoj temi prestala peglati i meni super

kao sto kaze sorci cim se osusi uredno slozim i to je to

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja peglam kad stavljam u ormar i onda kad oblačim opet malo pod peglu....
    znam,znam....sad ćete me razapet kak kukam da sam mršava ali ne mogu si pomoći....
    ja javno priznam da sam bolesna na kuću...ja npr danas ne radim ali ribam kuću ko da nije nedjelja...susjede me gledaju malo čudno ali meni to ne smeta...
    samo će me mm nogirat

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam isto popriličan frik što se čistoće tiče ali više ne peglam.
    Peglanje mi je najgori posao na svijetu,dok sam peglala visoke hrpe veša su se slagale ko piramide jer se ja jednostavno ne bih mogla prisliti.
    Sad umjesto omešivača stavljam ocat i eterično ulje pa je veš fino mekan,samo pripazim da se ne presuši i ODMAH slažem i to ga dosta čvrsto složim i zagladim...i stvarno nije zgužvan!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije sve peglala - donji veš, ručnike, kuhinjske krpe... ali živjeli smo u stanu gdje je bilo dosta vlage, imali smo gljivica po zidovima, pa me bila frka da će mi se veš upljesnjivit ako ga spremim u ormar a da nije potpuno suh.
    Sada veš sušim na 'leptirima', po mogućnosti bez kvačica da ne ostanu tragovi, odmah kad skinem suhi veš poravnam ga i složim i s njim u ormar. Od dječje robe ne sjećam se što sam zadnje peglala, tu i tamo koju košuljicu ili haljinicu, a to nosimo rijetko. Opeglam majice, košulje i hlače koje mm i ja nosimo za na posao.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja osobno strrrrašno mrzim peglu i pobjegla bih od nje daleko, ali uvijek se pitam što je na gaćicama moje kćeri nakon sušenja... i onda ipak peglu u ruke i ispeglam jer ipak najviše od svega volim djecu ne izlagati bakterijama kojih je sve više. Radije nosim zgužvanu majcu nego da djetetu dam neispeglan donji veš.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TeaK, zato ja ručnike i donji veš iskuhavam - neka se tako veš brže uništi, ali unište se i beštije, i nije potrebno poslije toga još i peglati. Ja imam malu (da malu!) paranoju od bakterija iz fekalija, zato ni ne hodamo u cipelama po kući, i presvlačimo se kad dođemo doma s igrališta - ali to je već off topic.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kosulje je dobro nakon pranja dobro istresti pa potom susiti na vjesalici

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pazim kak objesim, slazem odma cim poberem i nosim uormar
    speglam kosulje i neke majice za posel i to je to

nadobudno sam prvih 2 mjeseca peglala oskarovu robu... a onda probala da vidim jel ce prezivjet ak mu obucem nespeglano.. prezivio je i od tad ne peglam djecju robu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa
    dobro istresem robu (onako junački) i ful raširim po štriku.
    Meni je od junačkog istresanja pukla (gotovo po pola :shock: ) prvi put oprana, nova, pamučna dekica dan prije bebinog krštenja.
    Od tada više ne istresam veš junački.

Ja peglam. Nikako da se opametim. Najgore što sad i muž, čija mama nikada nije peglala već slagala, istresala i pronalazila rješenja nepeglanja, negoduje kad mu ponudim neispeglanu majicu za doma.
    Na kraju je ispeglam za čas, ali uvijek ostanem u čudu kada vidim njega kako se nepovratno zaljubio u ispeglano, a ne zna ni gdje pegla stoji

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo jedne koja mrzi peglati a od kada je Lea tu ni ne pegla-
    iz masine izvadim ves cim se iscentrifugira, dobro ga rastresem i objesim, a neke osjetljivije maje i kosulje vjesam na vjesalicu.

najgore mi je dok junacki tresem kad me opali po ruci metalni ciferslus, tad vidim sve zvijezde u nasoj i 5 galaktika dalje....

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

izvadim ves iz masine stresem dobro ,slozim i pustim da odstoji
    kasnije pobacam po striku i slozim poslije u ormar a ako je nekaj potrebno popeglam po potrebi kad se treba obuci ,
    ko bi jos i peglo...

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

He, he, moja mala neki dan došla od bake, i onako, ko grom iz vedra neba veli ona meni "Baka je rekla da i mama ima peglu"

Da, tak ju često koristim da mi dijete ni ne zna da ju imam
    Peglam samo košulje i bluze, a to se kod nas rijetko nosi, majice nakon pranja jako lijepo objesim i posle uredno složim, i za moj ukus to je dovoljno. Ni dječje stvari nisam peglala jer ne vjerujem u te gluposti da se treba uništiti bakterije. Dakle, ispeglam samo haljinice, košulje i bluze. I meni dobro :D .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da tu pomaže i da se ne prenatrpa bubanj veš mašine (što moja svekrva očito ne zna, ali onda i ja nastradam, jer živimo zajedno pa peglam sve).
    Sjećam se da sam u uputstvima veš mašine kad ju je kupila moja mama pročitala da se bubanj smije napuniti 3/4. Ja to sebi odredim onako, ako imam prostora okrenuti ruku u bubnju onda nisam preforsirala.
    I zaista, ako bubanj nije prenatrpan, manje je izgužvan veš i lakše je peglati.
    Hm, i ja peglam muževa radna odijela, to je radila i svekrva, a vidjela sam muževe kolege da nisu izgužvani, pa eto ...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peglam ono što se baš mora.Dok recimo moja mama pegla sve pa čak i donji veš.Istina je da ako se manje napuni veš mašina da je onda i veš manje izgužvan .

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

perem normalno. ne stavljam omeksivac. ni ocat. ni etericna ulja. samo prasak. i to ariel (najcesce)

perem nocu, vadim van kad stignem. najcesce ujutro, al nekad ostane i do popodne.

prije susenja izravnam. ali ponekad stavljam direkt iz masine izvadjeno. samo stresem.

onda slazem. ponekad spremim i u ormar (to kad ima jaaaako puno robe, pa vise nemam kamo uvaljivat...)

a pegla:

- koristim je jednom u dvije godine kad fiksiram nesto sto sam crtala/ljepila na majicu - uglavnom, prosli put kad sam je trebala, prvo sam morala iz onih rupica iscackati pauka koji se tamo nastanio

- nekad je noa (4,5g), a sad leo (2g), kad vidi negdje peglu vikao: brrrrmmmmm, brrrrmmmmmm - mislec da je formula s daljinskim

- prije par mjeseci sam unijela u sobu dasku za peglanje da na nju slazem neposlozenu robu, noa me vidio i komentira tati: zasto mama nosi surfu u sobu?? (surfa - daska za surfanje)

jel ima netko bolji?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala ti si moja muza 8)

Ja isto perem ves po noci/pred jutro (stavila sam tajmer na uticnicu od masine). Kad se dignem prostrem ves. Ne ubijam se uopce da bih ga nekako lijepo objesila. Vecinom ga vjesam tako da crta na majicama bude preko prsa. Kad se osusi, samo lijepo zategnem i poslozim.

Ak je ves poguzvan kad ga oblacim, ili se vidi crta od susenja, vrlo jednostavan nacin za ispeglati sve zivo. Voda u spreju (moze i onaj za spricanje cvijeca itd. ). Obuces majicu, spricnes malo po sebi, zategnes.. i dok se obuces/pocesljas/umijes/nasminkas ili sto god vec, majica ispeglana da ne moze bolje

Moje dijete kad vidi mene da se spricam, odmah trci da i njegovu majicu popeglam.

Neki dan malom obukla neke hlacice koje su se fest zguzvale. I pospricam ja njega (al nisam spricom nego ruku namocila pa preko hlaca isla), zategnem. I dodje MM i kaze malom "jesi se to ti smocio, ili ti je mama peglala hlace?"

Jedino sto peglamo su bas neke kosulje koje se ne daju ukrotiti niti sprejom, i to svako sebi prije izlaska.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja plačem!

Al dajte savjet što kad mm mora svaki dan imat košulju, kravatu i odijelo? Peglat samo kragnu pa nek hoda u sakou i zakopčan? Luda sam već od peglanja!

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, savršene ste!!!!!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja Emino sve sušim u sušilici...

naše kako kaj, ali u pravilu ako složi i pospremim odmah sa štrika, izgleda ok
    košulje i tome slično peglam (ali ako se osuči na vjetru, ni to)

kuhinjske krpe peglam

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Al dajte savjet što kad mm mora svaki dan imat košulju, kravatu i odijelo? Peglat samo kragnu pa nek hoda u sakou i zakopčan? Luda sam već od peglanja!
    Za pocetak susi na vjesalici

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    To obavezno, i najčešće u kupatilu gdje je zrak najvlažniji. Ali opet pegla ne gine.... Nema mi pomoći, jedino da platim tetu peglačicu.

ps. Anchie76 hvala ti

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: kako izbjeći peglo

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    da li imate kakvi trik da se smanji količina robe potrebna da se pegla
    (nemam sušilicu)
    jel izbjegvate centrifugu?
    sušite li nekako posebno?
    .....
    Nekad sam i gace peglala .
    Sad ne peglam skoro nista .
    Ono sto ne nosim skinem sa vjesalica u ormaru , napravim mjesta za ono sto stvarno nosim .
    Napola suho odmah stavim na vjesalice ili popeglam rukom onako pazljivo i slozim na police .
    Peglu obavezno obrisem od prasine svaki put kad mi zatreba
    Kosulje naravno opeglam i stavim na vjesalicu i ne peglam ih opet kad ih treba obuci jer nema potrebe .
    Iz mog iskustva vazno je rijesiti se nepotrebne robe iz ormara .
    Nikad ne peglam i nikad nismo izguzvani .Stvarno cudno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ne na onoj koja ima oštre i tanke rubove..malo ih ojačaj, jer će inače čoeku t'og života štrljiti na ramenu...

Što se tiče peglanja, uvijek sam ga mrzila. Ko mala, kad me mama po zadatku nateravala sa peglom (jer "moraš se naučiti peglati, tko će ti inače mužu peglat košulje!?" ) obećala sam samoj sebi (i njoj) da moj muž NIKADA neće nositi košulje. I našla sam takvog. Mi nosimo majice. :D
    Ja ih operem, lijepo objesim i onda složim. Ekstra zgužvane stvari slažem na hrpu pa ih speglam jednom mjesečno. I sa tim sam gotova za 45 minuta (evenutalno za 3 sata, ako u videoteci uzmem koji film pa peglam televizirajući ).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Ekstra zgužvane stvari slažem na hrpu pa ih speglam jednom mjesečno.
    Sta nisi cula za vodu u spreju? (TM ce me zamrziti )

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anchie, litala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ekstra zgužvane stvari slažem na hrpu pa ih speglam jednom mjesečno.
    Sta nisi cula za vodu u spreju? (TM ce me zamrziti )
    jesam....ali nisam kupila. Bzw. idem je kupit sad. Koju koristiš?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj šogi sam sebi pegla. Ali samo prednjicu košulje i kragnu. Nisi bila daleko od istine.
    Vidiš, nikada ga nisam pitala što napravi kad u sakou postane vruće

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Moj šogi sam sebi pegla. Ali samo prednjicu košulje i kragnu. Nisi bila daleko od istine.
    Šogi ti je zakon! Al nema šanse da mu uskoro ne postane vruće.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam....ali nisam kupila. Bzw. idem je kupit sad. Koju koristiš?
    Bilo kakva bocica za spricanje koja mi prazna dopadne pod ruke

Najmilija mi je mala bocica cocolina. ALI mrzim taj miris (i nevjerujem da bi bas bilo dobro to u velikim kolicinama spricati po robi :/ ). Tak da ja kupim mali cocolino, prolijem tu tekucinu, doooobro isperem, i onda nasipam obicnu vodu. Ta mi je omiljena jer je dobre velicine (stane u neseser pa moze i na putovanja )

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Zar mislite da je nakon nosenja sakoa ispeglana kosulja i dalje ispeglana? Pa naravno da nije.. I onda nakon skidanja sakoa, kad je kosulja poguzvana tak je svejedno jel prije sakoa bila ispeglana ili nije 8)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zar mislite da je nakon nosenja sakoa ispeglana kosulja i dalje ispeglana? Pa naravno da nije.. I onda nakon skidanja sakoa, kad je kosulja poguzvana tak je svejedno jel prije sakoa bila ispeglana ili nije 8)
    Da bi čovjek riječ rekao...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pokušam mašinu upaliti kad dođe jeftina struja iza deset sati tako dok ona opere ja zaspim i robu vadim uvjek ujutro pa bude podosta zgužvana.prije stavljanja na sušilo dobro protresem pa koji komad robe izbjegne peglanje.nikada nepeglam ručnike,donje majice ,krpe i stvarno mrzim peglati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imaju li vam mašine onu tipku da roba ostane u zadnjoj vodi od ispiranja? Onda je zadnji čas iscijediš, kad je ideš stavit sušit. Manje je zgužvana i uglavnom se neće usmrdit, osim ako baš zloupotrijebiš tu funkciju i ostaviš robu 3 dana u mašini.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ko mala, kad me mama po zadatku nateravala sa peglom (jer "moraš se naučiti peglati, tko će ti inače mužu peglat košulje!?" )

Tak je mene tata gnjavio da moram naucit zaklat, pofurit i ocerupat kokos :shock: jer da kak cu muzu kuhat rucak

Nakon sto sam se prilikom jedne probne demonstracije srusila u nesvijest (fakat mi se to gadi i ne zelim se ni zamisljat u toj radnji) tata je "digo ruke od mene" a ja sam mu rekla da cu ja kupit hranu u ducanu.,

Kupujem u ducanu, ne koljem po kucama.

A peglam samo kad osjetim potrebu da se zbog neceg malo kaznim

Inace perem sve sa svim, cesto pofarbam ali to je samo razlog za kupit novu majicu pa se MM ne ljuti (ali on se nikad ne ljuti, ni ja - ne da nam se to). Centrifugiram ko sivonja. Istresem sve u kosaru pa vjesamo ko stigne. Nekad se usmrdi jer zaboravimo objesit pa operemo ponovo.

Stan u koji se upravo selimo je malen i nema balkon, tako da je MM rekao da ga ne zanima susenje osim ako ukljucim susilicu. Eto.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nikad nista ne peglam...i nikad nisam "zguzvana"
    (ne nosim kosulje osim nekih iz HM-a koje se ne peglaju...
    puno omeksivaca,odmah izvaditi iz masine i rasiriti...to je sva mudrost...
    :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne peglam.
    nikad i nista.
    ponekad stavim odmah na strik, ponekad u lavoru ceka sutra.
    nista ne izgleda zguzvano.
    ta pegla... to je samo fama.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja peglam sve.
    Imam parnu postaju, i to se ne da usporediti s običnom peglom. Mašinu veša opeglam za dvadesetak minuta. A šta je dvadeset minuta u jednom danu? I to ne svaki dan. A zadovoljstvo kad hrpicu opeglane robe spremiš u ormar i ne povlači ti se po krevetima i kaučima, meni je ravno dobrom šopingu.
    Bilo je perioda i kad mi se baš nije dalo (dok nisam imala parnu postaju), ali djetetovo sam uvijek sve peglala.
    I to je isključivo moja odluka i želja da peglam. MM bi si i sam speglao što mu treba, nikad me nije tražio da mu speglam.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ja peglam sve.
    Imam parnu postaju, i to se ne da usporediti s običnom peglom. Mašinu veša opeglam za dvadesetak minuta. A šta je dvadeset minuta u jednom danu? I to ne svaki dan. A zadovoljstvo kad hrpicu opeglane robe spremiš u ormar i ne povlači ti se po krevetima i kaučima, meni je ravno dobrom šopingu.
    svaka čast
    ja to ne bi mogla
    meni i je i tih 20 min previše vremena izgubljeno
    ne vidim zadovoljstvo u spremanju po kući, to mi je nešto što se mora ... nisam baš "ženskasta" , više me veseli rad u vrtu i s betonom

no, dala si mi misliti ... parna postaja .. jel to ono peglo s postoljem i daskom u kompletu ? jel skupo?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma nisam ti ni ja nešto previše ženskasta, oću reći, ne veseli me spremanje previše, ali me nervira nered... A doma imam dva neviđena generatora nereda...
    Zapravo mi je najveće gubljenje vremena u kućanstvu ručno pranje suđa i to zbilja mrzim. Nema besmislenijeg posla. Nešto skuhaš i već je hrpa prljavog posuđa tu. Odmah bi kupila suđericu da mi ne zahtijeva remont kuhinje pa to ipak treba malo pričekati.
    Inače, moja parna postaja (Braun) je koštala mislim oko 400 fr-oko 1600 kn (kupljeno u Švicarskoj), dobila sam na poklon, pa ne znam točno. To je bez daske, samo aparat. Dasku za peglanje imam, a i bilo bi i preglomazno vući i dasku iz Švicarske.
    Kod nas ima već za 400-500 kn, ali ne znam koliko su dobre. Moja ima tlak od 4 bara.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

anchi i litala
    tiwi s kokosi
    ovaj topic mi je super

ni ja nista ne peglam
    a glede ovog
    Al dajte savjet što kad mm mora svaki dan imat košulju, kravatu i odijelo?
    MM si opegla sam

Lijepo sam mu objasnila: ja sam neispeglana, cure isto i ako samo tebi treba - peglaj - imas obje ruke i noge i vremena za to koliko i ja.

Poceo je paziti kakvu robu kupuje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •