potaknuta rodinom anketom još jednom vrtim u glavi svoj porod. stvarno sam se dobro informirala, napravila plan poroda, odlučila odbiti sve intervencije ako nisu neophodne (drip, epiziotomija) i hrabro krenula u bolnicu. Uglavnom, jako sporo sam se otvarala. Trudovi su poceli oko 10 uvecer, a sljedeci dan u 13h bila sam otvorena tek 3-4 prsta. naravno, cijelo to vrijeme nisam ni spavala ni jela nego samo pila vodu i cuclala bomboncice od fruktoze, i uz sve pozitivne misli energija mi je ipak polako opadala. Prvo sam bila odbila i drip i busenje vodenjaka, rekla doktorici da jos malo pricekamo, mozda se nesto pocne dogadjati, ali kako se nista nije promijenilo za 2 sata pristala sam na drip. Dr mi je rekla da ako zelim nastaviti prirodno, mogu ocekivat porod tek sljedece jutro. Nisam mogla zamisliti jos jednu neprespavanu noc, mislila sam da necu imati snage za izgon, da tako mogu samo naskoditi bebi... dobila sam drip i otad je sve postalo koma. 5 sati bola, nekakve polusvijesti, nisam imala ni snage ni volje, samo sam zeljela da sve to sto prije zavrsi...i rodila nakon 24 h trudova. (naravno, isti tren sve zaboravila od puste srece)
e sad, razmisljam sto bi bilo da nisam prihvatila drip, dal bi bila jos izmucenija tako dugotrajnim porodom, nespavanjem, glađu, ili...??? ako netko ima iskustvo ekstra dugotrajnog poroda bez intervencija molim da to podijeli sa mnom i ostalima, da znam za mozda iduci put...