Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 194

Tema: Kiretaza na 3 načina - osobna iskustva - 1. dio

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hi ole!
    super da si se dobro odmorila! drzim fige da nisu bestije iz bazena... ja nisam vec vise od 10 god. stavila ni nozni prst u bazen, no to kod mene bi se vec moglo nazvati i bazenskom fobijom

slap,
    daj si sada vremena, treba odtugovati tu tugu i onda nema druge nego ici dalje!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Slap draga

Samo mi koji smo to preziveli mozemo da znamo kako se ti osecas.Svi ljudi imaju razlicita jacina kad su osjecanja u pitanju neki to prime lako a neki jako tesko,al kad se radi o malim mislim da sve zene na ovom svetu koje su ih jako zelele da dodju na ovaj svet isto pate, a ta patnja je strasna,ali kako sto kazu vreme ljeci sve pa i to.
    Kako ti je rekla lilium uzmi malo odmora,budi malo sama s svojim M ,i malo dalje od guzve kako ne bi dosla do neugodnih situacija(tako sam ja napravila). E i kad budes dovoljno jaka izadji i pocni sve ispocetka.A jako verujem da nasi cekaju na nas.Inace i ja sam imala 2 kiretaze, i dvaput sam se pitala zasto ja ali ................. nemamo odgovor na to pitanje samo dragi bog zna sta je spremio za nas.
    [iana27] da se sto pre resis tih bestija i idemo zajedno u nove pobjede za 2 mjeseca
    A za tebe liliumvelika velika i reci nam malo sta se kod tebe dogadja, jeste li vredni, kakva je kod tebe situacija. [/b]

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sve mi cemo doci do nasih i to ne jednog nego koliko nam je u srcu zapisano. Taj put je nekome kratak a nekome malo dulji i trnovitiji. Ja volim razmisljati na nacin da sigurno ima nesto i dobroga u tome sto mi se desilo, jer tko zna kako bi se neke stvari zavrsile i to mi daje utjehu u svemu. Nisam kroz ovo prosla 2 ili 3 puta vec jednom i divim se Vama koje ste morale to ponavljati, divim se Vasem optimizmu, guranju, i probijanju. Evo proslo je dva mjeseca a ne prode dan da ne pomislim, ne prode dan da mi knedla u grlu ne zastane, a mislim da mogu reci da ne prode ni dan da mi ne zasuzi oko. No zivot ide dalje, dolaze nove borbe, nove pobjede, novi porazi i sve to treba docekati i prozivjeti, i svakim danom mi cemo biti snaznije, hrabrije i svjesnije svega oko sebe. Kroz sve to prolazimo sa muzevima, deckima, i stvaramo jednu posebniju vezu sa njima - pa priznajte na jedan okrutniji nacin i to ima neku svoju car, neke pozitivne note.

Od sutra smo na GO, i nema nas 3 tjedna. Nadam se da cu se vratiti puna energije, vise optimizma, vjere u sebe. Da cu se posvetiti sebi, malo stesati koju kilicu, navuci dobru boju, punooo se ljubiti i maziti sa MM i takva krenuti u nove pobjede!
    Saljem Vam ogromnu i cujemo se kada se vratim!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

.... ja sam danas 8 - mi dan od kiretaže .... svi me bodre ... dragi naročito ... i nitko mi još nije rekao .. jadna ti ... na što im velika hvala !!!!
    Svima je žao i svi daju savjete .. ajde kod ovoga .. ajde kod onoga .. tako sad trenutno izgleda .. mislim da ću biti dobro .. ništa strašno više ne boli .. a i mentalno sam sve sebi složila ... šta je tu je .. Bog nije dao ovaj put .. sigurno mu nije bilo suđeno ,, i tako je trebalo biti ... sad odmor ... pa rat beštijama i nadam se da neće dugo trajat .. jer nemam još puno godina da bih mogla ostvariti ipak.. sat lagano otkucava .. i nadam se da me neće zbog toga uhvatit panika ..tješi me što mogu stvarno za čas ostati trudna .. bar do sad .. prije ove kire ... . eto curke samo prije spavanja .. čsto da znate da ima još jedna pridružena u klubu koja vas super razumi kroz šta prolazite

naprijed mi !!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage moje,
    Stvarno je ovo jedno posebno zivotno iskustvo i za nas i za nama najblize, pa kad vec nismo mogle bez njega dobro je izvuci pozitivni zakljucak i ici dalje!

Sto je kod mene? Odbrojavam jos 2 tjedna do odmora i nadam se dobroj turi negdje po slovenskim Alpama, samo da vrijeme posluzi.
    Inace sam usla u roller coaster potrage za O nim danom u mjesecu, iscekivanja ishoda, pa tako, u krugovima, dok projekt ne da pozitivne rezultate

inesca, samo bez panike; kako jedna engleska doktorica kaze svoje godine ne mozemo promijeniti no mozemo zauzeti pozitivan stav prema slijedecoj trudnoci!

Puno pozdrava & dobro se drzite, gdje god bile!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dan curke
    evo i mene vratila se s doktora.Pregledao me i ustanovio
    je da je candida u pitanju,i hvala bogu.Dao mi je canesten.
    Pregledao me na UZV i imam folikul 17mm sto je dobro,
    ali endometrij mi je 6mm sto je mislim vrlo malo za 12 DC .
    Ako neko ima informaciju koliki treba da je endometrij molim
    vas pisite.
    Inace u nevrzanom razgovoru rekao mi je da od jesen imam
    zeleno svetlo.

Pusa svima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hi Ole,
    Dobro da je samo candida! Debljina endometrija ovisi o dijelu ciklusa, 6 je malo tanahno i kada je takav ne znam koliko je jos u stanju narasti. Inace neke statistike s IVF klinika kazu da imaju nabolje rezultate kod implantacije kad je u vrijeme embrio transfera endometrij debljine od 10-14mm i kada je trolinijski. Moguce da kod tebe sada jos treba nesto vremena da se citav sustav balansira, folikuli su tu i bude se to uskladilo do jeseni!

Velika

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pozdrav curke!

Evo da se i ja javim sa svojim "novostima", ako je to uopće prava riječ. Naime, ja sam već treći mjesec nakon spontanog u iščekivanju prve menstruacije, te sam zbog toga posjetila svoju dr. E sad, nakon pregleda i UZV pregleda moja dr. kaže da je sve OK, papa nalaz je došao čist k'o suza i nek' se samo još malo strpim i doći će. Dakle, ona ne želi ništa forsirati lijekovima pa ako ne dođe još tri tjedna onda ćemo "reagirati". Mislim, ja sam OK, kupam se i sunčam pa mi što se toga tiče situacija i odgovara , ali ipak... pitam se ja sad tko je tu lud?! Ja čekam da dođe, pa da odradim još tri mj. folne kiseline i ostale vrste vitaminiziranja pa u nove pobjede, ali ovako će se čekanje pretvoriti u noćnu moru... Javim novosti, kad ih bude...

Svima vama (lilium, iana2...) šaljem puse i puno, puno pozitivnih misli...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hi Iva30,
    Stvarno obaras rekorde, bitno da je UZV OK, bude dosla. Do tada, uzivaj koliko mozes i kupaj se malo i za nas!
    Velika

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pozdrav cure! Evo ja sam danas ponovo bila na UZV pregledu, jer naravno još sam uvijek u fazi čekanja... Danas je dr. rekla slijedeće: jajnici OK, u svakom po nekoliko folikula koji čekaju... Endometrij nešto manji, tj. tanji - 4,7 mm (mislim da ću početi piti onaj čaj od vrutke ili tako nešto), ali kaže da to nije ništa zabrinjavajuće, pa sam eto od danas službeno na Dabrostonu, pa slijedećih 10-ak dana, ukoliko se menstruacija ne pojavi prije... :/ I da, kupila sam i Folacin, valjda će se ipak nešto dogoditi ovih dana, pa da se polako pripremamo... :D

Eto, toliko, nadam se da ste dobro i šaljem puse!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iva30,
    samo da ciklusi krenu, bude se onda i endometrij podebljao. S cajevima nemam iskustva - marulju sam si nabavila, no nikako da ju probam.
    I ja sam na folnoj; radim si "koktelcice" s B12 i B6 za bolje efekte. Kazu da je dobro unositi i dosta antioksidansa, no to za sada nastojim dobiti iz voca i povrca

Velika

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

.. evo mene na poslu ... ovaj sam se vikend okupala .. uf .. spasila sam dušu .. je da istrčim iz mora prije nego uđem ..ali .. lipo je .. u četvrtak idem na pregled prvi put nakon hm .. pa ću vidit šta mi kaže .. idemo naprid .. pozdrav svim curama :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

inesica, uzivaj u moru! drzim palceve da pregled dobro prodje.

Moram priznati da mi ovaj moj B-koktelcic unatoc ovim vrucinama povecava apetit...stalno se lovim da sanjarim o nekoj hrani... B6 mi je najsumnjiviji

Odbrojavam jos 3 dana do 3 tjedna odmora, uvijek su mi ti zadnji dani pred g.o. najdramaticniji. Vjerojatno cu zbog posla morati povremeno provoditi neko vrijeme na netu pa cu pogledavati kako ste mi. Drzite se i svima velika !

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pozdrav svima...
    da se malo uključim...
    prije 2 dana prošla sam svoju drugu kiretažu, pa sam odlučila podijeliti s vama svoje iskustvo.

Prvi missed ab. ustanovljen je 10.tjednu UZV pregledom. Bila sam u totalnom šoku. Idući dan naručena sam na SD na kiretažu. Čula sam priče da boli i bila spremna na bol jer ionako me ne može boljeti više od emocionalne boli koju proživljavam... međutim, doživjela sam totalni užas. Primila sam intraven. sredstvo za smirenje (ne znam kako se zove), a nakon toga me doktorica upozorila da ću dobiti lokalnu anesteziju u cerviks i da budem mirna. Očekivala sam upravo to - lokalnu anesteziju (da će mi utrnuti taj dio tijela) ali dobila sam neljudske bolove, osjećala sam svako trganje tkiva, cijelo me tijelo boljelo, mislila sam da ću se onesvijestiti... k tome još i vakuum za koji sam mislila da će mi isisati sve organe. Trajalo je to dobrih 20-ak minuta po mojoj procjeni.
    Dan danas imam noćne more...

E sad... moja druga kiretaža... prije dva dana.
    Missed ab.,10.tjedan, kiretaža u 11.tjednu. Obzirom na prošlu trudnoću, bila sam u totalnom strahu da se ne dogodi isto a samim time psihički sam se pripremila da je to moguće. Iako sam imala loše iskustvo ponovno sam odlučila otići na SD.
    Očekivala sam identičan zahvat, pripremila se na bol iako sam odlučila prije početka zahvata reći kakvo sam iskustvo doživjela i može li se nešto učiniti po tom pitanju... dobila sam ovakav odgovor: "Bol? Gospođo, bol je preuveličana. Zar ste mislili da vas porod ne bi bolio?" !!!!!????? :shock:
    Ma došlo mi je da ga puknem nogom u prepone i da ga zapitam jel boli?
    Postupak je bio sljedeći... opet injekcija u ruku, gorak okus u ustima, zujanje u ušima... i ono najgore... početak zahvata bez anestezije... bol je bila identična kao ona na prvoj kiretaži "sa lokalnom" ali ovaj put je trajalo manje od 5 minuta i nije bilo vakuuma.

Kad sve zbrojim, ova druga kiretaža bila je puno podnošljivija od one prve iako mi ne ide u glavu da kad mi bruse zub dobijem anesteziju a u ovom slučaju ne, kao da nije dovoljna emocionalna patnja kroz koju prolazimo.

E sad mene zanima, o čemu ovisi hoće li kiretaža trajati 20 ili 5 minuta i hoće li se koristiti vakuum ili ne?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Suzzy, jako mi je žao što si prošla kroz sve ovo, ja sam isto imala 2 kiretaže, ali hvala Bogu obadvije pod općom anestezijom u Vinogradskoj. Cure koje su ležale rekle su mi da sam se vratila svaki put za nekih 15-tak minuta jer sam bila izgubljena poslije. Još jednom, jako mi je žao što planiraš dalje - pretrage? Ima li dr kakvog pojma zašto i drugi put...

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ZO, e vidiš... da sam znala da se u Vinogradskoj kiretaža radi pod općom odmah bi otišla tamo. Nadam se da taj podatak neću nikad više trebati.

Što se dogodilo, sam Bog zna. Analza PHDa će vjerojatno biti beskorisna kao i prvi put.

Imam dogovor sa svojom gin. da obavimo predkoncepcijske pretrage (valjda sam dobro napisala) u Petrovoj kod dr. Ivanišević. I naravno, CV brisevi nakon prve M.
    Dio teorije o tome što je moglo biti je u spermiogramu.
    Naime, dijagnoza jest oligoasthenozoospermia, ali pretpostavljamo da imamo i terato. Međutim kako smo spermiogram radili na SD gdje se ne radi morfološka obrada spermiograma to ne znamo sa sigurnošću, tako da postoji vjerojatnost da je neki morfološki nepravilan spermij oplodio JS. Što znači... inseminacija (ako ćemo imati dovoljan broj spermija) ili IVF kako bi eliminirali tu mogućnost.
    Svakako moramo ponoviti spermiogram ili u Petrovoj ili na VV gdje ćemo dobiti točnije podatke.

Kako god predstoje nam mjeseci čekanja na kojekakve rezultate pretraga a iskreno se nadam da ćemo problem naći pa da znamo s čim se borimo.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Suzzy, samo da te "zagrlim" i prenesem želje za što bržim oporavkom i pronalaskom pravog puta do vašeg . Divim ti se na hrabrosti.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

suzzy i ja sam imala dvije kiretaze u vinogradskoj, obje pod totalnom anestezijom i bez ikakvih bolova, fizickih.
    PHD nije pokazao nista, kao niti svi pregledi poslije :/

jako mi je zao sto si to morala proci dva puta i to jos bez anestezije! grozno, grozno!

ali znas da nakon svake kise dolazi sunce

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Suzzy , znam kako se osjećaš, samo ja sam imala tu "sreću" da mi je kiretaža izvedena pod općom anestezijom (u Petrovoj).

Nema tih riječi koje bi te sad utješile zato ti samo šaljem hrpu vibrica za što brži oporavak

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Stvarno nije humano šta u nekim bolnicama rade kiretaže samo pod lokalnom anastezijom,ja sam imala dvije pod općom ,nisam osjetila trunku boli,samo onu u duši!Cure žao mi je šta ste to sve prošle,stvarno nije fer,trebali bi imati malo više suosjećanja sa nama ženama koje smo sve to morale proživjeti!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

suzzy i sve ostale divne zene koje prolazite kroz ova nezamislivo gorka iskustva htjela sam vam samo napisati kako sam sokirana da kod nas ima jos tako primitivnih nacina mucenja vec ionako izmucenih i iscrpljenih zena da nemam rijeci za Hrvatsku moju divnu domovinu koja se ne zeli usavrsiti na tom planu. Toga nema vise nigdje u normalnom, naprednom svijetu a mi se busamo kako smo sposobni i savrseni NEMAM RIJECI! Na kiretazu i slicne zahvate bez opce anestezije?! :shock: SRAMOTA!!!!!! I sama izjava tvojeg doktora, suzzy, ja bi mu pljunula u lice..a znam da ti u tom trenutku i kad si bila osudjena na njegovu milost, nisi bila to u stanju.....

NEIZMJERNO MI JE ZAO!![/b]

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bebomanka potpisujem te skroz.

Suzzy stvarno mi je zao. Ma kad cujem kakvi su to mesari, poludim. Ja vise nikad necu nogom tamo krociti.

Inace, mislim da bi njih za takve stvari trebalo tuziti

Cure, evo vam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da to vise nikad ne morate dozivjeti.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

suzzy

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Joj, Suzzy, žao mi je...
    Ja sam imala kiretažu u Puli, pod općom anestezijom i sa osobljem koje je bilo, obzirom na situaciju, predivno... A u sali sam bila 5 min... Bolilo je fizički samo prije kiretaže, budući sam ja bila u 15-om tjednu pa su morali gelom (drip) inducirati trudove koji su me drmali 5 i pol sati dok sam došla na red. Uf, užas, kad se sjetim...

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uf Suzzy neznam kojim riječima da ti kažem koliko mi je žao
    Moja prva kiretaža bila je isto mesarska, u Dubrovniku nisam mogla vjerovat da takve srednjovjekovne zahvate rade, drugi put sa išla u Split gdje sam dobila totalnu anesteziju!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Suzzy
    Ja sam imala isto 2 kiretaze, jedna je bila missed u 10 tjednu i ne samo sto mi je bila pod opstom anestezijom nego i napravljena mi s vakumom kako se endometrij ne bi ostetio previse.Ovo pisem u slucaju da se dogodi nekom curom isto(nedaj boze) da zna da moze i tako. Vtora kiretaza mi je bila zbog anomalije ploda i bila je u 12-13 tjednu i moralo je da se kiretira i naravno pod OPSTOM anestesijom.Posle toga sam pila Cyclo proginovu kako bi mi se endometrij obnovio malo brze.Nakon toga uterus nije mogao sam da se procisti skroz i nakupilo se malo krvi u njega i opet mi je napravljena evakuacija krvi s vakumom i naravno opet s opstom anestezijom.I sad opet pijem hormone jer moj doktor(inace najbolji strucnjak u makedoniji) opet mi je dao hormone jer kaze da hormone mi samo mogu pomochi i u nikom sluchaju odmoci(osven povecanje kilaze) i sad ovaj ciklus mi je prepisao estrofem 2x2 10 dana i nakon toga kombinaciju estrofen i dabroston 2x1 isto 10 dana.
    Znaci sve cure koje nedaj boze trebaju proci kroz ovaj grozni cin kiretaza molim vas ne dozvoljavajte da osetite fizicku bol,jer ja misli da je dovoljna ona psihicka bol koju prezivljavamo nakon kiretaze, a za te doktore SADISTE koje rade kiretazu bez opstoj anesteziju da vidim neka to urade i na svojoj kceri tako.
    Izvinite ako sam bila gruba ali stvarno sam veoma ljuta i Suzzy ljubim te i budi hrabra.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moje dvije kiretaže u općoj su teško iskustvo,ali to što si morala proći je grozno nezamislivo.
    Žao mi je jako.

Ja sam inzistirala da bude u općoj anesteziji,ali u bolnici kojoj pripadam nisu htjeli ni čuti pa sam morala potegnuti veze i prijateljstva da mi se omogući opća anestezija i na kraju završila u sasvim desetoj bolnici.
    I dobila komentar da sam mimoza.
    :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma znaš šta sonja3333, ima ole pravo, pitala bi ih ja da li bi i za svoje žene, sestre, kćeri rekli da su mimoze! Ja srećom nemam takvo iskustvo, ali moja sestra je prije nekih 7-8 god. dobila samo inekciju za "smirenje" pa na živo... Grozno! Ponekad mi se čini da nemaju ti neki dr.-i ni trunčice ljudskosti, kad čitam ili čujem ovakve i slične priče...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

suzzy,
    zao mi je za tvoja iskustva. Kod mene je barem ta lokalna dobro djelovala pa mi je taj "nacin" u puno boljoj uspomeni nego samo s fortralom. Koliko znam uvijek su me kiretirali na klasicni nacin, pa o vakumu nista ne znam, jedino se prisjecam "struganja", no bilo je izdrzivo. A da je dalo materijala za razmisljati - o je!

Sto se tice pretraga mozda bi bilo dobro da provjeris i koagulacijske faktrore, popis svih pretraga imas nabrojan na drugoj stranici ove teme.

Drzi se & idemo dalje!

Cure,
    saljem vam veliki pozdrav nakon prve ture psiho-fizicke detoksifikacije po alpskim strminama - meni je to najbolja priprema za daljnje pokusaje

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Anembrionalna trudnoća i kiretaža

Pozdrav svima

najprije možda par riječi o meni, jer se nadam da ću vam se moći pridružiti i u ugodnijim temema od ove jednoga dana.
    Imam nešto preko 30 god, sretno udana već 2 godine i sve čemu smo se muž i ja još nadali je dijete.
    Nikako nisam mogla zatrudniti, ali smo to nekako pripisivali velikoj želji i stresnom poslu i vjerovali da će doći i taj dan.
    Konačno prije 2 tjedna test je pokazao 'plusić'... Suze radosnice su sve govorile

Prije 3 dana prvi ginekološki pregled i prvi veliki šok. Trudnoća 7-8 tjedana, ali 'anembrionalna'. Cijeli nam se svijet srušio. Doktor je rekao da dođem u ponedjeljak na još jedan UZV, ali da ćemo 99 % morati uraditi kiretažu (naravno, isti dan me poslao kod drugog doc. na drugo mišljenje koje je bilo identično).

Plačem i mirim se sa sudbinom koliko mogu i samo molim Boga da ne ostane posljedica za eventualnu drugu trudnoću. Ovo mi je trebala biti prva trudnoća pa mi je sve to zapravo prvi put.

Pročitala sam vaša iskustva i moram reći jako se šokirala nehumanošću osoblja koje su mnoge od vas osjetile na svojoj koži. Posebno sam se zabrinula kada sam vudjela kako to izgleda u Dubrovniku (tu živim).

Željela bih opću anesteziju i zanima me smije li mi doktor to ne pružiti samo tako, bez opravdanog razloga?

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ću u ponedjeljak svakako svog gin.pitati o tome, ali me zanima što vi mislite.

I može mi netko pomoći oko toga što trebam ponijeti sa sobom u bolnicu (dobila sam uputnicu ako bih preko vikenda prokrvarila, al nemam pojma što će mi trebati)

Vidim da je ostanak u bolnici nakon kiretaže individualan, od slučaja do slučaja.

Također me zanima još jedna stvar..
    Obzirom u poslu nalazim spas i ne stignem toliko razmišljati o ovoj bolnoj situaciji, kakva su vaša iskustva o vraćanju na posao nakon kiretaže. Koliko bih zaista trebala ostati doma na oporavku (mislim fizičkom jer će psihički sigurno potrajati)?

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Anembrionalna trudnoća i kiretaža

ANEMBRIONALNA TRUDNOĆA I KIRETAŽA
    Pozdrav svima

najprije možda par riječi o meni, jer se nadam da ću vam se moći pridružiti i u ugodnijim temema od ove jednoga dana.
    Imam nešto preko 30 god, sretno udana već 2 godine i sve čemu smo se muž i ja još nadali je dijete.
    Nikako nisam mogla zatrudniti, ali smo to nekako pripisivali velikoj želji i stresnom poslu i vjerovali da će doći i taj dan.
    Konačno prije 2 tjedna test je pokazao 'plusić'... Suze radosnice su sve govorile

Prije 3 dana prvi ginekološki pregled i prvi veliki šok. Trudnoća 7-8 tjedana, ali 'anembrionalna'. Cijeli nam se svijet srušio. Doktor je rekao da dođem u ponedjeljak na još jedan UZV, ali da ćemo 99 % morati uraditi kiretažu (naravno, isti dan me poslao kod drugog doc. na drugo mišljenje koje je bilo identično).

Plačem i mirim se sa sudbinom koliko mogu i samo molim Boga da ne ostane posljedica za eventualnu drugu trudnoću. Ovo mi je trebala biti prva trudnoća pa mi je sve to zapravo prvi put.

Pročitala sam vaša iskustva i moram reći jako se šokirala nehumanošću osoblja koje su mnoge od vas osjetile na svojoj koži. Posebno sam se zabrinula kada sam vudjela kako to izgleda u Dubrovniku (tu živim).

Željela bih opću anesteziju i zanima me smije li mi doktor to ne pružiti samo tako, bez opravdanog razloga?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

alkemicar,
    Kao prvo zao mi je sto si nam se morala pridruziti na ovoj temi!
    Za opcu anesteziju cu samo reci da ju do sada nikada nisam trazila, no jako cijenim sto sam ju treci puta dobila. Kako god da tih 15ak minuta brzo prodje fizicki i narocito psihicki je puno jednostavnije ako sve skupa prespavas.

Ne znam kakva je organizacija u Dubrovniku, na SDu uobicajeno zahvat ide otprilike ovako: naruce te da dodjes ujutro, obavis prijem s uputnicom u bolnicu, po prijemu se presvuces u spavacicu, smjeste te u krevet, obave snimku stanja, izmjere tlak... i onda cekas zahvat sto moze potrajati vise sati, sestra te pozove kada je tvoj red, odseces u salu s uloscima i gacicama. Kada zahvat bude gotov odvezu te natrag u sobu odlezis tih 2 sata i iza toga te otpuste doma.

Od toga sto ponijeti: vjerojatno su ti ovo vec rekli - dobro je ako imas i poneses potvrdu o krvnoj grupi i rezus faktoru! obavezno ponesi papuce, spavacicu (izgleda ocigledno, no napominjem to jer su meni za prvi puta rekli moze i samo duza kosulja, no kad sam vidjela stvari "na terenu" ne bih se osjecala ugodno da sam se samo u kosuljici presetavala po hodnicima i cekaonici), obavezno ponesi uloske - meni se pokazala najbolja kombinacija staviti najjaci always nocni i na to najobicniji od vate (krvarenje je dosta jako odmah iza zahvata, no za par sati se smanji). Dobro je doci praznog zeluca, ja dan prije rucam i veceram samo juhu, dodjem nataste no ponesem si bocicu vode i nesto za pojesti (jesti smijes 2 sata poslije zahvata). Ja si obavezno nosim i mp3 player - na taj nacin se uspijem izolirati od okoline i koliko god to ide opustiti prije i poslije zahvata.

Sto se tice oporavka - cure su spominjale 2 tjedna bolovanja po zahvatu. Meni je fizicki oporavak uvijek bio brz, krvarenje je bilo znatno manje nego kod menstruacije, nije me nikada nista jace boljelo i vracala sam se na posao za jedan radni dan, cinilo mi se da mi je tako psihicki lakse nego da sjedim doma, no to je individualno. Daj si vremena koliko osjecas da ti treba!

Drzi se!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo mene nakon malo poduljeg izbivanja...
    Prvo samo da posaljem jedan zagrljaj suzzy i zelje za sto brzim oporavkom.
    alkemicar zao mi je sta moras kroz to proci..za to nema rijeci utjehe..vrijeme cini cuda! Sto se anestezije tice, ne znam puno jer ja sam imala spontani i pola sam sama odradila a ostatak koji je ostao za kiretazu su mi napravili samo uz sredstvo za smirenje i nije me previse boljelo jer, kao sto sam napisala, veliki dio sam odradila sama. Ovo sta su ti rekli ako ti krene samo...meni je recimo moj gin. rekao da je to cak i najbolja varijanta, ako se vec mora desiti, da je oporavak puno brzi a kiretaza manje bolna jer u tom se slucaju tijelo samo pobrine da izbaci plod i posteljicu i nema tzv. trganja. Ali bez obzira na sve smatram da bi trebali udovoljiti tvojim zahtjevima pogotovo kada je to nesto sasvim normalno za takav postupak. Sta ponjeti? Ponesi uloske, meni su pomogli oni samo od vate (ne sjecam se kako se zovu), gacice, spavacicu, slape, ogrtac. U Zagrebu se ide nakon par sati poslije zahvata doma, pa mislim da je takva situacija i u Du. Kada na posao? Po zakonu imas pravo na 14 dana bolovanja po toj dijagnozi, sto je u nekim slucajevima gdje je pojacano krvarenje definitivno premalo. Ali mislim da u dogovoru s doktoricom mozes dobiti jos nekih 15-tak dana. I da, doznaku ako zelis odnesi u zdravstveno zajedno sa prosjekom place jer to spada u komplikacije vezane za trudnocu i porod tako da ces dobiti naknadu. Nadam se da sam ti barem malo pomogla...drzi se!!

Ja se vratila sa GO, puna optimizma i dobre vibre, napravila briseve i sada cekam nalaze...taman ce biti oko plodnih dana gotovi pa sam malo napeta jer bi najrade odmah od ovog ciklusa u akciju, sto nam je i gin. rekao da mozemo. I sada bi trebala biti jako sretna zbog zelenog svjetla...i jesam...ali ima nekih trenutaka kada se u mene uvuce neki strah i nervoza pa sam totalno zbedirana. Veceras mi se samo cmolji, od straha da nalazi nece biti dobri, da nece stici prije plodnih dana (kao da cu odmah ostati trudna ), da u trudnoci nece opet nesto stimati, da sam predebela za trudnocu, pa sam cula da poznanica koja je ostala trudna poslije mene nosi sina (moja velika zelja zbog koje znam da cu jednog dana imati same curice oko sebe)...i tako sto stvari. I sada umjesto da sam se zavukla ispod plahte MM ja ovdje pokusavam pronaci neko smirenje...ufff, bolje mi je da sve gasim, jer cu samo jos vise upadati u neke glupe misli....Sutra je novi dan, novo sunce, novo budenje..mozda mi bude puno ljepse!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alkemicar cure su ti sve rekle, žao mi je i ja sam to prošla tri puta javi nam se kako si

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala vam na ovome.
    savki savjet je dobrodosao jer stvarno nisam pojma imala dok nisam procitala sto ste vi prosle.
    sinoć sam se uhvatila kako razmišljam da želim biti 1%
    Naime, gin mi je rekao da je 99% sigurno da plod neće ouivjeti u ovih 7 dana i da kiretaža treba.
    Tako sam jako željela da budem tih preostalih 1 %
    U Božje ruke pa šta bude...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~ da pobijedi 1%
    znaju se oni puno puta zaribati

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ZO

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

saljemo puno, puno vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

alkemicar
    vibram za 1%

iana27,
    drzim palceve da rezultati briseva dodju sto prije i da budu dobri, pa samo mirno i uporno dalje. Znam kako je tesko u ovakvoj situaciji osloboditi se od negativnih misli i osjecaja, no moramo se truditi!

Svima velika

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

lilium

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pozdrav cure!
    Evo ja sam završila sa turom Dabrostona i sad sam na čekanju. Nekako me malo već panika hvata, jer prošlo je već 4 mj. od spontanog a od M ni traga. Rekla mi je dr. da ćemo ako sad ne dođe poslije Dabrića u akciju skupljanja nalaza. A tako to ne želim prolaziti. Da mi je samo znati gdje je krenulo po zlu...

Svima držim fige za plodnu jesen, za dobre nalaze, za sreću...

Lilium, Iana27, Suzzy...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alkemicar, nadam se da si u redu javi se....
    Iva ~~~~~~~~~~~~~~~

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lilium,
    "pogodio" me tvoj zadnji post - objašnjavanje što i kako. djeluje kao nešto što se obavlja; uobičajeno i lako..

moja zadnja trudnoća je završila spontanim, i ovaj put sam izbjegla kiretažu. koliko god me boli gubitak, ipak mi je lakše zbog samog načina kako je trudnoća završila.
    jednostavnije se odlučiti na ono "ponovo pokušati"..

želim ti skoru urednu trudnoću, lak porod i život ispunjen dječjim smjehom.

(i svima nama koji imaju sličnih problema, naravno.. ali..)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sanja 74

iva30, vibram da krenu ciklusi!

Drage moje, drzite se!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi ipak opet prelazimo na crveno svjetlo sto se akcije tice i danas me to strasno pogodilo...ponovljenim brisom ustanovljeno je da je Mycoplasma jos uvijek tu. Nije mi jasno kako summamedom nije otisla ali ajde dobro..jedino sto mi je neka slamcica za koju se drzim je da sam prebrzo isla raditi briseve. I sada cekamo gin. da se vrati sa GO pa da opet dobijemo terapiju.
    Nije mi jasna jedna stvar...kakav ucinak Mycoplasma ima na trudnocu? Mislim da odmah objasnim da mi ne pada napamet raditi na bebici dok ne dobijemo ciste nalaze ali samo pitam. Mada mi je jos uvijek velika misterija odakle to nama..

Nadam se da je kod Vas puno bolja situacija

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iana27,
    nadam se da cete se uskoro rijesiti te bestije!
    "Dr Google" sa engleskih izvora kaze da ako se ne lijeci kod zena moze uzrokovati raznorazne upalne procese u zdjelici pa i upalu endometria (endometritis) sto utice na implantaciju i povecava vjerojatnost pobacaja, a i kasnije u trudnoci moze uzrokovati komplikacije i upalne procese. Kod muskaraca se naseli u prostati, pa se onda spolnim putem prenosi (znaci tretiraju se oba partnera). Klasicno se tretira antibioticima, uglavnom tetraciklinima no kazu da zna biti rezistentna na dosta antibiotika - na brisu imas analizu koji antibiotici je ubijaju? Pored antibiotika savjetuju i razne prirodne metode, kao sto je upotreba biljnih pripravaka koji globalno jacaju imuni sustav i imaju antimikrobsko djelovanje, upotreba antioksidansa vitamin C, cink, ispiranja biljnim pripravcima... Cure tu na Rodi protiv raznoraznih infekcija dosta hvale cesnjak, moze se probati i s kantarionovim uljem, ehinaceom (piti Imunal)...

I ovi clanci mi se cine dobri:
    - o mikoplazmi:
    http://www.poliklinika-arni.hr/teme/.../01_mikopl.asp
    - a tu ima dio kako poboljsati imuni sustav:
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme/onkteme/10faq.asp

Sretno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Draga lilium najljepse ti hvala... Sada kada sam sve ovo procitala i doznala jos neke stvari malo me trta uhvatila. Neke stvari su mi nelogicne (naravno u mojoj glavi).
    Ovako: Ukoliko je kod mene Mycoplasma uzrok spontanog - zar se ona ne bi izolirala u nalazu posteljice? Jer briseve sam radila prije trudnoce i bili su u redu. Doslo je do trudnoce pa i do nesretnog spontanog, i u analizi posteljice, sjecas se, pronadena je ona cudna bakterija. Prve briseve sam radila nakon prve M (a do tada nisam imala odnose) u kojoj se pokazala Mycoplasma i navedeni su lijekovi Eritromicin R i Tetraciklin S. Gin. se ipak odlucio za summamed. I sada na ponovljenom brisu opet Mycoplasma sa navedenim Eritromicinom R, Tetraciklin S, Azitromicin R i Ofloksacin S. I naravno sad se ja pitam zasto nisam ipak dobila neke od navedenih lijekova - s obzirom da sam procitala na vise mjesta da se s ovom skupinom lijekova i lijeci? Pa se pitam kako to da je sada navedeno vise lijekova nego prije? Strah me one napomene da Mycoplasma moze uzrokovati i neprohodnost jajovoda a opet se malkice tjesim sto mislim da smo je vrlo brzo detektirali i ako Bog da da se nece imati vremena toliko rasiriti ili ugnjezditi. Draga, da ne bi ispalo da te gnjavim sa pitanjima, sva ova pitanja su vise moja razmisljanja na glas kroz koja prolazim nego i koja me muce...

I cisto kao informacija...kada dajete briseve cerviksa kazu Vam da je nalaz gotov za 14 radnih dana..e pa nije...jedanput mi je bilo gotovo za 12 dana (sveukupno), drugi put za 13 dana, a sada zadnji put za 6 dana. Naravno to sam sama nosila u Rockefellerovoj 7, u Zagrebu, a mozete provjeriti na tel: 4863-222 (samo kazete prezime pa Vam oni kazu jel gotovo ili nije).

svima!!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

drage moje
    samo da se javim..
    danas došla doma. kiretaža obavljena, detalji kasnije

sad bih najradije zapalila cigaretu i u miru pokusala sabrati se, a nisam uopće pitala doc-a smijem li zapaliti koliko sam bila van sebe

a o muzu da ne govorim
    dobro je sve ovo izgurao
    otisao je na posao a ja ne znam di cu sa sobom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •