Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 194 od 194

Tema: Kiretaza na 3 načina - osobna iskustva - 1. dio

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alkemicar, žao mi je javi nam se kad budeš malo bolje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

alkemicar strasno mi je zao...pokusaj sabrati misli, mrvicu se opustiti, slobodno zapaliti...najgore je prvih par dana, znam to...ali prode...
    ..uz tebe smo !!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

alkemicar,
    Zao mi je! Zelim ti da sto prije pronadjes svoju metodu za smirenje, svaka od nas reagira na svoj nacin, nekima pase mir, neke sto prije bjeze na posao, neke ne pricaju, neke puno pricaju i sl, sve je to normalno. Javi nam se, tu smo da si medjusobno pomognemo koliko mozemo.

iana27,
    I meni je nelogicno zasto si dobila sumamed ako na prvom brisu nije bio naveden da djeluje...no s obzirom na drugi bris kao da su kod tebe te bakterije sada osjetljivije pa ih unistava i azitromicin (to je sumamed). Vjerujem da do ovih ozbiljnijih problema s jajovodima dolazi kada dodje do upala koje se zapuste. Ne znam kojim se sve nacinima ova bestija moze unijeti i rasiriti po organizmu, da li je mozda bila prisutna u urinarnom traktu ili negdje drugdje i samo cekala svoju priliku, pa se razmnozila kada je imuni sustav opao, tko ce znati, bitno da ju sada istjerate!

Drzite se & velika

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

alkemicar drži se, znam da ti sada izgleda sve crno al s vremenom
    postane samo jedno neugodno iskustvo koje nas još više ojača u naumu da dođemo do svojih
    Evo ja imam iza sebe 2 kiretaže, a sad sam trudnica (13 tjedana) i sve je u najboljem redu.
    Od srca ti želim da što prije preboliš gubitak i vratiš u bitku!!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala vam svima
    vaša iskustva su mi pomogla da se ne iznenadim svemu ovome i mislila sam da sam isplakala sve suze, ali čim sam se probudila iz narkore počela sam plakati i pola sata nisam prestala
    nevjerojatno. valjda sam tek tada shvatila da je stvarno gotovo

boli me malo dolje i grci ali to je valjda normalno?!
    krvarenje je malo, sada je i neka grudvica sitna izašla iz mene, ali nemam temperaturu što bi trebalo valjda značiti da je sve ok

samo molim Boga da su sve dobro očistili i da neće biti posljedica za ubuduće

što sada slijedi? vidjela sam da ste napisale koje sve pretrage bi trebalo napraviti nakon kiretaže pa ću vidjeti s gin kad dodem na pregled
    Koliko dugo nakon zahvata ste opet imale odnos sa suprugom (nije mi sad do toga ali info radi pitam)?
    Jel vam prva menga nakon kiretaže bila bolnija od ovoga nakon zahvata?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drago mi je da si se javila....
    ukoliko te malo boli, a nemaš temperaturu mislim da to nije za zabrinuti, to je kao da imaš M....da su ti nešto ostavili unutra mislim da bi to već osjetila....
    što se tiče pretraga tebi je ovo prvi put i dr to stručno nazivaju " slučajnost " ili " događa se " ili slično, pa ukoliko nemaš zaista nekog posebnog doktora sumnjam da će ti preporučiti da napraviš nešto više od papa testa i briseva na klamidiju, aerobe, anaerobe, mikoplazme i ureaplazme... možda....
    što se tiče odnosa, to je na tebi... neki dr preporučuju da se pričeka do prve M jer je tijelo sada malo podložnije infekcijama ( to je ipak " rana " ) neki govore da je dovoljno pričekati da prođe krvarenje, ali mislim da je najispravnije nikamo ne žuriti i ponovno krenuti u to kada osjetiš da si spremna, nemoj se forsati...
    meni M nije bila nešto bitno drugačija od inače, možda samo malo obilnija, bolnija ne...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod mene je bila slijedeca situacija: poslije spontanog/kiretaze nisam krvarila i nije me nista boljelo; dobila sam antibiotik i tablete za meternicu; i prva M je dosla poslije 37 dana (kazu da prva slijedeca M moze doci izmedu 4-6 tjedana) i bila je samo obilnija. Odnose nisam imala prije te prve M.
    Drzi se....
    lilium

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao sto je i ZO rekla malo boluckanja je normalno, a i to ako po koji sitniji komadic izadje. Vjerojatno su ti dali ergometrin (za stezanje maternice) te neki tetraciklin da ne dodje do upale. Nakon tih antibiotika se znaju namnoziti gljivice, pa sam zadnji puta poslije antibiotika popila turu Laktogina i dosta probiotickih jogurta sa zgnjecenim cesnjakom, dobro je djelovalo. Meni do prve M. i nije bilo do odnosa kako i zbog toga da ne dodje do neke infekcije tako i zbog toga sto psihicki nisam bila spremna.

Sto se tice pretraga, nakon jednog pobacaja je dobro napraviti briseve, jer se razne infekcije povezuju s ranim pobacajima. Ostale pretrage se rade ovisno o doktoru i njegovoj procjeni, no neke od tih pretraga daju tek nakon 2 ili 3 pobacaja, sto se duboko nadam da vam se nece desavati!

Sto se tice psihicke strane, ona mi je uvijek bila puno teza od svih fizickih bolova, sve emocije bi pocele izlaziti tek nakon kiretaze i taj oporavak bi poprilicno trajao. Strucnjaci kazu da sve mi koje smo izgubile trudnocu svoj gubitak moramo odtugovati bez obzira da li je bio rani ili kasni gubitak i kako se desio, i sve mi tugujemo na svoj nacin. Osnovu ovog teksta sa savjetima kako proci kroz svoju tugu sam pronasla na netu, izvucen je iz knjige "Prazna kolijevka, slomljeno srce", dr Deborah L. Davis. Na osnovu svog iskustva mislim da ima dobrih savjeta, pa sam to prevela:

”U vasoj tuzi su bitna realisticna ocekivanja.”
    Ne dozvolite nikome da vam kaze kako i kada bi se trebale osjecati. Vasa tuga je samo vasa, nemojte ju previse usporedjivati s osjecajima drugih. Sve mi zalimo na svoj nacin.

"Dozvolite si prolazak kroz sve vase osjecaje i misli."
    Dozvolite si osjecaje tuge, ljutnje, ljubomore i svih drugih osjecaja... imate potpuno pravo tako se osjecati! Dopustajuci sebi prolazak kroz sve te emocije dozvoljavate si pocetak oporavka i zarastanje emocionalnih rana.

”Identificirajte svoje razlicite emocije.”
    Pokusajte identificirati da li ste ljuti, tuzni ili ste zapali u fazu samooptuzivanja. Kada prepoznate svoje emocije mozete se s njima lakse nositi nego kada vas sve obuzmu istovremeno, tada se mozete osjecati kao da vas sve te emocije guse i vuku prema dnu, a mogu se pojaviti i nerazrijeseni osjecaji od ranijih gubitaka.

"Prodjite kroz vase uspomene, nade i snove o tome sto je sve moglo biti."
    Prepoznavanje svojih snova i sanjarenja pomaze nam da identificiramo sto smo izgubili. Dozvolite si da o tome pricate.

"Prepozajte stvari za kojima zalite da ih nikada necete raditi sa svojom bebom i pronadjite nacin da ih zakljucite."
    Ako niste imali priliku vidjeti/drzati vasu bebu izrazite to kroz neku drugu aktivnost; zapalite svijecu, napisite tekst, pricate o tome...

"Vodite brigu o sebi."
    OK je biti sam i plakati, postoje trenuci kada nam je i to potrebno. No takodjer, pronadjite nacina da smanjite stres, izadjite van, pazite na prehranu, bavite se nekim aktivnostima koje vam odgovaraju i koje ce vam dati pauzu od tugovanja.

"Trazite podrsku koja vam je potrebna."
    Zato su forumi poput ovoga jako vazni! Izolacija produzuje tugovanje i cini ga gorim. Sve trebamo podrsku i mozemo ju dobiti od drugih.

"Budite aktivne i recite okolini sto vam je potrebno, ne mozete od njih ocekivati da ce vam citati misli!"

”Budite realisticne o tome sto znaci oporavak.”
    Razrjesenje vaseg tugovanja ne znaci da cete pustiti i zauvijek zaboraviti vasu bebu i ne znaci da cete prestati osjecati tugu. To prije znaci da ste se smirili i nasli nacina nositi se s gubitkom i svim osjecajima.

Sve zalimo na svoj nacin, ovo je jedan tipicni tijek tugovanja s nabrojanim glavnim osjecajima koji se u tom procesu tipicno pojavljuju:
    1. negacija i izolacija: prvo pokusavamo negirati da je do gubitka doslo i povlacimo se u osamu
    2. bijes: bijes na nekog odredjenog, na svijet, na samoga sebe sto smo dopustile da se sve dogodi iako nista nismo mogle uciniti
    3. pregovaranje: s bogom, zivotom... ako napravim to i to biti ce kao da gubitka nije ni bilo
    4. depresija: osjecaj praznine, nepomicnosti, iako bijes i tuga mogu ostati ispod svega
    5. prihvacanje: bijes, tuga i zaljenje se smiruju, prihvacamo gubitak

Poslije svega, treba skupiti snagu i krenuti dalje!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Draga lilium iskreno, pomogla si i meni ovim postom, jer sam zadnjih par dana (od kada sam dobila nalaz) toliko pala da se sama sebi cudim. Upala sam u neki film glupih razmisljanja, cesce zaplacem a o suznim ocima da i ne govorim, kao da je moje svjetlo iz tunela nestalo. I cak se ljutim na samu sebe, jer ovakva sam bila poslije tog dogadaja..a ocekivala sam da cu do sada to sve ipak uspjeti nekako posloziti u glavi i ne dozvoliti si da padnem pa da se opet moram dizati. I bas zato mi je pomogao ovaj post, sa nekim rijecima gdje shvatis (jer sam se cak i u tome pocela kriviti) da svaka osoba drugacije reagira, prozivljava, da se ne moram kriviti (da, i tu sam fazu imala/imam) jer nisam nista mogla promjeniti..ma, evo..opet se ja vrtim u krug...morat cu potraziti tu knjigu...

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

svima puno i vibrrrrrrrr svima kojima treba

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iana, lilium

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja još uvijek u "negacija i izolacija" fazi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage moje, drzite se!
    I ja sam se u nekom obliku faze izolacije znala zadrzavati poprilicno dugo, a uvijek se i kasnije desavalo nesto neocekivano sto bi me na momente izbacilo iz moje labilne ravnoteze, jer koliko god mi mislile da smo svoje reakcije na ovu temu upoznale znaju se desiti neke specificne situacije koje trigeriraju nesto novo i opet se pocnemo cuditi. Mene isto povremeno iznenade neke emocije na koje nisam ni pomisljala da ce se pojaviti i to mjesecima nakon gubitka, no sve to nekako prodje...
    Knjigu nemam, jedino sam dosla do citata, no imam link: http://www.amazon.com/exec/obidos/AS...llaboutmoms-20

Velika

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drage moje, evo ja doma i odmaram po preporuci. Kiretaža bila u petak (znači prije 3 dana), nakon toga malo krvarenja, skoro sukrvica čiste boje, a jutros se probudila i na ulošku malo više toga i to smećkaste boje. Uzdam se u vaše savjete i iskustva da je to normalno da se intenzitet i boja krvarenja mijenjaju pa da se ne trebam brinuti.

Inače pijem Amoxil sv 8h po 1, a kapi su Ergotyl 3x 15 kapi. Ginekolog mi je rekao da ih mogu piti 3 dana i da nije potrebno više?! Koliko ste ih vi pile?

Od ostalih nazovimo nuspojava, jedino me boli unutrašnja strana bedara i to samo kad hodam, a ne dok ležim. Možda jer odmaram i ležim više od uobičajenog?

Temperatura... 36,9 najviše, što je OK zapravo.
    Strahovi nikako da prestanu, jel sve prošlo OK, nije valjda zaostao komad nečega...? Kada će konačno prestati brige. Pročitala sam tu da je jednoj od nas tek nakon 2 mjeseca ponovno rađena kiretaža jer je ostao komad posteljice. Zar je moguće tek nakon toliko vemena da se to vidi.?!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slicna terapija kao i nase: Ergotyl bi trebao imati isto djelovanje kao i Ergometrin, a amoksil je antibiotik sirokog spektra pa bude preventivno stitio od infekcija (on nije tetraciklin, no daje se za urogenitalne infekcije). Ne sjecam se tocno koliko dugo sam pila antibiotike, no duzina terapija ovisi i o samom antibiotiku jer neke daju na kraci period.
    Temperatura - ocekivano, dok se progesteron ne smanji to je normalno (to sam osjetila po grudima, jos bi neko vrijeme bile malo vece)
    To da iscjedak mijenja boju i intenzitet je isto uobicajeno.

Kada su ti rekli da dodjes na kontrolu - znaju napisati da se treba otici na prvi pregled kad dodju nalazi phda (do 3 tjedna nakon zahvata),a onda znaju napraviti i ultrazvuk da vide da provjere da li je sve OK.

Samo se sada dobro odmaraj, koliko god ide

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

2 ginekologa su me pratila. Moj ginekolog i onaj u bolnici kojem me moj poslao da obavi kiretažu.
    Moj gin je rekao da će me u bolnici naručiti na pregled za tjedan dana što je uobočajeno (tako su i rekli da dođem za 7 dana i da će do tada vjerojatno doći nalaz od citologa), a moj me gin naručio 13.9. (znači 3 tjedna nakon zahvata) da napravi detaljnije pretrage, UZV,...

Nekako sam mirnija bila dok je krvarenje bilo manje nego sad kad se povećalo. Srećom ne osjeća se nikakav miris tog krvarenja, a kamoli neugodan pa pripisujem to čišćenju i dalje. Ako se poveća, sigurno ću nazvati da vidim šta raditi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro je sto ces brzo proci kontrolne preglede. Da, to s krvarenjima zna biti frustrirajuce, sjecam se da sam jednom vec prestala stavljati uloske uvjerena da je sve gotovo, a onda je opet jace pocelo. Drzi se!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pozdrav cure!
    Evo opet malo novosti, loših, nažalost... Danas sam bila ponovo kod svoje dr. obzirom da nakon jedne ture Dabrostona M nije došla. Na ponovljenom UZV vidi se porast endometrija sa 4,7 na 8,3 mm, što je zapravo dobro. Isto tako vidi se cista na lijevom jajniku - nije strašno, folikuli na oba jajnika, ali i dalje visi u zraku zašto M nije došla. I onda meni moja dr. mrtva-hladna kaže to ti je sekundarni sterilitet, evo tebi još 2 kutije Dabrića pa ako dođe znači da ima nade, ako ne ideš u ambulantu za sterilitet, ali kao nije to tragedija. Dogovorila sam sa sestričnom koja radi na ginekologiji da idem na pregled kod jednog od najboljih dr.-a u gradu, slijedeći tjedan. Čudno mi je to da moja dr. nije tražila da napravim nekakve pretrage već je samo tako zaključila. Plačem cijeli dan od kad sam izašla iz ambulante, tome se nisam nadala...

Šaljem puse i pozdrave svima!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

E da, zaboravila sam reći da se endometrij vjerojatno popravio jer pijem već 2 tjedna marulju i vrkutu! Sad moram prestati jer ne smije se valjda u kombinaciji s Dabrićima... Ali eto, barem nešto je djelovalo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sad se lijepo smiri, odi DEFINITIVNO po drugo mišljenje, nemoj plakati, tvoja dr zvuči malo ofrlje pa ti polako odšetaj od nje i kreni dalje!!!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Iva30, tvoja doktorica laprda.. kako ona može samo tako dati dijagnozu, ko da je grah bacala?
    Sve će bit ok..

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala, cure, na podršci.
    A već sam odmah nakon spontanog htjela otići od nje (ne kažem da je ona kriva, ali je radi onako - ofrlje baš - u karton mi je bila upisala mirovanje a meni nije rekla, niti je upisala u trudničku, željezo mi je bilo 1,8, hmgb - 67 a nije mi dala da pijem ništa), pa nikako da se odlučim. Mislim da je sad konačno pravo vrijeme. Nadam se da će se sve dobro završiti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Obavezno odi po drugo misljene. Kao amateru s nekim prakticnim iskustvom nije mi jasno kako moze to tvrditi bez detaljnijih pretraga: endometrij raste sto ukazuje da ima aktivnosti, folikuli su tu sto znaci da se jajnici aktiviraju, da li sada cista utice na ciklus i sto je tu u disbalansu pa "stopira" M to tek treba provjeriti.
    Bude sve dobro!

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iva, nemoj dati da te tako sto izbaci iz takta! ne razumijem takvu lijecnicu?!
    mene su nakon drugog misssed-a poslali na nekoliko pretraga i tek onda zakljucili sto bi mozda, mozda, ne sigurno, mogao biti problem!
    a nekoliko doktora mi je reklo kako je vec veliki korak to sto mogu ostati trudna!
    zato, odi po drugo misljenje i lakse ces doci do nove, skolske, trudnoce

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Uf, lakše mi je kad vas čujem, tj. čitam - hvala! Idem, idem, kao što sam već rekla, slijedeći tjedan kod dr. Belcija, on je u Puli jedan od najboljih a on mi je i kiretažu radio. Ali me stvarno uplašila! Čim riješim pregled kod dr. Belcija, mijenjam svoju dr., dosta je bilo odgađanja. Ma ne može odjednom sve biti tako crno kako je ona to prikazala. A na kraju krajeva nešto se ipak događa...

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

iva :D super za takav stav!

ja sam nakon drugog missed-a pomisljala kako nikada vise necu niti pokusati ostati trudna jer cu se opet maltretirati s kiretazom i biti psihicki u komi, a sada moj crvek napreduje i iznenadjuje sve nas!

zelim i tebi vrlo brzo da uzivas u svojem velikom trbuscicu i mrvici koja ce se unutar njega ugnjezditi

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Joj, crvic, jedva čekam da opet uživam u debljanju! Ma samo da se ova moja M pokrene i čim dobijemo zeleno svijetlo - gas! Čini se kako će ipak potrajati malo duže od planiranog - naime, novi start je planiran na moj rođendan 04.10., ali zbog novonastale situacije morat ćemo odgoditi dok se stvari ne srede. Šaljem pusu !

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Iva30 definitivno potpisujem sve ono sta su ti cure vec rekle - mijenjaj gin. Mogu misliti kako si se osjecala. Meni je jednostavno strasno da si doktori uopce daju za pravo da tako iz vedra neba postavljaju dijagnoze bez dodatnih pretraga...uzas.
    Drago mi je zbog pozitivnog stava jer to je dosta vazno...
    crvic jedino ti mogu reci da nam ti i cure kao ti dajete nadu...i neka 'nas' crvic napreduje

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

iana hvala ti, i samo da znas, sada ne mogu zaustaviti suze radosnice jer znam da cete i ti i iva i ostale cure uskoro biti ovako sretne

iva ne znam da li imas 30 god? ja sam planirala imati prvo dijete oko 28, ali plan se izjalovio i sada sam prosla 30-tu i nadam se svojem crveku oko 31 rodjendana!
    stvarno je najvaznije opustiti se, koliko god to tesko bilo! meni su govorili da djeca ne vole nervozne i napete roditelje i cekaju da nas iznenade bas onda kada se najmanje nadamo

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam bila na kiretazi.
    Totalna anestezija, pocetak 13. nedelje, srce stalo sa 11 nedelja, preveliki nuhalni nabor, i zbog toga zakljucuju da je genetska greska.

S obzirom da sam iz bolnice "pobegla" na licni zahtev, nisu mi rekli koliko dugo da pijem antibiotike. Zna li neko od vas, tj. kakva su vasa iskustva?
    S obzirom da dojim nisam uzela ergometrin, sisavac ce to uraditi.

I jos nesto. Krvarila sam samo 24 sata, mozda i manje, i sad ima samo malo krvi kad se obrisem, a miris nije bas bezbojan, tj. mirise mi na lohije (kao kad krv malo odstoji ili (da vam se ne zgadi nije intenzivno) na ribu).
    Treba li da se zabrinem?

Inace me nista nije bolelo, niti me boli, osim sto sam jako tuzna.

Ljubim vas sve i svima vam zelim da sto pre zagrlite svoje bebice.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Iana27, crvić - !

Imam, imam 30 god., mi nismo prvu trudnoću planirali - ako se desi, desi se! I dogodila se u roku od 15 dana od kako smo prestali paziti. Nažalost, do 15 tjedna sve super, školski i onda šok - srce je prestalo kucati. I takoc, sad sam tu gdje jesam. Morat ću se malo strpiti, dok vidim šta kaže drugi dr. Inače, prva bebica je trebala stići baš oko mog rođendana - ja sam 04.10., a bebač je trebao biti oko 03.10.
    Ma ta moja gin. je malo onako čik-čok! Mojoj sestri je umjesto da UZV-om utvrdi trudnoću, dijagnosticirala upalu mjehura, dala joj turu antibiotika (15 dana) uz preporuku da ukoliko ima bolove uzima Voltaren i Ibuprofen! :? Naravno, nakon toliko lijekova izgubila je bebice (duplići su bili). A nemam riječi više za nju...

kli_kli, ja sam pila Hiramicin 7 dana na liječničku preporuku, a isto nisam krvarila, samo onaj dan u bolnici neposredno nakon zahvata, a već par sati kasnije ništa.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I da, MM je toliko bijesan na moju dr. da je odlučio ukoliko se pokaže da je dala krivu dijagnozu, tužiti ju za duševne boli. Valjda je pukao dok me gledao kako par dana plačem, ne jedem, ne spavam, ne funkcioniram... Miš moj...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kli_kli,
    zao mi je za bebicu. Sto se krvarenja tice - cini mi se uobicajeno, nemoj se iznenaditi ako se krvarenje vrati ili se pojave smedjkasti iscjedci, bitno je da jace ne boli i da nemas temperaturu.
    Pitanje antibiotika, i meni su kao i Ivi30 davali Hiramicin 5-7 dana, no on spada u tetracikline i kontraindiciran je kod dojenja tako da ne znam sto je u tvom slucaju najbolje i ne znam sto su ti pocetno dali u bolnici, to bi bilo najbolje nastaviti a na koliko dugo trebalo bi pitati barem apotekara (doziranje doduse pise i u uputama, no bolje da se same ne lijecimo).

Iva30, vibram za slijedeci tjedan! Vjerujem da ce sve biti OK i da je
    ovo samo trenutna bolokada koja ce se brzo rijesiti.

Svima velika

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kli_kli zao mi je sta si morala proci kroz to. Meni su dali Hiramicin 9 dana 2x1. Ali kao sto ti je i lilium rekla, najbolje bi bilo kada bi nastavila piti ono sta su ti poceli davati u bolnici, ili da mozda kontaktiras svog ginekologa i pitas za savjet.

Nisam Vam pisala da sam jos u utorak bila na UZV-u jer me par dana prije toga nesto boluckalo dolje. I gin. je vidjela manji miom na maternici ali da je smjesten na mjestu gdje ne bi mogao smetati potencijalnoj trudnoci (u tome bas nisam doma pa i sama ne kuzim), ali i da bi mogao proci sa slijedecom M. Eto...kad pocne onda stvarno pocne. A za Mycoplasmu smo MM i ja dobili Ciprobay 10 dana 2x1, a ja uz to idem malo i prirodnim lijekovima - cesnjakom. Nadam se da cemo uspjeti!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni su u bolnici hteli da daju doksiciklin, ali kad sam im rekla da ne mogu zbog dojenja, nisu mi nista dali i otisla sam kuci.
    Posle sam kontaktirala svoju doktorku i ona mi je rekla (preko sms-a) da pijem eritromicin, ali ne i koju dozu i koliko dugo.

Ja pijem 250mg, 4 puta na dan.
    Pocela sam u cetrvrtak, tad je bila kiretaza, a u jednoj kutiji ima tableta dovoljno za 5 dana. Mislim da cu popiti tu kutiju i to je to.

A koliko treba da prodje posle antibiotika da bih mogla da dam briseve na analizu?

Evo jos mi nisu napisali ni otpusno pismo iz bolnice...

Iana27, brzo ce proci ti problemcici, pa onda u nove pobede!
    Ja koliko znam ima puno trudnica sa miomima, a posebo ako je tvoj mali, onda nema razloga za brigu.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iana27... meni se miom pojavio prije cca 3 godine, promjera 13-14 mm. Malo smo ga nadgledali prvu godinu svakih 3 mjeseca i kako nije mijenjao veličinu, gin je rekao da je premali za operativno ga ukloniti, a da se ionako nalazi na mjestu koje ne smeta poencijalnoj trudnoći (smješten je na vanjskoj strani maternice)

Kli Kli, ja sam prije 10 dana bila na kiretaži. Dali su mi 2 kutije Amoxila (sv 8h po 1), to je za nekih 10-11 dana. Krvarenje mi je bilo pa prošlo pa došlo pa prošlo... u svakom slučaju, primijetila sam da svaki put kad malo više radim po kući (posebno kad su mi ruke duže u vodi), ja odmah jako prokrvarim. Smirim se sat-dva i krvarenje se smanji i sutra do pola dana prestane
    Eto, to su moja iskustva, nadam se da će pomoći
    držite se drage moje

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo ja opet krvarim.
    Bile ste u pravu

Sad imam osecaj kao da sam dobila menstruaciju, jer mene posle kiretaze nije nista ni bolelo (preseklo me 3 put ali to je to).
    Sad me boli, bas onako menstrualno.
    Sutra cu da zovem da zakazem pregled, pa cu mozda da pitam za antibiotike (zavisi ko ce da mi se javi).

Kad sam bila u bolnici sa mnom je bila devojka koja ima dva mioma, a jeadn od njih je promera 10cm. Imace operaciju, i rekli su joj da se ne eliminise mogucnost trudnoce posle toga.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kli_kli, obavezno kontaktiraj nekoga za antibiotike, koliko sam ja upoznata, neće ti zaustaviti krvarenje, ali će spriječiti eventualnu upalu, infekciju ili slično.

Iana27, a nijedan problem ne dolazi sam, ali držim fige da se brzo i uspješno riješi!

Lilium, hvala ti na savjetima i riječima utjehe - žao mi je što je tako, ali tvoje iskustvo stvarno pomaže.

Svima šaljem puse !

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pijem ja eritromicin, samo mi nisu rekli koliko dugo.

Lilium, i ti se mnogo zahvaljujem.
    Nisam ni mislila da na Rodi postujem o kiretazi, ali ovaj topic me je otvorio, i olaksao kanalisanje emocija, kao i kontakt sa sopstvenim telom posle ruznog dogadjaja.
    Hvala i tebi i drugim curama!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

iana27, znam kako je kad se cini da je krenula negativna serija - no mora uskoro krenuti i pozitivna! Koncentriraj se sada na istjerivanje bestije a ovo sto je doktorica posumnjala da je miom ne mora biti tocno no ako ti kod slijedeceg pregleda potvrdi miom pitaj za smjestaj i velicinu, puno zena ima i prati svoje miome i oni im ne predstavljaju probleme ni u trudnoci. Imam i ja svoju pricu s miomima, dosta sam ih proucavala, no o tome cemo jednom drugom prilikom. Glavni zakljucak koji sam u vezi mioma izvukla: bitno je imati neku antistres metodu tako da se sva negativna energija izbacuje a ne "zacvoruje" i akumulira u organizmu, kako bi i alternativci i istocnjaci rekli blokade energije su najgore, a kod zena se te blokade vrlo cesto ispoljavaju na stanju jajnika & maternice.

kli_kli, provjeriti ti s dr. sto se tice antibiotika i meni se laicki cini da bi 5 dana preventivno bilo dosta, no bolje da to struka potvrdi
    za briseve - koliko mi se cini poslije prve M, no pitaj na prvom kontrolnom pregledu da li moze i ranije.

Svima velika

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure hvala na lijepim rijecima utjehe. Sada sam totalno okupirana sa istjerivanjem bestije,a za miom se potiho nadam kako ce se povuci - u stvari ja mu govorim sta mora napraviti.
    lilium vezano za ovo sta si napomenula za miom, razmisljam ja o tome vec nekoliko dana pogotovo od kada sam procitala na stranicama Harni slijedece:
    'Energetska medicina smatra kako miomi nastaju kod usmjeravanja životne energije u slijepu ulicu - na poslove ili odnose koje treba prerasti, odnosno predstavljaju kreativnost koja nikada nije realizirana, ili su povezani s unutarnjim sukobom zbog reprodukcije (rađanja) i odnosa. Otuda se savjetuju postupci akupunkture, akupresure i masaže u smislu oslobađanja blokirane energije i pojačanja protoka energije u zdjelici.'

Pa sam nakon toga pocela opasne razgovore sa njim i nadam se da ce me poslusati!

svima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iana27,
    a ja sam prije 5 god. za takve energetske potrebe u svoj svakodnevni zivot uvela jogu. Vjerujem da mi pomaze.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •