ANEMBRIONALNA TRUDNOĆA I KIRETAŽA
Pozdrav svima

najprije možda par riječi o meni, jer se nadam da ću vam se moći pridružiti i u ugodnijim temema od ove jednoga dana.
Imam nešto preko 30 god, sretno udana već 2 godine i sve čemu smo se muž i ja još nadali je dijete.
Nikako nisam mogla zatrudniti, ali smo to nekako pripisivali velikoj želji i stresnom poslu i vjerovali da će doći i taj dan.
Konačno prije 2 tjedna test je pokazao 'plusić'... Suze radosnice su sve govorile

Prije 3 dana prvi ginekološki pregled i prvi veliki šok. Trudnoća 7-8 tjedana, ali 'anembrionalna'. Cijeli nam se svijet srušio. Doktor je rekao da dođem u ponedjeljak na još jedan UZV, ali da ćemo 99 % morati uraditi kiretažu (naravno, isti dan me poslao kod drugog doc. na drugo mišljenje koje je bilo identično).

Plačem i mirim se sa sudbinom koliko mogu i samo molim Boga da ne ostane posljedica za eventualnu drugu trudnoću. Ovo mi je trebala biti prva trudnoća pa mi je sve to zapravo prvi put.

Pročitala sam vaša iskustva i moram reći jako se šokirala nehumanošću osoblja koje su mnoge od vas osjetile na svojoj koži. Posebno sam se zabrinula kada sam vudjela kako to izgleda u Dubrovniku (tu živim).

Željela bih opću anesteziju i zanima me smije li mi doktor to ne pružiti samo tako, bez opravdanog razloga?