Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: ŠTO JE TO DUGI PROTOKOL?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno ŠTO JE TO DUGI PROTOKOL?

Vidim da se to spominje, može li mi please netko reći što je to dugi protokol?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Baš sam maloprije to čitala na temi "opet zid".
    Tamo je rukovi dala odgovor na ovo tvoje pitanje

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    a dugi protokol je za one žene koje hiperreagiraju na stimulaciju-ne znači nužno da ako imaš pcos da ćeš hiperreagirati (ali žene s PCOS su u rizičnoj skupini-može se dogoditi baš suprotno-da loše reagiraš, a to dok ponekad može vidjeti unaprijed, a često tek nakon hiperstimulacije. uostalom pcos je natotalno kompliciran i nema dvije iste žene pa da se lako može znati sve unaprijed-doktori se ravnaju prema onome što se obično može povezati s tim poremećajem, ali puno je nekih "sivih" slučajeva.

i da dugi protokol uključuje kontracepciju, ali prije stimulacije jedan period supresije pa onda stimulacija-po tome je i dobio ime jer dugo traje.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To sam i ja vidila, ali ne razumijem??? Jeli misli na kontracepcijske pilule? :D

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko znam dugi protokol je kad krećeš s pikanjem/šmrkanjem prije M. Kontracepcijske tablete mogu i ne moraju tome prethoditi. Koliko sam čitala u dugom protokolu se obično dobije manji broj stanica.

Evo kako je to bilo kod mene u mom prvom, no izgleda nažalost i ne posljednjem IVF:
    21 dc sam bila na UTZ jajnici su bili čisti tj. nije bilo cista i taj dan sam počela s 0,1 mg Decapeptyla i tako nastavila svaki dan.
    3 dc sam pored Decapeptyla počela primati i po 2 ampule Menopura i tako nastavila do 13 dana kada sam pored ovoga primila i štopericu (10.000 IU Gonasija).
    15 DC bila je punkcija.
    Na UTZ sam išla 21, 7, 9, 11, 12, 13 dc
    E2 sam vadila 3, 7, 9, 11, 13
    Ovom stimulacijom dobili smo 7 stanica, treći dan 5 ih je bilo oplođeno.
    ET sam imala 5 dan od punkcije i vraćene su dvije blastice.

Nažalost nisam dočekala betu.

Moja dr. je rekla da bi me stavila na kontracepciju da ima nekakvih cisti ili kad bih bila tome sklona.

Osobno mi odgovara da nemam preveliki broj stanica jer nažalost Rijeka nema mogućnost krioprezervacije

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj dugi protokol je trajao 3 mjeseca i da,uzimaš kontracepcijske pilule.Imam PCOS.Malo predugo,ali eto ja sam trudna jedino što imam još HS paq moram strogo mirovati.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D Mislim da sam skužila. Cure srce ste, dobro da sam i to danas vidila. Ja imam oba policistična jajnika, ali nikada se nisu stvarale ciste i hormoni su OK! Vjerojatno zbog toga, kako je rekla draga ina33, a i potvrdio dr. A sam imala tako užasnu hiperstimulaciju. Dobro da znam za ovaj dugi protokol pa ako ne uspije sada u lipnju inseminacija u prirodnom ciklusu da ja prije IVF pitam dr. A za taj dugi protokol. Mislim da se nitko neće usuditi stimulirati me nečim??? Ja mislim da o Gonalima mogu samo sanjati i zamišljati ih, ali primati no, no...

Ljubim vas i volim još jednom na odgovoru!!!

Šta ću nova sam i puno, puno, puno toga ne znam, jedno što znam je da se veselim svakoj beturini i novopečenoj trudnici!!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D Mislim da sam skužila. Cure srce ste, dobro da sam i to danas vidila. Ja imam oba policistična jajnika, ali nikada se nisu stvarale ciste i hormoni su OK! Vjerojatno zbog toga, kako je rekla draga ina33, a i potvrdio dr. A sam imala tako užasnu hiperstimulaciju. Dobro da znam za ovaj dugi protokol pa ako ne uspije sada u lipnju inseminacija u prirodnom ciklusu da ja prije IVF pitam dr. A za taj dugi protokol. Mislim da se nitko neće usuditi stimulirati me nečim??? Ja mislim da o Gonalima mogu samo sanjati i zamišljati ih, ali primati no, no...

Ljubim vas i volim, još jednom hvala na odgovoru!!!

Šta ću nova sam i puno, puno, puno toga ne znam, jedno što znam je da se veselim svakoj beturini i novopečenoj trudnici!!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj dugi protokol je trajao od 18.dc. Nisam prije toga koristila kontracepciju, nisam imala cisti, 2.dc mi je izmjeren estradiol i bio je na dnu donje granice. Vjerovatno mi zbog toga nije više ni mjeren. Loše sam odgovorila na stimulaciju - dobili smo samo 5 folikula, od toga 3 JS, samo se jedna oplodila, ET je bio 3.dan, ali betu nisam dočekala - M stigla na dan bete.
    Moja dr je rekla da kod žena mlađih od 38. ide na dugi protokol. Eto, ja toliko znam o dugom protokolu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo kratko - dugi protokol se radi dijelom iz medicinskih razloga, tj. ako se dr iz nekog razloga boji hiperstimulacije ili iz logističkih razloga - vani su klinike opterećene listama čekanja pa je ovako situacija kontroliranija - točno se zna kad će doći M, jajnici se s antibebi smire kojih ciklus dva prije planiranog IVF-a itd. Taj protokol je manje pogodan za tzv. low respondere, tj. npr. žene u 40.-tima koje imaju viši FSH, tj. s tim protokolom treba računat na manji broj dobivenih j. stanica. Meni nije bio toliko drastično manji - VV 13, Maribor 9, ali nekim ženama je bio upola manji broj j. stanica, što opet ništa ne govori o njihovoj kvaliteti itd.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam na dugom protokolu, jer se moj doc. boji loše ili nikakve reackcije na stimulaciju (unatoč tome što bi sada išli na Gonale), i kaže da sa jednim ciklusom antibebi imamo puno veće šanse dobre reakcije na Dexamethason i Gonale koji mi slijede.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možda me to i čeka...hm sam idem prirodno na inseminaciju i prirodno ću na prvi IVF i to baš radi hiperstimulacija. Jeli to cure bolje ili je sve isto samo duže traje?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma najtočnije ti je o svemu razgovarati s doktorom-svaka žena je individua sa svojim posebnim stanjem i problemima.

ako ideš u prirodnjak onda o dugom protokolu niti o stimulaciji nemaš razloga brinuti.

želim ti da ti uspije

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

rvukovi2 bilo bi to lijepo kad bi bilo iz prve, jel da? E, to ćemo vidjeti...

vesna minerva

Početno

Hoce li mi neko objasniti sta znaci stimulacija u prirodnom ciklusu i da li to moze da se radi kada je muski sterilitet u pitanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •