-
Litala, marta
nisam htela da nacinjem novu temu, jer nisam sigurna da li je mozda vec bilo reci o problemu koji me snasao, ali bih vas zamolila za savet
Naime, negde oko drugog meseca moj mali je poceo da ima probleme sa praznjenjem creva - skoro svaki put kad sisa, pocne da se napinje i to toliko jako da se i zacrveni, i sav se istegne, pa i zaplace, skoro da vrisne.
Tako nekoliko puta tokom podoja, i tako svaki cas prekida sisanje, i na kraju nesretnik od tolikog cimanja i vrati ono malo sto je sisao. Kad sam pitala patronaznu, rekla je da bebe imaju neki refleks (zaboravih kako se zove) koji ih tera da prazne creva dok sisaju. Nekad bi se desilo da stvarno i uspe da kaki, tokom podoja ili neposredno posle, ali cesce se desavalo da ne uspe i onda se toliko zaplace i zagrcne, da moram da ga uspravim, i onda dignem ruke od dojenja i on se smiri. To je tako trajalo, ja sam se nervirala, iako je on imao sasvim normalnu stolicu. Najednom je to prestalo pre oko mesec dana, ustalio se na dve stolice dnevno, i to obicno malo nakon podoja, ali ne i za vreme. E, pre par dana, iz cista mira, ponovo taj problem. Ponovo napinjanje, plakanje, bljuckanje. On je ovako raspolozen, ne bih rekla da mu nesto fali, ali vec sa nelagodom cekam svaki podoj, i zao mi ga kako se muci, a narocito brinem jer skoro svaki put povrati sto je sisao, toliko se iscima tokom tog napinjanja. Ja mu radim vezbice - savijanje nogica prema trbuhu i masiram ispod noznih prstica.
Kako da mu pomognem? Sve se nadam da je ovo samo faza, uopste ne znam zasto se taj problem ponovo javio.
Nadam se da cete pogledati ovaj post
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma