Eh, Marta, sve se danas razrešilo - ipak smo otišli do lekara, i mališa ima upalu oba uha... Siromah, već je imao jednu kad je imao samo 7 nedelja, evo sad opet. Čudno, ja sam naučila da se eventualna upala uha proverava pritiskom na jednu tačku iz ušne školjke - on na to nije reagovao ali je sve više plakao, vrlo slabo sisao. Dobio je antibiotike - dr kaže da je to zbog nosića; kod beba je sve to vrlo blizu, pa čim nosić zapušen, odmah pređe na uši. Mnogo mi je žao, brinem se da će mu to preći u hronično. A mi mu svaki čas stavljamo fiziološki rastvor baš da bi nos bio prohodan. Dr me savetovala da mu dajem i na kašičicu mleko, da se ne bi naprezao kod sisanja, a da se zasiti, pa posle da ga stavim na grudi. Iako smo ga dosad ponekad hranili na kašičicu (kad sam ja morala negde otići, svekrva ga ja hranila mojim mlekom), danas ni da čuje. Vrišti, neće nimalo. Onda sam ga ja svako malo stavljala na grudi, pa koliko uspe - uspe. Puno je plakao danas, ali je opet malo i sisao. Još ga napao i neki sekret u oku, pa smo i bris uzimali, i svašta - baš mu ne ide nešto.
Jedva čekam da mu bude bolje, nedostaje mi moj sisavac - šampion.
Tebi hvala na brizi!