Stranica 9 od 9 PrviPrvi ... 789
Pokazuje rezultate 401 do 435 od 435

Tema: imena - vasa i vase djece

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam Gordana, i moje ime mi je cijeli život grozno. Svi, pa čak i mama me zovu Goga. Nemam pojma di je baš to ime mojima palo na pamet. MM se zove Stanko, ime je dobio po svojoj teti koja je naravno Stanka. Naš sin zove se Borna. Još puno prije nego smo ga usvojili, birali smo imena za klince, i jedino je Borna bilo ime koje se sviđalo i MM i meni. Opcija za curicu bila je Rebecca. Ovdje kod mene nema puno Borne, čula sam svega za jednog... To ime nam je baš i nemogu zamisliti da nam se sin drugačije zove.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja samo vidim da jedna forumasica na listi ima i nasih mena, tj. da se netko zove ko ja i da imamo MMeve istog imena 8)

i moram priznat da kad sam birala ime da sam samo hledala kako ga "osjecam" na "trbuhu", nisam ga usporedjivala sa nasim....

tako znam da ona koja su bila u uzem zboru za leu da nece biti za sljedece dijete. to su "njena" imena

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo dugo razmišljali o imenu i ja sam se skroz zagrijala za ime Lukas ( i Patrik i Erik, ali to nam nije išlo uz prezime na K), ali MM me totalno oprao za takav izbor. Njegove prijedloge nneću ni napisati jer su koma (i dan-danas nakon 7 mjeseci mislim da se samo šalio s tim prijedlozima). Na kraju sam ja odlučila da bude Jan , volim kratka imena, a i značenje je divno iako ja nisam vjernik: "Bog je darežljiv" ( a mi smo naše sunce stvarno dugo čekali)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    mene zanima ima li koja NUŠA? Meni je ime preprepredivno.
    Ja bi svoju curicu nazvala Nuša!!! Obozavam to ime! A dodje li nakon Bartula jos koji djecak bit ce Matija/ Andrija/ Toma/ Mikula... Doduse najlipse mi je musko ime Petar, ali s MM radi jedan antipaticni pa je skinut s popisa

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    tako znam da ona koja su bila u uzem zboru za leu da nece biti za sljedece dijete. to su "njena" imena
    Isto i kod nas

Osim Eva - mm-ova neprezaljena baka.
    Meni je ime ok, ali radije ne bih po poznatima. Pa makar i pokojni.

Inace, mm i ja imamo internacionalna imena, htjeli smo i da se djetetovo ime moze izgovoriti po Evropi. I da ne bude precesto. I da ima znacenje.
    Ja predlagala, mm stavljao veto
    Dok se nismo slozili.
    I rodio se mali Viktor

A sad ga zovemo nadimkom koji nema blage veze s imenom
    Sto mogu kad mu pase.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo se brzo složili; ivan i ana , a treće ako bude bit će ...........

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam Maja, MM se zove Ivan. Za prvo dijete muž je birao ime i dao Sara. Za drugo je seka Sara birala. Htjela je da počne isto sa S i da ima 4 slova kao naša imena i tako smo odabrali ime Sven.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dragana mm Adam djeca Nikola i Zvonimir

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mojoj mišici je tata beskompromisno dao ime jer je napravljena tamo. Larisa. Sviđalo mi se pa se nisam bunila. Da je bila dečko bio bi Noel.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

naša srećica je Ivano, a mi smo Marijana i Leonardo

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam Željka, dobila ime po tati, ali ga nikad nisam voljela (ime, ne tatu), MM je Tomislav, a Ivan je eto Ivan
    On je dobio ime po tradiciji iz MMove obitelji-tradiciji za koju ja tvrdim da je izmišljena, jer traje svega tri generacije, a ionako je prekinuta kad njegov brat, a moj šogor nije svog sina nazvao Ivan...
    Ali nisam se bunila jer mi se ime sviđalo-inače mi se sviđa i Jan, a to je u biti isto! Druga imena za sina nisam ni imala, jer je on duuugo bio curica, pa se trebao zvati Lina što su već svi znali-a Lino je ipak malo too čokolinasto (svaka čast Červaru)
    Inače mi se jako sviđa ime Adnan, ali bi me moji RK svekiji strijeljali da tako nazovem dijete Super mi je i David, opet isti razlozi protiv
    Ali drugo dijete još nije u planu, pa dotad, tko zna...
    BTW, pas Hela

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam Sanja, ok mi je moje ime, ne mogu zamisliti da se drugačije zovem...
    sin Erik, mm dao prijedlog, nije mi sjelo, imala sam tri imena puno lijepša
    od Erika, ali Erik je sam izbrao ime, ja ga jednostavno nisam mogla drugačije zvati...
    sad mi je lijepo, Erik Došen, trebao je biti Petar Došen
    ako nam jednom dođe curica zvati će se Iris,
    to ime imam već 8g i mužu se sviđa JAKO...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ja sam Željka i mrzim kad nijedan stranac nezna izgovoriti moje ime, talijani me zovu Đelika tj. kad sam radila za njih doslovno su mi i pisali ime Gelica.
    A ti se predstavi kao Desideria (u prijevodu Zeljka, i zaista postoji kao talijansko ime).

Svaki jezik ima svoja pravila izgovaranja, odnosno citanja odredjenih slova, pa je onda tesko s nekim imenima.

U nasem (talijanskom) vrticu ima sve vise stranih imena: Megan (roditelji odlucili da ga pisu bez 'h'), Taryn, Jennifer, Loureen, Mary, pa moja Erin, itd.
    Uz malo truda, svi ih pravilno izgovaraju.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam isto za Talijane Desideria, ali niti oni nisu svi čuli za to ime...
    "Comeeeeeeeeeeeeee???????? Desiderio?????????hi hih hi"

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    "Comeeeeeeeeeeeeee???????? Desiderio?????????hi hih hi"
    Ovdje je sasvim uobicajeno, poznajem ih nekoliko.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A Elly, gdje si ti u Italiji?
    Moj prijatelj iz Bologne znao za ime, ali pak u Padovi me blijedo gledali

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    A Elly, gdje si ti u Italiji?
    Moj prijatelj iz Bologne znao za ime, ali pak u Padovi me blijedo gledali
    Friuli
    Desiderio (vise njih) koje poznajem su iz Toskane (Pisa), Napulja, Sardinije, Friulia (Udine)...

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo Marija (Mara) i Ante, a naš štrumpf Roko.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo "radili" Adrianu(Ady)- tako se zove jedna naša frendica. Simon je trebao biti Filip,oko njega smo se premišljali (ja sam htijela Neo), pa smo se dogovorili da seka odluči a kak je par puta čula ime Simon na tvu njega je izabrala (malo je mm imao prste u tome). Sve u svemu trenutno svi zadovoljni. Bilo nam je bitno da kad zovnem djete u parku da mi se ne odazove njih 5,tj. da ime bude rijetko.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Penny Lane prvotno napisa
    Ja bi svoju curicu nazvala Nuša!!! :
    mene podsjeća na Prosjake i sinove i
    Nušo, dušo, silo nečista

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj KORNY prvotno napisa
    . Bilo nam je bitno da kad zovnem djete u parku da mi se ne odazove njih 5,tj. da ime bude rijetko.
    e da ovo imaš pravo, ali treba nači neko neobično ime a da se sviđa objema stranama.
    A to je kod nas nemoguča misija.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi samo se odlučili na ime Vita (lat. život) zbog toga jer sam na početku trudnoće imala nekih zdravstvenih problema i nismo znala dal će bebica ostati s nama, no ona je ipak kao pravi borac izabrala živjeti, eto zato Vita...MM i ja smo se odmah složili oko imena

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj Penny Lane prvotno napisa
    Ja bi svoju curicu nazvala Nuša!!! :
    mene podsjeća na Prosjake i sinove i
    Nušo, dušo, silo nečista
    Sviđa mi se, ali to je varijanta imena ANA (Anuška, Nuša). Podsjeća me na jednu osobu koja mi je bila draga.

Da dajem ime djetetu, vjerojatno bih je upisala kao Anu, a doma bi je zvali Nuša. No, nismo imali prilike upotrijebiti izbor za ženska imena, kad imamo samo dečke !

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Citiraj KORNY prvotno napisa
    . Bilo nam je bitno da kad zovnem djete u parku da mi se ne odazove njih 5,tj. da ime bude rijetko.
    e da ovo imaš pravo, ali treba nači neko neobično ime a da se sviđa objema stranama.
    A to je kod nas nemoguča misija.
    Moj stariji - Leon - ima ime na koji se danas odaziva njih 5 u parku, ali mlađi ima ime koje nije tako često - on je Emil. Da li su djeca zadovoljna sa svojim imenima ili ne, vidjet će se kad dođu u pubertet (sjećam se ja jako dobro kako sam si birala "alternativno" ime u dobi od nekih 13-14 godina. Sad mi je moje ima baš dobro, ali to nije stvar imena nego identiteta. S vremenom čovjek prestane razmišljati o tome, ime postane dio njega i gotovo... Nadam se da će tako i moji sinovi...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo se odlučili za ime LUCIJA ako bude curica a za dečka STJEPAN(to je izbor mog M) njemu se više sviđaju naša domača imena!!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam Lana, a Gita je bila Gita od pochetka. ja sam rekla bit che Gita - na Hindu znachi pjesma. u pochetku trudnoche su me mnogi uvjeravali da che bit dechko (ful chudno ali doslovno je samo jedna osoba rekla da che bit cura - moja astrologinja, dok me masa ljudi doslovno uvjeravala da nosim dechka a kad sam pitala zake odgovori su bili: visoko nosish, tak se ponashaju zhene koje dechke nose, trbuh ti je na van, imam osjechaj.....) uglavnom mushko ime nikad nisam ni imala. MM je u pochetku rekao da mu nije bash neko ime pa sam ja rekla da daprijedlog ali kako smo joj se od pochetka obrachali sa Gita tako se to primilo i ostalo.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Imena vaša i vše djece

Olja je skraćeno od Olga,što znači zdrava!Sviđalo nam se ime i značenje, ja isto imam lj u imenu, a imamo ga i u prezimenu.

"Što ružom nazivamo slatko bi mirisalo i drugim imenom!"

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Gita
    Igor (MD)
    Iva (ja)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni su predivna imena Chiara,Laura,Aurora
    za dečke:Emanuel(ja sam Manuela),aNTE,KRISTIJAN.

Imamo 2 curice:Kristina i Sanela
    tako je došlo.
    jako su mi imena bila bitna,ali sam shvatila da su mi djeca bitnija od samoga imena.

samo da su one meni žive i zdrave...... :D :D

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam zenska muskog imena. ne zelim ga napisati, na otocima i jugu se poneka zena tako zove, ali u mom kraju niti jedna. tako da imam izvod iz maticne knjige rodjenih da sam musko (prvih 16. godina su me vodili ko musko), a u svakom hotelu na sluzbenim putovanjima bi me smjestili u musku sobu.....

jedva sam cekala punoljetnost da ga promjenim, ali nisam, navikla sam se...

djece nemam, ali sin ce sigurno biti anton... cura ema ili hana....

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tomislav
    Iva
    Andrija
    čekamo Šimuna

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kada smo se MM i ja tek upoznali,pozovem ja njega telefonom i javi se njegova mama-kaze-nije ti on tu,otisao je kod Milentija...
    -Milentija :shock: ....Boooozeeee,kakav li je to on tip kada se druzi s nekakvim Milentijem :?
    Tek ono,Milentije mu brat rodjeni
    A kada se Milentije rodio,dali su mu ime Goran.Ali,sveki je s njim bila u bolnici 3 meseca zbog silnih komplikacija,i za to vreme deda sveki ode i prijavi malog u opstinu pod imenom svoga pokojnoga oca-Milentije.
    Baba sveki bila ocajna i besna,ali nije se imalo kud.Tako da su sina zvali Goran do osnovne skole,gde je prvoga dana uciteljica prozivala decu redom,ali nije prozvala nikakvog Gorana....i tako je mali saznao kako se zove... kakav uzas.
    No,kasnije se navikao na svoje ime i zaista je divan covek,iako i dalje ne znam nikoga ko se tako zove.
    I ja sam se navikla.I ne mislim da je MM cudak jer ima brata Milentija
    Salu na stranu,ukuse sto se imena tice redovno formiramo na osnovu poznavanja neke osobe.
    Tako je nama dosao red odabrati ime za sina prvenca...
    Ja sam zelela da bude Relja-il' da crknem to mi je bilo diiivno ime za decka.
    Ali,MM rece-"samo preko mene mrtvog"
    Imao je nekog Relju na poslu s kojim nikako nije mogao,cak je bilo i batina u pokusaju.I osta meni neispunjena zelja....
    Drugo je bilo Rastko,ali smo se sporazumno slozili da ce mali nauciti da izgovori svoje ime oko polaska u skolu,a do tada ce biti Ratko,Rajko,Rako,Rasko....
    Tada je pocelo licitiranje....Todor,Sava,Ilija....meni sve gore od goreg...
    Todor-Tosha :/ nosha
    Sava...hm..
    Ilija-moj otac je imao nekog gadnog debelog glavatog kolegu...
    I rece neko Ognjen,MM-u oko zaiskri-i bi Ognjen
    Nedugo zatim drugo musko,ja odabrala Damjan
    poznajem jednog celog Damjana i bio je tako sladak decko u osnovnoj
    Ognjen i Damjan-slaze se
    I 10-tak godina kasnije-cura
    Ja htela Irina(il' da crknem-ponovo)
    Mm stavio veto iz odma'-jes,ko Irina Rodnjina i Sergej Zajcev(klizaci iz ex SSSR-a)
    I opet nastade licitacija...
    No,sad nas ima 4 koji licitiraju...
    Sofija...Simona...Ksenija...Lidija...
    Tome su mastovita deca dodavala i imena junakinja iz crtanih-Unikornija...Stelita....uhuhuh
    I rodila se Iva
    Zasto??
    Paaaa,niko do nas ne poznaje nijednu Ivu to je jedino ime protiv kojega nijedno od nas nije imalo prigovora....
    A ima citava knjiga divnih zenskih imena...
    No,navikli smo se,i Iva je predivno ime za malu plavu curicu,bas joj stoji,ljubi je majka
    Inace,ja imam 2 kabasta imena-Katarina Regina,dobila sam ih usled kompromisa mojih roditelja sa svojim dotadasnjih zivotima(duga prica)i od rodjenja se patim s papirologijom.
    Da ne pominjem da sam svom prezimenu dodala i muzevo,pa sad imam i 2 prezimena,znate li neku slicnu ludu a da nije Meksikanka?
    MM je Vladan
    Decica makar imaju po samo jedno obicno ime...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

KayaR, bas ti je dobra prica..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    He-he, mene nitko nije mogao poštedjeti objašnjavanja - prezimena! U školi i na faksu uvijek je moje prezime bilo s najviše tipfelera. A obično ga moram slovkati da ga ispravno napišu.
    I onda, umjesto da ga promijenim udajom, ja sam si prišila još i muževo prezime, da bude još dulje i kompliciranije
    Dakle, kod mene nema "What did you say", nego "Kakoooo?!?"
    identicna situacija i kod mene...
    imam strano prezime, vrlo neuobicajeno, sa slovom y, i uuuuvjek ga moram slovkati da ga ispravno napisu, takoder, umjesto da udajom maknem prezime - ne, nakeljila sam JOS i duuugacko muzevo, tako da bude jos kompliciranije

MM je Ivica, iako ga svi zovu Ivan ili Ifča (prigorec ) a ja sam Ines..(pjesmu "nedaj se Ines" sam cula 2 miljona puta i vec mi se kosa dize cim neko otvori usta,jer znam kaj ce krenut zavijat)...
    nas dvoje obicna imena, a za dijete smo htjeli nesto neobicno, neko ime koje nas nece podsjetiti na niti jednu osobu iz nasih zivota kad ga izgovorimo...i onda je MM malo istrazivao i predlozio ime Leilani, koje potjece s Hawaiija, i ima znacenje - Nebeski Cvijet...sto nasa curica i jest

i tako nasa mala Leilani ime vrlo neobicno ime, dva prezimena od kojeg je jedno dugacko a drugo strano kojeg se mora slovkati :zviz u celo: lol
    -i da...vec smo poceli dobivati komentare za djetetovo ime:
    1. "aaaaaa LEEEJLA!! kako ljepo ime!!! " :shock: :shock: :shock:
    2. kak? LeJlana?? ne? Lelana? Lela? de ponovite?! kako molim?
    3. ha? :?
    4. a sta je tu ime a sta prezime????

mala kad naraste nek si skida jedno prezime i mjenja ime ak joj bude smetalo ili bude komplicirano...nema neda..
    ak ne, opet nema beda

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cijelu mladost sam imala muško ime u pripremi,Renato.
    Sviđalo mi se od malena.
    A ono MM Renato(a njemu se oduvijek sviđalo-Nataša,po nekoj maloj u dijetinjstvu )
    A kada sam zatrudnjela svi favoriti su pali u vodu-tako da Damian nije imao mjesec dana ime-zvali smo ga miš
    Svaka dva dana zove moja mama(iz dr.grada)-čuj kako se mali zove,svi pitaju?Pa MIŠ!
    Ja htjedoh Noa-MM niti čuti.
    Uopće ne znam kako smo došli do Damian.
    Kod Hanne je bilo previranje između Hanna i Zara.
    Samo je MM u zadnji tren odlučio Hanni dodati Maria,u čast punici.
    Ona je Anna Maria-to će mu pamtiti do kraja života.

Stranica 9 od 9 PrviPrvi ... 789

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •