Citiraj tanja_b prvotno napisa
He-he, mene nitko nije mogao poštedjeti objašnjavanja - prezimena! U školi i na faksu uvijek je moje prezime bilo s najviše tipfelera. A obično ga moram slovkati da ga ispravno napišu.
I onda, umjesto da ga promijenim udajom, ja sam si prišila još i muževo prezime, da bude još dulje i kompliciranije
Dakle, kod mene nema "What did you say", nego "Kakoooo?!?"
identicna situacija i kod mene...
imam strano prezime, vrlo neuobicajeno, sa slovom y, i uuuuvjek ga moram slovkati da ga ispravno napisu, takoder, umjesto da udajom maknem prezime - ne, nakeljila sam JOS i duuugacko muzevo, tako da bude jos kompliciranije

MM je Ivica, iako ga svi zovu Ivan ili Ifča (prigorec ) a ja sam Ines..(pjesmu "nedaj se Ines" sam cula 2 miljona puta i vec mi se kosa dize cim neko otvori usta,jer znam kaj ce krenut zavijat)...
nas dvoje obicna imena, a za dijete smo htjeli nesto neobicno, neko ime koje nas nece podsjetiti na niti jednu osobu iz nasih zivota kad ga izgovorimo...i onda je MM malo istrazivao i predlozio ime Leilani, koje potjece s Hawaiija, i ima znacenje - Nebeski Cvijet...sto nasa curica i jest

i tako nasa mala Leilani ime vrlo neobicno ime, dva prezimena od kojeg je jedno dugacko a drugo strano kojeg se mora slovkati :zviz u celo: lol
-i da...vec smo poceli dobivati komentare za djetetovo ime:
1. "aaaaaa LEEEJLA!! kako ljepo ime!!! " :shock: :shock: :shock:
2. kak? LeJlana?? ne? Lelana? Lela? de ponovite?! kako molim?
3. ha? :?
4. a sta je tu ime a sta prezime????

mala kad naraste nek si skida jedno prezime i mjenja ime ak joj bude smetalo ili bude komplicirano...nema neda..
ak ne, opet nema beda