Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 435

Tema: imena - vasa i vase djece

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zrinka i to ime je bilo jako rijetko u mom kraju(i uvijek mu se davalo politicko znacenje :/ ), tek kad sam dosla na faks u zg shvatila sam koliko nas ima ...ali oduvijek sam voljela svoje ime...

kad je mislav trebao roditi meni se svidjalo ime maks, ali ie mm preldozio mislav, pa smo se malo natezali i rekla sam ma smislit cu ja neko ime koje ce se oboma svidjeti medjutim, nisam, i ostalo je mislav...da je bio zensko zvao bi se lucija...
    kad sam ostala s jelenom trudna, nekako nam je oboma palo na pamet jelena, ako bude zensko....slaze se sa mislav, slaze se s prezimenom, vjencali smo se u solinu gdje je i bila kraljica jelena i nekako mi je to ime 'mocno'.....

jako volim ta njihova imena....i mislav mi je nedavno rekao super da ste me nnazvali mislav, ne bi volio da se zovem maks kako si ti htjela

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam Aleksandra i nisam voljela svoje ime, bilo mi je glomazno, nezgrapno, pa još uz dugačko slavensko prezime, 3 dana bi mi trebalo da se potpišem.
    Poslije sam ga zavoljela, sad ne dam da ga skraćuju, da me zovu Sandra, ja sam Aleksandra.
    Od kad sam počela o tome razmišljati željela sam kćer, a mislila sam da ću imati sina i da će se zvati Marko. Ni jedno drugo ime nije dolazilo u obzir.
    Drugi sin bi se zvao Aleksandar (kad sam zavoljela svoje ime postala sam narcis)
    MM je Milan, i to mi je lijepo ime, starinsko, domaće (mada mu ne paše uz narav )
    Od početka trudnoće su mi rekli da je dečko, ali je Marko pao u vodu jer je MM Marković, i to mi nikako nije išlo
    Ostalo je Aleksandar, a u igri su bili i Ivan, Nikola, Damjan, Danilo.
    I u 32. tjednu su mi rekli da je cura.
    Vrtila sam Jelenu (ali to je mamina kolegica s posla, jako zločesta), Anu, Karlu (MM nije dao, da mu je nekako grubo), MM je htio Katju, meni se nije sviđalo.
    Mislila sam kad rodim i kad vidim dijete onda će mi ime samo zasvjetliti.
    Ništa.
    Prošao je dan, dva, tjedan, dva, ništa.
    Svi pitaju kako se zove, ja nemam pojma.
    Kako god je pokušam nazvati ne paše mi, mislim da sam izvrtila sva imena.
    I onda se pojavila Vanja, otkud neznamo ni MM ni ja.
    Tko je to predložio, odakle je izvukao nemamo pojma.
    Ja sam znala da je skraćenica od Ivan, a onda sam pronašla da je značenje "Bog je milostiv" i znala sam da je to to.
    Dugo smo je čekali i Bog nam je stvarno bio milostiv kad nas je obdario krasnom zdravom djevojčicom (ove dane to mantram da ne izgubim živce do kraja jer je u nemogućoj prkosnoj fazi).
    Sve drugo o imenu Vanja je tatek napisao.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moje ime je Višnja (i mrzila sam ga od ranog djetinjstva jer sam bila jedina s tim imenom u vrtiću, školi itd.) a tak su se zvale jedino neke starije gospođe (što sam sad skoro ja pa se privikla) a onda sam odlučila da ću djeci dati imena tako da ne budu posebna pa se rodila DORA (rekoše starinsko) ali meni je prekrasno, a poslije nje MATEA prema Dorinom izboru i tako su njih dvije.
    A Dora me sad zove mama Višanja, a tata nam je Davor a zovemo ga DADo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam Nina a mm se zove Vibor a svi ga zovu Viba(ja ga zovem medo ) Za sincica je mm odabrao ime,kaze da mu Bruno zvuci mocno.U pocetku mi se nije bas svidalo ali sad ne mogu zamislit da se zove drugacije.Ako drugo bude curica ja sam izabrala ime Tara

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo prvoj htjeli dati ima po mojoj (sada) pokojnoj mami - Nada, ali se ona oko tog nije složila jer da će, možda) maloj biti krivo kad bude starija pa smo preokrelnuli slogove i ispala je Dana . Za drugo nosmo bili sigurno što je pa je ime za dečka bilo Alex, a za curicu nisma htjel ni čut za bilo koje drugo ime osim Irinea, tako da sam imamo Danu i Irineu . MM kaže da sad moramo utrošiti i ono treće ime jer da ide i na curicu i na dečka Ne bu od toga niš!
    Ja sam Kristijana, ali me često ljudi preimenuju u Kristina jer su lijeni čitati do kraja ili prečuju ono 'ja' u sredini. U inozemstvu nisam nikad imala problem sa imenom, Njemačka je puna Cristiana, pa Cristian Amanpour sa CNN ... 8) MM je Saša, tako da smo svi internacionalno osvješteni Nisam htjela djeci davati naša izvorna imena oko kojih stranci lome jezik i svakako ih tumače. Živjela sam dugo dugo vani u različitim zemljama pa mi se smučilo što ljudi naprave od nekog imena A ni u mojoj familiji nema nijednog pravog hrvatskog imena (bake, djedovi, tetke...).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja znam bracni par koji se zovu Ivica i Marica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam Ivana,što je bilo nečesto u mojoj sredini(od svih 4 razreda je bila jedina),ali kad sam došla na faks u zg u jednom sam se trenutku našla da se družim sa još tri Ivane istovremeno, a na katu u domu je doslovno svaka druga soba imala po jednu Ivanu.Eh,sad sam se vratila pa sam opet rijeđa biljka...
    Moj muž je Dejan,a Mara smo definirali tek zadnji mjesec trudnoće.nikako se nać,MM je inzistirao na svojim (nelošim)prijedlozima:Gabriel,Dominik,Patrik...Ja sam htjela slavenska,većinom ruska Andrej,Sergej,Vanja,Aleksej...Ni čut
    Zaključili smo da je kriterij-naše,kratko,bez č,ć š ž đ(meni nije to smetalo,jer ionako ima u prezimenu to ć).I knjigu bili posudili...Onda sam tamo iskopala Maroje,al MMu smetalo to -oje..pa postade Maro

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lipo ime. I moj se zove tako, samo u izvornom obliku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A ovdje svi misle da sam ga izmislila, nitko nije čuo za njega.Svi se čude.Kako?Mario?Marko?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na putu do rodilišta - prvi put ; čvrsta odluka je tu; dečko Igor, curica Patricija i to je to. Kada sam rodila curicu , došao tata i kaže TEA , ja u čudu ali ajde dobro dogovor je dogovor i moje je da se složim (Tea mi je bilo bolje ha-ha). Za četiri godine ja ponovno u rodilište ali tada smo znali da je dečko i naravno ja biram ime. Ostalo je i dalje Igor, ali u rodilištu mi je nešto "puklo" u glavi i iz rodilišta je izašao DORIJAN. Kada bih rodila treće dijete pitam se dali bi možda bila Patricija ili Igor...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Makili prvotno napisa
    A ovdje svi misle da sam ga izmislila, nitko nije čuo za njega.Svi se čude.Kako?Mario?Marko?
    U Dubrovniku ih ima koliko hoćeš. To je skraćenica od Maroje (ali meni je Maro draže).

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja sam Kaća i uvijek se svi čude kakvo je to ime 8)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    U Dubrovniku ih ima koliko hoćeš. To je skraćenica od Maroje (ali meni je Maro draže).
    I jedno i drugo dolazi od Marin.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    A ja sam Kaća i uvijek se svi čude kakvo je to ime 8)
    A ovdje Kaća koliko hoćeš! Od milja za Katarine i Katije.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam iz Splita
    ...I nije od milja,već pravo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Ma zato svi koji skuže odmah pitaju jel mi muž iz Dubrovnika(jer su čuli da nije odavde).A nije...Sviđa se meni i Luko,ali sad bi pretjerali ...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zvala bi se demian. to mi je jedino baš lijepo muško ime kojeg se mogu sjetit, ima neku snagu.
    mene to ime podsjeca na onaj film "omen" :/

iridana, poznam sestre koje se zovu nada i dana. kad se radjala dana bilo je potrebno navesti i ime djecaka (bolnica zahtjevala), znalo se da ce biti curica (amnio), al propisi zahtjevali da se upise i ime za djecaka u formular, pa (pomalo iznervirani) ljudi naveli za djecaka ime nenad.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja jako volim svoje ime. dala mi ga je moja draga seka.
    ono nije egzoticno niti posebno drukcije, ali je zapravo prilicno rijetko. bila sam jedina u osnovnoj skoli, u miocu nas je u cijeloj generaciji bilo samo dvije.
    i na cijelom faksu opet samo dvije.

bez obzira sto ja jako volim imena kaja, asja, neva, orsat, maro, stribor, vibor, za kcer smo htjeli neko ime s kojim se ni na hrvatskom ni na njemackom nece lomiti jezici. u principu nije egzoticno, ali je opet prilicno rijetko, osim sto curka u hrvatskoj odusevljeno pokazuje svoje ime na benzinskim pumpama.

(ta nam asocijacija, kad smo se odlucili na ime uopce nije padala na pamet )

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam uvijek imala rijetko ime (dok unazad par godina nije ušlo u modu)- Hana. MM je Miro. Kad smo razgovarali o imenima znali smo da želimo kratko i jednostavno ime.
    Kad sam mužu rekla: A Maša?, rekao je da nema šanse, ne sviđa mu se. Tad još nismo znali spol, pa je bilo lako. Kad smo saznali da će biti curica ja opet: A Maša? i onda se složio.

Meni se stvarno sviđaju kratka imena: Maja, Dina, Luka (za curu), Saša (cura), Vanja (dečko), Pavo, Roko....tako da ćemo vidjeti kad budemo birali za drugo dijete.

mama_jos_malo ja sam mislila da ste ti i TM ljubitelji Plavog orkestra pa da ste zato dali ime Kaja

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

je opet prilicno rijetko, osim sto curka u hrvatskoj odusevljeno pokazuje svoje ime na benzinskim pumpama
    tifona?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    je opet prilicno rijetko, osim sto curka u hrvatskoj odusevljeno pokazuje svoje ime na benzinskim pumpama
    tifona?

e sad ga pretjera.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno O,imena!

Kad se mi troje predstavimo...
    Dobro,ona se još ne predstavlja sama - ima 8 mj.i 2 dana.
    Ali,kad se eto predstavimo - to je odmah tema za početak razgovora
    Meni je važno da ime ima značenje (po onoj latinskoj:"Nomen est omen" tj."Ime je znak").
    Naša imena (bravo za naše roditelje :D ) imaju značenje, čak i prejako
    Kad si,po imenu,"Božji dar" ili "mudri zaštitnik" ili "Zemlja pjesme", treba to moći "nositi"
    To su,naime,opisno,naša prava pravcata imena. (Kao da ima "krivih"!)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam Kristina, a MM Drasko. Prije 4-5 godina, dok jos nisam ni razmisljala o potomstvu, sanjala sam kako sam rodila predivnu tamnokosu djevojcicu, i zvala se Adriana. San je bio toliko ziv i toliko me ispunio, osjecala sam se presretno. Kad sam se probudila i shvatila da je sve bio samo san, osjecala sam neopisivu prazninu i tugu. Od toga dana sam shvatila da zelim dijete, da zelim svoju Adrianu! I dobili smo nasu tamnokosu curicu nakon 3 duuuuuugeeee godine (vise nije tamnokosa, ali interesantno kada sam ju u trudnoci sanjala, izgledala je upravo kako izgleda sada)
    O tom imenu nikada ranije nisam razmisljala, jednostavno mi je doslo u snu, pa sam rekla MM-u da ako ikada dobijemo curicu, zvati ce se Adriana.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Barakuda, bas divna neobicna prica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MM je Ivica, ja Snježana. Ime sam dobila po mami jer je porod bio jako tezak i otac je rekao da ako prezivimo da cu se zvati po njoj. Trebala sam biti Ana, pa me neki tako i danas zovu. Muz je jos jedan u nizu Ivica u obitelji. Za Tvrtka se nikako nismo mogli odluciti, zezali smo se s tim imenom dok sam jos bila trudna, ali na kraju mu paše. Zovemo ga Prkić Za curicu smo imali hrpu ideja. Iako bi vjerojatno bila Lorna- po zeni od Mel Gibsona u smrtonosmnom oruzju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno imena

Svoje ime nikad nisam voljela, ne volim ni danas...
    MM je Branko (po svojoj mami, grrr!)

Ali su mi imena djece prekrasna. Ja sam odabrala za Marka , Marko za Mateja , a Matej za Miu (trebala je biti Marina, ali smo ga malo promjenili).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Eci prvotno napisa
    Ja sam isto ko mala bila žalosna što nemam neko obično ime.
    Sto ljudi, sto ćudi. Ja sam cijeli život isfrustrirana što sam uvijek bila jedna od pet Martina u razredu, društvu... Moja frustracija običnim imenom vidljiva je u potpisu.
    kod mene je bilo upravo suprotno, (ajme kako to sad glupo zvuci) ja sam imala uvijek originalno ime, svi ostali su bili po dvoje istoimenjaka.(jos pogotovo me bediralo kaj mi je sestra Maja, ime koje ima svaka druga osoba)
    Ja sam Jana, MM je Vedran, a kcer Tara,bila je teska odluka za ime. Ja sam silno htjela da bude Bela ili cak Azra. i na kraju je ispala Tara

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam Sabina, posto u nasoj obitelji svi nekako prerano rađamo...ja sam se rodila puuunooo prerano, jakooo mala (jedva 1090g)...moji su mi dali ratnicko ime...posto je Sabina ime taljanske pokrajine, a narod sabini (suprotno ovdasnjem vjerovanje da je to muslimansko ime)..sabinke su bile zene koje su iskodile pobjedu kad su ih rimljani otelji prije neg su muski sabini dojahali na bojiste ...pa valjda mi to nadjenuli kao amulet da se poslije poroda ipak izborim za zivot...

..ja sam rodila u 32 tjednu..pa je moja kcer Tjaša...neznam zasto...nisam bila spremna jos roditi, nisam imala ime...a to mi je palo napamet cim sam je vidjela...ni danas neznam zasto, posto nikad prije nisam nikoga upoznala sa tim imenom..

..sad sam se vec pripremila, ako bude decko bit ce Marko...ako bude curetak Lili...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj realna prvotno napisa
    ja sam Sabina, posto u nasoj obitelji svi nekako prerano rađamo...ja sam se rodila puuunooo prerano, jakooo mala (jedva 1090g)...moji su mi dali ratnicko ime...posto je Sabina ime taljanske pokrajine, a narod sabini (suprotno ovdasnjem vjerovanje da je to muslimansko ime)..sabinke su bile zene koje su iskodile pobjedu kad su ih rimljani otelji prije neg su muski sabini dojahali na bojiste ...pa valjda mi to nadjenuli kao amulet da se poslije poroda ipak izborim za zivot...

..ja sam rodila u 32 tjednu..pa je moja kcer Tjaša...neznam zasto...nisam bila spremna jos roditi, nisam imala ime...a to mi je palo napamet cim sam je vidjela...ni danas neznam zasto, posto nikad prije nisam nikoga upoznala sa tim imenom..

..sad sam se vec pripremila, ako bude decko bit ce Marko...ako bude curetak Lili...
    Tjaša i Lili mi je presladak odabir

mi smo uz Nilu razmišljali i o imenima poput Thalia, Rubra, (dečko htio i Malinda ), Tara, Nigra, Shanti, Goa....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    mi smo uz Nilu razmišljali i o imenima poput Thalia, Rubra, (dečko htio i Malinda ), Tara, Nigra, Shanti, Goa....
    nemoj mi sad to...
    a rat nastao zbog Pume!
    I sad ispade da Puma nije ni bila opcija

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ta legenda o Sabinjankama je meni jedna od najdražih priča....jer pokazuje snagu žena.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MM je Renato, a ja sam Jasminka. Dobila sam ga po mojoj teti. Do iza puberteta ga nisam voljela, jer su me proganjali sa Minkom iz Top liste nadrealista, a sada sam čak i ponosna na njega. Moja djevojčica se zove Katja (odlučila sam se za neko kraće ime čisto iz razloga što mi je moje ime uz djevojačko prezime - 15 slova - trošilo jako puno vremena kod ispunjavanja dokumenata ili ispita na faksu), a ako iduće bude cura bit će Tena - radi moje Slavonije, a dečko hm .. još ima vremena.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj abonjeko prvotno napisa
    nemoj mi sad to...
    a rat nastao zbog Pume!
    I sad ispade da Puma nije ni bila opcija
    ma apricot , nisam htjela projicirati novi teren za "rat"...namjerno ne spomenuh cijeli svoj ZOO koji je bio isključivo moja ekstremna opcija...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa
    Neven je trebao biti Filip, ali su nas svi od toga odgovarali pa sam ja u kalendaru pronašla Neven a MM se složio. To nam je super ime, ali nismo ni znali kaj bu se desilo, kako je MM Nenad sad ih svi miješaju . ?ak se i on sam ponekad zabuni.
    MM1 se zvao Neven, a doma su ga svi zvali Neno. :? Ja imam duga?ko ime, ne pre?esto, a niti jako egzoti?no. Nikada mi se nije svi?alo, najviše zbog toga što je duga?ko, pa sam uvijek u komunikaciji upotrebljavala nadimak. Imenom su me po?eli zvati tek na poslu. Tako da je moj uvjet za dje?ja imena bilo da budu kratka, najviše 2 sloga, i da nemaju kva?ica.
    Kada sam nosila sina, do ro?enja nismo znali spol, pa smo morali smisliti 2 imena. Gea je prihva?ena odmah, a kako mi je palo na pamet ne znam. Onda je to bilo jako rijetko i ?udno ime.
    Od puberteta sam mislila da ?e mi se sin zvati Davor, ali moj bivši se tako zvao, pa je ime otpalo. Želja mi je bila i Vid, po zaštitniku Rijeke, ali je to ime popljuvano od svih koju su ga ?uli tako da je na putu do rodilišta MM predložio da se zove Leo (iako je ranije osuo drlje i kamenje po tom imenu) i tako i bi. Nerviralo me na po?etku što su svi pitalo od ?ega je Leo kratica. Sada ga uglavnom zovu po prezimenu, a on je zadovoljan i imenom i nadimcima.
    Kada sam pokušavala ostati trudna s MM2 jednostavno sam se uhvatila kako razmišljam o toj budu?oj bebi kao curici Gei. Njemu se ime svi?alo, pa opet nije bilo diskusije o tome. Za muško ime nitko nije imao niti jedan iole prihvatljiv prijedlog. Sre?om, pa smo brzo saznali spol i poštedili se muke biranja muškog imena. Ina?e, MM2 je Davor, pa ipak imam jednoga u ku?i.

Kada ?itam vaše pri?e fali mi malo natezanja, uvjeravanja, prijetnji i ucjena oko biranja imena. Kod mene je sve išlo (pre)mirno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad citam ovo... shvatim da se ne odlucujem za drugo dijete jer nema imena koje bi mi se uklopilo uz Orku... :/

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A ja mislila da je Orka forumsko ime za k?er. Ja svoju zovem Orkica jer se glasa kao kit kada pokušava podrignuti.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    A ja mislila da je Orka forumsko ime za k?er. Ja svoju zovem Orkica jer se glasa kao kit kada pokušava podrignuti.
    sad kad te Apricot metlom pocisti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je Orka posebno i snazno ime.

Drugo ime i ne treba pasati uz njega,cak suprotno,mislim da bi trebalo biti isto tako posebno i svoje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam moderator ovog pdf-a

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Drugo ime i ne treba pasati uz njega,cak suprotno,mislim da bi trebalo biti isto tako posebno i svoje.
    pa daj mi na?i neko takvo. ja ne uspijevam...
    ?im ga prona?em... zna se...

(mislila sam da paše po snazi i posebnosti, ne da se reimuje ili takvo što)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Igar,San,Dar,Sergej(nije neobi?no ali paše)

Divna,Marcela, Aleksandra, Indija,Vjera,Domenika(za mene sve snažna i posebna imena)

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Artur, Evan, Devon, Teo, Ben, Nolan, Soren za muska imena, a za zenska Ira, Bela, Anika, Riana, a neki dan sam srela mamu sa curicom koja se zove Kalin...

apricot, ima toliko imena, i mislim da ima dovoljno vremena (9 mjeseci)da izaberesh ono pravo!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Igar,San,Dar,Sergej(nije neobi?no ali paše)

Divna,Marcela, Aleksandra, Indija,Vjera,Domenika(za mene sve snažna i posebna imena)
    E pa, Sergej bas pase uz Orku!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao likovi iz neke ruske bajke.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj, dosta o meni!

kada razmišljam o imenima, svakako gledam da paše uz prezime.
    tako bi i kod imena drugog djeteta razmišljala da paše uz naša tri postojeća, kao i uz prezime.
    i uvjet bi bio da bude naše.
    ja sam jedna od onih koji vole imena s "prošlošću", odnosno, volim ponavljati imena iz prošlih generacija svoje obitelji.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

aj, dosta o meni!

kada razmišljam o imenima, svakako gledam da paše uz prezime.
    tako bi i kod imena drugog djeteta razmišljala da paše uz naša tri postojeća, kao i uz prezime.
    i uvjet bi bio da bude naše.
    ja sam jedna od onih koji vole imena s "prošlošću", odnosno, volim ponavljati imena iz prošlih generacija svoje obitelji.
    Orka i Rebel.....mmmmmm (dva snažna R)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eh kad se sjetim da sam se htjela zvati Suzana

Inače zovem se Ines i naravno nisam volila svoje ime kao mala a ni sad mi nešto ne šteka ali ok, šta je tu je Zato sam uvijek volila svoje prezime Marion Imam ga i sad
    MM je Vlatko Katastrofa

A curica je Zara Trebala je biti Tara, u Budizmu predstavlja oslobođenje..., ali je prešlo u Zara.
    A kod sina su se lomila koplja Ja sam htjela Rino ili Renato a on Domagoj Ma koji Domagoj, doma goji svinje Nek se neko ne uvrijedi ali mi se ne sviđa jer sam imala jednog u razredu a i inače mi se ne sviđa to ime.... Rekoh može i Milojko ali Domagoj

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad te u mašinu uhvate mame malih Domagoja.......

kao što bih i ja svakome ko pesu ili mačku da ime Marko lagano privrnula vratom.......

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    kad te u mašinu uhvate mame malih Domagoja.......

kao što bih i ja svakome ko pesu ili mačku da ime Marko lagano privrnula vratom.......
    A šta ću kad mi se ne sviđa, kao šte se nekom ne mora sviđati ni ime mog djeteta ili moje...

Ima jedna str sa značenjima pa evo je:

www.behindthename.com

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad citam ovo... shvatim da se ne odlucujem za drugo dijete jer nema imena koje bi mi se uklopilo uz Orku... :/
    veli bubi da je jedini logičan slijed : fliper

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •