Citiraj mamaineven prvotno napisa
Neven je trebao biti Filip, ali su nas svi od toga odgovarali pa sam ja u kalendaru pronašla Neven a MM se složio. To nam je super ime, ali nismo ni znali kaj bu se desilo, kako je MM Nenad sad ih svi miješaju . ?ak se i on sam ponekad zabuni.
MM1 se zvao Neven, a doma su ga svi zvali Neno. :? Ja imam duga?ko ime, ne pre?esto, a niti jako egzoti?no. Nikada mi se nije svi?alo, najviše zbog toga što je duga?ko, pa sam uvijek u komunikaciji upotrebljavala nadimak. Imenom su me po?eli zvati tek na poslu. Tako da je moj uvjet za dje?ja imena bilo da budu kratka, najviše 2 sloga, i da nemaju kva?ica.
Kada sam nosila sina, do ro?enja nismo znali spol, pa smo morali smisliti 2 imena. Gea je prihva?ena odmah, a kako mi je palo na pamet ne znam. Onda je to bilo jako rijetko i ?udno ime.
Od puberteta sam mislila da ?e mi se sin zvati Davor, ali moj bivši se tako zvao, pa je ime otpalo. Želja mi je bila i Vid, po zaštitniku Rijeke, ali je to ime popljuvano od svih koju su ga ?uli tako da je na putu do rodilišta MM predložio da se zove Leo (iako je ranije osuo drlje i kamenje po tom imenu) i tako i bi. Nerviralo me na po?etku što su svi pitalo od ?ega je Leo kratica. Sada ga uglavnom zovu po prezimenu, a on je zadovoljan i imenom i nadimcima.
Kada sam pokušavala ostati trudna s MM2 jednostavno sam se uhvatila kako razmišljam o toj budu?oj bebi kao curici Gei. Njemu se ime svi?alo, pa opet nije bilo diskusije o tome. Za muško ime nitko nije imao niti jedan iole prihvatljiv prijedlog. Sre?om, pa smo brzo saznali spol i poštedili se muke biranja muškog imena. Ina?e, MM2 je Davor, pa ipak imam jednoga u ku?i.

Kada ?itam vaše pri?e fali mi malo natezanja, uvjeravanja, prijetnji i ucjena oko biranja imena. Kod mene je sve išlo (pre)mirno.