apricot, no hard feelings. Orka mi zvuči jako dobro, jednostavno nisam znala.![]()
Znam psa koji se zove Lea i mačku koja se zove Gea. Valjda se neće naći u isto vrijeme na istom mjestu s mojim klincima. :/maria71 prvotno napisa
apricot, no hard feelings. Orka mi zvuči jako dobro, jednostavno nisam znala.![]()
Znam psa koji se zove Lea i mačku koja se zove Gea. Valjda se neće naći u isto vrijeme na istom mjestu s mojim klincima. :/maria71 prvotno napisa
OT:pa kaj je s tim Bubijem? Kaj nam ga nebuju vratili? Moze i pp.anki prvotno napisa
A sto se tih imena tice..ima lijepih, manje lijepih..ne bas lijepih..
Ali cinjenica je da ime potpuno dozivim kad upoznam i osobu koja ga nosi. Tako npr znam Maje cije mi je ime lijepo, a znam i Maje cije mi je ime bezveze.
E ala sam zapetljala. Al skuzili ste?!
retha, točno znam na što misliš.
nekada sam strašno voljela ime Tamara.
pa sam upoznala curu koja mi se nije sviđala... i ime mi je postalo bezvezno.
pa sam upoznala našu Fridu i sad mi je to ime opet pri vrhu ljestvice najljepših imena...
ajd gotovo s tim zafrkavanjima na ovom topiku, znam da je Marelica meka i znam da je bubi - bubi, ali dosta, sva slicna pljeskanja i komentiranja brisem.
Ja imam jako jednostavno i jako često ime i uvijek je bila u razredu još jedna Ana, nikad nisam bila sama. Ali bez obzira na to meni je moje ime lijepo, kratko, jasno. I da se ja ne zovem Ana kćer bih vrlo vjerovatno tako nazvala...I recimo kolko god bilo često kao Ivana (neka se Ivane ne uvrijede) puno mi je ljepše od Ivane, zapravo Ivana mi je tak isprazno ime.
MM je Danijel, meni je i to ime lijepo.
Janko je dobio ime Janko jer, jaaaaaako je jaaaako rijetko, domaće, i nekako stvarno posebno. I ne mogu zamisliti da se bilo kako drugačije zove, i kada su svi govorili da smo ludi, ja sam još više htjela da se zove Janko. I to ime je dobio dok još nije bio ni "u planu"
Za curu je bilo teže jer nikako nisam mogla naći neko tako staro, domaće i posebno a da je isto tako rijetko. Na kraju smo se odlučili za Ivu. Lijepo mi zvuči Janko i Iva, a paše i uz prezime. I kratko je i jasno kao i moje.
Eh, imena... Kad sam ostala trudna, mislila sam da nosim dječaka. Na UZV je dr rekla da jeste, ali to kasnije nije mogla potvrditi, jer se beba stalno okretala guzom. Ime sam bila odabrala, ali nisam nikome htjela reći koje, ni mužu. I onda, kada sam primljena u bolnicu, kažem ja njemu "Ako bude dječak zvaće se Ognjen." "A šta ako bude djevojčica?" I tu ja skužim da nisam smislila ime za djevojčicu, i onako bez nekog razmišljanja, samo od sebe kažem "biće Milica." I bi Milica :D Inače svoje ime nikad nisam voljela, glomazno je i nekako "špicasto", kakva su bila u modi tih godina. Nadjeli su mi Elvira, ali niko ko me poznaje ne zove me tako nego nadimkom. Čak sam htjela promjeniti ime, gnjavila sam mamu, koja je diplomatski rekla "kad napuniš 18 mjenjaj šta god hoćeš." I napunim ja tih 18, i tad se zarati, i ja odustadoh. MM je Aleksandar, on je bolje prošao![]()
Milica![]()
![]()
prekrasno mi je to ime
MM i ja smo Željko i Dijana, a naša jedninica je Petra!
Po želji mm-a, a meni je zvučalo lijepo!
:D
ja sam zapravo htjela da luka bude dorian (po grayu) ili lucijan ili lukas...
mm nije htio ni čut...
on je htio da bude robert jer se super slagalo s prezimenom...zvučalo je nekako doktorski...![]()
sastavljali smo liste, mimoilazili se s razmišljanjima danima...složili se kod filipa ili mateja, pa se predomislili...upoznali jednog malog doriana, pa nam je to ime postalo bljak (iz onog- ime se povezuje s osobom koju poznaš)...Bilo nam je bitno samo da ime bude kratko kako se zagorsko-hercegovačko-međimursko-dalmatinska loza ne bi dosjetila raznim kraticama..i onda je jedan dan moj stari za ručkom rekao...evo vam kompromisa-nek se zove luka...jedan je luka prije 50-ak godina zadužio našu obitelj do kraja života, a ni jedan se muški potomak, n jemu u čast, tako ne zove...
i eto ti ga...
to je valjda tako kod nas...ja se zovem ivana-po ocu, djedu i baki..jest da se u mojoj generaciji tako zvala svaka druga, ali ne smatram to ime ispraznim...ima svoje značenje...ima svoje pretke i svoje naslijeđe...tako ga barem ja nosim...
Ja sam Ivana, MM Dejan, prvi sin Vito, a drugi po svemu sudeći Grigor 8)
Ja Maja, mm Tomislav, naša djeca Domagoj, Dora i Mislav
Ja nisam zadovoljna s mojim imenom jer kad sam se rodila bila je 101 Maja, a sad smo mi napravili istu "grešku" sa Dora![]()
Inaće mm je inzistirao na hrvatskim imenimaja sam htjela Robert, Leonarda, Adela, Bruno, al je onda moj tata provalio da mi je Robert bivši dečko
![]()
pa mi to propade. Stvarno nisam imala nikakvih zadnjih primisli - samo mi se sviđa ime Robert.
Inaće sam htjela i Andrija pa ni to nije bilo dobro mm jer je "lokalni pijanac Aandrija", Leon mi je propalo jer već imamo jednog u familiji pa mi je to bilo bedasto (htjela sam da bude po mojoj baki Leona)
Hm, imena....
Moja teta je dugo bila direktorica Ri banke i vodila neki sektor, ni sama ne znam koji, ali u kojem se nalazila arhiva štediša. Svako toliko bi došla na marendu s još jednim "biserom" i svi bi rikavali od smijeha...
Evo moj top 5:
Jean Paul Priskić :shock:
Gržinić Solange (Solanž) 8)
Deborah Šimurina
Noah Škrljević
Fali mi peti, zaboravila sam... :/
Što se nas tiče, na prvom UZV-u sam dobila info da je curica, što me učinilo presretnom jer sam oduvijek htjela kći i imena koja su bila u igri su Lara, Erika (u jednoj sam knjizi pročitala da je to najsretnije ime), Nia, Eva, Aurora, Nala i Leni. MM je amenovao samo Laru i Auroru (prvotna mu je ideja bila Zorka, ali sam ja uporabila veto i preimenovala je u Auroru s čim se on složio).
No, kasnije su se toj istoj curici spustili testisi i eto ga....MM je htio da se zove po njemu i njegovom ocu, ali ja to nisam htjela, pa smo išli na uži izbor imena...Patrick,Dominic, Lucas, Eric,Vigo, Orson, Ryan, Ben, Dan i Lucian. Na svaki je imao neki svoj "komentar" osim na Luciana. "J" smo izbacili da bude neobičnije. Ime ima i značenje koje mu tako savršeno paše.
"Htjela" sam 4 stvari: da bude kći, da ima plave oči, tamnu kosu i da puno spava. Dobila sam plave oči. I nije moglo ispasti bolje.
Za drugo dijete, ako je curica i dalje su u igri Aurora i Eva (tu se lome koplja), a za dečka ....znam da ću iskamčiti jedno svoje :D .
Inače, ja sam Romina i ime mi je uvijek bilo super. Kao što kaže maria71, ime uz koje ne treba prezime, samo što je meni to pasalo...
Karlo je trebao biti Mihael jer se tako sviđalo MM. Onda je MM kad se bližilo vrijeme poroda počeo fantazirati nešto kao "zamisli kad ga dozivaš- Mihaeeel, polomiš jezik". Ma zbunio se jadan pa je ispao Karlo jer je to i meni lijepo ime. Voljela bih da mi se kćer zove Meri. Ime mi je lijepo a znam samo jednu osobu koja se tako zove.
Moja mišica je Ricca, ja sam Monika a MM Vjekoslav.
U Estoniji se Meri koristi kao prezime, a znaci more.Matanica prvotno napisa
mi smo Sandra, Krešimir i Lara...
ja sam oduvijek znala da ću imati curicu i da će se zvati Nika...
kad sam prvi put bila trudna bila je cura i nije bilo nikakih pregovora, bila je Nika i točka... nažalost izgubili smo bebu i kad sam drugi put bila trudna bili smo na sto muka... za dečka sam imala bezbroj ideja, svako muško ime koje bi isplivalo mi je bilo OK, valjda zato što sam podsvjesno željela kćer pa sam znala da mi muško neće ni trebati![]()
za curicu mi je favorit bila Eva ali MM ni čuti, rekao je da će ju on onda zvati Đurđa na što sam ja ludila...
Lara mi je bilo super, ali je moja seka uvijek govorila da će joj se djeca zvati Lara i Dominik pa joj nisam htjela kvariti kombinacijuonda je jednog dana rekla "znaš, kad se već ne možete odlučiti, posudit ću ti ja Laru" i tko bi mogao odbiti...
a za drugo opet nemam pojma, možda mi posudi i Dominika![]()
Ja sam bila za: Mai, Tia ili Rea.
I bi Tia (računamo da će ona firma propasti za par godina). Dogovorila sam se s MMom da svatko određuje "svoj" spol, dakle ja curu, on dečka.
Prepustih mu odluku jer mi je na kraju bilo tako svejedno, bila sam luda radi prenešenosti.
Inače, ich bin Marinella - po maminoj najboljoj frendici...
Jos u pubertetu mi se jako svidalo ime Laura, i govorila sam da ce se tako zvati moje dijete...
Kada sam ostala trudna, a prije nego sto smo saznali spol rekla sam MM ako bude cura bit ce Laura, a ako bude decko neka on bira ime, ja se slazem sa svime.
MM je Sinisa, princeza je Laura a ja sam Suzana
s mojom mamom je delal čovjek koji je imal kćer i zvala se Filipa..i meni je to bilo božanstveno ime..i MM se odmah složil se tako zove naša curica... a da je bila dečko zvala bi se Karlo..
inače, ja sam Nataša, a MM je Alen. i danas sam zadovoljna imenom, al kad sma bila mala nikako mi se nije sviđalo moje ime...
Ja sam Martina (no nikad me nitko nije zvao tim krsnim imenom osim na faksu, nego je moja starija sestra htjela seku Maju po Pčelici, pa se odazivam na ime Maja), MM je Siniša, a djeca su nam Stela i Sven (trebali su biti Lucija i Luka ali ipak smo se odlučili za imena na S).
Možda nam idući par duplića budu Lucija i Luka?![]()
![]()
Moja obitelj (djeca i mm ) imaju nesvakidašnja imena samo sam ja obična - Ivana.
Deborah - starija kći
Louella - mlađa kći
Danglas - mm
Jesu li dovoljno neobična?
Pa Deborah baš i nije, ali Louella, a pogotovo Danglas jesu.Ivana1976 prvotno napisa
Otkud su ta imena i što znače?
Da pravo kažem nemam pojma.Pokušala sam naći na internetu značenje ,ali nisam ništa našla.Jedino znam da je Louella (skraćeno Lou)
bila želja moje mame jer je nekada davno čitala neku knjigu (nekog francuskog pisca) i da je taj lik iz knjige ostavio jak dojam na nju.Moj tata nije htio da se ja tako zovem pa sam joj uslišila želju.
Danglas je dobio ime po svome stricu isto francuzu ,a i prezime nam je francusko.
Znaci ak se preselite u Francusku nitko nebude kuzio da ste stranci.Ivana1976 prvotno napisa
![]()
Ja sam zadovoljna mojim i imenom moje kceri - ja se zovem kao najmladja curica od Poslid () i to je, iako biblijsko ime, prilicno rijetko i "neobicno" - mada sada sve manje.
Moj podmladak je Erin - zajedno smo izabrali to ime (imali smo brojna zenska imena i nesto manje muskih, jer smo bili odlucili cekati do rodjenja da vidimo da li je curica ili decko) i barem zasad, to ime se svidja i njoj, a odlicno joj stoji.![]()
Inace znaci "mir".![]()
MM ima obicno hrvatsko ime, no po meni mu ne stoji. On mi vise izgleda kao neki Darko.Uglavnom ga zovem nadimkom.
![]()
Za slijedecu bebu imam nekoliko ideja, no prije toga se trebam odluciti na novu bebu.Zasad uzivamo utroje.
![]()
Mi smo se dosta dugo mučili sa imenima.Za curicu smo znali odmah -Nives ali za dečka nikako se odlučiti ili Vjekoslav ili Davor.Meni je bilo važno da me ime ne veže za neku" bljak" osobu pa smo birali imena koja nisu tako česta.Ja inače obožavam ta slavenska imena. Sada već dugo radimo na drugoj bebici pa kada bude nešto eto materjala za razmišljanje.Ovaj put imam posve drugačija imena u pripremi iako u zadnje vrijeme često razmišljam i o imenu Emil jer se tako zvao i moj pradjed i djed i tata ( sesra i ja smo prekinule tradiciju, a moj djed je bio poseban čovjek).
Za sada moj jedini miš se zove Vjekoslav,MM je Neven a ja sam Ivona i moje ime mi se jako sviđa i nkada nisam bila nezadovoljna izborom mojih roditelja.
Mi smo običnoimenjaci Daniel i Katarina, ali nam je prezime VRLO neobično. Njemačko porijeklom, s duplim v. Nekako nam je uvjet bio da ime dobro zvuči uz prezime. I tako još prije nego smo zatrudnili smo smislili imena Mia i Aaron. Naravno kroz duuugih 9 mjeseci sam ja promijenila barem 10ak imena, ali na kraju je ipak ostao Aron. (ipak smo se odlučili za jedno a jer se tako i čita... a prezime je dovoljno komplicirano za zabavu objašnjavanja i slovkanja).
Jako mi se sviđa to ime, ALI ponekad kad me bake na ulici pitaju kako se zove, najrađe bih rekla ANTE jer su mi presmješni komentari![]()
Znam da je većini ime poznato po nekom susjedovom psu, ali to je manje eksponiran Mojsijev brat, veliki svećenik iz Biblije.![]()
Mi smo Jelena i GOran, a klinci Barbara i Bruno.
Dok smo birali ime za curku ja sam napravila popis sa pet svojih najdražih imena , aMM je izabrao. Dogovor za dečka je bio da on napravi popis, a ja biram. Pošto on nije imao ideja, seka i ja smo dale "radni" naziv za bebu. "Baco B(r)uno" i " seta Pet(r)a" jer nam je fora zvučalo. Tako je ostao Bruno.
Da sam bila musko, zvala bih se Aaron (sa dva A).Nova prvotno napisa
![]()
Ja i MM nismo dali nikakva biblijska imena iako smo vjernici,njegovi su se stalno čudili i pokušali nam nameći ono što se njima svidjeloali mi se nismo dali
![]()
Ja sam Dijana a MM je Neven,cura nam se zove Dina a mali Ivano po Ivanu Baliču![]()
Moj MM je inače htio da mali bude Dmitrij :shock: ali sva sreća pa nije![]()
Mm - Zrinoslav(svi ga zovu skračeno Zrino)
Naš najdraži sinko - Reni![]()
Mama - Silvija
Brigita & Klara
Mi smo Filip i Anita, dječica nam imaju imena koja smo jednostavno osjetili kao idealna za njih. O djevojčici Omi smo maštali od trena kad sam zatrudnijela kao da ne postoji nikakva mogućnost da je dječak. A Liam je trebao biti Noel dok se nije rodio i kad sam vidjela da on definitivno nije Noel, prvi dan svog rođenja nije imao ime, a drugi dan je dobio jedino ime koje nam se svidjelo (i meni i MM) odnosno Liam.
A susjedov pas Dario mi je najbolje ime za psa ikad!![]()
To što netko ima neobično ili izgenerirano ime ,ne daje pravo da se mainstream ime daje psu....
Ja sam se dvoumila između Marka i Daria jer je to dijete koje sam začela bilo dar na sve moje dijagnoze....
i da mi susjed ima psa koji se zove kao moje dijete ,ne bi se dobro proveo.....susjed,a ne pas
jadna ja D je novog macka nazvala Marko...srecom da smo ti daleko...![]()
flower prvotno napisa
![]()
gle mačak može,ćeno ne mere
maria71 prvotno napisa
![]()
Laknulo mi je, ja sam uvijek maštala da nazovem mačka Zdenko ili Ljubo. Na kraju ispao Snuff Coco.![]()
Moj najdrazi nacak se zvao Pero. I bio je divan.
Mi smo Domagoj, Sanja i Patrik.
Htjeli bi curicu Tesu ali ne merepa cemo ili radit decka ili smisljat novo ime.
![]()
I ja mislim da ne mere. 8)Tiwi prvotno napisa
![]()
Pa kad već pričate o ljubimcima, mi imamo kornjaču Srečka! A tako se zove i sin od moje tete...
Baš sam jučer naišla na pekinezera koji se zove Ira kao i moja princeza. Baš nam je to bilo fora, i meni i Irama.
a da li bi htjela da netko nazove psa po tebi ili tvojoj kćeri ?
ne provociram, samo pitam
A šta kažete na ime Meri za curu?