ja bih bila počašćena![]()
pretpostavljam da ljudi imaju ljubimce zato što ih vole, pa mi ne bi smetalo da se nečije, npr, magare, zove po meni.
ja bih bila počašćena![]()
pretpostavljam da ljudi imaju ljubimce zato što ih vole, pa mi ne bi smetalo da se nečije, npr, magare, zove po meni.
Ne znam točno što bi ovo trebalo značiti, jer susjed čiji je pas Dario ima sinove - Marka i Karla, a ako je meni uskraćeno pravo da psa nazovem Dario jer su mi djeca netradicionalnih imena, morala bi znati točan pravilnik i članak u zakonu gdje to piše pa da spriječim sudske troškove radi ilegalnog imenovanja.maria71 prvotno napisa
No, mogla bi također potpisati apricot jer davanje ljudskih imena psima ne umanjuje ljude, već uvećava i daje važnost i priznanje životinji, stoga je meni to još uvijek jako simpatično i drago.
Mogu bez problema zamisliti mačku Anitu, konja Filipa, vjevericu Omi i hrčka Liam-a. Ne bih se nimalo ljutila da se ljubimci zovu po našim imenima.
Zašto mašeš?
Super ti je potpis!![]()
LUFTAM SE! 8)
gle ,meni je drago da ti nemaš problem s davanjem ljudskih imena životinjama
eto ja imam , pa makar ispala tradicionalistkinja ili neokonzervativka
meni ne smeta što netko ima neobično ime,ali mi smeta kad netko da tradicionalno ime pesu
kao što sam i napisala na jednom drugom topicu, iz solidarnosti sa frendicom sam jela vege prehranu po hotelima, ali sam isto tako alergična na militantne vegije koji mi zaurlaju kad prinosim batak ustima-JEEEDEŠ LEŠŠ ( imam takvih u familiji )
eto
Kužim te.
Evo, za ljubav tebi i svim sličnima, ako ću ikad imati psa nazvati ću ga toliko čudnim imenom da ga nitko neće moći ni izgovoriti!![]()
![]()
samo obrati pažnju na potpis i sve će biti ok 8)
Ako netko voli psa, neće ga manje voljeti ako se zove Garo, Žućo, a ne Pero.
Čovjek je čovjek, a pas je pas, kao što ne bi s psom spavala u krevetu tako ga ne bi nazvala Dario ili Marko ili neko drugo uobičajeno ljudsko ime.
Isto vrijedi i za mačke, papige, magarce....
Jedino ljudsko ime koje mi ide uz kujice je Nera, i to mi je prije za psa nego čovjeka, neka se ne uvrijede mame Nere, ako ima koja.
sad buš došla na crnu listu![]()
zbog svega![]()
Zasto ne?maria71 prvotno napisa
![]()
Natasa je bila moja "velika" frendica, starija od mene, i obozavala sam ju. Bilo je sasvim normalno meni, tada trogodisnjakinji, da ribici koju sam zavoljela isto toliko kao i frendicu Natasu - dam to ime.
Koliko se sjecam, Natasi je to bilo jako simpaticno.![]()
A Donald, moj dragi, predragi Doni... on je dobio ime jer sam - tad sam bila u srednjoj - cula to ime koje je bilo pomalo "neobicno" (citaj: tada rijetko), i odmah mi se dopalo, svima u obitelji se takodjer dopalo, i tak je moj najdrazi pesek dobio ime.
Njega sam voljela (a i on nas, i bio je s nama dugo, dugo, dok nije umro od duboke psece starosti, s 18 godina) i vise nego sto volim ili cu ikad voljeti neke ljude.I ne mogu ga zamisliti s nijedim drugim imenom (ma koliko bi to drugo ime bilo tradicionalnije, ili prihvatljivije za psa (ma sta to imalo znaciti :/)).
I, ako netko iz istih pobuda da moje ime ili ime moje kceri svom kucnom ljubimcu (prema kojem se odnosi s istom razinom ljubavi i paznje) - to mi moze samo biti milo.![]()
Uostalom, potpisujem apricot:
Eto maria71, kad vec ne provociras, imas i odgovor i cijelu pricu.apricot prvotno napisa
![]()
A kome to ne pase - ne pase. Uostalom, de gustibus... 8)
Lijepo si mi elaborirala svoj stav!
Ali definitvno nisam uvjerena da si u pravu glede imenovanja životinja ljudskim imenima .....ni ti ni tvoji ostali istomišljenici.....
no ,duga je noć ,vruća ,a kako smo utvrdili da se ne slažemo daljnja komunikacija je izlišna .....![]()
![]()
Kako bi jedan moj dragi prijatelj rekao, ako dvije glave misle isto, jedna od njih ne misli.
Meni je ok da se ne slažemo, a drago mi je i čuti ovakve stavove, zato što mi ne bi bilo drago da nekoga nehotice uvrijedim imenovanjem svojih ljubimaca.
Pa ni ne trazim da budem u pravu. Pitala si - ja ti odgovorih.maria71 prvotno napisa
I, kao sto vec rekoh, a slazem se i sa Anitom, kome pase - pase. Kome ne... :slijeg-ramenima:![]()
![]()
A ja imam komšiju Žuću i sad on ljut jer misli da su deca iz dvorišta nazvala kera po njemu. A obojica žuti......
On topic: MM i ja imamo cesta imena (Uros i Ivana) a prezime duuuuuuuugacko, pa smo birali krato ime. Celu trudnocu je Nadja bila Jana, ali kad se rodila mala, crna i besno zavristala, nekako nam nije bila Jana (meni je Jana neka mila devojcica, a ova nasa stalno namrstena).
Inace meni je tiha patnja i zelja bila Sofija ali MM je stavio veto na to ime jer mu se neomiljena baba tako zvala.
Druga cerka ce da mi bude Djurdja, a sin Oleg :D
Osim ako opet bijesno ne zavrišti, pa ispadne da ime ne paše.vissnja prvotno napisa
Moja mama je Đurđa.
![]()
Meni netko kaze Meri..ja odmah sebi u glavi dodam Cetinic.Matanica prvotno napisa
![]()
i ja odmah pomislim na "konobo mooojaaaa"retha prvotno napisa
![]()
ne znam gdje sam citala, cini mi se u nekom prirucniku za odgoj pasa, da se zivotinjama stvarno ne trebaju davati ljudska imena.
Meni se pas zove Lujza, ali samo zato sto smo je nasli kad smo vec imali jednu Lottu. I onda sam ovu pronadjenu nazvala Lujza radi knjige Blizanke, gdje su one bile Lujza i Lotta.![]()
A inace, kad sam bila skroz mala macke su mi se zvale Jakov, Marija, Miro i sl...![]()
Imala sam susjedu, staru gospođu Saru, prekrasna žena, umrla prije 15 godina.
Imali smo u zgradi rotvajlericu Saru, krasno blago, ali je zahvaljujući indolentnoj vlasnici pišala po liftu.
Krepala je prije 2 mjeseca i sad mogu uć u lift bez da pazim da ne ugazim u lokvu.
Sara mi je krasno ime, snažno, bilo mi je u kombinaciji za kćer, ali sada kad čujem Sara prvo mi na pamet padne kuja koja piša gdje stigne, a tek se onda sjetim pokojne susjede.
Imala sam susjedu, staru gospođu Saru, prekrasna žena, umrla prije 15 godina.
Imali smo u zgradi rotvajlericu Saru, krasno blago, ali je zahvaljujući indolentnoj vlasnici pišala po liftu.
Krepala je prije 2 mjeseca i sad mogu uć u lift bez da pazim da ne ugazim u lokvu.
Sara mi je krasno ime, snažno, bilo mi je u kombinaciji za kćer, ali sada kad čujem Sara prvo mi na pamet padne kuja koja piša gdje stigne, a tek se onda sjetim pokojne susjede.
aleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
i moji su susjedi imali kujicu Saru,ja sam imala mačka Igora.
OTRayna prvotno napisa
Da nismo možda susjedi?
Mada ja onu hrgu od rotvajlerice ne bi nazvala kujicom.
kad sam bila dijete (negdje 5 god.) dida mi je kupio kanarinca. prema mojoj zelji zvali smo ga GOLUBAN.
![]()
Gradsko dijete pa su ti sve ptice bile golubovi?mama courage prvotno napisa
![]()
Nego... ovaj topic bi trebalo preimenovati u Imena- vasa, vase djece i kucnih ljubimaca...
Ja sam Maja, MM je Marko.
Sin je Max a kćer Saša.
Davno smo se još dogovorili da će nam kćer biti Isa, prema otoku Visu, na kojem smo stalno ljetovali kao cura i dečko, a sin Moris.
Moris je otpao u trudnoći i tek kada sam rodila odlučili smo se za Maxa. Bake su bile :shock: :shock:
Slijedeća beba još veći šok za bake. Curica, a Saša. A meni tako predivno.![]()
maxovamama, baš mi se sviđa tvoj izbor, super, posebno max![]()
mogu misliti na kakve komentare nailazite, nama s Nina nije lako a tek vi![]()
i ja sam u prvi mah pomislila,alaleksandra70vanja prvotno napisa
ova moja susjedica Sara je bila mala mješanka.![]()
meni je max ili maks bas lijepo ime za klinca. imam frendove ciji se sin isto zove max.
mi smo boris i barbara, a mali se zove feđa. to je bilo jedino ime oko kojeg smo se uspjeli dogovoriti, i meni je bas lijepo, zvuci ruski a ja obozavam i ruski i ruska imena![]()
ja mislim da nije niš loše ak se kućnim ljubimcima daju ljudska imana, pa to su stvorenja koja volimo,tak da zašto ne.![]()
Nisam valjda ja započela ovu sagu o ljudsko-životinjskim imenima s mojim Aronom![]()
Potpisujem tkogod je rekao da se možemo složiti da se ne slažemo.
Evo moja susjeda koje treba rodit krajem 9 mjeseca čeka dječaka Artona...
Nova
Meni je Aron prekrasno ime, ak budem imala još sinova, Aron je prvi odabir.
Kod nas je bilo jednostavno.Kad smo se upoznali (mm i ja ) odmah je pala prica o braku djeci i svemu sto ide uz to.znam da smo imali samo mali tv ,ali to sad nije ni bitno
MM je izjavio kako bi za decka htio da se zove Noa ,a ja sam zeljela curicu Lu...kad sam ostala trudna ta imena su bila u igri samo smo cekali da vidimo sta nosim.
I tako danas imao maloga Noa,a za koju godinu nadam se i Lu.
Moja mica maca se zove joonie-juniorka(kako nam je kada lakše izgovoriti)![]()
Kad sam bila klinka u susjedstvu sam imala macu Čipi(a sin joj je bio Đeri), zvali smo ju Čipica![]()
U mom selu dok su još ljudi držali krave prije nekih 20 godina - svaka druga krava se zvala Jadranka, Cvita i sl. :D Konji su bili Cvitani ....
Jedan od mojih prijedloga za curu je bilo i ime Cvita - no moji su svi graknuli da što ću dijete nazvati kravljim imenom![]()
I eno, ona glumica dala djetetu ime Cvita... a ima i poznatih Cvita i Cvijeta u Hrvata ...
Pisava, Šarulja,....Lisko to su mi neka kravlje-konjska imena koja mi zvone iz priča moje pokojne babe....
Ovo sa kravom koja se zove Jadranka mi se čini ispred svog vremena...
Kako se preziva ona spisateljica koja je porijeklom iz Gospića FLora ( Cvijeta ) ?
Nisam čula za kravu Jadranku, ali jesam za Jagodu. Kod moje bake je Cveta uobičajeno ime za kravu, pa me i Cvita odmah na to asocira.
Bakini susjedi su curici dali ime Linda, koje je meni btw. jako lijepo i ženstveno. Međutim moja baka je bila :shock: i rekla: "pa kakvo je to ime? tak smo nekad nazivali kobile..."
Ispast će da je uobičajeno da kobile imaju ljudska imena.
Znam iz obiteljskih priča da su se nekad kobile u Slavoniji nazivale Olga![]()
meni se čini da ovaj čarobni topic broji svoje zadnje sekunde prije zaključavanja![]()
Moj ujak, mamin brat, na Kordunu je imao krave Jadranku i Biserku.
A tetka s druge strane, očeva sestra se zove Biserka, kći joj je Jadranka.
Kako obitelji nemaju veze jedna s drugom moj ujak nije imao pojma da se one tako zovu, niti su one znale da mi ujna muze Biserku i Jadranku, ali baš nije lijepo ispalo.
umirem od smijeha ,umireeeeeeem
već sam jednom pisala
moja pokojna prababa anica je imala 2 unuke koje su se zvale Jasna i Vesna ( danas ,mislim da nitko ne naziva frišku bebu Jasna ili Vesna )
i onda ih je zvala, jer su se cure znale zaigrati ovako:
OOOOO JASLAAAAAAA, O VESLLLLLLA, O VRAG VAM IMENA PONADIVA !!!!!!
Bakini susjedi su curici dali ime Linda, koje je meni btw. jako lijepo i ženstveno. Međutim moja baka je bila i rekla: "pa kakvo je to ime? tak smo nekad nazivali kobile..."
Meni je frendica rekla da zna pesa Lindu dok je još vjerovala da se samo šalim kad sam rekla da razmišljamo o tom imenu. Reko, pesi su mi baš drage životinje, a ni protiv konja nemam niš, pa nek bude... al' da netko nazove zmiju ili tarantulu Linda, e tad bih se već zapitala.
Na podu sam!maria71 prvotno napisa
![]()
![]()