Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: putovanje u trudnoći???

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno putovanje u trudnoći???

Cure, molim pomoć.

Ja sam u 23. tjednu, svi nalazi osim cerviksa su savršeni, tegoba više baš nikakvih nemam, ali cerviks je od 17. tjedna "vanjsko ušće za vršak prsta otvoreno" i do sada bez promjene. Pazim se, izležavam, ne dižem teško i sve je za sad u redu. Ali, 28.05. trebala bi avionom u Njemačku, to je sat leta, a gin mi kaže da je bolje 15 sati u autu nego sat leta, a na moje pitanje zašto odgovor je: " Nećemo sad filozofirati, ako ćete ići, idete na svoju odgovornost". Ima li to vama smisla? Ima li tko iskustva sa letenjem u trudnoći? Prema njegovim procjenama sam skeptična jer sam i nalaz cerviksa saznala mjesec dana nakon što ga je on upisao u trudničku (on to upiše, a meni kaže sve u redu vidimo se za 3 tjedna), a na zadnjem pregledu mi je opet rekao sve u redu i vidimo se za tri tjedna, ja poučena prethodnim iskustvom otvorim trudničku a u njoj piše Normabel 2 mg??. A kod mene niti riječi o nervozi, pritisku, kontrakcijama, bilo čemu što bi bilo indikacija za tab. za smirenje. Niti mi je riječi rekao da mi preporuča Normabel.

Molim vas za savjete, zbunjena sam, jer da je do mog ginekologa, ja bi još mislila da rode donose djecu, toliko on komunicira s trudnicama.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bi isto trebala u Njemačku početkom 6. mjeseca poslovno. Šefica me je već pitala jer sam joj rekla, i rekla sam da sve ovisi o tome kako ću se osjećati. Ako budem bljuvala svaki čas ne pada mi napamet da idem. Dr. mi je rekao ako se bojim leta da mi ne preporučuje, jer ta 2-3 sata prije i tokom leta će se pojačano lučiti adrenalin i nadbubrežna žlijezda raditi će ko luda, a previše uzbuđenja nije dobro za bebača.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

SpOOklice moja je prija nedavno letjela u 6.mj.trudnoće do Amsterdama i sve ok.Nije imala nikakvih problema, ali istina imala je potpuno urednu trudnoću.
    A što se tiče tog normabela da ti to nije dr. napisao samo zbog komplikacija ( ako si na njima )!?
    Ja sam na početku trudnoće bila malo prokrvavila i poslao me na komplikacije te mi otad uvijek piše tu istu dijagnozu kao pokriće za komplikacije, a ja hvala Bogu se izvrsno osjećam cijelu trudnoću i nemama nikakvih problema!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam vozila avion sa tri mjeseca trudnoće!!!!
    i to prvi put u životu, uz instruktora

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Letila sam Dubrovnik-Zagreb i obratno nekoliko puta tijekom trudnoće (50 minuta traje let) i nije bilo nikakvih problema.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: putovanje u trudnoći???

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    ...a na moje pitanje zašto odgovor je: " Nećemo sad filozofirati, ako ćete ići, idete na svoju odgovornost". Ima li to vama smisla? Ima li tko iskustva sa letenjem u trudnoći? ...
    Meni prije svega nema smisla ovakav odnos prema pacijentu!!! Uopce ne kuzim sta se zeli postici tim pojmom flozofiranje i stavom opcenito, kao da ti gnjavis i prosipas neke hirove. Pa nisi ti tu zbog njega, nego on zbog tebe, on ti je duzan objasnjenje.

O putovanju trebas sama odluciti, naravno, i napraviti ono s cim ces se osjecati najmirnija. No, za ilustraciju, evo moje situacije sa putovanjima u trudnoci:
    - 3 leta avionom u 7. i 8. tjednu (tada nisam znala da sam trudna)
    - vlak+brod (oba putovanja povratno) u 10. tjednu
    - 2 leta po u 25. tjednu
    - 2 leta u 28. tjednu
    - 10satna voznja autom u 27. i 29. tjednu

Svi moji letovi bili su oko 1-2.5 h trajanja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam u trudnoci letila Graz-London i nazad,takodjer bez ikakvih problema

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neznam zašto ti je ginić to zabranio jer stvarno ako ti je uredna trudnoća nema nikakvih zapreka da se voziš u avionu. Stjuardesama je odobreno čak da mogu i trudne letjet, tj. mogu najnormalnije raditi dok su trudne i naravno da nijedna neće pred sam porod u avion, iako se i to dogadalo, jer se negdje umiriš i čekaš svoju bebicu. Inače, ja radim na aerodromu i mogu ti reći da dosta trudnica putuje, a i one koje su u ranoj trudnoći odnosno, još ni neznaju da su trudne pa nemma nikakvih problema zbog leta avionom. Moj ginić je meni rekao da nema nikakvih zapreka da letim tako da je bilo sve ok.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam negdje u 11. tjednu isla na put u Muscat, Oman -- prvo do Frankfurta sat vremena, pa let preko Dubaia 6 sati i jos sat vremena do Omana. Dobili smo i odlicna mjesta u avionu zbog moje trudnoce i sve je proslo OK.

Naravno konzultirala sam se s doktorom prije puta i njegov kometar je bio 'Jedino bih bio 100% siguran da ja idem s Vama iako ni tada ne mozemo nista garantirati. Poslusajte svoje tijelo i to je to.'

U svakom slucaju prije bih isla avionom nego autom na duzi put, jer je to puno puno manje truckanja. Evo sad smo se vozili na Murter za ovaj produzeni vikend i moram reci da mi se nije svidjelo truckanje po otoku jer sam imala osjecaj da svaku neravninu na cesti osjecam troduplo, dok sam autoput sasvim OK savladala.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znam točno kako Ti je....ja sam putovala u Portugal (4sata leta) i nazad u 6. tjednu trudnoće. Dr. je rekao da smijem, ja sam proučila tekstove o letovima u trudnoći i krenuli smo! Iz neznanja sam se, osim leta, bojala i detektora za metal pa sam saznala da to radi na principu magnetne indukcije koja nije štetna za bebu.
    Mislim da, kao i srecica, da je to puno puno ugodnije od bilo kojeg drugog "prometala"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

putovanje - zašto ne?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam putovala avionom skoro cijelu trudnocu. do pred kraj, negdje 8. mjeseca. sve 5.
    jedino sto ti sa velikim trbuhom postaje dosta neudobno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joooj kako me ljuti kad ne zeli objasniti zbog cega nesto nije dobro ili je. kako da onda poslusas doktora.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej, nova sam ovdje i ovo mi je prvi tekst koji cu napisati, he he
    ovako... u 15 sam tjednu trudnoce i bez problema putujem avionom i tako mogu sve do 7 mjeseca. ginekolog mi je preporucio avion, jer odsjediti u autu 15 i vise nsati nije ni malo pametno ni za jednu trudnicu

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zahvaljujem svim curama na odgovorima, sad sam ipak malo mirnija, promijenila sam doktora, ispostavilo se da je od mog Metuzalema kod ovog novog otišlo skoro pola pacijentica, naročito trudnica.

Eto, još ću prije puta otići na pregled, rekao je ako se nastavim otvarati da ni u kom slučaju ne idem, ali ako se nalaz cerviksa i dalje održi ovakav, da će najvjerovatnije ostati tako do kraja trudnoće pa da nema nikakvog razloga da ne idem. Stresa kod putovanja kod mene nema, dapače ja uživam putovati, a malo se i našalio: "ako vas uhvati nervoza, uvijek možete popiti onaj napisani Normabel..."

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .....

ako je sve u redu sa trudnocom, nema strah od letenja....

bolje avion nego auto (15 h?!), definitivno.

LETITE, PUTUJTE, UZIVAJTE!
    moja beba je u trbuhu prevalila vise km (leteci) nego moja baba cijelog svog zivota !!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja imam totalni strah od letenja, jucer napravila test i pokazao + a sutra moram na avion... danas me cijeli dan boli zeludac totalno sam u komi, sva drhtim, znoje mi se ruke... a znam da nije dobro za malog cvarka da panicarim... jojjoj :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo ja friško iz aviona.....u 25.tj druge trudnoće letili smo za Split i vraćali se s Brača (cca 1 h)...inače imam dijabetes pa se moja trudnoća vodi kao rizična ali kad sam pitala liječnike za put na more svi su isto odgovorili..."dapače da možete putovati na more"
    isto tako..pošto mi je druga trudnoća u nalazu piše da sam uloživa za članak prsta (što je ok za 2.trudnoću)
    na aerodromu mi nisu stvarali nikakve probleme...čak sam za svaki slučaj tražila i potvrdu liječnika da trudnoća protječe uredno ali mi je nije nitko tražio...jedino su me pitali u kojem sam tjednu jer ta potvrda treba od 28. do 35.tj....(a u potvrdi bi trebalo stajati da se porod neće dogoditi u slijedeća 4 tj. :? )
    eto...želim ti sretan put i uživaj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hello!!!

imam važno pitanje...
    trudna sam drugi put i nosim blizance, a za 1,5 mjesec bi trebala na put avionom....budući da se višeplodne trudnoće smatraju visoko rizične, da li će mi radit probleme u avionu, ako se ja odlučim za putovanje???
    trebala bi onda biti u 17-tom tjednu trudnoće...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zna li netko do kada uopće puštaju trudnice u avion? ja bi trebala na neki kongres koji mi je dost bitan za posao, a onda ću već bit u 8mj.
    Da li je to sigurno? I hoće li me uopće pustiti u avion? (čula sam da trudnice uopće ne puštaju)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    zna li netko do kada uopće puštaju trudnice u avion? ja bi trebala na neki kongres koji mi je dost bitan za posao, a onda ću već bit u 8mj.
    Da li je to sigurno? I hoće li me uopće pustiti u avion? (čula sam da trudnice uopće ne puštaju)
    Ja sam u poslijednoj trudnoći letila u 7 mj. i morala sam potpisati izjavu da kompanija nije odgovorna za porod i ev.poslijedice. Znači, to ovisi o kompaniji. Što se tiče tvoje i djetetove sigurnosti, konzultiraj se s gin. U prvoj trudnoći mi je dopuštao letenje do 6 mjeseca trudnoće (imala sam dva krvarenja u prvom tromj.).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo vi previse panicite
    Ja sam u prvom tromjesecju imala krvarenja,pa bolnicu,pa dabrostone,prije ove trudnoce imala spontani i opet u osmom mjesecu trudnoce,prije mjesec dana,isla za bosnu i to autom,sa mm,sve normalno bIlo,a putujemo inace 8 sati.Malo cesce sam pravila pauze,prosetam minut dva,piskim,pila sam puno vode u autu i sve bilo ok,bila dole dvije sedmice i vratila se nazad isto autom i sve ok!A isla bi i prosle sedmice da je mm isao autom,ali nije isao je kamionom,u to se nisam smjela upustiti samo zato sto sam vec u devetom,a inace bi isla!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam isto putovala autom i busom u osmom i devetom mjesecu, i to relativno cesto posto smo md i ja zivjeli na relaciji. cak sam i vozila auto jos negdje u 38, 39om tjednu. mozda i kasnije, ne sjecam se (rodila u 43em )
    za avion sam imala potvrdu od ginica da mogu letiti ali mislim do pocetka osmog mjeseca, nakon toga kao nije preporucljivo (valjda jer se navodno lako desava da porod pocne u osmom mjesecu. pa jos u avionu.. )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Podizem ovaj topic jer me zanima da li MORAM imati neku potvrdu od ginekologa ili samo trebam potpisati prije ulaska u avion nešto da sam odgovorna za to što letim i bla bla??!

Znači, sad sam u 26. tj trudnoće i prekosutra idem za DU avionom. Jel se može desiti da me ne puste u avion :? ako nemam neku potvrdu?
    Hvala

zaba

Početno

moja sestra je u cetvrtom mjesecu trudnoce putovala iz zagreba za ameriku avionom, prekookeanski let koji je trajao skoro deset sati. doktor joj je rekao da moze. znam da u nekim kompanijama traze potvrdu ljekara ukoliko je trudnoca iznad sedmog mjeseca.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko ja znam, a bile su mi potrebne ovakve informacije u trudnoći, najbezbjednije prevozno sredstvo za trudnicu sa normalnom trudnoćom je avion. Što se potvrda tiće, mislim da to zavisi od aviokompanije, neke traže neke ne, i to nešto zavisi od dužine leta i sedmice trudnoće. Najbolje da se raspitaš kod avioprevoznika, a mislim da će biti dovoljna potvrda ginekologa o urednoj trudnoći.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo što se može naći na Croatia Airlines stranicama, vezano za letenje avionom:

"Prijevoz trudnica

Žene koje su trudne manje od 28 tjedana, zdrave i nemaju nikakvih komplikacija u trudnoći, mogu se primiti u zrakoplov bez liječničke potvrde. Traje li trudnoća više od 28 tjedana, a najviše do 35 tjedana, potrebna je liječnička potvrda koja nije starija od sedam dana i kojom se potvrđuje da se porođaj neće dogoditi unutar 4 tjedna od početka putovanja. U tom slučaju nema medicinskih prepreka za putovanje zrakoplovom. Samo ako trudnica putuje radi kirurškog zahvata ili liječenja, moraju biti popunjeni i priloženi dokumenti koji se zahtijevaju pri prijevozu bolesnih i invalidnih putnika."

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tnx Oli

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E ovako, ja planiram u Ameriku u 12mj. Sada sam trudna 7 tj. a znači tada ću biti 18 tj. tako nešto, i svakako mislim ići u Ameriku, naravno ako sve bude dobro kao dosad. Jedino Ne daj Bože da budem morala mirovati onda sve propada. Ja sam razgovrala sa svim dr. i rekli su mi nema razloga zašto neputovati ako je trudnoća ok., čak se preporučuje vožnj avionom, ali i s autom uz stanke je ok.
    Još jednom iskreno, ako budem ok, (mislim na bebu uvijek kao br.1) ne pada mi na pamet odgađati put, karte su kupljene, i najgore je slušati priče okolo, po tim pričama ne bi trebala hodati , valjda se slažete sa mnom :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da se moze bez brige na put ako je uredna trudnoća

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako je trudnoca uredna moze se. Ja isla (iz la-a) u san francisco , u vancouver i dva puta u zagreb, s tim daje tu jos presjedanje u frankfurtu ili munchenu!
    rebeca mislim da mozes u ameriku

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da li si morala nositi potvrde od dr. o urednoj trudnoći? S kojim kompanija si letila?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nitko me nis nije trazio . a i pretpostavljam da bi mi doktorica dala neku potvrdu da sam ju trebala. valjda doktori znaju ak ih oni pisu.probaj pitati.
    Letila sam sa unitedom, americanom,lufthansom i croatiom. doduse zadnji let mi je bio kad sam bila 6 mjeseci trudna.
    Prema mom iskustvu mislim da ne trebas.
    a kam ides i na koliko?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Idem u San Francisco, na mjesec dana i idem sa LH? Tada ću bi 5 tj. znači 6 tj. kad budemo se vraćali?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ispravak 5tj=5mjeseci i 6tj.=6mj.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno putovanje u trudnoći???

da li mislite da je pametno u 8 TJEDNU ici na planirano turisticko putovanje 8 dana - brod+bus?(4 dana voznje, 4 dana razgledavanja)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa najbolje ti je da prije putovanja razgovaraš sa ginekologom, koji će nakon pregleda znati u kakvom je stanju tvoja trudnoća. A neke žene ni ne primjete da su trudne do neke 10-11 sedmice trudnoće. Razgovaraj sa docom, to ti je najsigurnije!

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

posavjetuj se sa doktorom ako je sve ok i ti se osjecas ok onda moze ja bi svakako prvo razgovarala sa dok

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

posavjetuj se sa doktorom ako je sve ok i ti se osjecas ok onda moze ja bi svakako prvo razgovarala sa dok

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno letenje

A meni moja ginekologinja rekla da je avion do 8. mjeseca najsigurniji način prevoza za trudnice.
    U prošloj trudnoći sam se znala truckati u autu i mislim da se ne može uporediti truckanje, rupe na putu i ostalo, sa avionom u kojem se ništa ne osjeti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno letenje

A meni moja ginekologinja rekla da je avion do 8. mjeseca najsigurniji način prevoza za trudnice.
    U prošloj trudnoći sam se znala truckati u autu i mislim da se ne može uporediti truckanje, rupe na putu i ostalo, sa avionom u kojem se ništa ne osjeti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo sam se vratila sa ljetovanja. Dva dvosatna leta, u 25.-26. sedmici trudnoće, uz urednu trudnoću, i pregled pred polazak. Nikakvih problema nisam imala.
    Ovo je naravno sasvim lično iskustvo.

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

putnice, imam pitanje....
    Sada bi bila na 8 dana od izostanka, naravno osjećam 100 i jedan simptom, čak imam i povišenu temperaturu, jajnici me štekaju naizmjenično, vrti mi se i tako dalje. Može značiti sve, ali može i ništa.
    Javljam vam se jer bi za vikend trebali ići na kampiranje, koji bi jako vjerojatno moglo uključivati i kupanje, veslanje, raznorazna hopsanja u mokrom – aktivnosti :D svakakve. Da li je to pametno? Jedina saznanja iz bliže okoline o trudnoći imam od osobe koja je zatrudnila kasno i morala čuvati trudnoću, pa se bojim da ako se nešto i zakačilo, da ne ne otkači... :/
    Sama sebi sam blesava. Već sam 2 puta prebrisala post, ali ipak šaljem, ako ispadnem kokoš, neka mi je :?

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

MissMolly, ako si mengu trebala dobit prije 8 dana i jos je nema, za pocetak najbolje da napravis test pa da razjasnis situaciju
    Ako si stvarno trudna, moj savjet je da odes na kampiranje, ali da ne pretjerujes ni u cemu. Npr. kupanje u toplom moru je sasvim ok, ali kupanje u hladnoj rijeci bas i nije preporucljivo. Od par zaveslaja u gumenjaku ti sigurno nece biti nista, ali veslanje po kilometrima brzaka nije dobra ideja. Pazi da ne izgoris, presvuci mokri kupaci kad izadjes iz vode, kad osjetis da si umorna odmori se i to ti je to

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jao tek sad vidim da sam se nespretno izrazila. 8 dana od iščekivanoga izostanka stvari...
    Što se babi htilo to se babi snilo
    Oprosti.
    Mene je strah da možda sport, hladna voda ne učine uvjete gorima, te da jajašce odluči da ako ćemo tako se igrati, ono ide ća :/
    još jednom sori.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM i ja smo se dugo trudili i tako sam ja svaki mjesec iza ovulacije malo pazila nisam htjela se preopterećivati ... i tek 2 godine kasnije ostala trudna u mjesecu kada sam vozila na more i natrag skakala plivala i u potpunosti se opustila eto to je moje iskustvo pa ako ti šta znači ...
    sretno

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

8 dana od iščekivanoga izostanka stvari...
    A-ha Ma u tom slucaju se nemoj opterecivati i ponasaj se normalno.
    (Ja sam bila dvaput na planinarenju dok jos nisam znala da sam trudna.)

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čak i rafting?
    Ma do jučer sam se osjećala 100% trudna, danas više baš i ne.
    Da bar je vrijeme za test, no kako nisam baš sigurna koji mi je DPO (LH trakice stižu), ne mogu biti sigurna kada je vrijeme za test.

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Ne mogu vjerovati!

Imam pozitivan rezultat na Nova testu, blijeda crtica, ali ako sam nešto na forumu naučila, crtica je crtica, ma šta tko rekao!
    Ne mogu vjerovati. :D

Onda da li je pametno da idem par sati na rafting ovako rano?
    Pliz odgovor, hitno je!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MissMolly, ja ne bi na rafting, ali ja sam totalna ziherasica. Po meni je bolje pripaziti nego poslije zaliti. Sretno!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •