Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: putovanje u trudnoći???

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala na savjetu, mislim da ću preskočiti! Da je bilo što drugo u pitanju, mislim da bi išla, ali hladna voda i moj osjetljiv mjehur :shock:

Samo što sada reći, zašto ne idem? MM i ja ne bi nikome još ništa govorili, rano je, a kako se izvući? Ne mogu ne otići, molim vas vjerujte mi i bez navođenja razloga.
    Mislila sam reći da mi je mučno ili da imam proljev . Nitko ne želi neprilike u čamcu

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa da, uvijek mozes reci da si pokvarila zeludac i da ti nije dobro.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam išla na rafting kad sam bila trudna , a nisam znala. Bila sam cijeli dan u hladnoj vodi, skakala u vodu sa 5-6 m. visine, i sve prošlo ok. Spontani sam imala tek 3 tj. poslije koji nije imao nikakve veze s tim. Dok se nisam pazila sve je bilo ok, a kad sam saznala da sam trudna i počela paziti na sebe, uslijedio spontani. Ako je trudnoća uredna, i plod zdrav ništa se tu ne može dogoditi. Ali ja isto tako ove godine neću ići na rafting, bojim se da se ne zaljepim za stijene, preko onih brzaca. Zna se dogoditi da se čamac prevrne i toga bi me bilo strah, tako da sam i ja otkazala rafting, rekla sam da imam malu temperaturu, pošto i ja još nisam obznanila trudnoću.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sad sam 31 tj i cijelu trudnocu putujem, uglavnom autom - ako je sve ok, ne znam zasto bi itko branio putovanje, osim ako isto iz nekog razloga ne ukljucuje veliki stres. No, sto se tice aviona, navodno je na velikim visinama pojacana kolicina radioaktivnog suncevog zracenja, koja moze stetiti fetusu. Ipak, na visinama na kojima lete komercijalni avioni kolicina tog zracenja je uglavnom zanemariva. Neke aviokompanije (navodno, nisam istrazivala) objavljuju i razdoblja pojacane sunceve aktivnosti u pojedinim periodima upravo zbog trudnica koje ne zele nista prepustati slucaju (Sunceve protuberance - 'baklje' - odasilju to zracenje, kojem smo ionako svi izlozeni, no logicno je da je na vecim visinama, gdje je atmosfera tanja, ono jace). Sto ja znam, ionako tijekom zivota (u trudnoce) smo izlozeni kojekakvim zracenjima pa ljudski rod jos nije izumro - nekako mi se cini da je sve to toliko zanemarivo glede komercijalnih letova da uopce ne treba uzimati u obzir taj faktor, osim ako netko ne kani letjeti vojnim avionima ili shuttleovima...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Dokazivanje tjedna trudnoce

Dakle, idem na put i po uvjetima aviokompanije imam na to pravo, samo kad sam pitala u predstavnistvu kako im dokazati da imam pravo nisu znali Nije Croatia Airlines, medjunarodni let.

Dakle, ima li tko iskustva da je dokazivao da po opcim uvjetima ima pravo na let, ne nekom posebnom lijecnickom potvrdom?
    Meni je jedino palo na pamet isprintati na papire neke kalkulatore iz kojih se vidi trenutni tjedan trudnoce (na engleskom) + trudnicka knjizica (gdje stoji datum od kada se racuna trudnoca) + print opcih uvjeta aviokompanije (uvijek gajim sumnju da je osoblje dovoljno educirano o vlastitim propisima)

Jos neke ideje/iskustva?

Ne bih htjela da me ne prime u avion na povratku h Hr

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam vise puta tokom trudnoce putovala Turkish Airlinesom i kod njih jasno pise i na karti sta je ciniti Morala sam predociti na chek-inu potvrdu od ljekara u kojoj sam sedmici trudnoce i da sam "fit to fly" Potvrda je morala biti stara najvise sedam dana, dakle skroz friska. To mi je bio problem za povratne letove, ali Boze moj, odes na uzv privatno i to je to.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo samo da javim moje pozitivno iskustvo - NITKO me nije NISTA pitao, najnormalnije sam prosla check-in, pa boarding i na kraju sam ukrcaj u avion (i to dva puta). Jedino sto je bilo malo razlicito je da su sve stjuardese i ostalo osoblje bili nekako posebno ljubazni prema meni, smjeskali se, zazelili mi srecu itd (iako su naravno bili ljubazni i prema drugima).
    Inace, imam prilicno veliki trbuh tako da nitko nije mogao ne primjetiti da sam pri kraju vec

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mene nitko ništa nije pitao na check in-u (Croatia Airlines), ali kad sam ušla u avion i sjela, došla je stjuardesa i pitala jesam trudna, kad sam potvrdila tražila je da se premjestimo jer smo sjedili kraj onih srednjih vrata iliti izlaza u nuždi.
    Toliko o onoj politici da u slučaju nesreće djeca, trudnice i žene imaju prednost.

A ja se baš bila poveselila što smo dobili ta sjedala jer tu uvijek ima najviše prostora za noge

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nitko ništa nije pitao na check in-u (Croatia Airlines), ali kad sam ušla u avion i sjela, došla je stjuardesa i pitala jesam trudna, kad sam potvrdila tražila je da se premjestimo jer smo sjedili kraj onih srednjih vrata iliti izlaza u nuždi.
    Toliko o onoj politici da u slučaju nesreće djeca, trudnice i žene imaju prednost.

A ja se baš bila poveselila što smo dobili ta sjedala jer tu uvijek ima najviše prostora za noge
    Znam za to pravilo, poanta je da djeca, trudnice i zene imaju prednost pri evakuaciji u slucaju nesrece. Od onih koji sjede na tim sjedalima se ocekuje da otvore ta vrata i pomognu ostalim putnicima prilikom evakuacije (bar su meni tako jednom objasnili).

Ja isto uvijek pikiram ta sjedala

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

trudna sam 17 tjedana.. uredna trudnoća. dobila dopuštenje za putovanje. međutim pala na dupe dva dana prije puta i sad sam u strahu.. doktor na hitnoj potvrdio a je sve u redu s bebom ali ja sam i dalje isprepadana. dođe mi da odustanem i bacim 3.000,00 kn koje sam skupljala tri godine

Ako mi tri doktora govore da je u redu da odem na put zašto se toliko bojim? inace sam jako opuštena, al u trudnoći sam se pretvorila u neku strašljivu babu...

ima li netko sličan meni i ima li kakakv savjet ?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam putovala sve do 32 tjedna. Nema razloga ako je trudnoca ok da postoji prepreka necemu

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Padanje na dupe ne ugrozava bebu. Beba je vrlo dobro zasticena u amnion.tekucini, i nije ju tako lako ozljediti. Eto, kao primjer cu ti navesti udarac jarca u trbuh u zadnjem tromjesecju, bebi apsolutno nista. S toga, osobito ako si bila na kontroli,i trudnoca ti je do sada bila uredna opusti se i - sretan put!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

putovala i ja u tvojim tjednima, i baš nam bilo lijepo. iako, pretpostavljam da ides na duzi put?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam se naputovala u obje trudnoće, na sve moguće destinacije, divljaštva, avanture, itd. (ok, ovo dvoje zadnje dok nisam niti znala da sam trudna). Ni u jednom dijelu trudnoće se nisam susprezala od putovanja, koncerata itd. Ali redovito sam išla na preglede, upoznavala doktore sa svojim planovima i sve to radila uz njihovo zeleno svjetlo.
    Jednostavno, kod mene se plod tako čvrsto drži da mu ništa od toga nije moglo naškoditi. Nekim ženama naškodi i 10-minutna vožnja u autu. Svaka trudnoća je drugačija, ti sama najbolje znaš kako se osjećaš. Razmisli o tome, osluhni svoje tijelo. Pozitivan odgovor od doktora imaš - iskombiniraj to dvoje i donesi odluku.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •