Sad i ja potaknuta vašom anketom o porodu imam pitanje.
Budući da je drip nešto što svaka osvještena trudnica pod svaku cijenu želi izbjeći, zanima me dal je u mojem slučaju on ipak bio neophodan. Izgledalo je to ovako. Dan prije termina u šest ujutro pukao mi je vodenjak i voda je iscurila nago u velikoj količini. Tu je propao moj plan odgađanja odlaska u rodilište i činilo mi se da moram krenuti odmah. E sad, kad sam došla tamo nisam bila otvorena i otvaranje nije krenulo niti do pola noći taj dan. Tada sam (u pola noći negdje) dobila gel za otvaranje od kojeg nikakve koristi niti do sedam ujutro. Znači tada je već prošlo 25 sati od prvog obilnog istjecanja plodne vode. Trudova niotkuda. I tada sam dobila drip. Nakon 6 i pol sati dripa, od poroda još uvijek ništa pa ga je sestra prekinula i dala mi glukozu jer nisam mogla nikud. Nakon toga opet drip i porod za sat vremena.
Dali je po vašem mišljenju drip u takvom slučaju opravdan i potreban ili još uvijek postoji neka druga solucija? Treba li još čekati? Ne znam koliko to može biti opasno za bebu. Eto baš me to zanima jer me već dugo kopka dali se u takvom slučaju može postupiti drugačije.